🔴 خواص ♻️ خربزه گرم و تر است، ادرارآور، سنگ‌شکن، پاک کننده کلیه و مثانه و روده‌، شیرافزا، نرم‌کننده شکم با قوت دفع مواد زائد و رسوبات است، جهت بهبود سرفه گرم، درد سینه و حلق، تشنگی، سوزش ادرار و تسکین زخم مجاری ادراری که در اثر سنگ ایجاد شده باشد، مفید است. گرفتگی‌های مجاری را باز و برای استسقا و یرقان و کبد چرب نافع است(خصوصاً گرمک آن) خارج کننده سنگ‌های رسوبی بدن است و سریعاً به خون تبدیل می‌شود. خربزه پاک کننده، لطیف کننده و سریع النفوذ، بدن را تر نگه می دارد و چاق کننده است. * مصرف آن در به‌خصوص در مناطق گرم است. * باید از مصرف خربزه هنگام و اجتناب کرد. * مصرف خربزه بعد از غذا مضر است و بهترین زمان خوردن آن غذایی است. * مصرف بعد از خوردن خربزه مضر است. 🔹 پیامبر «ص»: بر شما باد خربزه؛چرا که در آن ده ویژگی است: خوراک است؛ نوشیدنی است؛ شست وشو دهنده است؛ خوشبو کننده است؛ مثانه را می شوید؛ شکم را می شوید؛ نیروی جنسی را می افزاید؛ سردی مزاج را از میان بر می دارد و پوست را تمیز می کند.( طب النبی ص۸) 🔹ضماد پوست خربزه از داخل، بر چهره و بدن بغایت جلادهنده پوست و جهت دفع لک مجرب است. ❗️زیاده‌روی در مصرف آن می‌تواند باعث استرخا یا سستی معده و روده‌ها و سردرد شود. 🔹 خواص تخم خربزه: تخم آن گرم و تر است. بازکننده گرفتگی کبد، ادرار آور و تمیز کننده کلیه و مثانه و روده‌ها، ملین، رفع تب‌های گرم و تشنگی، سوزش مجاری ادراری و تسکین زخم‌های داخلی مؤثر است.