eitaa logo
۵) سادات حاجی تبار حسینی کیا
256 دنبال‌کننده
425 عکس
85 ویدیو
48 فایل
یادداشت های پژوهشی سید مهدی بیژنی پویا (بیژنی حاجی) خرده پژوهشگر بقاع متبرکه و انساب سادات اعرجی کیاکی قم، سالاریه ۰۹۱۲۶۵۱۹۰۱۱ اساتید راهنما: دکتر فقیه محمدی جلالی بحرالعلوم نسابه دکتر یوسف الهی دکتر سید محمد صادق ابراهیمیان دکتر امین نعیمایی عالی و...
مشاهده در ایتا
دانلود
انتشار شجره نامه ی تایید نشده ی امامزاده حاجی شیخ موسی حاجی از بزرگان طایفه ی حاجی تبار کیا مدفون در بندپی بابل👇 برای اولین بار
قسمت اول یکی از شخصیت های بزرگ و کهن حاجی تبار کیا (بنا به تاریخ شفاهی متواتر طایفه) حاجی شیخ موسی حاجی است و بنا بر شواهد نسب نامه شناسی احتمالا در قرن هشتم هجری می زیست، داستان شاگردی مستقیم ایشان نزد حضرت امام صادق ع یک افسانه است و او هم عصر امام ع نبود، این داستان از آنجا نشأت می گیرد که او چون عموزاده اش سیدعلی کیا مدفون در لفور ملا و منشأ تبلیغ دین شیعه ی جعفری اثنی عشری در منطقه بود. پسوند حاجی در نام اکثر اجداد و بزرگانمان هم به این خاطر بود که آنها حمله دار منطقه بودند و اگر اهالی بندپی و لفور می خواستند جهت سفر زیارتی به عتبات و مکه بروند به آنها مراجعه می کردند و راه اندازی کاروان عتبات قرن ها از فعالیت طایفه ی ما بود و آخرین فردی که برایم از سفر زیارتی اش با پای پیاده گفت مادربزرگم مرحومه حاجیه خانم گلین گرجی نشلی(متوفی ۱۳۵۹ شمسی) فرزند مرحوم آیت الله ملا مهدی گرجی نشلی بود که مفصل است. بنا به نقل حضرت علامه جلالی بحرالعلوم نسابه از پژوهشکده ی حج و زیارت و دانشنامه بزرگ بقاع متبرکه، افرادی که حمله دار بودند در مازندران با پسوند حاجی شناخته می شدند. اگر پا را از طایفه ی ام در بندپی فراتر بگذاریم، حدود سه دهه قبل بزرگان طایفه ی کریمی آلاشتی که از عموزادگان ما هستند بیان می کردند امامزاده حاجی آلاشت، یکی از اجداد برخی حاجی تباران علوی تبار است و بعضی گفته اند نامش سید علیست، در پرونده ی این امامزاده در اوقاف خواندم او یکی سادات بلند مرتبه ی مربوط به قبل از قرن نهم بوده که اجدادش به جهت حفظ جانشان سیادتشان را مخفی نموده اند.
