💠 فرازی از #خطبه_متقین (۵)
۵- صفات متقین
🌷 اما شب هنگام، بر پاى خود (به نماز) مى ایستند و آیات قرآن را شمرده و با تدبر مى خوانند، به وسیله آن، جان خویش را محزون مى سازند و داروى درد خود را از آن مى طلبند. هنگامى که به آیه اى مى رسند که در آن، تشویق است (تشویق به پاداشهاى بزرگ الهى در برابر ایمان و عمل صالح) با اشتیاق فراوان بر آن تکیه مى کنند و چشم جانشان با علاقه بسیار در آن خیره مى شود و گویى آن بشارت را در برابر چشم خود مى بینند.
🌹 أمَّا اللَّیْلُ فَصَافُّونَ أَقْدَامَهُمْ، تَالِینَ لاَِجْزَاءِ الْقُرْآنِ یُرَتِّلُونَهَا تَرْتِیلاً. یُحَزِّنُونَ بِهِ أَنْفُسَهُمْ وَ یَسْتَثِیرُونَ بِهِ دَوَاءَ دَائِهِمْ. فَإِذَا مَرُّوا بِآیَة فِیهَا تَشْوِیقٌ رَکَنُوا إِلَیْهَا طَمَعاً، وَ تَطَلَّعَتْ نُفُوسُهُمْ إِلَیْهَا شَوْقاً، وَ ظَنُّوا أَنَّها نُصْبَ أَعْیُنِهِمْ.
📗 نهج البلاغه، خطبه ۱۸۴
https://eitaa.com/sadmaaref
✨﷽✨
✅ حکایتهای پندآموز
✍روزی بهلول داشت از کوچه ای میگذشت شنید که استادی به شاگردهایش میگوید: من در سه مورد با امام صادق(ع) مخالفم.
1⃣یک اینکه می گوید خدا دیده نمیشود. پس اگر دیده نمی شود وجود هم ندارد.
2⃣دوم می گوید: خدا شیطان را در آتش جهنم می سوزاند در حالی که شیطان خود از جنس آتش است و آتش تاثیری در او ندارد.
3⃣سوم هم می گوید : انسان کارهایش را از روی اختیار انجام می دهد در حالی که چنین نیست و از روی اجبار انجام می دهد.
👈بهلول که شنید فورا کلوخی دست گرفت و به طرف او پرتاب کرد. اتفاقا کلوخ به وسط پیشانی استاد خورد. استاد و شاگردان در پی او افتادند و او را به نزد خلیفه آوردند.
⁉️خلیفه گفت : ماجرا چیست؟
استاد گفت : داشتم به دانش آموزان درس می دادم که بهلول با کلوخ به سرم زد. و الان درد می کند. بهلول پرسید : آیا تو درد را می بینی؟ گفت : نه بهلول گفت : پس دردی وجود ندارد. ثانیا مگر تو از جنس خاک نیستی و این کلوخ هم از جنس خاک پس در تو تاثیری ندارد. ثالثا : مگر نمی گویی انسانها از خود اختیار ندارند ؟ پس من مجبور بودم و سزاوار مجازات نیستم.
👌استاد اینها را شنید و خجل شد و از
جای برخاست و رفت
📚 مجموعه شهرحکایات
┈┈•✾🌿🌺🌿✾•┈┈
💠 حدیث روز 💠
✅ نزدیکترین افراد به رسول خدا(ص) در قیامت
🔻نبی مکرم اسلام صلی الله علیه وآله وسلم:
🔹أقْرَبُكُمْ غَداً مِنِّي فِي الْمَوْقِفِ أَصْدَقُكُمْ لِلْحَدِيثِ، وَ آدَاكُمْ لِلْأَمَانَةِ، وَ أَوْفَاكُمْ بِالْعَهْدِ، وَ أَحْسَنُكُمْ خُلُقاً، وَ أَقْرَبُكُمْ مِنَ النَّاسِ.
🔹نزدیکترین شما به من در فردای موقف قیامت:
▫️۱. راستگوترین در سخن
▫️۲. امانتدارترین
▫️۳. پایبندترین به پیمان
▫️۴. خوشاخلاقترین
▫️۵. و نزدیکترین شما به مردم است.
