#قرآن_کریم
در عدد آیات و حروف قرآن کریم
در کشکول زنجانی ص 90 به نام «زنبیل» آمده است:
جمیع قرآن مجید به روایت اصّح از نظر آیه 6336 عدد است؛ و به روایت اصّح از نظر کلمه 76541 عدد.
جمیع قرآن مجید به روایت اصّح از نظر حرف 321252 عدد، که 30 جزء و 114 سوره می باشد.
در کتاب زمخشری این طور نقل کرده که قرآن کریم 666/6 آیه است که در خصوص مَثَل جمیعاً 1000 آیه است و در خصوص امم سابقه جمیعاً 1000 آیه است. و در خصوص وعده، وعید، امر و نهی هر یک 1000 آیه آمده که جمع آن 4000 آیه شده است و در خصوص حرام و حلال جمعاً 500 آیه است و درباره ی ناسخ و منسوخ جمعاً 66 آیه است.
و اشعار گفته های زمخشری این است:
گفت جارالله همه آیات قرآن شش هزار و ششصد و شصت و شش آمد ببار
یک هزار وی مثل دان یک هزار وی قصص هریک از وعده، وعید و امر و نهی آمد هزار
پانصدش حل است و حرمت، یک صد دیگر دعا ناسخ و منسوخ آمد، شصت و شش ای نامدار
و در ذیل تفسیر سوره ی هل اتی، در کتاب مجمع البیان آمده: از رسول گرامی صلی الله علیه و آله و سلم: مجموع آیات 6236 آیه و جمیع حروف القرآن 320250 عدد است
برگرفته از کتاب منتشر نشده ی «#کشکول_مجتبی». به اهتمام مرحوم سیدمجتبی خردمند - بخش قرآنی
https://ble.ir/S_M_Kheradmand
#نکته_ها_و_حکایت_ها
#قناعت و بحثی پیرامون آن
مَثَل علائق دنیویّه مَثَل کرم ابریشم است که هر چند به دور خویش زیاده شد راخ خلاصی او مشگل تر می شود. آیه ی کریمه: فَلَنُحْيِيَنَّهُ حَياةً طَيِّبَةً، (نحل،97) ما او را زنده می داریم، زندگی پاکیزه و فرحناک. و این زندگی را تفسیر نموده اند به زندگانی در ظلّ قناعت که صاحبش از هر جهت در عیش و نشاط زندگی خواهد کرد.
بزرگان فرموده اند: «بی نیازی تو از هر چیزی بهتر است؛ از آن که به سبب آن چیز خود را مستغنی کنی». آیه شریفه: وَ لا تَمُدَّنَّ عَيْنَيْكَ إِلى ما مَتَّعْنا بِهِ أَزْواجاً مِنْهُمْ، (طه،131) چشم ندوز به اشخاصی که ما به آن ها متاع دنیویه عنایت کردیم.
در سفینه البحار، امام محمدباقر علیه السلام می فرمایند: بر تو باد که هیچ وقت در امر دنیا به کسانی که از تو بالاتر می باشند نظر نکنی و آیه ی مبارکه فوق را (طه،131) تلاوت فرمودند و بیان نمودند که ثروت سبب بزرگی کسی نمی شود و کسی که از حق راضی شود به کمی زندگانی دنیا، خداوند هم از او عمل کم را قبول می فرماید.
همچنین در سفینه البحار مرحوم شیخ عباس قمی از امام صادق علیه السلام نقل شده که فرمودند: به کسی که سه چیز داده شود به سعادت می رسد. 1- قناعت نماید به آن چه به او می رسد. 2- از آن چه در دست مردم است بی نیاز و مأیوس باشد. 3- آن که از زندگی خود تشریفات را کنار کند و خود را آلوده ی به فضول معاش نگرداند. امام صادق علیه السلام فرمودند: ضَمِنْتُ لِمَنِ اقْتَصَدَ أَنْ لَا يَفْتَقِرَ. من ضمانت می کنم کسی که اهل قناعت گردید، فقیر نشود. امام باقر علیه السلام فرمودند: إِنْ كَانَ يُغْنِيكَ مَا يَكْفِيكَ فَأَدْنَى مَا فِي الدُّنْيَا يَكْفِيكَ وَ إِنْ كَانَ لَا يُغْنِيكَ مَا يَكْفِيكَ فَلَيْسَ شَيْءٌ مِنَ الدُّنْيَا يُغْنِيكَ. اگر کسی را آن چه کفایت زندگانی او را می نماید سیر کرد، پس به مختصر چیزی از دنیا زندگانی او تأمین می شود، ولکن اگر کسی را آن چه کفایت می کند سیر نکرد، پس دیگر چیزی از دنیا او را سیر نخواهد کرد. امیرالمؤمنین علیه السلام می فرمایند: كَفَى بِالْقَنَاعَةِ مُلْكاً وَ بِحُسْنِ الْخُلُقِ نَعِيماً. سرمایه ی سلطنت، قناعت است و سرمایه ی نعمت دنیا، خوبی اخلاق است. و نیز آن حضرت فرمودند: الْقَنَاعَةُ مَالٌ لَا يَنْفَدُ. قناعت سرمایه ای است که تمام شدنی نیست. امام صادق علیه السلام فرمودند: کسی که به آن چه از برای او قسمت شده راضی شود از غم و غصه و رنج و صدمات فوق العاده راحت می شود. و نیز در سفینه البحار از امیرالمؤمنین علی علیه السلام نقل شده که به امام حسن علیه السلام فرمودند: اگر می توانی چنان زندگی کن که بین تو و پروردگارت کسی واسطه ی در نعمت نباشد. یعنی از کسی چیزی مطالبه مکن، زیرا هر چه قسمت تو شده باشد به دست تو خواهد رسید و سهم خود را از دنیا خواهی گرفت.
برگرفته از کتاب منتشر نشده ی «#کشکول_مجتبی». به اهتمام مرحوم سیدمجتبی خردمند - بخش نکته ها، حکایات و فکاهیات
https://t.me/S_M_Kheradmand
#معنای_زندگی
خداوند متعال عیدی همه ی شیعیان را فرج مولایمان قرار دهد!
http://sm-kheradmand.com/Articles/Archive/lang/Fa.aspx
#غدیر_نزدیک_است
آموزش کاردستی های غدیری برای بچه ها؛ همراه با فیلم آموزشی، طرح کار به صورت پی دی اف و معرفی وسایل مورد نیاز
نتیجه ی زحمات خالصانه ی دوست گرامی جناب آقای علی احمدی برای استفاده و ارسال به دوستان در آدرس:
https://eitaa.com/s_m_kheradmand