#دلمه_کلم_برگ
مواد لازم:
کلم برگ بزرگ یک عدد
سرکه نصف فنجان + نمک یک قاشق
پیاز یک عدد
روغن به میزان لازم
گوشت چرخ کرده ۲۰۰ گرم
رب گوجه ۲ قاشق غذاخوری
رب انار ۱ قاشق غذا خوری
برنج یک پیمانه
لپه نصف پیمانه
سبزی مخصوص دلمه خرد شده یک لیوان
فلفل سیاه و قرمز ، نمک ،زرچوبه ، پودر گشنیز،
مواد سس: روغن+ زرچوبه+ رب گوجه سه چهار قاشق+ زرشک برای طعم دار شدن
طرز تهیه:
ابتدا قسمت انتهایی کلم یا همون مغز کلم برگ را بصورت مخروطی درآورده و برگ های کلم رو جدا میکنیم ودر ظرف آب در حال جوش که سرکه و نمک ریخته اید قرار دهید تا بجوشد و کاملا نرم شود. .(سرکه بوی کلم را از بین میبره) بعد تو آبکش میریزیم تا خنک بشه
پیاز را تفت داده و به آن گوشت و را اضافه کنید وتفت بدهید سپس ادویه ها و سبزی را اضافه کنید و کمی که تفت خورد برنج و لپه را که از قبل نیم پز کردید و اضافه نمایید (لپه را حتما از یک شب قبل خیس کنید و به همراه چند دونه هل و چوب دارچین بپزید بوی بدش از بین میره) و در آخر رب گوجه را اضافه کنید ورب انار رو اضافه میکنیم رب انار اختیاریه مواد که از دما افتاد داخل برگ ها بریزید و خوب برگ ها را بپیچید و فشرده در کنار هم قرار دهید. و در آخر روی دلمه سس را بریزید (مقداری رب گوجه در روغن و زرچوبه تفت دهید و زعفران درصورت تمایل و مقداری آب اضافه کنید وقتی به جوش آمد روی دلمه ها بریزید) با در بسته بزارید تقریبا یک ساعت بپزه.
یه ربع آخر زرشک رو شسته وروی دلمه ها بپاشید
روی دلمه ها رو بهتره یه بشقاب بزارید یا یه درب قابلمه که از خود قابلمه کوچیکتر باشه یه کم فشار بدید تا دلمه ها باز نشه یا یه چیز سنگین تر بزارید روش
زیر دلمه ها هم دو تا برگ کلم خالی بزارید
@termeh_honar
ممنون از هنر دوستمون 👏 خانم فراهانی
هنرهای خانگی ترمه و دوستان 🌸