گزارش شفاف از دوازدهمین روز کاری مجلس دوازدهم (سه شنبه 2 مرداد 1403)
دستور اول جلسه؛ حضور سید صولت مرتضوی وزیر کار برای ارائه گزارش به نمایندگان بود. مثل بقیه وزرا، پس از گزارش وزیر که مشروح آن در رسانه ها منتشر شده، تعدادی از نماینده ها نطق موافق و مخالف خود را مطرح کردند. اما مهم ترین دستور بعدی، رسیدگی به وضعیت نمایندگانی بود که در هیچ کمیسیونی جا یابی نشده اند و از طرف دیگر، برخی کمیسیون ها به حد نصاب برای تشکیل نرسیده اند.
طبق قانون، کف اعضای هر کمیسیون باید 19 نفر و سقف آن 23 نفر باشد. دو کمیسیون فرهنگی و قضایی مثل ادوار گذشته هنوز به کف 19 نفر نرسیده اند اما بعضی کمیسیونهای دیگر مثل انرژی، امنیت ملی، اقتصاد، صنایع و... با مازاد درخواست مواجه بودند. از طرف دیگر 11 نماینده هیچ اولویت دومی انتخاب نکردند لذا در هیچ کمیسونی حضور ندارند. برای حل این مشکل قرار شد اول رای گیری شود تا کمیسیونهایی که کمتر از 19 عضو دارند امکان شروع به کار را پیدا کنند که این مساله رای آورد اما برای افزایش سقف کمیسیونها به 25 نفر، نمایندگان رای لازم را ندادند.
البته من به هر دو مورد رای مثبت دادم تا وضعیت از بلاتکلیفی خارج شود اما در نهایت قسمت مهم طرح، رای نیاورد و حالا رییس و هیات رییسه مجلس باید برای حل این مشکل فکر دیگری کنند. نمی دانم در ادوار گذشته نیز چنین مساله ای تا این حد که 11 نماینده بدون کمیسیون بمانند، سابقه داشته یا نه، ولی در این دوره انتقادات خود نماینده ها به نوع چینش اعضای کمیسیون ها زیاد است.
ضمنا یکی از قوانین مصوب مجلس در دوره قبلی نیز از سوی شورای نگهبان اعاده شده بود که کمیسیون اقتصادی برای رفع آن، مواردی را اصلاح کرده بود. اما به خاطر اینکه نسبت به اصل قانون ابهام و بعضی از قسمتهای اصلاحی اشکال داشتم، رای منفی دادم.
@Sabety_ir ✅
امیرحسین ثابتی
گزارش شفاف از دوازدهمین روز کاری مجلس دوازدهم (سه شنبه 2 مرداد 1403) دستور اول جلسه؛ حضور سید صول
فیلم و تصاویر مرتبط با گزارش دوازدهمین روز کاری مجلس
@Sabety_ir ✅
گزارش شفاف از سیزدهمین روز کاری مجلس دوازدهم (چهارشنبه 3 مرداد 1403)
دستور اصلی جلسه؛ انتخاب رییس و دادستان دیوان محاسبات بود. طبق قانون افرادی که برای این دو سمت متقاضی هستند باید به کمیسیون برنامه و بودجه درخواست بدهند و اعضای این کمیسیون در نهایت برای هر سمت، دو نفر را به صحن معرفی می کنند تا نمایندگان یک نفر را انتخاب کنند. اما با توجه به اینکه رییس کمیسیون برنامه و بودجه این دوره غلامرضا تاجگردون است، از بین افراد مختلفی که برای این دو جایگاه اعلام آمادگی کرده بودند نهایتا این افراد برای رای گیری در صحن معرفی شدند؛ احمدرضا دستغیب و حمید رضا تیموری. همچنین برای دادستانی دیوان نیز داوود محمدی و مولایی جم.
در بین بسیاری از نماینده ها روایت غالب این بود که آقایان تیموری و محمدی گزینه های مورد علاقه تاجگردون و اصلاح طلبان مجلس هستند لذا من به آقایان دستغیب (رییس فعلی دیوان) و مولایی جم رای دادم. در نهایت هم دستغیب برای ریاست دیوان انتخاب شد اما برای دادستانی دیوان، محمدی انتخاب شد که قبلا در مجلس دهم نماینده قزوین بود.
در ادامه نیز برای معرفی نمایندگان در شوراهای مختلف آموزش و پرورش، وزارت علوم، انرژی و... رای گیری شد که چون به صورت اجماعی رای گیری میشد و نه رقابتی، من به همان کسانی رای دادم که نهایتا انتخاب شدند و اسم شان هم در رسانه ها منتشر شده.
