هدایت شده از 📡قم بروز
صفحه توئیتر خبرنگار افشاکننده تعداد زخمی های تروریست های آمریکایی بسته شد
🔹لحظاتی پس از افشای انتقال ۲۲۴ زخمی تروریست های آمریکایی در حمله موشکی ایران به عین الاسد، توئیتر صفحه این خبرنگار روزنامه صهیونیستی را بست.
🔻درقم آنلاین باشید🔻
🚩 http://eitaa.com/joinchat/195690501C9373542362 🎯
هدایت شده از 📡قم بروز
🔴 ترکیه سامانه دفاع موشکی پاتریوت را به آمریکا بازمیگرداند.
🔹 «خلوصی آکار» وزیر دفاع ترکیه با اشاره به ناکارآمدی ۱۰۰ سامانه پدافند موشکی پاتریوت در برابر ۲۲ موشک ایرانی ، از اردوغان خواست این سامانه را به امریکا مرجوع کند .
🔸 وی اعلام کرد بهترین جایگزین پاتریوت در ناتو ، سامانه دفاع موشکی سوم خرداد ایران است که کارآمدی خود را در سرنگونی پهباد فوق پیشرفته MQ_9 ثابت کرد .
🔻درقم آنلاین باشید🔻
🚩 http://eitaa.com/joinchat/195690501C9373542362 🎯
هدایت شده از رو به راه | رها عبداللهی
🔺تا وقتی به جنایت آمریکایی ها پاسخ عملی نداده بودیم، با وقاحت تمام از حمله به ۵۲ نقطه حیاتی کشور، حمله به اماکن فرهنگی و ترور مقامات کشور حرف می زدند.
🔹برخی نگران بودند که شرایط خطرناک است و پاسخ ما باعث عصبانیت آمریکا و عملی شدن تهدیداتش می شود.
🔹همین که موشک ها روانه #عین_الاسد شدند، رئیس جمهورشان بعد از ۲۰ ساعت سکوت، به پشت تریبون آمد و از آغوش باز برای صلح حرف زد!
🔻بهتر از این میشد اثبات شود نتیجه خویشتن داری و #انفعال، تهدید به #جنگ است و نتیجه #انتقام و اقتدار، دعوت به #صلح؟
📝 #رها_عبداللهی
http://eitaa.com/joinchat/3364487185Ca303041715
هدایت شده از مهدی جهانتیغی
⭕️ جزییات جالب از جلسه امنیت ملی آمریکا برای پاسخ نظامی به ایران
✔️تعیین خط قرمز جدید در برابر حملات موشکی ایران
✍️به دست آوردن جزییات محتوای جلسه فوق سری تیم امنیت ملی آمریکا درباره حمله موشکی ایران به پایگاه عین الاسد، قطعا بسیار دور ذهن به نظر میرسد ولی واقعیت این است که مباحث مطرح در این جلسه، در نطق متزلزل و مضطرب ترامپ مستتر است.
در اینباره بخوانید:
1️⃣ بخش اولیه جلسه، به صورت طبیعی به گزارش برآورد میزان خسارت جانی و تجهیزات نظامی و لجستیکی پایگاه عین الاسد گذشته است. تصمیم اساسی درباره این مورد نیز پنهان کاری، کوچک شمردن میزان خسارات و کنترل شدید اخبار درباره این پایگاه هست. ابلاغیه رسمی نیز عدم انتشار هیچگونه خبر- تاکید می شود هیچگونه خبر- درباره میزان و چگونگی خسارات این عملیات هست. البته اعلام و پذیرفتن رسمی خسارات جزیی توسط ترامپ نشانگر، قطعی بودن اصابت موشک های ایران به پایگاه عین السد و عدم توانایی در پنهان سازی کامل ماجرا است.
