فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ قصه پر غصه ارز 4200 تومانی
📺 بسته موشنگرافیک | ویژه تبیین و اقناع افکار عمومی، همزمان با آغاز اقدام دولت در #تغییر_به_نفع_مردم
🔰 صراط؛ مروج گفتمان اصیل انقلاب
http://eitaa.com/joinchat/1112735758C332d249c3e
سید احمد رضوی | صراط
✅ مکتب لیبرالیسم 🔰 جان لاک فیلسوف و اقتصاددان انگلیسی به عنوان پدر این مکتب شناخته میشود. 🔹 پایه و
✅ مکتب شیکاگو
🔰 فرانک نایت، اقتصاددان آمریکایی بنیانگذار این مکتب شناخته میشود
🔻میلتون فریدمن برجسته ترین اقتصاددان این مکتب است
🔹 اسم این مکتب برگرفته از دانشگاه شیکاگو هست چرا که این دانشگاه مبداء و منشاء رشد و ترویج این تفکر در جهان بود. البته این بدان معنا نیست که هر کسی طرفدار این مکتب است درس خوانده این دانشگاه بوده باشد.
🔸مکتب شیکاگو را میتوان یکی از انشعابات لیبرالیسم دانست چرا که مبانی آن برگرفته از این تفکر است، مانند:
▪️ عدم مداخله دولت
▪️ بازار آزاد
▪️ واقعی کردن قیمت ها
🔸 از جمله مولفه های اصلی این تفکر شناخته میشود.
🔹 مبانی فکری این مکتب، عملا در مقابل مبانی اسلام در حوزه عدالت اجتماعی است و همین عامل سبب میشود که این مکتب قابلیت اجرایی شدن در اقتصاد ج.ا.ایران را نداشته باشد.
🔹 آنچه در عدم مداخله دولت در این مکتب است، در تقابل با مبانی حکمرانی اسلامی و همچنین اقتضائات دولت سیزدهم است. در شرایط فعلی #هرگز نمیتوان نقش دولت را در اقتصاد کمرنگ یا حذف کرد، نهایتا میتواند #مدیریت_دولت بر اقتصاد را هدفمند نمود.
🔹 در بحث هدفمندی یارانه ها که یکی از اقدامات ضروری دولت در جراحی بزرگ اقتصادی است نیز در تضاد با تفکرات #پسران_شیکاگو قرار میگیرد.
🔹 در مجموع میتوان گفت، #ممکن است برخی از رگه های مولفه های اقتصادی مکتب شیکاگو را بصورت بومی سازی و محدود در برنامه دولت مشاهده کرد اما نکته قابل تامل آن است که با اصول و مبانی آن بسیار متفاوت است.
✍️ سید احمد رضوی
🔰 صراط؛ مروج گفتمان اصیل انقلاب
http://eitaa.com/joinchat/1112735758C332d249c3e
✅ اقتصاد شیلی
🔰 برخی منتقدین حاصل نتیجه تفکر #پسران_شیکاگو در شیلی را بسیار سیاه و تلخ تعریف میکنند، اما واقعیت های شیلی، با تعاریف آنها، کمی متفاوت است.
🔹شیلی یکی از بهترین کشورهای آمریکای لاتین برای پرورش سرمایه انسانی محسوب می شود. بر اساس گزارش مجمع جهانی اقتصاد، شیلی آموزش عالی قوی دارد که منجر به افزایش میزان نیروی کار ماهر می شود. رتبه شیلی در شاخص سرمایه انسانی مجمع جهانی اقتصاد، رتبه ۵۱ است.
🔹طبق گزارش بانک جهانی، نرخ بیکاری بر اساس سرشماری سال ۲۰۱۵ برابر با ۶,۴ درصد بوده و طی ماه های اخیر به ۵.۸ درصد رسیده است. طی سال ۲۰۱۵، تعداد نیروی کار شیلی حدود ۸میلیون نفر اعلام شده که از این میان ۱۳.۲ درصد در بخش کشاورزی، ۲۳ درصد در بخش صنعت و ۶۳.۹ درصد در بخش خدمات مشغول به فعالیت بوده اند.
🔹تولید ناخالص داخلی این کشور ۴۲۲ میلیارد دلار و نرخ تورم آن ۴,۳ درصد گزارش شده است. میزان صادرات و واردات شیلی در سال گذشته میلادی به ترتیب ۶۲ میلیارد دلار و ۵۶ میلیارد دلار بوده است
🔹بر اساس اطلاعات بانک جهانی، شیلی اولین کشور آمریکای جنوبی است که به سازمان توسعه همکاری اقتصادی و توسعه ملحق شده است و اقتصاد آن از بین کشورهای آمریکای لاتین سریع ترین رشد را تجربه کرده است.
