🍊خواص نارنج در طب سنتی
قسمت اول...
🔶مزاج: پوست زرد و شکوفهی نارنج درجهی دوم گرم و خشک است و مزاج ترشی نارنج درجه دوم سرد و درجه اول خشک است.
🔶خواص:
🔸در ترشی آن لزوجتی است که برای درمان ترشحات سینه و سرفهی گرم مناسب است؛ به خصوص اگر یک عدد نارنج را با پوست دو نیمه کرده، تخمهایش را درآورده و مقداری نبات کوبیده شده رویش پاشیده و روی حرارت بگذارید که دو سه جوش بخورد و سپس برداشته و نیم گرم عصارهاش را صبح ناشتا بمکید.
🔸آشامیدن آب نارنج تازه با شکر مسهل و مدر صفرا و مسکن حرارت صفرا و خون و بیماریهایی که ناشی از غلبهی گرمی صفرا باشند، مناسب است.
🔸ترشی نارنج نسبت به سایر ترشیها ضرر کمتری به اعصاب میرساند ولی زیاد خوردن آن به خصوص در هنگام ناشتا موجب ضعف کبد میشود.
🔸پوست زرد نارنج مفرح است و آشامیدن دمنوشی که از پوست خشک شدهی آن تهیه شود، در رفع حالت تهوع و استفراغ، دلپیچه و دفع انگل مجرب است.
✅مصلح نارنج شکر و عسل است.
@mahdyarteb