2️⃣ مساله بعدی بحث درباره نوع عملیات ایران، تاکتیک ها، موشک ها و تجهیزات بکار گرفته شده است. آنچه مسلم هست اینکه آمریکایی ها از قبل نیز از پیشرفت های شگفت انگیز ایران در مساله موشکی و قدرت تهاجمی آن خبر داشته اند. بنابراین طبیعی است که بحث جدی تر این بوده که حمله دقیق به عین الاسد درباره چند پایگاه دیگر آمریکا در منطقه قابل تکرار است. به زبان ساده تر، ایران با همین فرمول موفق حمله به عین الاسد که آمریکایی ها توان جلوگیری –عدم رهگیری موشک های ایران- را ندارند، چند پایگاه دیگر آمریکا در منطقه می تواند نابود و یا حداقل دارای خسارت های سنگینی خواهد کرد؟!
3️⃣ با توجه به اینکه جمع بندی کلی درباره عدم شروع یک جنگ بزرگ در خاورمیانه اینک در آمریکا خواسته اکثریت گروه های سیاسی دموکرات و جمهوریخواه و مقامات نظامی و امنیتی این کشور هست، جلسه امنیت ملی آمریکا، تصمیم درباره پاسخ کوتاه نظامی ولی دردآور برای ایران را بیشتر به بحث گذاشته است. با توجه به بند «دو»، برای اعضای امنیت ملی قطعی شده که هر نوع پاسخ کوتاه نظامی و در هر سطح تکرار حادثه عین الاسد خواهد بود. با این تفاوت که ایران طی چند روز اخیر به اندازه کافی این گزینه را معتبر کرده بود، که پاسخش به پاسخ نظامی آمریکا، شدیدتر از واکنش اولیه خواهد بود. بنابراین تصمیم اولیه تیم امنیت ملی آمریکا، در اینباره عقب نشینی آشکار نظامی با مقداری سخنان تزیین شده سیاسی و نظامی توسط ترامپ بوده است.
4️⃣ مساله جالب بعدی، تعیین تکلیف خط قرمز برای ایران به منظور جلوگیری از جنگ نظامی با آمریکا هست. ترامپ در همان ابتدای نطق خود، خط قرمز را دستیابی ایران به سلاح هسته ای عنوان کرد. این خط قرمز توهمی در حالیکه ایران تاکنون علاقه واقعی به ساخت سلاح هسته ای از خود نشان نداده، عملا نشان می دهد که تصمیم گیران امنیت ملی آمریکا، تا چه میزان برای تعیین خط قرمز استراتژیک نظامی در برابر ایران منفعل هستند. البته در حوزه تعیین خط قرمز برای حمله محدود – موشک باران پایگاه های نظامی آمریکا در حملاتی شبیه عملیات شهید سلیمانی- برای ایران نیز اتفاق جالبی در جلسه امنیت ملی آمریکا افتاده است. اتفاقی که خروجی آن این است که آمریکا در حال معتبر سازی اهمیت به خونریزی سربازانش هست ولی ضربه به تجهیزات نظامی اش را دیگر نمی تواند به عنوان خط قرمز معرفی کند. این مساله هم در موضوع ساقط شدن گلوبال هاوک و تشکر ترامپ برای عدم کشتن سربازان آمریکایی و هم در پایگاه عین الاسد اتفاق افتاده است. به تعبییر دیگر می توان گفت طی 70 سال اخیر ایران تنها کشوری بوده که چنین خط قرمزی را به آمریکا تحمیل کرده که ضربات سنگین به تجهیزات پرقیمت و استراتژیک نظامی خود را بدون پاسخ بپذیرد. البته چشم انداز فرآیند «انتقام سخت»، به ما می گوید، باید منتظر شکستن خط قرمزهای به مراتب بزرگتری بود.
@mahdi_jahantighi
هدایت شده از عالَم سیاست || داود مدرسی یان
🔴 بغض انتقام را نگه دارید
☑️ میخواهم روضه بخوانم؛ دلم می خواهد در یک بیابان تنها و شب تار، های های گریه کنم، دلم می خواهد سر به بیابان گذاشته و بجای اشک، خون گریه کنم...