🔹شیلی موفق شد نرخ فقر را در سال های اخیر کاهش داده و رفاه عمومی را افزایش دهد. درصد جمعیت فقیر این کشور (افراد با درآمد روزانه ۲,۵ دلار) از ۷.۷ درصد در سال ۲۰۰۳ به ۲ درصد در سال ۲۰۱۴ کاهش یافته و فقر متوسط (درآمد روزانه ۴ دلار) از ۲۰.۶ درصد به ۶.۸ درصد در همان سال رسیده است است. با تمام این اوصاف، ۱۴.۴ درصد جمعیت این کشور هنوز زیر خط فقر به سر می برند.
🔸کسری انرژی و وابستگی به صادرات مس؛ نقطه ضعف شیلی
🔹شیلی بر خلاف رشد قوی طی ۲۰ سال گشته همچنان با مشکلات متعددی مواجه است. به طور مثال درآمد سرانه آن هنوز هم از کشورهای با درآمد بالا کمتر است. در سال ۲۰۱۴، درآمد سرانه شیلیبرابر با ۲۱,۹۸۰ دلار بود که پایین تر از میانگین درآمد سرانه کشورهای عضو سازمان همکاری اقتصادی و توسعه با ۴۱.۰۳۵ دلار است.
https://otaghiranonline.ir/news/3526
◀️ مقاله "ارزیابی عملکرد اقتصادی شیلی در زمان پینوشه " دنیای اقتصاد هم خالی از لطف نیست
https://donya-e-eqtesad.com/%D8%A8%D8%AE%D8%B4-%D8%A8%DB%8C%D8%B4%D8%AA%D8%B1-26/696195-%D8%A7%D8%B1%D8%B2%DB%8C%D8%A7%D8%A8%DB%8C-%D8%B9%D9%85%D9%84%DA%A9%D8%B1%D8%AF-%D8%A7%D9%82%D8%AA%D8%B5%D8%A7%D8%AF%DB%8C-%D8%B4%DB%8C%D9%84%DB%8C-%D8%AF%D8%B1-%D8%B2%D9%85%D8%A7%D9%86-%D9%BE%DB%8C%D9%86%D9%88%D8%B4%D9%87
✅ پ.ن: عرض من این نیست که هر چه در این مقالات نوشته شده دقیق و درست هست و یا هیچ مشکل و ایرادی در اقتصاد شیلی وجود ندارد؛ بحث من این هست که صرفا با خواندن مقالات منتقدین که یک چهره تیره و سیاه از نتیجه عملکرد تفکر مکتب شیکاگو در اقتصاد شیلی نمیتوان به یک شناخت درست و دقیق رسید. باید برای #درک و # فهم بهتر موضوع نظر #دو_طرف ماجرا را خواند تا بتوان به حقیقت رسید.
◀️ گوشمان در اختیار یک طیف فکری و البته پر مدعا نباشد تا در بزنگاههای فتنه، در دفاع از ولایت و انقلاب پای دلمان بلغزد.
✍️ سید احمد رضوی
🔰 صراط؛ مروج گفتمان اصیل انقلاب
http://eitaa.com/joinchat/1112735758C332d249c3e
✅ حافظه
🔰 یادمه سال 89 که احمدی نژاد میخواست قانون هدفمندی یارانه ها رو اجرا کنه، قبل و حین و اوایلش خیلی از #مثلا متخصصین و #مثلا اقتصاددانان مخالف خوانی میکردن و #مدام مردم رو از گرانی و تورم و ضرر و ... میترساندن!!!
🔹 بعد که اجرا شد و نتایج مثبتش در اقدام دیده شد، همونها زبان به تمجید گشودن!!!
🔸 الانم مثل همون زمان هست؛ عده ای همان رویه رو در پیش گرفتن و #مدام از " من میدونم " ها میگویند و ته دل مردم رو خالی میکنن!!!!
