💊💊💊👩👦تدابير
#شيردهی از نگاه طب سنتی ایرانی (بخش سوم)
روشهای اصلاح شير
1️⃣ اگر شیر دارای بوی بد باشد:
• مصرف مقدار کمی سرکه همراه غذاها
• قی کردن با استفاده از سکنجبین و آب گرم
• ورزش معتدل
• شستشوی بدن با آب گرم
• مصرف غذاهای خوشبوی
2️⃣ اگر شیر رقیق باشد:
• پرهیز از ورزش و توصیه به سکون و آرامش و خواب زیاد و مصرف غذاهای تولید کننده خون غلیظ
3️⃣ اگر شیر کم باشد:
• اگر علتِ کمی شیر حرارت باشد، باید توجه کنند که حرارت در تمام بدن است یا فقط در پستان. اگر حرارت در تمام بدن باشد به حسب آن تعدیل حرارت نمایند و اگر نیازمند تنقیه باشد اقدام به تنقیه بدن بکنند. و اگر حرارت فقط در پستان باشد ( یکی از مهمترین علائم آن گرمی پستان است) از ضماد و طلاها (محلول و مایع پاشیدن به موضع)ی سرد و معدلات خفیف استفاده نمایند.
• اگر علت کمی شیر از برودت یا سده یا ضعف قوه جاذبه پستان باشد باید که از غذاهای مایل به حرارت استفاده نمایند. و خوردن زردک و تخم آن مفید است. مالیدن روغن بابونه به سینه ها به صورت دورانی و نیز از قاعده پستان به سمت نوک پستان.
• اگر علت کمی شیر کمی تناول غذا باشد حسوها از جو و سبوس گندم و حبوب و لبوب مناسب ساخته و بخورند و تخم رازیانه و شوید و سیاهدانه داخل کرده و میل کنند و خوردن پستان شیر دار میش و یا پستان بز پخته با ادویه مناسب و همچنین آب کله و ماهی تازه بسیار مفید است.
📚با پرونده ی سریالی
#تدابیر_شیردهی همراه ما باشید👇👇👇
💊👩👦تدابير
#شيردهی از نگاه طب سنتی ایرانی (بخش چهارم و پایانی)
تغديه دوران شيردهی
1️⃣ مناسب مزاج
2️⃣ بهترین اغذیه: گندم، برنج، ذرت، گوشت بره و بزغاله، ماهی تازه، ماش و امثال آنها، کاهو ، اسفناج، بادام، فندق
3️⃣ بدترین گوشتها: گوشت گاو مانده و خشک کرده، گوشت حیوان پیر، ماهی کهنه و نمک سود.
4️⃣ بدترین سبزیها: شاهی، خردل (نعناع نیز بدون ضرر نمیباشد).
📚با پرونده ی سریالی
#تدابیر_شیردهی همراه ما باشید👇👇👇
@Drmirghazanfari