hedayat daneshamozi nime shahrivar.pdf
627.4K
🛑 نشريه الکترونيکي هدايت/ شماره 15
✅ سياست به سبک دهه هشتاديها
❇️ ويژه دانش آموزي
.
ارز و عدالت.pdf
1.39M
🌀نسخه pdf
🛑 یادداشت
✍️ ارز و عدالت
❇️به قلم: سید یاسر جبرائیلی-کارشناس اقتصاد سیاسی
.
❇️ یادداشت/
❌ با مشکلات کشور چه کنیم؟
🔻رئیسجمهور طی چهار ماه گذشته دو بار به وزارت صمت دستور ساماندهی بازار خودرو را داده است؛ ولی تنها چیزی که امروزه در بازار خودروی کشور مشاهده نمیشود، ساماندهی است! نگاهی ولو سطحی و با عینک مردم کوچه و بازار به سایر بازارها و حوزههای اقتصادی نیز کموبیش از همین نگاه حکایت دارد! اما علت یا علل رها بودگی مسئولیتها در مباحث اقتصادی چیست؟ چگونه میشود همچنان امور را با انگیزه و جدیت کامل تا روز آخر مسئولیت پیگیری کرد؟
🔹نکات تحلیلی: 1- دو مدل و الگو در این حوزه قابل شناسایی است؛ در کشورهای غربی و توسعهیافته، تکلیف دولت با داشتن رویکرد و عقبه حزبی، مشخص است. حزب به خاطر آبرو و حفظ سازمان رأی خود و برای اینکه فرصتهای آتی خود را تخریب نکند، تا لحظه آخر کار میکند و دولت متبوع خود را به کار و پایان دادن به برنامهها و وعدهها، ولو با کمترین امید به رأی آوری، وادار میسازد. 2- اما در دولتهایی که ساختار حزبی جا نیفتاده، مکانیزمهای پایشی و کنترلی دیگری در قانون پیشبینی شده است. البته شکی نیست که بهترین سازوکار کنترلی در منظر دینی و دولت اسلامی، انجام کارها به قصد قربت و خدمت و پاسخگویی به وجدان بیدار خود، ملت، تاریخ و در آخر دادگاه عدل الهی است؛ اما بههرحال لازم است مکانیزمی بیرونی نیز تعبیه شود. این موضوع در قانون ما، در کارکردهای مجلس پیشبینی شده است. مجلس در کنار وظیفه جعل قانون، رسالت نظارت بر حسن اجرای آن را نیز بر عهده دارد. از این منظر، کسانی که سفرهای استانی نمایندگان خانه ملت را دور از ابعاد قانونی تحلیل کردند، به کژ راههای افتادند که خود در تحلیلهایشان نگران آفات و شائبههای سیاسی آن بودند! چراکه اصل کار مجلس در راستای جدیت بخشی و مصونسازی به اقدامات دولت قانونی است. اساساً، هر سفری از سوی هر مسئولی که سبب آشنایی با مشکلات مردم شود و در نهایت به حل و گرهگشایی از آنها منجر گردد، پسندیده است.
🔺نکته نهایی: مجلس باید صیانت کند و با درایت و نظارت میدانی، جلوی ورود ویروس تنبلی، بیتفاوتی، رهاسازی کارها و تزلزلها را در دولت بگیرد؛ این بزرگترین خدمت به دولت و حیثیت آن است. مجلس کارآمد و هوشمند تنها با نیت کارگشایی و البته به دور از شائبههای سیاسی میتواند با پیشنهاد راههای قانونی و گشایش روزنههای حقوقی در جذب سرمایهگذاریهای تازه، شناسایی منابع درآمدی جدید، هموارسازی قانونی مسیر، دولت را تا روز پایانی آن ترغیب به کار و خدمت نماید.
✅(نویسنده: فتحالله پریشان)
.
✅ یادداشت/
🛑دست در جیب آیندگان!
«صندوق توسعه ملی» با هدف تبدیل بخشی از عواید ناشی از فروش نفت و فراوردههای آن به ثروتهای ماندگار و سرمایههای زاینده اقتصادی و نیز حفظ سهم نسلهای آینده از این منابع تأسیس شده است.