☑️ راستش روضه ی کوچه های مدینه را هیچوقت نمی فهمیدم، بجز آه و ناله و گریه چیز بیشتری نمی فهمیدم. نمی فهمیدم روضه خوان وقتی می گفت امام مجتبی(ع) در کوچه ها پیر شد یعنی چه؟ نمی فهمیدم وقتی می خواند علی 25 سال قاتلین زهرا سلام الله علیها را در مدینه می دید و نمی توانست کاری کند یعنی چه؟ تا به امروز و این روزها، 4-5 روز جان همه ما به لب رسیده بود و صبح و شب می گفتیم انتقام حاج قاسم...
☑️ اگرچه همین سیلی اولیه هم آرام مان نکرده ولی اگر نبود دق می کردیم. حالا مظلومیت حضرت امیرالمؤمنین را به یاد بیاورید که مجبور شد تا آخر عمر قاتلین حضرت زهرا را تحمل کند، به یاد بیاورید مظلومیت امام حسن مجتبی و روضه کوچه مدینه را. بیاد بیاورید که می گویند امام حسن مجتبی در لحظه شهادت گفته بود من آن روز در کوچه ها کشته شدم ...
☑️ بیاد بیاورید دل آزرده امام سجاد را که تا آخر عمر گریه می کرد و قصاص قاتلین توسط مختار هم قلب مجروحش را شفا نداد ...
☑️ این روزها حال و روز هم وطنانم را درک می کنم که می گویند دلمان خنک نشده و می پرسند آیا انتقام حاج قاسم فقط چند ده موشک به یک پایگاه نظامی بوده؟ تلفات چند نفر بوده؟ چه تعدادی از آمریکایی ها کشته شده؟ چه باید کرد؟ چجوری باید انتقام بگیریم تا این زخم عمیق بر قلب تک تک ایرانیان و آزادگان جهان التیام ببیند؟ سیدحسن نصرالله چه خوب گفت که چه کسی را بکشیم تا انتقام حاج قاسم را گرفته باشیم؟ ترامپ؟ وزیر جنگ آمریکا؟ کفش حاج قاسم هم ارزشش بالاتر از سر ترامپ است و ... . والله قسم اگر کل سران رژیم سفاک آمریکا را بکشیم باز زخم شهادت حاج قاسم بر دلها مانده.
☑️ ما شهادت حاج قاسم که نوکر و گریه کنِ حضرت زهرا سلام الله علیها بود را نتوانستیم تحمل کنیم و از لحظه شهادت تا تشییعش که 4-5 روز طول کشید همه می گفتیم: انتقام ... انتقام... حالا هم که یک سیلی به دشمن زده ایم باز آرام نگرفته ایم و می گوئیم این انتقام نبود و باید ادامه پیدا کند..
☑️ اما بمیرم برای حضرت مادر که 1400 سال است انتقامش را کسی نگرفته؛ انتقام سیلی مادر را کسی هنوز نگرفته؛ انتقام پهلوی شکسته مادر را کسی نگرفته و ... .
☑️ برای تشییع پیکر حاج قاسم، گریه کنِ حضرت مادر جمعیتی قریب 15-20 میلیون مجموعاً در اهواز و مشهد و تهران و قم و کرمان حضور یافتند اما همسایه ها هم در مراسم تشییع حضرت فاطمه سلام الله علیها شرکت نداشتند و 1400 سال است قبر آن شهیده اول راه ولایت پنهان مانده.
☑️ بچه ها این بغض ها ما را از مسیر به در نکند؛ این بغض ها را نگه دارید برای آن لحظه ای که چون صاعقه بر سر دشمنان فرود بیاوریم... آقا هم گفتند این فقط یک سیلی بوده...
