احتمالا تا حالا مسابقه رخداد را دیدید یا حداقل بخش هایی از آن در فضای مجازی به چشمتان خورده.
در دفاع از این مسابقه میشود دلایل مختلفی را گفت اما مهمترین دلیل این است که برخلاف سایر مسابقه های تلوزیونی، رخداد دقیقا خلاف جهت آب شنا میکند! یعنی برای دیده شدن نه سراغ مجری سلبریتی رفته و نه هدیه های نجومی به شرکت کنندگانش میدهد، حتی دکور خاص و ویژه ای هم ندارد اما در دوره ای که خیلی از برنامه ها برای "بیشتر دیده شدن" تن به هر کاری می دهند، رخداد به لحاظ محتوایی محکم بر سر موضع خود ایستاده و ثابت کرده که میشود هم هویت خود را حفظ کرد، هم حرف انقلاب را زد و هم دیده شد.
جدای از این، درخواستهای زیاد نوجوانان دهه هشتادی برای حضور در مسابقه هم جالب توجه است. در حالی که شاید خیلی ها تصور میکنند تاریخ و سیاست هیچ جذابیتی برای نوجوانان ندارد اما رخداد این گزاره کلیشه ای را ابطال کرده و دارد نشان میدهد که میتوان با اندکی خلاقیت و جسارت، محتوای گفتمانی و انقلابی را برای نسل جدید به قدری جذاب جلوه داد که برای حضور در این مسابقه، تعداد زیادی از بچه های دهه هشتادی داوطلب حضور شوند. آن هم در شرایطی که فضا برای حضور آنها در بسیاری دیگر از مسابقات تلوزیونی فراهم است اما برای حضور در خیلی از آن مسابقه ها، تنها پیش شرط لازم "توانایی در لودگی و ابتذال" است اما این بار صداوسیما خرق عادت کرده و دارد اعلام میکند برای حضور در برابر دوربین نیاز به تبحر در لودگی و ابتذال و تقلید صدا و... نیست، باید اهل "فکر و محتوا و مطالعه" باشید.
این دقیقا یک مثال از جایگاه «دانشگاه بودن صدا و سیما» برای افکار عمومی است. یعنی می توان با کمترین امکانات، مسابقه ای ساخت که در آن هیچ نشانه ای از لمپنیسم نباشد و در عین حال برای جوانان و نوجوانان نیز جذاب باشد، محتوایش به درد مخاطب بخورد و از همه مهم تر «ذائقه» مخاطب را نیز بسازد و جهت دهی کند نه آنکه مثل بسیاری از برنامه های پرخرج و بی فایده، اسیر ذائقه های ساخته شده و غلط قبلی باشد. رخداد یک مثال بزرگ است که نشان میدهد میشود هم برای مخاطب برنامه ی سرگرم کننده ساخت و هم مفید. میشود به مخاطب گفت برای حضور در برابر دوربین نیاز به انواع جلف بازی نیست، اگر مطالعه داشته باشید و به لحاظ فکری و تاریخی زحمت کشیده باشید هم می توانید در برابر دوربین ظاهر شوید. رخداد یک مثال بزرگ برای ذائقه سازی صحیح رسانه ای به جای تسلیم شدن در برابر ذائقه های ساخته شده غلط است.
شنبه ها و یکشنبه ها ساعت ۲۱/ شبکه افق @ofogh_tv
https://www.instagram.com/tv/CJOrLb1gdA-/?igshid=12klonajnnzlg
@Sabeti ✅
هدایت شده از جهان آرا
5.71M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔺حضور در جهان آرا تهدید نیست یک فرصت صحبت با مردم است
👈🏻 دعوت امیرحسین ثابتی مجری برنامه جهان آرا از مسئولین دولتی برای حضور در این برنامه و شکل گیری گفتگویی چالشی
🆔 @JahanaraOfoghtv
🆔 @ofogh_tv
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
خشم روشنفکرها و پادوهای امریکا از دستیابی ایران به واکسن کرونا تعجب ندارد، این جماعت سالهاست از هرچه باعث «اعتماد به نفس ملی» و اقتدار ایران بشود نگرانند.
نمونه اش صادق زیباکلام که چند سال قبل گفته بود: «هر وقت تیم ملی در بازی های بین المللی شکست میخورد کیف میکنم»
مشکل اینها اقتدار ایران است نه جمهوری اسلامی!
@Sabeti ✅
محتشم! شعری دگر از جنس عاشورا بساز
فاطمیه شورشی عظما به خلق عالم است...
#شب_جمعه
سید حسن خمینی گفته: «نمی توان به بخشی از وصیتنامه امام خمینی مومن باشیم و به قسمتی از آن کافر»
سخن دقیق و درستی است. سوالم از ایشان این است چطور علیرغم تاکیدات مکرر امام خمینی در وصیتنامه شان درباره خطر لیبرال ها و نظرات صریح امام درباره نهضت آزادی و طیف منتظری، ایشان دائما با این طیف نشست و برخاست دارد؟
@Sabeti ✅
در سالگرد شهادت سردار سلیمانی، آیت الله مصباح نیز آسمانی شد.