🔵گزارههای خبری:
1- «پرویز حناچی»، شهردار تهران اخیراً در نامهای به مقام معظم رهبری، درخواست کمک برای خرید ۲۵۰ اتوبوس درونشهری از صندوق توسعه ملی کرده است. 2- صندوق توسعه ملی در زمینههای مختلفی همچون تولید ملی، صادرات غیرنفتی، اشتغال و حمایت از کار و سرمایه داخلی، برنامه ریزی شده که منابع ارزی ذخیرهشده در آن بر اساس مفاد تعیینشده در اساسنامه استفاده میگردد. 3- در دولت آقای روحانی برداشتهای مختلفی از این صندوق صورت گرفته است که آخرین مورد از آن، برداشت مبلغ یک میلیارد یورو در ابتدای سال ۹۹ برای مقابله و مدیریت عوارض ناشی از شیوع ویروس کرونا در کشور بود. 4- در ابتدای سال ۹۷ آقای روحانی در نامهای به مقام معظم رهبری درخواست مساعدت ۲ میلیارد دلاری برای رفع خسارتهای سیلاب عید نوروز را داشت که ایشان با تأکید بر تکیه دولت بر پیشبرد مأموریتها با سایر منابع هزینهای، با این درخواست موافقت کردند. معظم له تلویحاً به دولت گوشزد کردند که نباید در هر موضوعی آسانترین شیوه تأمین منابع را انتخاب و دست به منابع حیاتی کشور دراز کرد.
❇️نکته راهبردی: برخی مسئولین ارشد دولت تدبیر و امید از همان روزهای آغازین اعلام کردند؛ صندوق ذخیره ارزی خالی است. این موضوع موجب افزایش فشارهای اقتصادی دشمن و ضریب دهی غیرواقعی به ضرورت مذاکره در جامعه شد؛ اما اکنون دولتمردان برای برداشت از صندوقی که خود اذعان به خالی بودن آن داشتهاند، صف بستهاند! خرید ناوگان حملونقل عمومی ردیف بودجهای مشخصی دارد و تأمین بودجه آن از صندوق توسعه ملی برخلاف اصل تشکیل صندوق و اهداف پیشبینیشده برای آن است. شهرداری بهجای چنین درخواستی لازم است مطالبه بودجه خود را از دولت داشته باشد و از بودجههای مصرح در قانون برای برنامههای جاری خویش هزینه کند، نه اینکه دست در جیب آیندگان کند.
✔️(نویسنده: فرهاد مهدوی)
Sedayeenghelab 171.mp3
3.06M
🔷 صوتی/
🎙 موضوع: « عاشورا نتیجه تحریف»
✅ یدالله جوانی_کارشناس مسایل سیاسی
🔻در عصر امروز به مانند کربلا جریان تحریف به دنبال تخریب؛ سیاه نمایی و دروغ پردازی هستند.
🔹نظام جمهوری اسلامی با محوریت ولایت فقیه؛ عامل پیشرفت، اقتدار،موفقیت و حفظ کشور در مقابل فشارها و توطئه ها است.
🔺جریان تحریف با آدرس های غلط سعی دارند مردم و ذهنیت ها را به سمت مذاکره با آمریکا سوق دهند.
✅ موج سوم انقلابهای عربی در راه است
🔻«منصف المرزوقی» رئیسجمهور سابق تونس تأکید کرد که توافقنامههای عادیسازی روابط که برخی رژیمهای استبدادی با رژیم صهیونیستی امضا کردهاند، در آینده از بین خواهند رفت.
🔸المرزوقی با اشاره به اینکه موج سوم انقلابهای عربی در راه است، گفت: همان دلایلی که باعث ایجاد موج دوم انقلاب عربی در سودان، عراق و لبنان پس از موج اول انقلاب در این کشورها شد، هنوز هم وجود دارد به ویژه اینکه فساد، استبداد، سرکوبگری، فقر و عدم اقدام رژیمهای استبدادی به اجرای اصلاحات سیاسی، اقتصادی و اجتماعی و آشتی با ملتها همچنان ادامه دارد.
🔹به نوشته روزنامه «القدسالعربی»، رئیسجمهور سابق تونس همچنین گفت که توافقنامههای عادیسازی روابط بین رژیمهای استبدادی عربی و رژیم صهیونیستی امضا میشود و این رژیمها هرگز در تحمیل این عادیسازی روابط بر ملتهای خود موفق نخواهند بود چرا که این ملتها با تسلیم شدن در برابر رژیم صهیونیستی و برقراری هر گونه رابطهای با این رژیم مخالف هستند.
🔺رئیسجمهور سابق تونس پیشتر نیز پیشبینی کرده بود که موجهای جدید انقلابهای عربی در راه است و این بار این موج انقلابها از الجزائر و سودان فراتر رفته و به عربستان سعودی و دیگر کشورها خواهد رسید. روز جمعه بحرین از دستیابی به توافقی برای برقراری روابط دیپلماتیک با رژیم صهیونیستی تحت نظارت آمریکا خبر داد.
.
#سلام_آقا✋💚
رنگ رخساره نشان است و گواه
که منم بندهی عاصی ز گناه
توبه کردم ، دلم آرام گرفت
با سلامی به اباعبدالله . . .
🌷 #صلی_الله_علیک_یا_اباعبدالله