✨
🔴
#دیابت و روزه داری ۳
توصیه هایی که بیماران دیابتی در طول ماه رمضان باید مدنظر قرار دهند
۱. پرهیز از رفت و آمد در هوای آلوده
۲. پرهیز از خوردن یکباره مقدار زیادی غذا در افطار و ترجیحا جداکردن شام و افطار، زیرا به علت غلبه گرمی و خشکی در این بیماران و گرم بودن کبد همچنین غلبه حرارت در معده به علت روزه داری و ایجاد ثانویه خشکی، هضم بخوبی صورت نگرفته و چون هیجان صفرا به علت گرسنگی وجود دارد ورود حجم زیاد غذا، صفرای موجود باعث
#فاسد شدن غذا می گردد.
۳. افراد روزه دار به دنبال گرسنگی طولانی، به غذاهای
#چرب و
#شیرین مثل زولبیا بامیه و غذاهای سرخ کرده، تمایل بیشتری پیدا میکنند که اینها به خصوص هنگام افطار و بویژه در دیابتی ها، بسیار زیان آور و
#خطرناک است.
افراد دیابتی بهتر است از غذاهای
#سریع_الهضم مانند گوشت جوجه مرغ یا جوجه خروس و گوشت بره با زرشک، سرکه، آبغوره یا آبلیمو چاشنی داده باشد استفاده نمایند.
اگر قصد استفاده از شیرین مزه ها را دارند بهتراست از مربای بالنگ و یا شربتهایی مانند شربت
#آبلیمو، زرشک، انار و سکنجبین میل کنند،
بالنگ لطیف کننده و تصفیه کننده خون از صفرا و مانع ریختن صفرا به معده بوده در تقویت معده کبد و تسکین حرارت آنها و برطرف شدن تشنگی نقش دارد.
انار میخوش و
#زرشک نیز قاطع صفرا و مسکن تشنگی و کاهنده حرارت است.
آبلیموی تازه جوشش خون و صفرا را فرو مینشاند و مقوی معده و کبدگرم است.
از منظر طب جدید
#انار میخوش کاهنده قند خون تنظیم کننده چربی خون و ضد فشار خون بالا در افراد دیابتی است.
در مورد لیموترش و زرشک نیز اثرات مفید مشابهی گزارش شده است.
۴. مصرف وعده
#سحری در این بیماران ضروری است و باید نزدیک اذان صبح مصرف شود.
۵. بیماران دیابتی می بایست در این ماه از هیجانات بیش از حد بخصوص
#خشم پرهیز نمایند که بسیار زیان آور است، البته با استفاده از برکات این ماه به خوبی قابل انجام است.
ادامه دارد ...
📚منابع:
۱. مفرح القلوب
۲. Ramadan and diabetes
۳. مخزن الادویه عقیلی خراسانی
۴. اثر روزه داری اسلامی بر کنترل وضعیت متابولیک در افراد مبتلا به دیابت