💊💊💊چرا نباید زودتر از ۶ ماهگی به نوزاد غذای کمکی داده شود؟
شروع تغذیه تکمیلی قبل از ۶ ماهگی به دلایل زیر اقدام نادرستی است:
آماده نبودن دستگاه گوارش شیرخوار برای پذیرش غذاهای دیگر غیر از شیر، چون دستگاه گوارش کودک هنوز تکامل نیافته و با کوچکترین آلودگی به علت عدم رعایت بهداشت امکان ابتلا به عفونتها از جمله اسهال افزایش مییابد و باعث کاهش یا توقف رشد شیرخوار میشود.
سبب کاهش مدت زمان مکیدن سینه مادر میشود.
ممکن است غذای کمکی در مقایسه با شیر مادر، انرژی و مواد مغذی کمتری به کودک برساند که موجب اختلال رشد کودک و در نهایت سوءتغذیه او میشود.
همچنین زود شروع کردن تغذیه تکمیلی احتمال بروز حساسیت به بعضی از مواد غذایی را در کودک افزایش میدهد.
اگر غذای کمکی کودک دیرتر از ۶ ماهگی شروع شود چطور؟
اگر غذای کمکی دیر شروع شود کودک تمایل خود را به خوردن غذاهای دیگر و امتحان کردن مزه و طعمهای جدید از دست میدهد. همچنین تکامل عمل جویدن به تعویق میافتد و کودک غذای دیگری جز شیر مادر و یا مایعات را نمیخورد که این خود منجر به کم غذایی، اختلال رشد و سوء تغذیه میشود.
نکاتی که در مورد شروع تغذیه کمکی باید بدانید
دانستن یک سری از نکات در مورد شروع تغذیه کمکی نوزادان واجد اهمیت است، از جمله:
تا یک سالگی، هیچگونه شکر یا نمک به غذای کودک اضافه نکنید.
تا یک سالگی استفاده از کیوی، انواع توت (توت سفید، توت فرنگی و تمشک) خربزه، آلبالو و گیلاس به علت ایجاد حساسیت در شیرخوار توصیه نمیشود.
بین شروع غذای جدید باید بین ۵ تا ۷ روز فاصله باشد تا در صورت بروز علائم، حساسیت غذای مقصر شناسایی شود.
از مقدار کم شروع و به تدریج بر مقدار آن افزوده شود.
ابتدا باید غذا رقیق تهیه شود به طوری که غلظت آن کمیبیشتر از شیر مادر باشد. سپس به تدریج بر غلظت آن افزوده شود. سفت کردن تدریجی غذا سبب یاد گرفتن عمل جویدن میشود.
اگر در شروع غذای تکمیلی، شیرخوار به غذای خاصی بیمیل بود، نباید در خوردن آن پافشاری کرد و میتوان یک تا دو هفته آن غذا را حذف و سپس دوباره به او داد.
https://tabaye.ir/baby-complementary-food/