✅ #داود_مدرسی_یان:
http://eitaa.com/joinchat/3604742157Cf3fa1341d3
#مطالبه_عمومی
مطالبه زیر در فضای مجازی در حال دستبهدست شدن است:
سلام علیکم ؛
یک #پیشنهاد دارم لطفا دوستان چنانچه با عزیزان تصمیم گیر ارتباطی دارند حتما مطرح بفرمایید ...
پس از شهادت مظلومانه سپهبد سلیمانی #اتوبان_رسالت را به نام آن شهید نام گذاری کردند اما به نظر میرسد این نام گذاری هیچ اثری در #تبیین_مظلومیت این شهید عزیز و بزرگوار ندارد ، لذا پیشنهاد میشود نخست برای پاسداشت مقام شامخ و برجسته این شهید بزرگوار
🍃 «فرودگاه مهرآباد » 🍃
را به نام این شهید نامگذاری نمایند ...
#فرودگاه_شهید_قاسم_سلیمانی
یکی از اثرات این نام گذاری این است که از این به بعد هر #هیات_دیپلماتیک که معمولا از این فرودگاه وارد تهران می شود متوجه خواهد شد که پا در چه سرزمینی گذاشته است ، از جانب دیگر چون برنامه های پروازی ، در تمام فرودگاه های دنیا ثبت می شود نام این شهید در تمام دنیا همیشه ماندگار خواهد بود و ده ها اثر دیگر ....
〰〰〰〰〰〰〰
لطفا این پیشنهاد را به مسئولان منتقل فرمایید ....
👈 انتشار وسیع این پیشنهاد در فضای مجازی می تواند آن را به یک #مطالبه_عمومی تبدیل کند.
🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸
حضرت صاحب الامر عج
#مطالبه_عمومی مطالبه زیر در فضای مجازی در حال دستبهدست شدن است: سلام علیکم ؛ یک #پیشنهاد دارم
برخی دوستان تذکر میدن که فرودگاه مهرآباد داخلی هست و فرودگاه اصلی برای مهمان خارجی فرودگاه امام خمینی است...
پاسخ:
اولا نام فرودگاه امام خمینی که قرار نیست عوض شود!
ثانیا رایج است که در موارد زیادی #دیپلماتهای_خارجی مستقیم از مهرآباد وارد میشوند...
هدایت شده از خبرگزاری فارس
تکمیلی | فرمانده نیروی هوافضای سپاه:
🔹خون شهدای ما بهای بسیار بالایی دارد که نمی توانیم برای آن حدی قائل شویم، طبیعتا در ازای خون بهای آنها؛ ضربه زدن به پایگاه های آمریکایی یا سرنگون کردن هواپیماهای آنها یا حتی کشتن ترامپ هم ارزش چندانی ندارد و خون بهای واقعی آنها همانطور که مقام معظم رهبری تاکید فرمودند اخراج کامل آمریکا از منطقه است.
🔹طبیعتا همه ملت ها و گروه های مقاومت که برای اخراج آمریکایی ها تلاش خواهند کرد، امیدواریم که دولت ها نیز پیش قدم بشوند، همانطور که دولت عراق و پارلمان این کشور طرح خروج نیروهای آمریکایی از این کشور را تصویب کرد، سایر کشورها نیز پیش قدم بشوند، در غیراین صورت ملت ها به زور ضرب آمریکاییها را از منطقه اخراج میکنند.