◀️ اصلا؛ باشه؛ طرح دولت اشتباهِ محض، غلط اندر غلط، خسارتِ محض؛ باشه شما خدایِ اقتصاد و .... خب، بجای مخالف خوانی و نق نق کردن و آیه یاس خواندن، راهکارهاتون رو برای برون رفت از مشکلات اقتصادی ارائه کنید.( البته یادتون باشه راهکارهاتون تک خطی و فانتزی و تخیلی نباشه، راهکارهای دارای برنامه مدون عملیاتی و ساختارمند ارائه کنید تا بشه بررسی و تحلیل و نقدش کرد)
🔸 غرغر کردن و آیه یاس خوندن، کار خاله زنک های سر کوچه هست که از قدیم گفته اند: عروس شیطان هستن😉
◀️ راهکار با برنامه های عملیاتی مدون و ساختار اجرایی و زمانمند ارائه کنید، همراه با هزینه ها و فوائدش
✍️ سید احمد رضوی
🔰 صراط؛ مروج گفتمان اصیل انقلاب
http://eitaa.com/joinchat/1112735758C332d249c3e
✅ نا امید کنندگان
🔰 خبرهای ما، اطّلاعات ما نشان میدهد که -یعنی اینها اطّلاع است، تحلیل نیست- تشکیلاتی به وجود آمده است بهوسیلهی دستگاه جاسوسی رژیم صهیونیست و دستگاه جاسوسی آمریکا، اینها تشکیلات درست کردهاند، از سوی قارونهای منطقه هم دارند پشتیبانی مالی میشوند؛ در اطراف کشور، در بعضی از این کشورهای نزدیک به ما، اصلاً نشستهاند برنامهریزی میکنند و بهطور جدّی دارند کار میکنند. بعضیهایشان لازم است زبان یاد بگیرند، زبان یاد میگیرند؛ بعضی لازم است با شرایط کشور آشنا بشوند، پول میدهند این کار را میکنند؛ برای اینکه بتوانند فضای فکری و تبلیغاتی کشور را #آلوده_کنند. و این مسئله، #مسئلهی_مهمّی است؛ بسیار مسئلهی حسّاسی است؛ اینکه فضای تبلیغاتی کشور، فضایی باشد که مردم را، یا دچار #اضطراب کند، یا دچار #یأس و #ناامیدی کند.(بیانات مقام معظم رهبری در دیدار اعضای مجلس خبرگان رهبری۱۳۹۷/۰۶/۱۵)
🔰در اطراف کمین گرفتهاند، بمجرّدی که مشکل را در داخل مشاهده کرد، فوراً مثل #مگسی که روی زخم مینشیند، میآید مینشیند روی این مشکل و بنا میکند از این #سوء_استفاده کردن؛ القا میکند که بله نظام اسلامی نتوانست، نظام اسلامی ناتوان بود؛ #القای_ناامیدی میکند.( بیانات مقام معظم رهبری در دیدار اقشار مختلف مردم۱۳۹۷/۰۵/۲۲)
🔰 دشمن میخواهد یأس ایجاد کند؛ یک جریانی هم #متأسّفانه در داخل کمک میکند به دشمن، شما در مقابل این #جریان_خائن_و_خبیث بِایستید و ایجاد امید کنید.(بیانات مقام معظم رهبری در دیدار جمعی از استادان، نخبگان و پژوهشگران دانشگاهها۱۳۹۸/۰۳/۰۸)
◀️ میخواهید این جریانِ خائن و خبیث در داخل را شناسائی کنید؟ رویه رسانه ای ( توئیت ها، مقالات، مصاحبه ها، سخنان و ...) افراد و شخصیت ها را مورد بررسی و تحلیل قرار دهید. آن وقت تک تک این افراد را میشناسید
🔰 صراط؛ مروج گفتمان اصیل انقلاب
http://eitaa.com/joinchat/1112735758C332d249c3e
⚛ #نکته_مهم
▪️طرح حذف ارز ترجیحی و پرداخت یارانه نقدی ۱۴۰۱ ، باعث میشود یکی از وعدههای آقای رئیسی محقق شود:
👈 از بین بردن #فقر_مطلق
▪️بنابر تعاریف بین المللی فقر مطلق برابر با درآمد ۱.۹ دلار ppp در روز است. با فرض دلار ppp هفت هزار تومانی و بعد خانوار ۲.۶۴ برای دهک اول خواهیم داشت:
۱.۹*۷۰۰۰*۲.۶۴*۳۰=۱۰۵۴۰۰۰
و یارانه پرداختی به دهک اول:
۴۰۰۰۰۰*۲.۶۴=۱۰۵۶۰۰۰
#!نتیجه: درآمد دهک اول یقینا از میزان استاندارد فقر مطلق بالاتر میرود و میتوان ادعا کرد فقر مطلق ایران تقریبا با صفر برابر میشود.