📚 امالی، شیخ طوسی، ص ۲۲۹
•┈┈••✾••┈┈•
@HawzahNews
پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله:
هیچکس نیست که بر ده نفر یا بیشتر، ریاست و امارت داشته باشد مگر اینکه او را روز قیامت در حالی میآورند که دستش به گردنش بسته است؛ پس اگر چنانچه آدم درستکاری بود و تقصیری متوجّه او نبود، او را رها میکنند و اگر چنانچه بدکار و گناهکار بود، غل و زنجیرش افزایش پیدا میکند
لا یُؤَمَّرُ رَجُلٌ عَلىٰ عَشَرَةٍ فَما فَوقَهُم اِلّا جِیءَ بِهِ یَومَ القیامَةِ مَغلولَةً یَدُهُ اِلىٰ عُنُقِه فَاِن کانَ مُحسِناً فُکَّ عَنهُ وَ اِن کانَ مُسیئاً زیدَ غِلّاً اِلىٰ غِلِّهِ
امالی طوسی، مجلس دهم، ص 246
🕋 @sebghatallaah
💠 حدیث روز 💠
💎 با دوست خود اینگونه رفتار کنیم
🔻امام علی علیهالسلام:
ضَعْ امْرَ اخیک عَلی احْسَنِهِ حَتَّی یأْتِیک مِنْهُ مایغْلِبُک وَ لا تَظُنَّنَّ بِکلِمَةٍ خَرَجَتْ مِنْ اخیک سُوءاً وَ انْتَ تَجِدُلَها فِی الْخَیرِ مَحْمِلًا
❗️ کار برادرت را بر بهترین احتمال قرار بده، تا این که خلاف آن از او ظاهر شود
و هیچگاه به سخنی که از دهان برادرت خارج میشود، گمان بد مبر، در حالی که میتوانی برایش محمل خوبی بیابی.
📚 كافى، ج ۲، ص ۳۶۲
•┈┈••✾••┈┈•
@HawzahNews
آیا هر گونه عملی که خلاف مقررات باشد حرام است؟ مثلاً قانون میگوید راننده، نباید از خط سفید وسط خیابان تجاوز کند، حال اگر در ساعتی که هیچکس در خیابان نباشد و مخل نظم و بر ضرر کسی نیست، فردی از روی عمد، مختصری از این خط تجاوز کند، مرتکب حرام شده و باید توبه کند؟
پاسخ
تخلف از قوانین و مقررات جایز نیست و گناه محسوب میشود، مگر در مواردی که خود قانونگذار یا مسئولان مربوطه مسامحه کرده و عملاً آن قانون را قانونی نمیدانند که نباید به هیچ وجه از آن تخطی کرد.
ضمائم:
پاسخ دفاتر مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است:
حضرت آیت الله العظمی خامنهای (مد ظله العالی):
به طور کلی رعایت قوانین و مقررات لازم و تخلف از آن جایز نیست.
حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مد ظله العالی):
مخالفت قانون فى حد ذاته حرام نیست، ولى حضرت آیة الله آن را اجازه نمىدهند، مگر در حدودى که دولت و مسؤولان مربوطه عملاً مسامحه مىکنند.
حضرت آیت الله العظمی شبیری زنجانی (مد ظله العالی):
در فرض سؤال، اگر خود قانونگذار، منع نکرده باشد، مانعی ندارد، در غیر این صورت بنابر احتیاط رعایت شود.
حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی (مد ظله العالی):
بطور کلی مقررات دولتی که مخالفتی با شرع ندارد، تخلف از آن جایز نیست.
حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):
باید مقررات راهنمایی را رعایت نماید.
حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی(مد ظله العالی):
تخلف از قوانین نظام اسلامی شرعاً جائز نیست.
⚜ @Ahkaam ⚜
در مورد بیماری کرونا، با توجه به توصیۀ مسئولان بهداشتی کشور مبنی بر عدم سفرهای غیر ضروری، آیا سفر کردن به شهرها و مناطقی که دولت سفر به آنجا را ممنوع اعلام کرده، جایز است؟
پاسخ
با توجه به مسئولیت الهی که همه ما در قبال سلامت خود و دیگران داریم، در شرایط کنونی که ویروس کرونا گسترش یافته و متخصصان و مسئولان بهداشتی توصیههای أکید در مورد پرهیز از مسافرت دارند، لازم است این توصیهها رعایت شود و چنانچه مقرراتی در این زمینه وضع گردد، تخلّف از آن جایز نیست.