۵) سادات حاجی تبار حسینی کیا
قسمت اول یکی از شخصیت های بزرگ و کهن حاجی تبار کیا (بنا به تاریخ شفاهی متواتر طایفه) حاجی شیخ موسی ح
قسمت دوم: مردم آلاشت می گویند او برادر شیخ موسی است و حتی در کتب عامه شناسی آنجا چون کتاب افسانه های سوادکوه دکتر فریده ی یوسفی مدیر نشر شلفین و کتاب دو جلدی فرهنگ مردم سوادکوه نوشته ی دکتر کیوان پهلوان به این برادری اشاره شده است, در کتاب تاریخ بندپی هم به برادر دیگر ایشان بنام درویش یوسف اشاره شده که طبق تاریخ شفاهی نقلی نزد من او در انتهای حاجیکلای تاریخی آمل (یعنی اگر مستقیم از فکچال به سمت زرگرشهر بروید) می زیست، که جایی میان محدوده ی بندپی، لاله آباد و دشت سر می باشد، اگر کسی در منطقه مزار درویش یوسف یا امامزاده یوسف می شناسد به من اطلاع دهد تا تحقیقاتم را گسترش دهم. تعدادی از اهالی غیر حاجی تبار فیروجاه بخاطر مجاورت و علاقه مندی خالصانه ی اجدادشان به حاجی شیخ موسی حاجی، پسوند حاجی را در انتهای فامیلی شان دارند که به طایفه ی ما مرتبط نیستند ولی حاجی تباران لفور، بابلکنار و هراز چون: گنج کلا، گنج افروز، چهره، رزکه، بوالقلم و... با ما از یک ریشه اند. در گذشته چون تلاش بسیاری جهت یافتن حلقه های مفقوده ی نسب نامه ی اجداد و امامزادگان طایفه ی ما توسط افراد غیر متخصص صورت گرفت نهایتاً عنوان شد طایفه و حاجی شیخ موسی سید نیست ولی بسیاری دیگر او را امامزاده دانسته و خالصانه زیارتش می کردند.
۵) سادات حاجی تبار حسینی کیا
قسمت دوم: مردم آلاشت می گویند او برادر شیخ موسی است و حتی در کتب عامه شناسی آنجا چون کتاب افسانه های
قسمت سوم: تمام حاجی تباران کیا که از طایفه ی ملا یا همان ملاخیل و ابوخیل بحساب می آیند معتقدند از نسل یک علوی مهاجر به مازندران بنام ابومحمد هستند، این مطلب در کتب فرهنگ عامه ی متعدد مازندران هم منعکس شده که من دارم، علامه بحرالعلوم در کتاب زین الدین مهدی به استناد نسب نامه های تاریخی، حاجی تباران و آل کی و کیا را از نسل پسر امامزاده سید مهدی زین الدین مدفون در سمنان می داند که به مازندران مهاجرت کرده اند، بطور مثال سید کمال الدین کیا نوه ی مهدی زین الدین در نفت چال مزار دارد و پسر او هم سید علی کیا سلطان در شاه کلا و... در کتب انساب پسر سید مهدی زین الدین، ابو محمد حسن کیاکی ذکر شده و این حسن بنا به دلایل مفصل و مستند، امامزاده حسن بالای بندپی بوده که جد تمام طایفه و تعداد زیادی از امامزادگان منطقه است، کهن ترین آیین سنتی مازندران که آیین داوِت (دعوت) و مراسم ۲۶ عید ماه و... است در امامزاده حسن چسبیده به بندپی برگزار می شود و بنا به اسناد مراتع آن محدوده از املاک اجدادی حاجی تباران بود بطور مثال حاجی علیجان چراتی حاجی که جد اهالی سادات گنج کلاست و از نسل میرزا محمد مقیم فکچالی بود آنها را وقف کرد.... پس در نتیجه امامزاده حسن جد شیخ موسی هم هست، شیخ موسی فرزندی نداشت و در نزدیکی مادرش و امامزاده سید عبدالله بخاک سپرده شد، او مراتع گسترده و اجدادیش را وقف عام کرد و بسیار از اهالی منطقه شاکرِ خوردن نان این سفره اند.
۵) سادات حاجی تبار حسینی کیا
قسمت سوم: تمام حاجی تباران کیا که از طایفه ی ملا یا همان ملاخیل و ابوخیل بحساب می آیند معتقدند از نس
قسمت چهارم: در بالا عرض شد، نقل فراگیر اینست که حاجی شیخ موسی ییلاقات بندپی شرق که منتهی به لفور می شود را وقف عام نمود، اسنادی تاریخی در نزد ذینفعان وجود دارد که به نوعی این املاک وقفی را تایید و یا تقسیم کرده و طوایفی تولیت آنرا بر عهده دارند، این طوایف چون ذینفع هستند اسنادشان را حراست کرده و به احدی نشان نمی دهند، بنا به گواهی دوستی پژوهشگر در دادگاه هم بابت اختلافات ملکی مرتبط اخیراً پرونده ای مفتوح بود، بنا به پیگیری بسیار زیاد دوست عزیزم جناب آقای محسن داداش پور باکر در منطقه به دو سند تاریخی برخوردیم که اولی بتاریخ ۱۰۱۸ قمری بوده که شیخ موسی در آن تاریخ در قید حیات نبود او چنین معرفی شد: مرحوم آقا شیخ موسی بن فیض الله بن علی و در سند دومی به تاریخ ۸۴۱ قمری هم آقا شیخ موسی دارای مزار بود اینگونه معرفی شده است: موسی بن فیض الله بن علی بن تقی بن حسن.