🔰 صراط؛ مروج گفتمان اصیل انقلاب
http://eitaa.com/joinchat/1112735758C332d249c3e
Voice 001.m4a
22.97M
#بسیار_مهم
✅ سخنرانی جناب آقای دکتر عبدالملکی وزیر محترم تعاون کار و رفاه اجتماعی در جمع نمایندگان طلاب و فضلای حوزه علمیه قم ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۱
🔹 تبیین ضرورت اصلاح یارانه ها
🔰 صراط؛ مروج گفتمان اصیل انقلاب
http://eitaa.com/joinchat/1112735758C332d249c3e
Voice 002.m4a
22.99M
#بسیار_مهم
✅ جلسه پرسش و پاسخ جناب آقای دکتر عبدالملکی وزیر محترم تعاون کار و رفاه اجتماعی در جمع نمایندگان طلاب و فضلای حوزه علمیه قم ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۱
🔹 تبیین ضرورت اصلاح یارانه ها
🔸پاسخ های بسیار خوبی به سوالات داده میشه(حتما این ۲ صوت رو گوش کنید)
🔰 صراط؛ مروج گفتمان اصیل انقلاب
http://eitaa.com/joinchat/1112735758C332d249c3e
✅دکتر عبدالملکی، وزیر محترم تعاون، کار و رفاه اجتماعی در جلسه مجمع نمایندگان:
🔹 ادامهٔ ارز ترجیحی(ارز ۴٢٠٠) در شرایط فعلی غیر ممکن بود و امکان انتخاب غیر از راه پیش رو وجود ندارد.
🔹 هر یک ماهی که طرح دیرتر اجرا شود ٣٨ هزار میلیارد از جیب مردم خواهد رفت. لذا هر چه دیرتر اقدام شود کمتر به مردم خواهد رسید.
🔹 ماکارونی از طریق مبادی قانونی صادرات می شود؛ اما فقط 50 درصد تولید ماکارونی در کشور مصرف شده و 50 درصد آن که یارانه به آن نیز تعلق گرفته، در خارج از کشور مصرف می شود که از حق و یارانه مردم ایران استفاده کرده است و برای همین ماکارونی، 5 هزار میلیارد تومان یارانه مصرف می شود.
🔹برنامه دولت این است که این مبلغ را به خود مردم بدهد تا خود آنان برای پول خود تصمیم گیرنده باشند و با این کار، بساط قاچاق، دلالی و ... جمع خواهد شد و رفاه بیشتری برای مردم ایران خواهد بود.
◀️ مشروح نشست
🔰 صراط؛ مروج گفتمان اصیل انقلاب
http://eitaa.com/joinchat/1112735758C332d249c3e
✅ ارز ترجیحی و خسارتی که به مردم وارد میشود در بیان دکتر عبدالملکی، وزیر محترم تعاون، کار و رفاه اجتماعی در جلسه مجمع نمایندگان:
🔹این ارز از محل صادرات دولت تأمین می شود و دولت می تواند ارزی که متعلق به مردم است را به صورت آزاد در بازار به فروش رسانده و پول آن را در خزانه قرار داده و برای مردم خرج کند؛ اما به خاطر اختصاص ارز ترجیحی، آن را به مبلغ 4200 می فروشد و در برابر هر دلار، 20 هزار تومان قیمت آن را کمتر حساب می کند که با توجه به این موضوع، قریب به 400 هزار میلیارد تومان در سال از جیب مردم خارج می شود.
🔹دولت این ارز 4200 را برای رفاه مردم می دهد؛ اما متأسفانه فقط یک چهارم از این رقم به مردم می رسد و سه چهارم آن هدر می رود.
1️⃣ بخش اول، دلال ها هستند که به جای اینکه اجناسی که با ارز ترجیحی تهیه کرده اند، با قیمت یارانه ای به مردم بدهند، با قیمت آزاد به بازار تزریق می کنند و در نتیجه عوائد آن در جیب دلال می رود.
2️⃣ بخش دوم ارز ترجیحی، خرج قاچاق در کشور می شود و ما امروز شاهد حضور اقلام یارانه ای کشور همچون آرد، روغن و ... در بازارهای افغانستان، پاکستان، عراق، ترکیه و ... هستیم و از حق مردم ایران، ملت های دیگر استفاده می کنند.
