رعایت ترتیب در
#انفاق
گاهی شکوه هایی شنیده می شود که فلان قوم و خویش ما به غریبه ها بیشتر می رسد تا به خودی ها!
خوبست درمان ناراحتی برآمده از این شکوه ها را به قرآن حکیم سپرده و خویش نیز عمل کنیم؛ در کتاب خدا برای هرگونه کمک مالی و معنوی به دیگران سلسله مراتب ذکر گردیده است و این دلیل بر اهمیت کار و دارای فواید بی شمار است.
«يَسْئَلُونَكَ ما ذا يُنْفِقُونَ قُلْ ما أَنْفَقْتُمْ مِنْ خَيْرٍ فَلِلْوالِدَيْنِ وَ اَلْأَقْرَبِينَ وَ اَلْيَتامى وَ اَلْمَساكِينِ وَ اِبْنِ اَلسَّبِيلِ وَ ما تَفْعَلُوا مِنْ خَيْرٍ فَإِنَّ اَللّهَ بِهِ عَلِيمٌ» (سوره بقره، آیه ۲۱۵)
از تو می پرسند: چه چیز انفاق کنند؟ بگو: هر مال و مایه سودمندی که انفاق می کنید باید برای پدر و مادر و نزدیکان و یتیمان و نیازمندان و در راه مانده گان باشد، و هر کار نیکی انجام دهید، خدا به آن داناست.
در تفسیر تسنیم، ذیل این آیه آمده: «انفاق به ترتیب به پدر و مادر، خویشان و نزدیکان، یتیمان و بی سرپرستان، فقیران ومستمندان و در راه ماندگان باشد.»
در روایتی از امام سجاد(علیه السلام) آمده است: «که با وجود خویشاوندان نیازمند، صدقه به دیگران نمی رسد.»
در تفسیر تسنیم، ذیل این روایت آمده است:
« أ. برپايه اين حديث و نيز روايات فراوان ديگر، صدقه و انفاق به پدر و مادر بر انفاق به خواهر و برادر و انفاق به آنان بر انفاق به ساير بستگان مقدم است و با وجود ارحام مستمند، نوبت انفاق به غير خويشاوندان نميرسد.
ب. گاهي حوادثي رخ ميدهد كه انفاق به طبقه متأخر، سزاوارتر از انفاق به طبقه متقدّم است. تشخيص چنين طبقات و چنان تقدمي و تأخير استثنايي نيازمند به دستور ويژه است. آنچه در آيات سوره «هل اتي» مطرح است از همين قسم است.»
تفسیرتسنيم، علامه جوادی آملی، ج 10، ص 532
قرآنی زندگی کنیم.
https://eitaa.com/joinchat/4252696586Ce586060fd5