◽️پخش زنده
جلسات دکترمحمدرضافریدونی
▫️شنبه، دوشنبه و چهارشنبه (هر هفته)
▫️بعد از اقامه نماز مغرب و عشاء
در آپارات :
https://www.aparat.com/Dr_fereydooni/live
•┈┈••✾☘️🕊☘️✾••┈┈•
در اینستاگرام :
https://www.instagram.com/Dr_fereydooni/
AUD-20200930-WA0060.mp3
7.08M
💠قرائت قسمت اول از دعای عرفه
⬅️دکتر محمد رضافریدونی
🗓۹۹/۷/۹
✅ @d_mr_Fereydooni
AUD-20200930-WA0063.mp3
12.29M
🔘شرح خطبه ۲۲۰ نهج البلاغه
دکترمحمد رضا فریدونی
🗓۹۹/۷/۹
✅ @d_mr_Fereydooni
🔺 #آنجا_کسی_به_شما_چیزی_نخواهد_داد...
قال علی(علیه السلام):
ایها الناس! إنَّ الدُّنيا دارُ فَناءٍ وَالآخِرَةَ دارُ بَقاءٍ، فَخُذوا مِن مَمَرِّكُم لِمَقَرِّكُم؛
✴️ بدانيد كه #دنيا، #سراى_نيستى است و #آخرت، #سراى_ماندگارى.
پس؛ از #گذرگاهتان براى #اقامتگاهتان [توشه] برگيريد.
◻️ این چیزی نیست که انسان ها با مراجعه به #عقل و #وجدان خودشان نتوانند آن را درک کنند. این را همه می دانند که دنیا دار فناء است ولی بیان این مطلب از کسی مثل امیر المؤمنین(علیه السلام) برای این است که ما روی آن #فکر_کنیم و بر آن #ترتیب_اثر دهیم.
🔸 در یک مسافرخانه ای که یک روز، ده روز مثلاً توقف بکند، این جا وسایلتان را مرتب می کنید، منظم می کنید؛ امّا آیا مشغول رنگ آمیزی دیوارها هم می شـوید؟ اگـر گـوشه ای از این اتاق احتیاج به یک کار اساسی داشته باشـد، آن را هم انجام می دهید؟
◻️ وقتی دنیا دارِ فنا شد و توجه کردیم به این، این یک لوازمی دارد، #دلبستگی به این #مرکزِ_فنا و آنجایی که باقیماندنی نیست، طبعاً از نظر یک انسان عاقل و خردمند مردود است.
🔸 لذا می گویند بدانید! از اینجا باید گذشت، باید عبور کرد وَالآخِرَهَ دارُ بَقاءٍ. آنجایی که #منزل ماست و بناست تا #ابد_الدهر آنجا بمانیم، آن عبارت است از #آخرت؛ پس هر کاری می کنیم باید برای آن جا بکنیم. فَخُذوا مِن مَمَرِّكُم لِمَقَرِّكُم؛ از این جاده دارید عبور می کنید برای اینکه به سرمنزلی برسید که آنجا #محل_استقرار شماست.
◻️ در این راه چیزهایی هست. وسائل لازم زندگی هست که آنجا نیاز به آن دارید که اگر از بین راه و در این جاده آنها را فراهم نکردید، آنجا دستتان خالی خواهد ماند. آنجا کسی به شما چیزی نخواهد داد.
🎙 شرح حدیث از حضرت آیت الله خامنه ای مدظله العالی
📚 ۱۳۹۳/۱۰/۲۱
┄┅═✧❁••❁✧═┅┄
✅ @d_mr_Fereydooni
💠قسمتی از توضیحات «دکتر محمد رضافریدونی» در شرح دعای مکارم الاخلاق :
⬅️ امام در ادامه می فرمایند « وَ الْإِفْضَالِ عَلَى غَيْرِ الْمُسْتَحِقِ » یعنی به کسانی که مستحق بخشش نیستند و اهلیت اینکه مورد بخشش قرار بگیرند ندارند ؛ به آنها بخششی صورت نگیرد.
▫️اصولاً جود و بخشش به مردم، نیازمند به کمک خواستن از خداوند متعال است . در هر کاری انسان از خدای متعال باید کمک بخواهد، اما اینکه در کجا به کسی باید کمک کرد و در کجا کسی را کمک نکرد نیاز به امداد الهی و عنایت خداوندی دارد .
▫️لذا برخی از حکما فرموده اند:
« آفة الجود الخطأ بالمواضع» آفت بخشنده بودن به این است که در برخی از مواضعی صورت می گیرد که نباید صورت می گرفت . به هر حال امام علیه السلام از خداوند متعال این صفت را هم طلب می کنند و این زینت متقین را از خداود متعال خواهانند که در جایی که شخص مستحق بخشش نیست، خدا این فهم را و این درک را بدهد که بخششی صورت نگیرد چرا که اسراف و تبذیر است و در جایی که آن شخص مستحق بخشش هست به عنایت و به تفهیم خداوند متعال بخشش و عطا کردن صورت بگیرد.
✅ @d_mr_Fereydooni