3️⃣ بخش سومی که از عوائد ارز ترجیحی استفاده می کنند، تولید کننده های خارجی هستند که یارانه ایرانیان به جیب آنان وارد می شود.
4️⃣ بخش چهارم از ارز ترجیحی برای مردم ایران مصرف می شود و عملا سه چهارم از این یارانه 400 هزار میلیارد تومانی به مردم کشور نمی رسد و دلالان، قاچاقچیان و تولیدکنندگان خارجی از عوائد آن بهره مند می شوند و این مدل موجود با عدالت و رفاه مردم در تضاد است.
🔹 برنامه دولت این است که این مبلغ را به خود مردم بدهد تا خود آنان برای پول خود تصمیم گیرنده باشند و با این کار، بساط قاچاق، دلالی و ... جمع خواهد شد و رفاه بیشتری برای مردم ایران خواهد بود.
🔸بسیاری از افراد خطاب به رئیس جمهور گفته اند که چرا شما وارد این فضا شده و دست به اصلاح یارانه ها زده اید؛ اما ایشان از آبروی خود مایه گذاشته اند تا عوائد یارانه ها به خود مردم برسد و وضعیت اقتصادی کشور اصلاح گردد.
🔰 صراط؛ مروج گفتمان اصیل انقلاب
http://eitaa.com/joinchat/1112735758C332d249c3e
مهم | دادهنمایی از خطوط پشتپردهی رسانههای بیگانه و سازمان منافقین در تحولات اقتصادی اخیر
♨️ این خطوط عملیاتی در سالهای اخیر نیز به طور پیوسته و در مقاطعی شدیدتر، بر علیه جمهوری اسلامی و ملت ایران جریان داشته است.
#جنگ_نرم
#دشمن_شناسی
#جهاد_تبیین
#سواد_رسانهای
🔰 صراط؛ مروج گفتمان اصیل انقلاب
http://eitaa.com/joinchat/1112735758C332d249c3e
✅ یک نکته مهم
🔰 چه بخواهیم، چه نخواهیم؛ چه موافق باشیم، چه منتقد و یا مخالف؛ طرح اصلاح ارز ترجیحی و هدفمندی یارانه ها، در دستور کار دولت قرار گرفته و اجرا میشود.
🔰 طبیعتا زندگی یکایک ما هم دستخوش این جراحی اقتصادی قرار میگیرد و باید خودمان را با شرایط جدید وفق دهیم.
🔰 طبیعتا ما شاهد افزایش قیمتهای کالاها و خدمات مختلف هم میشویم که بصورت مستقیم بر روی هزینه های زندگی و معیشت ما تاثیرگذار هست.
◀️ حال؛ باید چه کنیم؟ بهترین اقدام چیست؟
✅ بهترین کار توسط یکایک ما، دو گزاره هست:
1️⃣ اصلاح الگوی مصرف خانوار: به تعبیری ما باید از همین امروز، برای #مدیریت مصرف خانواده خود، ریل گذاری جدیدی را بر اساس شرایط فعلی و آینده طرح ریزی کنیم.
🔸 متاسفانه در سرانه مصرف ما نسبت به استاندارد بین المللی بسیار بالاتر است و از طرفی #اسراف در مصرف بشکل بی رویه ای بصورت یک اپیدمی در خانواده های ما نهادینه شده است.
🔸 باید از اکنون، شروع به برنامه ریزی جهت اصلاح الگوی مصرف مان کنیم:
▪️ برخی از محصولات که یا مضر هستند یا غیر ضرور را از سبد مصرف قطع یا کاهش دهیم مانند انواع نوشابه ها، چیپس و کلوچه و ....
▪️ برخی از محصولات را خودمان تولید کنیم؛ مثلا بجای خرید پاپ کرون با قیمت گزاف، میتوانیم با خرید ذرت، خودمان در منزل برای خود و فرزندانمان پاپ کرون تولید کنیم؛ یا خانواده هایی که مصرف ماست شان بالاست، با تهیه شیر، خودشان در منزل ماست مورد نیاز را تولید کنند؛ حتی در بحث غذاهای فست فودی هم میتوان همین رویه را در پیش گرفت.
▪️ برخی از محصولات را مدیریت شده کنیم ( توضیحاتش را در صوت عرض میکنم.)
