آبگوشت_قُمنَبیت(کلم قمری) قُمنَبیت به معنای نبات قم است. مردم استان قم به خاطر شوری آب قم و خاصیت قمنبیت (کلم قمری) در از بین بردن املاح مضر از کلیه‌ها در بعضی از غذاها مانند آبگوشت و لابه‌لای بعضی از پلوها از کلم قمری استفاده می‌کنند. مواد اولیه: گوشت ماهیچه یا سر دست با استخوان گوسفندی: 750 گرم نخود و لوبیای سفید: 150 گرم پیاز متوسط: دو عدد سیب‌زمینی کوچک: پنج عدد گندم: دو قاشق سوپخوری رب گوجه‌فرنگی: یک تا دو قاشق غذاخوری کلم قمری یا قُمنَبیت نگینی: نصف یک عدد ترخون خشک‌‌شده: یک قاشق غذاخوری نمک و فلفل و زردچوبه: به میزان لازم لیموعمانی: سه عدد طرز تهیه: گوشت را تکه‌تکه کرده و بشویید، پیاز را خرد کرده، نخود، لوبیا و گندم را نیز شسته در قابلمه ریخته کلم قمری‌های خردشده را به همراه زردچوبه اضافه و پنج تا شش لیوان آب در آن بریزید. در ظرف را بسته و بگذارید با حرارت ملایم بپزد. وقتی که گوشت، نخود و لوبیا کاملا پخته‌ شدند، سیب‌زمینی‌ها را پوست کنده و به آنها اضافه کنید رب گوجه‌فرنگی و به اندازه کافی نمک، فلفل، لیموعمانی و ترخون را نیز در این مرحله اضافه کرده و بگذارید بپزند. پس از پختن همراه با نان سنگک و سبزی خوردن آن را سرو کنید. کلم_قمری @soroshesalamati