۵) سادات حاجی تبار حسینی کیا
قسمت چهارم: در بالا عرض شد، نقل فراگیر اینست که حاجی شیخ موسی ییلاقات بندپی شرق که منتهی به لفور می
قسمت پنجم و پایانی: در بالا گفتیم چون امامزاده حسن جد حاجی تباران کیاست و آنها سید هستند پس پس از تجمیع نسب نامه های: ضامن بن شدقم نسابه، مشجرالوافی ابوسعیده ی نسابه، علامه جلالی بحرالعلوم نسابه و اسناد قید شده و تاریخ شفاهی، نسب نامه ی تایید نشده ی حاجی شیخ موسی چنین است: موسی بن فیض الله بن علی بن تقی (برادر کمال الدین و محمد مدفون در نفت چال) بن حسن بن مهدی زین الدین بن ابراهیم ارزق بن حسین بن محمد بن حسین الکوسج بن ابراهیم ارزق بن محمد حرون بن حمزه بن عبیدالله اعرج بن حسین اصغر بن حضرت سجاد علیه اسلام امیدوارم هیات امنای امامزاده شیخ موسی هزینه کرده و پیگیر روند تایید نسب نامه و تکمیل پژوهش از جانب علامه بحرالعلوم شوند که سالهاست پرونده ی این امامزاده را مفتوح داشته و در کتاب هفت جلدی در حال جمع بندی مزارات مازندران و کتاب ۱۱۰ جلدی بقاع متبرکه دنیای اسلام را در دست تالیف دارند. گروه پژوهشگران بزرگوار مرتبط به من هم در این پرونده، قطعا یاری رسان خواهند بود‌.
۵) سادات حاجی تبار حسینی کیا
قسمت پنجم و پایانی: در بالا گفتیم چون امامزاده حسن جد حاجی تباران کیاست و آنها سید هستند پس پس از تج
بقول استاد محسن داداش پور باکر: با توجه به نسبی بودن علم تاریخ، این مطالب تا زمانی اعتبار دارد که سند اصیل و متقنی آن را نفی نکند. در صورتی که اسناد جدید و دارای اصالتی به دست آید که با مطالب موجود در این پژوهش تعارض داشته باشد، نگارنده بدون هیچ گونه تعصبی ، آن را خواهد پذیرفت.
هدایت شده از قدم‌قدم تا اربعین
📣📣📣 امام حسینیا 🍏😍 دوست دارید و هم‌درجه حضرت امام حسین علیه السلام در بهشت باشید؟؟ 😍🍏 👈👈 بر قرائت سوره مبارکه مداومت داشته باش 👉👉 قال الصادق علیه السلام: ✴️ اقرؤوا سورة الفجر في فرائضكم و نوافلكم فانّها سورة الحسين بن علي عليهما الصلاة و السلام من قرأها كان مع الحسين عليه السلام يوم القيامة في درجة من الجنّة ✴️ من ادمن قراءة الفجر کان مع الحسین فی درجته فی الجنة، ان الله عزیز حکیم ➖➖➖➖➖➖➖➖➖ 📥 📢 🕋 🎬 🕌 💚 🎇 🎁 آن‌چه برای جهانی‌شدن اربعین (مقدمه‌ی ظهور) لازم است؟ شما دعوتید 👇👇👇 @Lavazem_Arbaeen 🏴 با ذکر صلوات، این پست رو برای دوستانتون بفرستید