اما در ساعت پایانی مجلس و در حالی که نمایندگان تذکرات خود را مطرح می کردند، ناگهان نماینده بوکان تند و تیز خطاب به ریاست مجلس که البته در آن زمان در جلسه حضور نداشت، انتقاد کرد و نسبت به اینکه طرح دو فوریتی اش درباره رفع فیلترینگ در دستور کار نیامده گلایه داشت. تعابیر وی و واکنش برخی نمایندگان، دو سه دقیقه ای صحن را متشنج کرد، یعنی دقیقا همان اتفاقی که سه روز قبل رهبر انقلاب هشدار دادند مواظب باشید رخ ندهد و فضای مجلس را تند و متشنج نکنید، متاسفانه رخ داد. هر چند دقایقی بعد ماجرا خیلی زود فیصله یافت.
اما نکته اصلی اینجاست که فیلتر تلگرام در دولت روحانی و اینستاگرام و واتساپ در دولت رئیسی با تصمیم شورای عالی امنیت ملی به ریاست روسای جمهور وقت انجام شده و اصلا مجلس در این باره مصوبه ای نداشته. لذا حالا هم که پزشکیان رییس جمهور شده به عنوان رییس این شورا می تواند در این باره تصمیم سازی کند. لذا معتقدم این حواشی فعلا به نتیجه ای هم نخواهد رسید و کارهای مهمتر مجلس از جمله رای اعتماد به وزرا، اولویت بیشتری دارد.
بعد از جلسه صحن نیز، جلسه مجمع نمایندگان استان تهران برگزار شد. هدف از جلسه، انتخاب هیات رییسه بود که انجام شد و آقای یزدی خواه با اجماع حضار، به عنوان رییس مجمع نمایندگان استان تهران برای یک سال انتخاب شد. قرار شد در ادامه نیز جلسات مجمع به صورت منظم برگزار شود تا مشکلات و مطالبات مردم استان تهران به خصوص ری، اسلامشهر، پردیس، شمیرانات، رباط کریم، پرند، دماوند، پاکدشت، ورامین، قرچک و... توسط نمایندگان پیگیری و ان شاالله حل شود.
@Sabety_ir ✅
کربلایی شدنم دست شماست آقاجان!
پاس و ویزا و گذر، بازی بین المللی است...
#شب_جمعه
بسم الله الرحمن الرحیم
جناب آقای دکتر مسعود پزشکیان؛ ریاست محترم جمهور
با سلام و عرض ادب
برای نوشتن و انتشار عمومی این نامه تردید داشتم، حداقل دو هفته به این مساله فکر میکردم که آیا واقعا نگارش این چند خط ضرورتی دارد یا خیر؟ اما در نهایت تصمیم گرفتم در شب مراسم تحلیف، این نامه را بنویسم و منتشر کنم تا بلکه حداقل دو اتفاق رخ دهد؛
اول اینکه صادقانه نکاتی را با شما در میان بگذارم، بلکه مثمر ثمر باشد.
دوم آنکه مکتوب کردن برخی از مسائلی که این روزها در ذهنم میگذرد؛ ضرر ندارد و حتی مرور آن در آینده تذکری به خودم خواهد بود.
من به شما رای ندادم و صادقانه هم تلاش کردم تا شما رای نیاورید. چون معتقد بوده و هستم که جنابعالی آمادگی اداره کشور را ندارید و مهمتر از همه اینکه رویکرد شما و اطرافیان تان برای کشور ضرر دارد و به زبان ساده تر؛ فکر میکنم با آمدن شما وضع بهتر نخواهد شد اما اینک که با رای اکثریت مردم به عنوان رئیس جمهور انتخاب شده اید، از صمیم قلب دوست دارم در حل مشکلات موفق باشید چون فرصتی برای آزمون و خطا نداریم و انبوه مشکلات به جا مانده از دولتها و مجالس گذشته به قدری است که اگر تمام مسئولان قوای مختلف، ۲۴ ساعته کار کنند نیز برای حل مشکلات و پیشرفت کشور، وقت کم خواهیم آورد.
لذا در اولین آزمون پیش روی دولت شما و مجلس دوازدهم؛ با خدای خود عهد می بندم چنانچه تمام وزرای پیشنهادی شما دارای دو ویژگی اصلی "تعهد به انقلاب اسلامی" و "تخصص" لازم در حیطه کار خودشان باشند، فارغ از همه اختلافات سیاسی به تک تک آنها رای مثبت بدهم و اگر هم خدای ناکرده حتی فاقد یکی از این دو شاخص باشند، حجتی برای رای مثبت به آنها ندارم و در هر دو صورت نیز رای خود را به تک تک آنها صورت شفاف اعلام خواهم کرد.
