💊💊💊💊💊🇮🇷۱۱= سبزی اسفناج اسفناج دارای مزاجی سرد و تر و درجه حرارت ۱ بوده و مصلحات آن پختن با روغن بادام شیرین ، روغن گاوی تازه ، دارچین و فلفل است ، مدر، ملین، زود هضم و دفع کننده صفرا بوده، جهت رفع التهاب و تشنگی تب های گرم، بیماری های ریه مفید است. غرغره آب آن جهت گلو درد و اشامیدن عصاره آن با شکر برای سنگ کلیه و سوزش ادرار مفید است ،خوردن اسفناج ملین و خنک کننده است ، کم خونی را رفع ، بواسیر را درمان ، ورم ریه و روده را برطرف و خروج مدفوع را آسان می کند ، بیست گرم تخم اسفناج را در یک لیوان آب جوش دم کنید و بنوشید که مبرد و ملین است و در رفع یبوست اثری عجیب دارد و نیز درد قلب و نواحی آن را تسکین می دهد ، ورم کبد و ورم یرقان را درمان می کند ، برگ اسفناج را در روغن زیتون بجوشانید و بر زخمهای کهنه و زخمهای سوداوی ضماد کنید که التیام آنها را تسریع می کند . مضرات سبزی اسفناج : مصرف زیاد آن برای سردمزاجان و افراد دارای سردرد و بیماری های طحال مضر است و خوردن خوردن ماست با اسفناج ( بورانی ) به دلیل تشکیل اگزالات کلسیم مولد سنگ کلیه است و مصلح آن زعفران و گردو میباشد .