یکی با جان و سلاحش و دیگری با علم و فکرش عمرشان را وقف مبارزه با جبهه باطل و نفاق کردند.
ان شاءالله خداوند آنان را شفیع مان در روز قیامت قرار دهد...
@Sabeti ✅
♦️ آنالیز پیام تسلیت تاریخی رهبر انقلاب برای آیت الله مصباح یزدی
درباره اعتماد عمیق و علاقه شدید رهبر معظم انقلاب به آیت الله مصباح یزدی کافی است به تعاریف مکرر ایشان از این عالم ربانی رجوع کنیم. به ویژه در دهه هفتاد که رهبر انقلاب صراحتا این عالم بزرگوار را پر کننده خلاء شهید مطهری و علامه طباطبایی توصیف کردند و در سخنرانی های مکرر دیگر جوانان را به مطالعه آثار ایشان و استفاده از شاگردان این عالم بزرگ توصیه نمودند. چند سال قبل نیز رهبر انقلاب صراحتا گفتند که این مجلس خبرگان است که از وجود افرادی مثل آیت الله مصباح آبرو میگیرد نه آنکه ایشان به حضور در چنین جایگاهی نیاز داشته باشد.
اما سیر تعاریف رهبر انقلاب از این عالم ربانی، در پیام تسلیت ایشان نیز امتداد داشت و در این پیام رهبر معظم انقلاب کلید واژه های بی سابقه ای در توصیف آیت الله مصباح و جایگاه علمی و سیاسی ایشان به کار بردند که با یک آنالیز ساده به شرح ذیل است:
"عالم ربانی"
"فقیه مجاهد"
"حکیم مجاهد"
"برادر قدیمی"
"متفکر برجسته"
"مدیر شایسته"
"پارسا و پرهیزگار"
"سالک در طریق معرفت توحیدی"
"دارای زبان گویا در اظهار حق"
"دارای پای با استقامت در صراط مستقیم"
"تقدیر از خدمات ایشان در تولید اندیشهی دینی"
"تقدیر از خدمات ایشان در نگارش کتب راهگشا"
"تقدیر از خدمات ایشان در تربيت شاگردان ممتاز اثرگذار"
"تقدیر از حضور انقلابي ایشان در همه میدانهائی که احساس نیاز به حضور ایشان میشد"
"درگذشت ایشان خسارتی برای حوزهی علمیه است"
"درگذشت ایشان خسارتی برای حوزهی معارف اسلامی است"
@Sabeti ✅
7.47M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
آیت الله مصباح به فردی که به صورتشان آب دهان انداخت، چه واکنشی نشان داد؟
@Sabeti ✅
7.69M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
آیت الله مصباح در دوره حیاتش بارها و بارها ترور شخصیت شد. صدها دروغ درباره اش گفتند و بدیهیاتی مثل سوابق درخشان مبارزاتی اش را منکر شدند. هر بار هم که به دروغ هایشان مستند و منطقی پاسخ داده میشد بار دیگر دروغ شان را تکرار و حرفهایش را تقطیع میکردند چون در برابر منطق و استدلال او پاسخی نداشتند.
این فیلم بخش کوتاهی از یک مناظره چند ساعته در سال ۹۰ با بچه های انجمن دانشگاه تهران است که منکر سوابق مبارزاتی آیت الله مصباح میشود! و در پاسخ به او بیان میکنم که وقتی بزرگان شما برای این انقلاب یک سیلی نخوردند، آقای مصباح داشت مبانی نظری تشکیل حکومت دینی را قبل انقلاب منتشر میکرد که به همین خاطر تحت تعقیب ساواک بود و بعد از انقلاب نیز به قدری مورد اعتماد و امین امام خمینی بود که امام شخصا بودجه موسسه تحت مدیریت ایشان را تامین میکردند.
خدا ایشان را رحمت کند که بدیلی نداشت و بعید است حالا حالا ها نیز بدیلی پیدا کند...
@sabeti ✅
حکایت بسیاری از دشمنان، مخالفان و حتی منتقدان آیت الله مصباح مانند مدافعان برجام بود.
فقط دوربین و پرسشگری وجود نداشت تا از آنها بپرسد شما که مخالف اندیشه های او هستید، یک کتاب از او خوانده اید؟ یا حتی یک سخنرانی از او شنیده اید؟
این حقیقت را بارها در دانشگاه تجربه کرده بودم. وقتی از آنها این سوال پرسیده میشد، پاسخ شان استناد به جملاتی تقطیع شده از ایشان در فلان سایت یا روزنامه بود. دریغ از مطالعه یک کتاب یا گوش دادن یک سخنرانی کامل.
@Sabeti ✅