🔹ما در عملیات های گذشته که در مقابل گروه های تروریستی مشابه داعش انجام دادیم توقع مقابله نداشتیم ولی طبیعتا در عملیات شهید سلیمانی مقابل ما آمریکاییها بودند، پایگاههای آمریکایی پس از جنگ جهانی دوم تیری به سمتشان شلیک نشده بود، با این اوصاف توقع مقابله بود و خود را برای یک نبرد آمده کرده بودیم و طبیعتا ضربات بعدی ما سنگین تر و حتما با وسعت بیشتری بنا داشتیم انجام دهیم که با خویشتن داری آنها جنگ ادامه پیدا نکرد.
fna.ir/ded71x
@Farsna
هدایت شده از روزنه
تحلیلی فقهی-اخلاقی در حکم «انتقام سخت»
نقدی بر اظهارات جنجالی #سروش_محلاتی در مخالفت با #انتقام_سخت از آمریکاییها به دلیل ترور #سردار_سلیمانی
💥اختصاصی
@rozaneebefarda
🔻🔻🔻
🔹مسئولان نظام و اکثر قریب به اتفاق مردم در واکنش به ترور سردار سلیمانی وعده انتقام سخت داده، آن را عملی کردند. یکی از عجولانهترین واکنشهای شبه علمی پژوهشگر فقه به این تصمیم این است که لغتنامه ذهن عرفی خود را باز کند و دنبال معادل انتقام در مصطلحات فقهی بگردد. طبیعتا به عنوان قصاص خواهد رسید. نتیجه استنباط او این است:
🔸اولا به انتقامجویان اعتراض میکند که: نباید غیر از قاتل فرد دیگری را مجازات کنید. نهایتا اگر دستتان به قاتل نمیرسد، از طرف متخاصم به همان تعداد از فرماندهان نظامی به قتل برسانید.
ثانیا تصور میکند از آنجایی که صبر و بخشش بر قصاص اولویت دارد، پس سکوت و عفو کریمانه در مقابل این جنایت اخلاقیتر است.
🔹مستند او در این فتوا باید آیات زیر باشد:
(الشَّهْرُ الْحَرامُ بِالشَّهْرِ الْحَرامِ وَ الْحُرُماتُ قِصاصٌ فَمَنِ اعْتَدى عَلَيْكُمْ فَاعْتَدُوا عَلَيْهِ بِمِثْلِ مَا اعْتَدى عَلَيْكُمْ وَ اتَّقُوا اللَّهَ وَ اعْلَمُوا أَنَّ اللَّهَ مَعَ الْمُتَّقين) بقره/۱۹۴
(وَ لا تَقْتُلُوا النَّفْسَ الَّتي حَرَّمَ اللَّهُ إِلاَّ بِالْحَقِّ وَ مَنْ قُتِلَ مَظْلُوماً فَقَدْ جَعَلْنا لِوَلِيِّهِ سُلْطاناً فَلا يُسْرِفْ فِي الْقَتْلِ إِنَّهُ كانَ مَنْصُورا) اسراء/۳۳
(وَ إِنْ عاقَبْتُمْ فَعاقِبُوا بِمِثْلِ ما عُوقِبْتُمْ بِهِ وَ لَئِنْ صَبَرْتُمْ لَهُوَ خَيْرٌ لِلصَّابِرين) نحل/۱۲۶
(وَ جَزاءُ سَيِّئَةٍ سَيِّئَةٌ مِثْلُها فَمَنْ عَفا وَ أَصْلَحَ فَأَجْرُهُ عَلَى اللَّهِ إِنَّهُ لا يُحِبُّ الظَّالِمين) شوری/۴۰
(يا أَيُّهَا الَّذينَ آمَنُوا كُتِبَ عَلَيْكُمُ الْقِصاصُ فِي الْقَتْلى الْحُرُّ بِالْحُرِّ وَ الْعَبْدُ بِالْعَبْدِ وَ الْأُنْثى بِالْأُنْثى فَمَنْ عُفِيَ لَهُ مِنْ أَخيهِ شَيْءٌ فَاتِّباعٌ بِالْمَعْرُوفِ وَ أَداءٌ إِلَيْهِ بِإِحْسانٍ ذلِكَ تَخْفيفٌ مِنْ رَبِّكُمْ وَ رَحْمَةٌ فَمَنِ اعْتَدى بَعْدَ ذلِكَ فَلَهُ عَذابٌ أَليم) بقره/۱۷۸
