اسرار نماز از زبان آیت الله بهجت
این احساسلذت در نماز، یک سری مقدمات خارج از نماز دارد، و یک سری مقدمات در خود نماز. آن چه پیش از نماز و در خارج از نماز باید مورد ملاحظه باشد و عمل شود این است که: انسان گناه نکند و قلب را سیاه و دل را تیره نکند. و معصیت، روح را مکدّر می کند و نورانیّت دل را می برد. و در هنگام خود نماز نیز انسان باید زنجیر و سیمی دور خود بکشد تا غیر خدا داخل نشود یعنی فکرش را از غیر خدا منصرف کند.
https://eitaa.com/sadeghaghaei64
چرا به امام زمان اباصالح می گویند؟
آیة الله مکارم شیرازی در این باره می فرماید: این که به امام زمان (عج) اباصالح می گویند به سبب این نیست که فرزندی به نام صالح دارد، زیرا «اب» در لغت عرب، تنها به معنای پدر نیست بلکه به معنای صاحب نیز می باشد. «اباصالح» یعنی کسی که صُلَحایی در اختیار دارد. لقب اباصالح از آیه قرآن گرفته شده است: (وَ لَقَد کتبنا فِی الزَّبُور مِن بَعد الذَّکر أنّ الأرض یرثها عبادی الصالِحُون). (انبیاء: آیه15
البته امام صادق (ع) در روایتی می فرماید: «هرگاه راه را گم کردی، صدا بزن «یا صالح» یا بگو: «یا اباصالح ما را به راه راست هدایت کنید» تا خدا شما را مورد رحمت قرار دهد.»
بنا بر روایت ذکر شده که در کتاب های معتبر روایی آمده، معلوم می شود، اگر انسان در راهی حرکت کند و به هر دلیلی راه را گم کند و نداند که از کدام سو باید برود، می تواند «صالح» یا «اباصالح» را صدا بزند و از ایشان درخواست راهنمایی کند.
https://eitaa.com/sadeghaghaei64
السلام علیک یا صاحب الزمان(عج)
حضرت مهدی(عج)می فرمایند:
ملعون است، ملعون است کسي که نماز مغربش را به تأخير بيندازد، تا زماني که ستارگان آسمان پديدار شوند.
بحارالأنوار، ج 52، ص 15
https://eitaa.com/sadeghaghaei64
میوهای که 20 بار نام آن در قرآن تکرار شده است
بر شما باد خرمای برنی؛ چرا که خستگی را از میان میبرد، در برابر سوز سرما گرمی میدهد، در برابر گرسنگی سیر میکند و در آن هفتاد و دو باب شفاست و در روایات دیگر خرما به عنوان عامل تقویت بدن و بینایی و شنوایی و باعث نزدیکی به خدا و هضم کننده غذا برشمرده شده است.
در سیره امام رضا(ع) درباره خرما آمده است که سلیمان جعفرى میگوید: خدمت حضرت رضا(علیه السّلام) رسیدم، جلو آن جناب خرماى برنى(1) بود که با کمال اشتها مشغول خوردن بودند. فرمود: سلیمان بیا بخور، من جلو رفته خوردم، عرض کردم: فدایت شوم، چنین مىبینم که خیلى با علاقه از این خرما میخورى، فرمود: آرى، خرما را دوست دارم. عرض کردم چرا؟ فرمود: زیرا پیغمبر اکرم (صلی الله علیه و آله) خرما را دوست میداشت، امیر المؤمنین (علیه السلام) نیز به خرما علاقه داشت، امام حسن و امام حسین(ع) نیز همین طور بودند. حضرت زین العابدین، حضرت باقر، حضرت صادق و پدرم موسى بن جعفر(ع) هم به خرما علاقه داشتند. من هم به خرما علاقه دارم، شیعیان ما نیز خرما را دوست میدارند؛ چون آنها از سرشت ما آفریده شدهاند، ولى دشمنان ما علاقه به شراب دارند (2)
خرما میوهای انرژیزا و سرشار از مواد حیاتی است بدین لحاظ یک میوه خونساز و تقویت کننده مغز و اعصاب و اندامهای مختلف بدن انسان میباشد و کالری لازم را در سوخت و ساز بدن و تلاش و فعالیت تامین میکند. بخش عمدهای از مواد تشکیل دهنده رطب را مواد قندی تشکیل میدهد که بعد از ورود به معده بلافاصله از طریق رودهها جذب بدن شده و صرف تولید انرژی میشود که این انرژی میتواند در بیشتر فعالیتهای بدن کمبود انرژی را جبران کرده و به ادامه فعالیت بدن کمک کند.
