✨ بسم الله الرحمن الرحیم ✨
امروز دوشنبه
۲۹ شهریور ۱۴۰۰
۱۳ محرم ۱۴۴۳
۲۰ سپتامبر ۲۰۲۱
#ذکر_روز: یا قاضِیَ الْحاجات؛
ای برآورنده حاجتها
#حدیث_روز
💠✳️امام حسين عليه السلام : لاتَقولُوا بِألسِنَتِكُم ما يَنقُصُ عَن قَدرِ كُم ؛
[ . جلاءالعيون ، ج 2 ، ص 205 .]
امام حسين عليه السلام :چيزى را بر زبان نياوريد كه از ارزش شما بكاهد .
🏴 #سبک_زندگی_کریمانه
https://eitaa.com/sabkezendegikareemane
✨قرآن
🔻 باید برای قرآن اهمیت قائل شد؛ هر چه هست در قرآن است و برکات حفظ نمودن قرآن زیاد است.
🔸 کسی که با قرآن انس پیدا کرد، دیگر نیاز به مردم ندارد. در قرآن میفرماید: «وَ یوْمَ یعَضُّ الظَّالِمُ عَلی یدَیهِ یقُولُ یا لَیتَنِی اتَّخَذْتُ مَعَ الرَّسُولِ سَبیلاً»(فرقان:۲۷)
ترجمه: و (به خاطر آور) روزی را که ستمکار دست خود را (از شدّت حسرت) به دندان میگزد و میگوید: «ایکاش با رسول خدا راهی برگزیده بودم!»
🔹 سبیل مع الرسول، قرآن و اهلبیت علیهمالسلام هستند و اگر کسی میخواهد آن موقع این ناراحتی را نداشته باشد، باید با قرآن و اهلبیت علیهمالسلام باشد.
🔺 حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری
🏴 #سبک_زندگی_کریمانه
https://eitaa.com/sabkezendegikareemane
12.37M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✨ عشق و ایمان
💔گرچه دوریم...
به یاد توسخن می گوییم...
مقام معظّم رهبری
🏴 #سبک_زندگی_کریمانه
https://eitaa.com/sabkezendegikareemane
حاج آقا فاطمی نیا:
مسعودی نقل میکند که یک نفر سعایت امام هادی علیهالسلام را کرده بود که آقا چنین است و چنان است و اسلحه در منزلش است و به ایشان مراجعه میشود. خیلی حرفها زده بود. تا اینکه دربار عباسی حضرت را اجباراً به سامرّا میخواند. حضرت وقتی روی اسب مینشینند، این ملعون میگوید که نمیدانم حضرت هادی میدانی که تمام این کارها را من کردم؟ تمام این سعایتها را من کردم و من کار تو را به اینجا رساندهام که الان تو را از مدینهی جدّت میبرند. بعد هم قریب به این مضمون به امام هادی میگوید که اگر به کسی در سامرّا و به خلفا بگویی من تمام مزارع دوستانت را آتش میزنم، نخلها را آتش میزنم، چشمهها را کور میکنم. حضرت هادی با یک متانتی میفرمایند که من دیشب شکایت تو را به بزرگی کردم که پس از او کسی را لایق نمیدانم که شکایت کسی را به پیش او ببرم. میگوید به کی گفتی؟ حضرت میگوید به خدا. آن شخص لرزید و گفت که آقا من را عفو کن! حالا جالب است که اگر میگفت من پشیمان شدم و میروم حرفم را پس میگیرم یا میگویم من دروغ گفتم، نشانهی توبه بود، اما هیچکدام از این کارها نشد و به قول معروف آب از آب تکان نخورد. فرمود: «عفَوْتُ عَنکَ»؛ عفوت کردم.
بسیار عجیب است که آدم شخصی را که تمام ظلم را دربارهاش مرتکب شده است، در یک کلمه عفوش کند. ما در سیرهی ائمه از این عفوها داریم که اصلاً اگر جمع شود، کتابی میشود که چگونه دشمنانشان را عفو میکردند.
ببینید یکی از چیزهایی که در جامعه کم شده، حتی در خانوادهها کم شده، همین مسئلهی گذشت است.
آیتالله بهاءالدینی قدّسسرّه سخنی داشتند که مفادش این بود که: با این صفتها با این بیگذشتیها برکات از زندگی میرود. اگر برخی میبینند برکت در زندگیشان نیست، خدا میداند برمیگردد به سوء خُلق. برمیگردد به آن کینههای باطنی. سوء خُلق را باید دوا کنیم.