2️⃣ ایجاد درآمد جانبی برای خانواده
🔹 با توجه به نرخ تورم و در کنار آن افزایش قیمت کالاهای ناشی از آزادسازی قیمت ها، اگر ما در کنار درآمد معمول سابق و همچنین مبلغ یارانه ها، اقدام به کسب درآمد جانبی جدیدی در زندگی خود کنیم، میتوانیم:
▪️ از تکانه های آتی خود و خانواده را مصون کنیم
▪️ سطح رفاه خانواده را افزایش دهیم
▪️ به توسعه اقتصاد کشور کمک کنیم
▪️ به کاهش نرخ بیکاری کمک کنیم
▪️ به کاهش نرخ تورم کمک کنیم
✍️ سید احمد رضوی
🔸 توضیحات تکمیلی در صوت ذیل 👇
🔰 صراط؛ مروج گفتمان اصیل انقلاب
http://eitaa.com/joinchat/1112735758C332d249c3e
2.17M
✅ توضیحاتی پیرامون اصلاح الگوی مصرف خانوار
🔹 سالم زندگی کنیم
🔹 بهینه مصرف کنیم
🔹 اسراف نکنیم
🎙 سید احمد رضوی
🔰 صراط؛ مروج گفتمان اصیل انقلاب
http://eitaa.com/joinchat/1112735758C332d249c3e
2.2M
✅ توضیحاتی پیرامون ایجاد درآمد جانبی خانوار
🎙 سید احمد رضوی
🔰 صراط؛ مروج گفتمان اصیل انقلاب
http://eitaa.com/joinchat/1112735758C332d249c3e
سید احمد رضوی | صراط
✅ یک نکته مهم 🔰 چه بخواهیم، چه نخواهیم؛ چه موافق باشیم، چه منتقد و یا مخالف؛ طرح اصلاح ارز ترجیحی و
✅ الگوی مصرف غلط
🔰 ما الگوی مصرفمان غلط است. چه جوری بخوریم؟ چه بخوریم؟ چه بپوشیم؟ تلفن همراه توی جیبمان گذاشتهایم؛ به مجرد اینکه یک مدل بالاتر وارد بازار میشود، این را کأنّه دور میاندازیم و آن مدل جدید را باید بخریم؛ چرا؟! این چه هوسبازیای است که ما به آن دچار هستیم.
۱۳۸۸/۰۱/۰۱
🔹 مقام معظم رهبری
🔰 صراط؛ مروج گفتمان اصیل انقلاب
http://eitaa.com/joinchat/1112735758C332d249c3e
✅ با اسراف ضربه دشمن را تکمیل میکنیم
🔰 ببینید اسراف چه کار میکند! اسراف در نان، اسراف در آب، اسراف در برق، اسراف در مصالح ساختمانی، اسراف در انواع و اقسام کالاهای گوناگون، اسراف در اسباب بازی بچه و در وسایل تجملاتی! عزیزان من! این اسراف همان کاری را با کشور میکند که دشمن میخواهد! او از آن طرف به وسیلهی نفت، بهوسیلهی تحریم اقتصادی و انواع و اقسام ضربهها بر ملت ایران ضربه وارد میکند؛ از این طرف هم خود ما با اسراف و صرفهجویی نکردن، ضربهی او را تکمیل میکنیم! حرف من این است.
۱۳۷۱/۰۱/۰۱
🔹 مقام معظم رهبری
پ.ن: جراحی اقتصادی و آزادسازی قیمتها، یکی از بهترین فرصتهایی هست که ما اقدام به اصلاح الگوی مصرفمان کنیم✌️
🔰 صراط؛ مروج گفتمان اصیل انقلاب
http://eitaa.com/joinchat/1112735758C332d249c3e
✅ روحیه مصرفگرایی مانع کمک به مردم و فقرا است
🔰یکی از عواملی که نمیگذارد دست کسانی که توانایی کمک دارند، به یاری فقرا دراز شود، #روحیهی_مصرفگرایی و تجمل در جامعه است. برای جامعه بلای بزرگی است که میل به مصرف، روزبهروز در آن زیاد شود و همه به بیشتر مصرف کردن، بیشتر خوردن، متنوعتر خوردن، متنوعتر پوشیدن و دنبال نشانههای مد و هر چیز تازه برای وسایل زندگی و تجملات آن رفتن، تشویق شوند. چه ثروتها و پولهایی که در این راهها #هدر میرود و از مصرف شدن در جایی که موجب رضای خدا و رفع مشکلات جمعی از مردم است، باز میماند.
