🚦 #سلسله_نشستهای_علمی
🔹موضوع:
موانع پیشروی برنامههای تحولی فرهنگی
🔸ارائه دهنده: #دکتر_سینا_کلهر
معاون فرهنگی و ورزش همگانی وزارت ورزش و جوانان
⏰ زمان: دوشنبه ۹آبان ۱۴۰۱ ساعت ۱۳تا۱۵
📲 لینک نشست:
https://www.skyroom.online/ch/sadr/iran
#پژوهشکده_شهید_صدر
📲 @sadr_ir
🚦خبر بد برای آمریکا؛ یک چپ گرای دیگر در آمریکای جنوبی رئیس جمهور میشود!
آقای حسن محمد میرزائی:
با شمارش ۹۹ درصد آراء در دور دوم انتخابات ریاست جمهوری #برزیل، به نظر میرسد انتخاب دا سیلوا دیگر قطعی است.
برزیلی که به عنوانی یکی از قدرتهای نوظهور اقتصاد جهان، مهمترین کشور منطقه آمریکای جنوبی محسوب میشود و جایگاه ویژهای در سیاست، اقتصاد و امنیت این منطقه راهبردی و حتی جهان دارد.
انتخاب #دا_سیلوا را باید در راستای تکمیل فرصتهای جمهوری اسلامی ایران در منطقه آمریکای لاتین تحلیل نمود اتفاقی که میتواند در رشد و تثبیت جایگاه مهم ج.ا.ایران در #جهان_پساآمریکا موثر باشد.
در واقع چنانچه با یک نگاه راهبردی به مسائل بینالملل و شرایط حاکم بر جهان بنگریم متوجه خواهیم شد جایگاه واقعی ایران بسیار متفاوتتر از آن چیزی که رسانههای وابسته به دشمنان در حال بازتاب آن هستند.
باید به جایگاه مهم ج.ا.ایران در جهان پساآمریکا سلام کرد!
#مرکز_مطالعات_آمریکا
#پژوهشکده_شهید_صدر
📲 @sadr_ir
🚦علوم از منظر نگرش
🔸اگر چه شعار “علم برای علم” با ظاهری فریبنده و با داعیه جهان شمولی و فراملی، هویت فرهنگی خاصی برای علم قائل نیست و آن را فارغ از جهان بینی و ایدئولوژی و معنویت قلمداد می کند، اما هیچ شکی نیست که جملگی علوم شناخته شده، اولا به دنبال سوالات خاص دانشمندانی با جهان بینی خاص تولید شده اند، ثانیا بارِ ارزشی و فلسفی و اخلاقی و رفتاری خاصی را در خود دارند که به محض رسوخ و رواج در هرجامعه ای که آن ارزش ها را نیز ترویج خواهد نمود.
🔸با عنایت به جهان بینی محقق و دانشمند، علوم را نیز از نظر نوع نگرش به آن، به دو گونه اصلی می توان تقسیم کرد: علوم ناشی از تفکر و بینش دینی(مثل علوم اسلامی) و علوم منتج از بینش غیردینی. این دو دسته علوم، از جهات بسیاری واجد تمایزاتی هستند که مهمترین آنها عبارت است که: در جوامع دینی، علوم معمولا صبغه ای مقدس و الهی به خود می گیرند؛ و در جوامع غیر دینی متکی بر نظریه های فردی و شخصی هستند. علوم دینی بینشی غایت گرایانه دارند، در حالی که علوم غیردینی بر بینش فاعل گرایانه استوار هستند. علوم الهی با رمز و تمثیل و معنا و معنویت آمیخته هستند،درحالی که علوم جدید با ریاضیات به معنای کمی آن آمیخته اند. علوم الهی به سمت هم گرای و وحدت سیر می کنند، درحالی که علوم جدید موجد واگرایی و کثرت هستند. و نهایتا این که علوم الهی در پی کشف رازهای هستی، و علوم جدید در پی حل مسئله هستند.
