💊💊💊سکنجبین ساده (از استاد کمالی نژاد) با توجه به گرم شدن هوا که موجب غلبه حرارت و تشنگی می‌گردد، این نوع سکنجبین انتخاب خوبی می‌باشد. مواد لازم شکر ۴۰۰ گرم آب: یک لیتر نعنا تازه تمیز شده: ۱۵۰ گرم سرکه طبیعی: نصف تا یک لیوان (هر نوع سرکه چه سرکه سیب یا انگور فرقی نمی‌کند، فقط طبیعی باشد) طرز تهیه ابتدا همه مواد را در یک قابلمه ریخته و روی اجاق گذاشته شود تا با شعله ملایم  آرام آرام بجوشد و به نصف برسد و قوامی مانند عسل پیدا کند. سپس اجاق گاز را خاموش نموده و نعنا خارج شود. محلول حاصله در کتب قدیم، «شیره منعنع» نام دارد. حال بعد از حدود یک ربع که دمای محلول به ۷۰ تا ۸۰ درجه رسید، حسب نیاز و مشکل شخص یا بیمار، نصف تا یک لیوان سرکه طبیعی به این شیره اضافه می‎‌شود و خوب به هم زده تا قوام یکدست پیدا کند. حال این محلول، سکنجبین طبی ساده نام دارد نکات مصرف برای دفع حرارت و رفع تشنگی در ایام تابستان یا ماه مبارک رمضان، یک قاشق غذاخوری سکنجبین در ۱ فنجان آب و یا همراه ۲-۳ برگ کاهو قابل استفاده است. گرم مزاجان به ویژه صاحبان مزاج صفراوی و کسانی که احساس گرگرفتگی دارند؛ می‌توانند از نعنا صرفنظر کنند یا فقط دو سه برگ کوچک به آن اضافه نمایند. طبق نظر ابن سینا در قانون، با توجه به اقلیم کشور ما و نیز با هدف رفع تشنگی و دفع حرارت، سکنجبین عسلی چندان مناسب نیست و همین دستور سکنجبین شکری کارسازتر است. عده‌ای نیز جهت طعم و مزه بهتر؛ همان ابتدا سرکه را اضافه نموده تا همراه مواد بجوشد، اما با جوشیدن سرکه، احتمال شکستن ترکیبات مولکولی آن و بروز خواص نامناسب وجود داره، پس جهت اطمینان، در این مورد احتیاط نمایید. در ضمن مصرف مداوم و روزانه این سکنجبین؛ در ماه رمضان یا تابستان نیز با توجه به این که در حکم داروست توصیه نمی‌شود؛ چنانچه احساس حرارت یا تشنگی آزاردهنده در این دو مقطع زمانی وجود دارد می‌توان در چند وعده یا برای سه تا پنج روز استفاده نمود. در این حد با توجه وجود سرکه، حتی چندان موجب افزایش قند نمی‎‌شود. افرادی که مشکلات روده‌ای دارند در مصرف انواع سکنجبین احتیاط کرده و زیاده روی نکنند https://tabaye.ir/three-types-of-medical-sekanjabin/