امیدوارم همانطور که رهبر انقلاب نیز در جلسه روز تنفیذ شما متذکر شدند، به حساسیتهای مجلس درباره وزرای پیشنهادی عمل کنید و نمایندگان نیز فارغ از حب و بغضهای جناحی، به وظیفه شرعی خود در قبال وزرای پیشنهادی عمل کنند.
از صمیم قلب توفیق شما و موفقیت تان برای حل مشکلات مردم و کشور را از خداوند طلب میکنم و امیدوارم خود نیز در این آزمون الهی، سربلند شوم.
امیرحسین ثابتی منفرد
نماینده مردم تهران، ری، اسلامشهر، پردیس و شمیرانات در مجلس دوازدهم
۸ مرداد ۱۴۰۳
@Sabety_ir ✅
امیرحسین ثابتی
چرا جمهوری اسلامی رفراندوم برگزار نمی کند؟ چرا حجاب اجباری است؟ چرا همه چیز در ایران دست رهبری است
خدا را شاکرم که در طول ۱۰ ماه، کتاب "بدون روتوش با دهه هشتادیها" به چاپ «نوزدهم» رسید. روزی که تصمیم گرفتم جلسات پرسش و پاسخم با دانش آموزان در سال ۱۴۰۱ را تبدیل به کتاب کنم، حدس میزدم که مورد استقبال قرار گیرد اما با لطف خدا این استقبال فراتر از انتظار بود.
🔹جهت خرید حضوری میتوانید به این آدرس مراجعه کنید:
خ انقلاب اسلامی. روبروی سر در دانشگاه تهران. نبش خ فخر رازی. فروشگاه کتاب حافظه تاریخی (کتاب اندیشه)
🔹سفارش اینترنتی از ایتا:
@ketab_hafezeh_tarikhi
سایر کتابها را نیز می توانید از طریق این کانال ببینید: @kotob_tarikhi
گزارشی از چهاردهمین روز کاری مجلس دوازدهم (سه شنبه ۹ مرداد ۱۴۰۳)
امروز جلسه تحلیف دکتر پزشکیان برگزار شد. چون به جز مراسم تحلیف، دستور جلسه دیگری وجود نداشت رای گیری خاصی هم انجام نشد که بخواهم آن را شفاف اعلام کنم. لذا چند نکته در حاشیه مراسم امروز وجود داشت که اجمالا به شرح ذیل بود؛
۱. مهمترین قسمت مراسم، سخنان رئیس جمهور جدید در دفاع از آرمان فلسطین بود که چند بار با واکنشهای مثبت حضار مواجه شد. شعارهای مرگ بر اسرائیل و مرگ بر امریکای نمایندگان پاسخی بود بر حمایتهای چند روز قبل سنای امریکا از نتانیاهو.
۲. امیدوارم سخنان منطقی پزشکیان درباره سیاست خارجی و مسائل منطقه در عمل هم امتداد داشته باشد و اولین گام برای این مساله معرفی فردی است که به عنوان وزیر امور خارجه معرفی خواهد شد. طبیعتا معرفی هرکدام از اعضای تیم برجام، در تناقض با سخنان امروز خواهد بود.
۳. بعد مراسم، بساط دید و بازدیدهای سیاسی حسابی داغ بود. با زیاد نخاله و سردار قاآنی خوش و بشی کردم و موقع خروج نیز با جواد آذری جهرمی چشم تو چشم شدیم و سلام و علیکی کردیم. همچنان از صمیم قلب امیدوارم دولت جدید بتواند در حل مشکلات مردم موفق باشد.
@Sabety_ir ✅
شاید هیچ کس فکرش را نمیکرد دکتر مسعود پزشکیان رئیس جمهور جدید و رئیس شورای عالی امنیت ملی، به این زودی در معرض آزمون و تصمیم گیری برای مواجهه با چنین اتفاق تلخی قرار بگیرد.
در هر حال، ترس از جنگ مانع جنگ نمیشود، بلکه جنگ را حتمی میکند. امیدوارم در همین ابتدای کار دولت جدید، با اتخاذ راهبرد درست در برابر رژیم صهیونیستی، بازدارندگی ایران احیا شود.
چند دهه تجربه شکست خورده تنش زدایی با غرب و یا اصرار سفیهانه بر جداسازی امریکا و اروپا از اسرائیل، نتیجه اش مشخص شده و فرصتی برای آزمون و خطا نیست.
ملت یکپارچه پشتیبانی میکند، نوبت تصمیم سازان و تصمیم گیران است. بسم الله...
@Sabety_ir ✅
داغ ابراهیم بر دل ماند و اسماعیل رفت
یک خبر تسکین این درد است «اسرائیل رفت»...
#شب_جمعه
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
ظریف که در ۸ سال دوره وزارتش بارها به دروغ گفته بود با مذاکره تحریمها را لغو میکند و نهایتا ۸۰۲ تحریم را به ۱۵۰۰ تحریم تبدیل کرد، این بار هم کارش را با دروغ آغاز کرد.