🔹برگرفته از کتاب تاملاتی در ارتباطات فرهنگ،هنر و تمدن-دکتر محمد نقی زاده
#پژوهشکده_شهید_صدر
#اندیشکده_فرهنگ_و_رسانه
📲 @sadr_ir
🚦اغتشاشات اخیر نتیجه تربیت تحریمی و الزامگرا در مدرسه
🔸دکترعلی امینیان: اغتشاشات اخیر نتیجه تربیت حصولی و تحریمی در مدرسه است. ثمره تربیت الزام گرا است. در مدرسه کودک را _ و قبل از کودک معلم را _ از خودش تهی کردیم و استعدادهایش را از جلوی چشمش پنهان ساختیم تا به زعم خود مسیر حکمرانی را هموار کرده باشیم. در تمام این سال ها با تخفیف شخصیت دانش آموز او را به اطاعت کشانده ایم. صحنه های زشتی که در اغتشاشات اخیر مشاهده می شود نتیجه شخصیت ندادن به دانش آموزان در مدرسه است. جوانی که مثل آب خوردن در کف خیابان و در مقابل رسانه ها از فحش های رکیک استفاده می کند یعنی برای خود و جامعه اش هیچ شخصیتی قائل نیست. دختری که از عفاف فراری است، پسری که خود را بی ناموس می نامد و برای رفتن به داخل سلفِ مختلط، درِ دانشگاه را می شکند حتماً پیش تر احساس شخصیت و بزرگی را از دست داده است. دانشجویی که به جای گفتگو فقط عربده و چماق می کشد کجا باید گفتگو کردن را فرا می گرفته است! در صدر اسلام حجاب برای زنان آزاده بود و کنیزکان الزامی برای حجاب نداشتند. اگر همه تربیت در یک اصل بگنجد همانا تکریم انسان و بسترسازی برای درک بزرگی و احساس کرامت در نهاد او است.
#پژوهشکده_شهید_صدر
#اندیشکده_آموزشوپرورش
📲 @sadr_ir
🚦«بچههای مسجد بلال» منتشر شد
🔸تجربهنگاری پایگاه بسیج مسجد بلال مشهد در سرگذشتپژوهی شهدا
🔹گروهی که به صورت خودجوش به ضرورت پایگاهنگاری و مسجدنگاری با محوریت سرگذشتپژوهی شهدای پایگاه، مسجد و محله میافتند. کار را هم جلو میبرند و در این مسیر دستخوش اتفاقات و حوادث بسیاری میشوند.
🔹در این کتاب تلاش شده است تا زمانه و زمینه پایگاه بسیج مسجد بلال مشهد با محوریت مناسبات بین مسجد، محله، شرایط کلان کشور مورد بررسی قرار گیرد. در فصل انتهایی کتاب هم بر تجربه شهیدپژوهی پایگاه بسیج که در اوایل دهه 1390 انجام شده است تمرکز کردهایم...کتاب «بچههای مسجد بلال» اولین تلاش برای آغاز یک نهضت در این حوزه است.
تحقیقوتدوین: نوید ظریف کریمی
192 صفحه
30هزار تومان
♦️سفارش آنلاین:
raheyarpub.ir
#پژوهشکده_شهید_صدر
#اندیشکده_بسیج_و_نهادهای_مردمی
📲 @sadr_ir
🚦گزارش تصویری
🔸برگزاری دومین نشست از سلسله نشستهای " گفتگو پیرامون مسائل ایران" با موضوع : موانع پیشروی برنامههای تحولی فرهنگی.
🔸در این نشست که با میزبانی پژوهشکده شهیدصدر برگزار شد، دکتر سینا کلهر(معاون فرهنگی و ورزش همگانی وزارت ورزش و جوانان) دیدگاهشان را اینگونه بیان کردند:
"ایده مدیریت فرهنگی ما بیش از آنکه به تغییرات فرهنگی توجه کند، کنترل و صیانت از فرهنگ را انجام داده است، آنهم کنترل مواردی که دین و شرع دستوری برای حفظ ان ها نداشته است، مثلا نظام طولانی آموزش یا آداب و آیین های اضافی ازدواج."
#پژوهشکده_شهید_صدر
📲 @sadr_ir