✍فارس
#سبک_زندگی_کریمانه
https://eitaa.com/sabkezendegikareemane
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰 *راه های ایجاد اقتدار برای پدر و مادر*
🔻 والدین موفق در تربیت رسانهای باید حافظه مشترک رسانهای با فرزند خود داشته باشند، یعنی حیاط خلوت رسانهای برای بچهها به وجود نیاید و بچهها در فضای تربیتی عطر وجود والدین را احساس کنند. این احساس چه زمانی ایجاد میشود؟ بچهها باید پدر و مادر را دوست داشته باشند؛ هم بین آنها ارتباط قلبی برقرار باشد و هم پدر و مادر شأنیت الگویی داشته باشند. والدین باید منبع اقتدار باشند. منبع اقتدار معنوی یعنی مثلاً وقتی وقت نماز میشود پدر، خود به نماز میایستند، وقتی نامحرم به خانه میآید، مامان با نامحرم گرم نمیگیرد و خوش و بش نمیکند، وقتی موقعیت عصبانی شدن به وجود میآید، اخمهای بابا در هم میرود، اما داد نمیزند و حرف بد نمیگوید.
استاد مدرسی. دوره تربیت مشاور و پشتیبان تربیتی
#تربیت_فرزند
#تربیت_رسانه_ای
🏴 #سبک_زندگی_کریمانه
https://eitaa.com/sabkezendegikareemane
#شایستگی_اجتماعی ١٥
💠 *میانهروی، شرط شایستگی اجتماعی*
🔆 «لَا یرَى الْجَاهِلُ إِلَّا مُفْرِطاً أَوْ مُفَرِّطاً»؛ «نادان را یا تندرو یا كندرو مىبینى»
📗 نهجالبلاغه(مرحوم فیضالاسلام)، حکمت ۶۷
🔰 با توجه به این عبارت نتیجه میگیریم: *«افراط و تفریط نشانه جهالت و اعتدال برخاسته از عقلانیت است»*
🔹 افراط و تفریط در هیچ امری مانند ابراز احساسات، هدیه دادن، تمجید از دیگری، تشویق، تنبیه و حتی در مسائل معنوی و متعالی مطلوب نیست.
💢 *زیادهروی و کوتاهی در هر امری به شخصیت اجتماعی فرد صدمه زده و رعایت اعتدال موجب افزایش شایستگی میشود. ضمن آن که موجب آسیب طرف مقابل نیز میشود.*
☘️ در توصیه به میانهروی، امیرالمؤمنین میفرمایند:
🔆 «كُنْ سَمْحاً وَ لَا تَكُنْ مُبَذِّراً وَ كُنْ مُقَدِّراً وَ لَا تَكُنْ مُقَتِّراً»؛ «بخشنده باش امّا زیادهروى و اسراف نكن و در زندگى حسابگر باش امّا سختگیری مکن!»
📗 نهجالبلاغه (مرحوم فیض الاسلام)، حکمت ۳۲
🔹 با آن که خداوند در اوج قدرت و دارائیست لکن برای هر چیزی اندازه معینی قرار داده است:
🔆 «قَدْ جَعَلَ اللَّهُ لِكُلِّ شَیءٍ قَدْرا»؛ «قطعا خداوند برای هر چیزی اندازهای قرار داده است!»
📔 سوره طلاق، آیه۳
🔸 افراد نیز بایستی اندازه و قدر هر چیزی را شناخته و متناسب با آن رفتار نمایند. چنین افرادی در جامعه موفق خواهند بود.
✳️ البته تعادل در زندگی افراد با یکدیگر متفاوت است و نمیتوان یک دستورالعمل یکسان به همگان ارائه کرد. هر کس با توجه به شرایط و موقعیت زندگی و شناخت اطرافیان خود میتواند به ملاک اعتدال دست یابد.
🔸 باید توجه داشت که زیادهروی و کوتاهی در امور به یک اندازه آسیبرسان هستند. برای مثال به همان اندازه که مسامحه در انجام امور خیر پشیمانی در «یوم الحسرة» را به دنبال دارد؛ زیادهروی درآن نیز به سرنوشت فرد صدمه میزند.
📚 « استاد بروجردی»
https://eitaa.com/sabkezendegikareemane
#مهارتهاى_ارتباطى۲۴
*قوت و توانمندى، در ارتباط با خطاكاران*
دعای بیستم صحيفۀ سجادیه
🔅 «وَ سَدِّدْني لاِنْ اُعارِضَ مَنْ غَشَّنى بِالنُّصْحِ، وَ أجْزِىَ مَنْ هَجَرَنى بِالْبِرِّ، وَ اُثيبَ مَنْ حَرَمَنى بِالْبَذْلِ، وَ اُكافِىَ مَنْ قَطَعَنى بِالصِّلَةِ، وَ اُخالِفَ مَنِ اغْتابَنى إِلى حُسْنِ الذِّكْرِ، وَ أَنْ أَشْكُرَ الْحَسَنَةَ، وَ اُغْضِىَ عَنِ السَّيِّئَةِ.»
✨ خدایا! میخواهم در ارتباط با بدیهای خلق، مقابله به مثل نداشته باشم.