او که همین چند روز قبل گفته بود وارد دولت نخواهد شد، ساعاتی قبل معاون راهبردی دولت پزشکیان شد.
@Sabety_ir ✅
گزارشی از پانزدهمین روز کاری مجلس دوازدهم (یکشنبه 14 مرداد 1403)
اصلی ترین دستور جلسه امروز، انتخاب رییس کمیسیون اصل 90 بود. این کمیسیون تنها کمیسیونی است که رییس آن با رای اکثر نمایندگان در صحن انتخاب می شود. رقابت بین آقایان پژمانفر نماینده مشهد و موحد نماینده کهگیلویه بود که من به جناب پژمانفر رای دادم. علتش هم این بود که در دوره قبل که رییس کمیسیون اصل 90 بود، انصافا این کمیسیون را به یک کمیسیون فعال و اثرگذار تبدیل کرد. در نهایت هم ایشان رای آورد.
در ادامه درباره اصلاح مصوبه دو هفته قبل درباره مشخص شدن کف کمیسیونهای فرهنگی و قضایی که شورای نگهبان به آن اشکال گرفته بود رای مثبت دادم تا بالاخره این مشکل حل شود. فکر می کنم تا الان سابقه نداشته که بعد از 70 روز از آغاز به کار یک مجلس، هنوز چند کمیسیون آن شکل نگرفته است!
سپس برای تعیین نمایندگان قوه مقننه در حدود 30 شورای مختلف رای گیری شد که اکثر قریب به اتفاق انتخابها، رقابتی نبود بلکه اجماعی بود. یعنی افرادی که رای آوردند بر اساس اجماع کمیسیونها، در صحن به آنها رای مثبت داده شد. لیست مفصل این افراد و شوراهای مذکور را می توانید در رسانه ها ببینید.
جو غالب گعده های بسیاری از نمایندگان نیز صحبت درباره انتصابات پرحاشیه پزشکیان بود. اگر وزرای پیشنهادی نیز به همین روال باشند، احتمالا برای گرفتن رای اعتماد از مجلس کار خیلی راحتی نخواهند داشت.
اما بعد از ظهر، در جلسه کمیسیون امنیت ملی شرکت کردم. مسئولانی از وزارت اطلاعات و سپاه قدس برای توضیح بیشتر درباره ترور شهید هنیه آمدند و توضیحاتی ارائه کردند. طبیعتا به خاطر محتوای مباحث نمی توانم توضیح بیشتری بدهم اما کلیاتی از آن را سخنگوی کمیسیون امنیت ملی در گفتگو با رسانه ها اعلام کرد. اما به نظر خودم توضیحات مسئولان مربوطه قانع کننده نبود.
بعد از آن نیز در کمیسیون فرهنگی، در جلسه تعدادی از نمایندگان باچند نفر از اعضای پارلمان عراق شرکت کردم. طرفین نکات مختلفی را مطرح کردند که من هم اجمالا گفتم اگر قرار است کار فرهنگی عمیق و اثرگذاری در حوزه روابط دو کشور انجام شود نباید به چند جلسه نمادین اکتفا کنیم بلکه باید علاوه بر ظرفیت گروه دوستی ایران و عراق در مجلس، جمع متشکل دیگری به این منظور تشکیل شود تا به صورت مصداقی اقدامات لازم انجام شود. در بخش دیگری از صحبتهایم نیز مثال زدم که باید انتقال تجربه های بیشتری بین دو کشور انجام شود و تاریخ طرفین برای همدیگر به خوبی تشریح شود. مثلا مردم ایران از اتفاق مهم ثوره العشرین که یکی از مهمترین وقایع تاریخی منطقه است اطلاعات کمی دارند یا عراقی ها از علل و پیامدهای تسخیر جاسوسخانه امریکا در تهران اطلاعات زیادی ندارند. در حالی که دو کشور تا کنون هزینه های زیادی در راه استقلال خود داده اند که باید الگوهای کاربردی و مفیدی از آنها استخراج شود. همچنین توضیحاتی در رابطه با ضعف روایت ایرانی ها از عراقی ها و بالعکس، ارائه کردم و مثالهایی در حوزه مکتوبات در این باره مطرح کردم که باید برای آنها کار جدی انجام شود.
در پایان قرار شد تا این مساله با جدیت بیشتر طرفین پیگیری شود.
@Sabety_ir ✅
امیرحسین ثابتی
گزارشی از پانزدهمین روز کاری مجلس دوازدهم (یکشنبه 14 مرداد 1403) اصلی ترین دستور جلسه امروز، انتخا
فیلم و تصاویر مرتبط با گزارش پانزدهمین روز کاری مجلس
@Sabety_ir ✅