🔸همچنین سیره نبوی را به کار میگیرد تا فتوایش را به کرسی بنشاند. چه اینکه بنابر نقل عامه و صاحب تفسیر قمی -که به خاطر ضعف سندی و مصدری هیچکدام نمیتوانند پایه استنباط باشند- پیامبر اکرم (صلی الله علیه و اله) پس از شهادت حضرت حمزه تصمیم بر کشتن و مثله کردن ۷۰ نفر از مشرکان داشتند - و بنابر روایت ضعیف السند تفسیر عیاشی فرمودند: لَئِنْ ظَفِرْتُ لَأُمَثِّلَنَ وَ لَأُمَثِّلَنَ - و با نزول آیه ۱۲۶ سوره نحل از این کار صرف نظر نمودند. در سال هشتم هجری در فتح مکه هرچند ابتدا به قتل وحشی (قاتل حضرت حمزه) فرمان دادند، اما بعدها او را هم بخشیدند. [الدر المنثور فى تفسير المأثور، ج4، ص135؛ كتاب التفسير (للعیاشی)، ج2، ص274و275؛ تفسير القمي، ج1، ص123؛ شرح نهج البلاغة لابن أبي الحديد، ج18، ص16]
این پژوهشگر میتواند با تمسک به سیره علوی در قصاص قاتل خویش بیش از پیش به فتوای خود مطمئن شود. آنجا که حضرت فرمودند: معلومتان باد كه فقط قاتلم بايد قصاص شود. ملاحظه نماييد هرگاه من از اين ضربت او از دنيا رفتم تنها او را يك ضربت بزنيد، و مثلهاش مكنيد: «أَلَا لَا تَقْتُلُنَّ بِي إِلَّا قَاتِلِي انْظُرُوا إِذَا أَنَا مِتُّ مِنْ ضَرْبَتِهِ هَذِهِ فَاضْرِبُوهُ ضَرْبَةً بِضَرْبَةٍ وَ لَا تُمَثِّلُوا بِالرَّجُل» [نهج البلاغة، ص422] در روایات دیگر پس از مضمون این عبارت مطلب دیگری نیز اضافه شده است: «وَ إِنْ أَنَا عِشْتُ فَأَنَا أَوْلَى بِالْعَفْوِ عَنْهُ وَ أَنَا أَعْلَمُ بِمَا أَفْعَلُ بِهِ فَإِنْ عَفَوْتُ فَنَحْنُ أَهْلُ بَيْتٍ لَا نَزْدَادُ عَلَى الْمُذْنِبِ إِلَيْنَا إِلَّا عَفْواً وَ كَرَما» [بحار الأنوار، ج42، ص288]
🔴در نقد این انگاره باید گفت:
1- از جمله لغزشهای فاحش در مقام استتباط حکم، غفلت از موضوع شناسی و عجله در فتوا دادن است.
برای نمونه آنچه در عرف «قرض» نامیده میشود، در اصطلاح فقهی «ودیعه» نام دارد. حال اگر کسی که کتابی را از شخصی قرض گرفته، به بهانه حق مالکیتی که فرآیند قرض به او اعطا میکند، آن کتاب را پاره پاره نماید، خندهدار است که فتوا به جواز و عدم ضمان دهیم؛ چه اینکه او در واقع «ودیعه» گرفته و تنها میتواند از منافع کتاب بهرهمند باشد.
@rozaneebefarda
ادامه👇
هدایت شده از روزنه
نقد اظهارات جنجالی #سروش_محلاتی در مورد #انتقام_سخت
[صفحه۲از۳]
🔸در مبحث کنونی نیز موضوع حکم شرعی که در عرف به «انتقام سخت» معروف شده، در حقیقت «قصاص» نیست، بلکه «جهاد» است.