مرا محکم و استوار کن که اگر کسی به من نیرنگ میزند و خیانت میکند، من نسبت به او خیرخواه و خالص باشم. اگر کسی از من کنارهگیری میکند، من خیرات وسیع را برای او در نظر بگیرم. اگر کسی مرا از لطف و عطای خود محروم میکند، من به او بذل و بخشش داشته باشم. اگر کسی از من بریده، من به او وصل بشوم. اگر کسی غیبت مرا کرده است، من در پشت سر او ثناگویش باشم و از او تعریف کنم.
✳️ مرا در تعامل با مردم به گونهای قرار بده که خوبیهای آنها به چشمم بیاید و آنها را زیاد ببینم و از بدیها چشمپوشی کنم.
✳️ در روابط سالمی که شریعت به ما آموزش میدهد همرنگ جماعت نمیشويم! اگر جماعت رویۀ ناسالمی در پیش گرفته است، ما از طریق سیرهی صحیح، جماعت را تغییر خواهيم داد.
نه تنها همرنگ نمیشویم؛ بلکه آن قدر با قوّت و استحکام امور صحیح را انجام میدهیم که در نهایت دیگران از انجام امور نامناسب خودداری کنند.
✨ «سَدِّدنی» خدایا! مرا محکم کن.
در بسیاری از اوقات اگر در مقابل کسی که به ما بدی کرده، عکسالعمل مثبت پیش میگیریم، اطرافیان بر بیعرضگی ما حمل میکنند و میگویند: تو توانايی مقابله نداری! اما مهم این است که انسان در انجام امرِ صحیح مقاومت داشته باشد.
تا چه زمانی؟ تا پایان عمر.
✅ حقیقت این است که انسان با خوب بودن، چیزی از دست نمیدهد؛ بلکه کسب خیر هم میکند. این نیکی به نفع خودِ انسان است و هیچ منّتی بر سر احدی ندارد و تنها میزان عمل خود را سنگین مینمايد و به آسیاب خود آب میریزد.
✅ *جالب است! اگر شخصی غیبت ما را کرده، بهجای مقابله بهمثل، باید تا حدّی تسلط داشته باشیم که خوبیها و فضائل او را بر زبان آوریم. باید نسبت به کسانی که از ما بدگویی دارند، زبان ثناگو داشته باشیم.*
✨ میگوییم: خدایا! مرا محکم کن که همیشه در ارتباط با افراد، حسناتِ آنها را بسیار ببینم. خوبیهای افراد در نظرم زیاد جلوه کند و نسبت به خوبیها بیتفاوت نباشم و با زبان یا با عمل از آنها سپاسگزار باشم.
🔅 «وَ اُغْضِىَ عَنِ السَّيِّئَةِ»
و مرا محکم کن تا چشمم را به روی بدیها ببندم.
✳️ گاهی اوقات افراد میگویند: چند بار بدیهای دیگران را ندیده گرفتیم و دیگر بیش از این نمیتوان چشمپوشی کرد!
🍀اما حضرت میفرمایند: «سددنی»؛ مرا بر این امر محکم بدار.
قانوناً سیاست صحیحی را که در ارتباطات مردمی دنبال میکنيم، خیلی شاذ و نادر است.
انسان باید سرجای خود بایستد و آنقدر بدیها را ندیده بگیرد که روزی طرف مقابل از انجام بدیها شرمنده شود.
✅ باید رفتاری بسیار نرم داشته باشيم و با مردم تندی نكنيم گرچه آنان رفتار بدی داشته باشند.
بالاخره روزی شرمنده خواهند شد. البته شايد سی چهل سالی طول بکشد.
*تربیت یک پروسه طولانی است.* به تدریج این اتفاق میافتد که اگر شما بر خوبی خود ادامه بدهید، افرادی که به شما بدی کردند، اصلاح میشوند.
📌 ادامه دارد...
📚 « استاد بروجردی»
#سبک_زندگی_کریمانه
https://eitaa.com/sabkezendegikareemane
#مهارتهای همسرداری💕
#زن و شوهر باید آن قدر با هم #صمیمی باشند و آن قدر به همدیگر #اعتماد داشته باشند كه حاضر نشوند سفره دلشان را نزد دیگران باز كنند👌
💠 حتی اگر با همسرتون اختلاف سلیقه یا اختلاف نظر دارید جلوی جمع آن را نمایان نکنید ....
👈🏻بیشتر دخالت های اطرافیان به دلیل:
۱-🔸ضعف ارتباط زن و شوهر
۲-🔹و یا بخاطر این است كه زوجین حرف خودشان را نسنجیده پیش دیگران (والدین یا ...) بازگو می کنند
👈و در واقع با این کار خودشان به دیگران چراغ سبز نشان داده اند كه دیگران به خود اجازه داده اند وارد زندگی آنها شده و در زندگی مشترک آن ها #دخالت كنند❗️
🕊🍃🕊🍃
#سبک_زندگی_کریمانه
https://eitaa.com/sabkezendegikareemane