امام رضا(ع) به نقل از علی بن ابیطالب (ع) میفرمایند: جبرییل نزد پیامبر(ص) آمد و گفت: بر شما باد به خوردن خرمای برنی زیرا آن بهترین نوع خرمای شماست. شما را به خدا نزدیک و آتش را از شما دور می کند.(3)
همچنین از امام رضا (ع) روایت شده که به نقل از امام علی(ع) فرمود: برای رسول خدا(ص) هندوانه و خرما آوردند، حضرت از هر دو تناول کرد و فرمود: این هر دو پاک و گوارایند.(4)
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
1. در برخی منابع برنی به خرمای زاهدی ترجمه شده و در برخی منابع آمده است که برنی معرب برنیک فارسی است و به معنی نیک بار می باشد.
2. کلینى، محمد بن یعقوب، کافی، ج 6، ص 345 و 346٫
3. عیون اخبار الرضا(ع) ، ج2، ص 49 ، ح 135
4. عیون اخبار الرضا(ع) ، ج2، ص 51 ، ح
https://eitaa.com/sadeghaghaei64
محتواى سوره حمد
هفت آيه اى كه در اين سوره وجود دارد هر كدام اشاره به مطلب مهمى است :
((بسم الله )) سر آغازى است براى هر كار، و استمداد از ذات پاك خدا را به هنگام شروع در هر كار به ما مى آموزد.
((الحمد لله رب العالمين )) درسى است از بازگشت همه نعمتها و تربيت همه موجودات به الله ، و توجه به اين حقيقت كه همه اين مواهب از ذات پاكش سرچشمه مى گيرد.
((الرحمن الرحيم )) اين نكته را بازگو مى كند كه اساس خلقت و تربيت و حاكميت او بر پايه رحمت و رحمانيت است ، و محور اصلى نظام تربيتى جهان را همين اصل تشكيل مى دهد.
((مالك يوم الدين )) توجهى است به معاد، و سراى پاداش اعمال ، و حاكميت خداوند بر آن دادگاه عظيم .
((اياك نعبد و اياك نستعين ))، توحيد در عبادت و توحيد در نقطه اتكاء انسانها را بيان مى كند.
((اهدنا الصراط المستقيم ))، بيانگر نياز و عشق بندگان به مساءله هدايت و نيز توجهى است به اين حقيقت كه هدايتها همه از سوى او است !
سرانجام آخرين آيه اين سوره ، ترسيم واضح و روشنى است از صراط مستقيم راه كسانى است كه مشمول نعمتهاى او شده اند، و از راه مغضوبين و گمراهان جدا است .
تفسیر المیزان
https://eitaa.com/sadeghaghaei64
قرآن کریم شفا و درمان است.
قرآن کریم شفا بخش درد های دل انسان است.هر دلی که با قرآن بپیوندد از پلیدیها دور گردد،قلبی که با قرآن انس گیرد نورانی شود و از آلودگیها برهد،آن کس که به قرآن دل سپارد از بدیها دل بر کند و از کینه توزی،حسد،کبر،خود خواهی،حرص و مال دوستی و از هر صفت ناپسندی پاک شود.
https://eitaa.com/sadeghaghaei64
امام حسن عسکری(ع) فرمود: نشانههای مؤمن پنج چیز است: پنجاه رکعت نماز (نماز یومیه و نمازهای نافله)، زیارت اربعین، انگشتر به دست راست کردن، جبین را در سجده بر خاک گذاردن، بسمالله الرحمن الرحیم را در نماز بلند گفتن»
https://eitaa.com/sadeghaghaei64
صلی الله علیک یا اباعبدالله
امام صادق علیه السّلام، فرمودند:
کسى که خداوند خیر را براى او اراده کرده باشد در قلبش محبّت امام حسین علیه السلام را قرار داده و در دلش محبت زیارت آن جناب را می اندازد و کسى که خداوند سوء و بدى را برایش بخواهد در قلبش بغض امام حسین علیه السلام قرار داده و در دلش بغض زیارت آن حضرت را می اندازد.