ضمائم:
پاسخ مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است:
حضرت آیت الله العظمی خامنهای (مد ظله العالی):
با توجه به مسئولیت الهی که همه ما در قبال سلامت خود و دیگران داریم، به طور کلی نباید از مقرراتی که توسط مسئولان در این زمینه ابلاغ میشود، تخطّی کرد و هر کاری که به سلامت جامعه و جلوگیری از شیوع این بیماری کمک کند، حسنه و آنچه به شیوع آن کمک کند، سیّئه است.
حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مد ظله العالی):
در هر کجا که براى جلوگیرى از انتشار ویروس کرونا اینگونه تجمعات ممنوع است، باید این منع جدى گرفته شود.
حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):
لازم است بر طبق قوانین و مقرّرات حکومت اسلامى عمل شود.
حضرت آیت الله العظمی وحید خراسانی(مد ظله العالی):
توصیه و ارشادات کارشناسان خبره و راستگویِ پزشکی و مسئولان بهداشتی را در نظر بگیرید.
⚜ @Ahkaam ⚜
🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸
بسم الله الرحمن الرحيم
🌷 #تفسیر_یک_دقیقه_ای_قرآن_جلسه_213
🌷 آیه 195 سوره بقره
🌸 وَأَنْفِقُواْ فِى سَبِيلِ اللَّهِ وَلاَ تُلْقُواْ بِأَيْدِيكُمْ إِلَى الْتَّهْلُكَةِ وَ أَحْسِنُواْ إِنَّ اللَّهَ يُحِبُّ الُْمحْسِنِينَ
🍀 ترجمه:و در راه خدا انفاق كنید و خود را به دست خود به هلاكت نیاندازید. و نیكى كنید كه خداوند نیكوكاران را دوست مى دارد.
🔴 آیات 190تا195 سوره بقره، مسلمانان را به دفاع از #دین و مقابله با كفّار فراخواند، این آیه پایان آن را با انفاق و احسان تمام كرده است. خودكشى وضرر به نفس، #حرام قطعى است كه از آیه استفاده مى شود. امّا شهادت طلبى در مواردى كه اساس اسلام در خطر باشد، افتادن در هلاکت نیست. این آیه در كنار سفارش به انفاق، مسلمانان را از هرگونه افراط و تفریط بازمى دارد. زیرا اگر ثروتمندان بخل ورزند و به فكر محرومان نباشند، اختلاف طبقاتى روز به روز توسعه پیدا كرده و عامل انفجار جامعه و نابودى آنان خواهد گردید. چنانكه اگر میانه روى در #انفاق مراعات نشود و انسان هرچه را دارد به دیگران ببخشد، به دست خود، خود و خانواده اش را به هلاكت كشانده است.
🔴 #قرآن در آیات دیگر نیز مسلمانان را به میانه روى در انفاق سفارش نموده و به پیامبرش مى فرماید: «ولا تجعل یدك مغلولة الى عنقك و لا تبسطها كل البسط» اى پیامبر! نه دست بسته باش كه چیزى نبخشى و نه آن چنان كه هر چه دارى یك جا ببخشى. امام صادق علیه السلام نیز در ذیل این آیه مى فرماید: انفاق شما، نباید در حدّى باشد كه دستِ خودتان خالى وبه بدبختى كشیده شوید. انسان علاقه دارد كه محبوب باشد، لذا قرآن از این فطرت استفاده كرده و مى فرماید: نیكى كن كه نیكوكاران محبوب #خداوند هستند.
🔹 پيام های آیه 195 سوره بقره🔹
✅ #اقتصاد، پشتوانه ى هر حركتى است. «انفقوا...» جهاد نیز بدون پشتوانه مالى و گذشت از برخى امكانات، امكان ندارد. اگر مردم به هنگام هجوم دشمن و در راه دفاع از حقّ، اموال خود را به کار نگیرند، گرفتار شكست قطعى مى شوند.
✅ با #انفاق، خود و اموالتان را بیمه كنید. «انفقوا فى سبیل اللّه و لاتلقوا بایدیكم الى التهلكة»
✅ در #اسلام جبهه و جنگ و كمک هاى مالى همه باید رنگ الهى داشته و براى رضاى خداوند باشد. «فى سبیل اللَّه»
✅ #محبوب_خدا شدن، بهترین تشویق براى احسان است. «اناللّه یحبّ المحسنین»
#تفسیر_یک_دقیقه_ای_قرآن
@tafsir_ir1
🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