۱۳۸۱/۹/۱۵
🔹 مقام معظم رهبری
🔰 صراط؛ مروج گفتمان اصیل انقلاب
http://eitaa.com/joinchat/1112735758C332d249c3e
✅ بهجای خریدن چیزهای غیر لازم در تولید سرمایهگذاری کنید
🔰 در مصارف گوناگون شخصی و خانوادگی، اسرافِ فردی صورت میگیرد. تجملگرائیها، چشم و همچشمیها، هوسرانی افراد خانواده، مرد خانواده، زن خانواده، جوان خانواده، چیزهای غیر لازم خریدن؛ اینها از موارد اسراف است.
🔰 وسائل تجملات، وسائل آرایش، مبلمان خانه، تزئینات داخل خانه؛ اینها چیزهائی است که ما برای آنها پول صرف میکنیم. پولی که میتواند در تولید مصرف شود، سرمایهگذاری شود، کشور را پیش ببرد، به فقرا کمک کند، ثروت عمومی کشور را زیاد کند، این را ما صرف میکنیم به این چیزهای ناشیشدهی از هوس، چشم و همچشمی، آبروداریهای خیالی. مسافرت میروند، میآیند، میهمانی درست میکنند -گاهی خرج آن میهمانی، از مسافرت مکهای که رفتهاند، بیشتر است!- عروسی میگیرند، عزا میگیرند؛ هزینهای که برای این میهمانیها مصرف میکنند، هزینههای گزافی است؛ انواع غذاها!
◀️ چرا؟ چه خبر است؟
🔻در کشور ما هنوز هستند کسانی که از اوّلیات هم محرومند. باید کمک کنیم کشور پیش برود. نمیگوئیم پول را بردارید بروید حتماً انفاق کنید -البته اگر انسان انفاق بکند، بهترین کار است- اما حتّی اگر انفاق هم نکنند، همین پولی که صرف این تجملات میشود، در تولید برای خودشان به کار بیندازند، در کارخانجات سهیم شوند و تولید کنند، باز برای کشور مفید است.
۱۳۸۸/۰۱/۰۱
🔹 مقام معظم رهبری
پ.ن: هر جا گوش به حرف اما جامعه نکردیم، ضربه خوردیم😔
🔰 صراط؛ مروج گفتمان اصیل انقلاب
http://eitaa.com/joinchat/1112735758C332d249c3e
✅ سرانه مصرف
🔹سرانه مصرف نان هر ایرانی در سال در حالی ۱۶۰ کیلوگرم است که این آمار در جهان تنها ۲۵ کیلوگرم است. در واقع ایرانیها ۶ برابر آمار جهانی نان میخورند و از این لحاظ در صدر جهان قرار دارند.
🔹 سرانه مصرف شکر ایرانیها بین ۲۱ تا ۲۴ کیلوگرم است. در حالیکه میانگین جهانی آن، فقط ۵ کیلو گرم است. این، یعنی ایرانیها ۵ برابر مردم جهان از شکر استفاده میکنند.
🔹ایرانیها در نوشیدن مضرترین نوشیدنی جهان نیز با اقتدار در صدر ایستادهاند. سرانه مصرف نوشابه در کشور ما ۴۲ لیتر است. در حالی که مردم جهان به زور ۱۰ لیتر نوشابه در سال میخورند.
🔹 آمار ارائه شده تحت عنوان ترازنامه انرژی، سرانه مصرف برق خانگی در ایران معادل 1058 کیلووات ساعت برای هر نفر برآورد میشود. این در حالیست که متوسط جهانی این آمار معادل 182 کیلووات ساعت است. به عبارت دیگر میزان سرانه مصرف برق خانگی در ایران 6 برابر متوسط جهانی و 7 برابر سرانه مصرف برق هر نفر در کشوری نظیر ترکیه است.
◀️ متاسفانه پرچم ما در مصرف بی رویه و اسراف بالاست. آیا نباید برای اصلاح آن اقدام کنیم؟!
🔰 صراط؛ مروج گفتمان اصیل انقلاب
http://eitaa.com/joinchat/1112735758C332d249c3e
audio_2022-05-13_11-50-51 (online-audio-converter.com).mp3
20.69M
✅ آثار جراحی اقتصادی چیست؟!
🔰 ابتدا مثالی میزنم:
🔹خانه ای را تصورکنید که نیاز به ترمیم دارد و اهل خانه از خرابی های آن زجر می برند. یک معمار می آید و میگوید من آن را ۶ ماهه درست میکنم خب علی القاعده باید کلنگ و بیل بردارد و بسیاری از جاهای خانه را بریزد پایین، لذا ظاهر خانه، بدتر هم میشود اما چون اهل خانه می دانند اگر ۶ ماه صبر کنند این خانه شیک میشود صبوری میکنند و حتی با خوشحالی به این تخریب گری های بنا نگاه میکنند.