(وسائل الشیعة ج14 ص496
https://eitaa.com/sadeghaghaei64
ثواب زیارت سید الشهداء(ع) با پای پیاده
على بن میمون صائغ، از حضرت امام صادق علیه السّلام نقل کرده که آن حضرت فرمودند:
اى على! قبر حسین علیه السّلام را زیارت کن و ترک مکن.
عرض کردم: ثواب کسى که آن حضرت را زیارت کند چیست؟
حضرت فرمودند:
کسى که پیاده زیارت کند آن حضرت را، خداوند به هر قدمى که برمى دارد،
یک حسنه برایش نوشته، و یک گناه از او محو مى فرماید، و یک درجه مرتبهاش را بالا مى برد.
و وقتى به زیارت رفت، حق تعالى دو فرشته را موکّل او مى فرماید
که آنچه خیر از دهان او خارج می شود را نوشته و آنچه شر و بد مى باشد را ننویسند.
و وقتى برگشت با او وداع کرده و به وى مى گویند:
اى ولىّ خدا! گناهانت آمرزیده شد.
و تو از افراد حزب خدا و حزب رسول او و حزب اهل بیت رسولش مى باشی،
به خدا قسم! هرگر تو آتش را به چشم نخواهی دید و آتش نیز هرگز تو را نخواهد دید و تو را طعمه خود نخواهد نمود.
https://eitaa.com/sadeghaghaei64
یا لثارات الحسین
امام حسين عليه السلام به فرزندش، امام سجاد عليه السلام فرمود: «اى فرزندم! به خدا سوگند؛ خون
من از جوشش نخواهد افتاد تا آنكه خداوند، مهدى (عجل الله تعالي فرجه الشريف ) را برانگيزد و انتقام
خونم را بگيرد.
https://eitaa.com/sadeghaghaei64
تعجيل در كار خير
پيامبر اعظم صلي ا... عليه و آله :
يا عَلىُّ اِذا حَضَرَ وَقتُ صَلاتِكَ فَتَهَيَّ لَها وَ اِلاّ شَغَلَكَ الشَّيطانُ وَ اِذا نَوَيتَ خَيرا فَعَجِّل وَ اِلاّ مَنَعَكَ الشَّيطانُ عَن ذلِكَ
اى على! هرگاه وقت نمازت رسيد، آماده آن شو وگرنه شيطان تو را سرگرم مى كند و هرگاه قصد [كار] خيرى كردى شتاب كن وگرنه شيطان تو را از آن باز مى دارد.
(بحارالأنوار، ج 7، ص 29)
https://eitaa.com/sadeghaghaei64
واکنش رهبرمعظم انقلاب نسبت به صحنهسازی یک مسئول
در یکی از سفرهای مقام معظم رهبری به استان مازندران، آقا وارد منطقه محرومی به نام ارس مالخوست شدند. معظم له وقتی برای بازدید به مدرسهای وارد میشوند، مشاهده میکنند که تمام میز و صند لیها نو است آقا احتمال میدهند این کارها تشریفاتی است و برای ورود معظم له این کارها انجام گرفته است. مقام معظم رهبری با تیزبینی و ذکاوتی که دارند از بچهها سؤال کردند که به من بگویید این میز و صند لیها را چه زمانی برای شما آوردهاند . یکی از بچههای کلاس جواب داد: آقا همین دیروز اینها را آوردهاند.
آقا نگاه عتابآلودی به آن مسؤول انداختند و فرمودند: ضرورت ندارد به خاطر مسؤولینی که خودشان نسبت به مشکلات واقفند، بخواهید صحنهسازی کنید.
https://eitaa.com/sadeghaghaei64