🔸اقتصاد ما در مسئله حذف یارانه ها مثل همین کلنگ زدن های بنا دچار تکانه خواهد شد، ولی همه میدانیم که این تخریب یک اقدامِ مصلحانه است که در آینده نزدیک، آثار و محاسنش در زندگی یکایک ما ظهور و بروز پیا میکند، محاسنی مانند:
▪️ حذف قابل توجهی از رانت و فساد اقتصادی
▪️ رقابتی شدن بازار بشکل عادلانه
▪️ کاهش ضریب جینی
▪️ کاهش تورم
▪️ کاهش قاچاق کالا
▪️ تقویت اقتصاد مقاومتی و افزایش تولید داخلی
▪️ کاهش نرخ بیکاری
▪️ افزایش کیفیت کالا
🎙 سید احمد رضوی
🔰 صراط؛ مروج گفتمان اصیل انقلاب
http://eitaa.com/joinchat/1112735758C332d249c3e
audio_2022-05-13_13-01-58 (online-audio-converter.com).mp3
13.61M
✅ پاسخ به یک شبهه و نقد
🔰 منتقدین میگویند: "یکی از دلایل اصلی قاچاق آرد و سایر کالاهای اساسی، همین پائین بودن #ارزش_پول_ملی است. برخی خیال میکنند با #آزادسازی_قیمتها جلوی قاچاق گرفته میشود ولی نمیدانند هرچه پول ملی بیارزش باشد، بالاخره قاچاق اتفاق میافتد! شما باید ارزش پول ملی را تقویت کنید نه اینکه خود کالا را گران کنید! با وجود گران کردن، سال آینده باز خواهیم دید قیمت آرد در ایران، کمتر از همسایههاست!"
🔰سوال:
✅ آیا این نگاه و تحلیل درست است؟
🔻 پاسخ:
🔹 اصل و مبنای بحث ارزش پول ملی درست است اما ارتباط آن با حذف ارز ترجیحی اشتباه است، چرا که این موضوع ابعاد مختلفی دارد و اتفاقا حذف ارز ترجیحی میتواند کمک کننده به #افزایش_ارزش_ریال در برابر دلار باشد.
🔸 توضیحات تکمیلی در صوت پیوست
🎙 سید احمد رضوی
🔰 صراط؛ مروج گفتمان اصیل انقلاب
http://eitaa.com/joinchat/1112735758C332d249c3e
🔻 سوال مخاطب
سلام علیکم
لطفا نسبت به این سوال پاسخ دهید
درست است که دولت یارانه چهار کالای اساسی رو حذف کرده اما در واقع بسیاری از کالاها و خدمات که وابسته به این کالاها هستند متاثر از این گرانی خواهند بود بطور مثال یک فلافل فروش، از روغن استفاده میکنه و همینطور دهها شغل دیگر که از شیر و روغن و تخم مرغ و مرغ استفاده میکنند. دولت برای این مسئله چه برنامهای دارد؟؟
audio_2022-05-13_15-28-17 (online-audio-converter.com).mp3
7.99M
✅ سوال:
🔰 آیا آزاد سازی قیمتها بر روی کالاهای دیگر نیز اثرگذار است؟
🔰 آیا دولت برنامه های برای مدیریت بازار دارد؟
🔹 افزایش قیمت 500 قلم کالای مرتبط با زنجیره تولید کالاهای اساسی
🔹 برنامه ریزی مدون و سختگیرانه دولت برای کنترل بازار
🔹 اثرگذاری تورم 36 درصدی بر همه کالاها
🎙 سید احمد رضوی
🔰 صراط؛ مروج گفتمان اصیل انقلاب
http://eitaa.com/joinchat/1112735758C332d249c3e
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔸جزئیات عرضه ۴ قلم کالاهای اساسی با نرخ جدید
شاهمیرزایی، معاون وزیر صمت:
🔹از ۲۲ اردیبهشت هر کالایی که در ۴ قلم مرغ، تخممرغ، روغن و لبنیات قرار داشته باشد با قیمتهای جدید عرضه میشود.
🔰 صراط؛ مروج گفتمان اصیل انقلاب
http://eitaa.com/joinchat/1112735758C332d249c3e