🔹توضیح آنکه دولت آمریکا سرزمینهای اسلامی را با تمسک به قتل مسلمانان و به استضعاف کشیدن آنان اشغال کرده است. بنابراین جهاد بر مسلمانان واجب است تا کفار را از هجوم بر بلاد مسلمانان باز دارند و از کیان اسلام و جان مسلمانان حفاظت کنند. [جواهر الكلام في شرح شرائع الإسلام؛ ج21، ص46]
🔹نباید اشکال شود که آمریکا با مسلمانان عراق همپیمان است و باید رفتاری مسالمت آمیز با آنان داشت، زیرا میگوییم آنان با ترور مسلمانان از پیمان خارج شدهاند.
🔹بنابراین هنگامی که آمریکا جنگ را آغاز میکند ما در مقابل تعرض او، موظف به جهاد دفاعی هستیم. این جهاد تا زمانی ادامه پیدا میکند که از فتنهانگیزی و فساد دست بردارند.لذا قصاص سرداران و سربازانمان، جزء کوچکی از عملیات جهاد است:
(وَ قاتِلُوهُمْ حَتَّى لا تَكُونَ فِتْنَةٌ وَ يَكُونَ الدِّينُ كُلُّهُ لِلَّهِ فَإِنِ انْتَهَوْا فَإِنَّ اللَّهَ بِما يَعْمَلُونَ بَصير) [انفال/39؛ همچنین: بقره/193]
🔹از همین رو وقتی یهودیان مدینه پیمان شکنی کرده با مشرکان همدست شدند، پیامبر اکرم (ص) بر آنان یورش برده و فتنه هر کدام را به نحوی خاموش کردند. مهمتر از همه، بنی قریظه بود که در نهایت مردانشان کشته شده و زنانشان به اسارت در آمدند و اموالشان به غنیمت گرفته شد. [فروغ ابدیت، ص689-700]
🔸2- بر فرض بپذیریم که پاسخ به ترور شهید سلیمانی، از لحاظ فقهی قصاص است. اما نمیتوان پذیرفت که در چنین موردی عفو از قصاص برتر باشد. زیرا برتری عفو حکمی اخلاقی است که تنها در شرایطی که تأمین کننده کمال حقیقی باشد، ارزش اخلاقی دارد. توضیح آنکه:
اولا برتری بخشش و جود و احسان بر قصاص و عدالت، تنها در حقوق شخصی قابل تصور است نه حقوق اجتماعی. هر کسی میتواند از حق خود بگذرد و مجرم را ببخشد. اما هنگامی که حق مردم ضایع میشود، باید با اجرای عدالت حق را به حقدار بازگرداند. به همین خاطر امیرمؤمنان (علیه السلام) در امور اجتماعی عدالت را بر جود و احسان ترجیح داده، سیاست اصلی و عمومی نظام اسلامی را اجرای عدالت دانستهاند: «الْعَدْلُ يَضَعُ الْأُمُورَ مَوَاضِعَهَا وَ الْجُودُ يُخْرِجُهَا مِنْ جِهَتِهَا وَ الْعَدْلُ سَائِسٌ عَامٌّ وَ الْجُودُ عَارِضٌ خَاصٌّ فَالْعَدْلُ أَشْرَفُهُمَا وَ أَفْضَلُهُمَا»؛ عدالت امور را در جاى خود قرار مىدهد، و جود آنها را از جايگاه خود بيرون مىبرد.
عدل حافظ عموم است، و جود سود بخش به عدهاى خاص. پس عدالت شريفتر و برتر است. [نهج البلاغة، ص553]
🔹از امیرمؤمنان (علیه السلام) در توصیف پیامبر اکرم (صلی الله علیه و اله) چنین نقل شده: «كان لا يغضب للدّنيا فإذا أغضبه الحقّ لم يعرفه أحد و لم يقم لغضبه شيء حتّى ينتصر له»؛ پيامبر براى دنيا خشمگين نمىشد؛ و چون حقّ او را به خشم مىآورد، هيچكس دیگر پیامبر را نمیشناخت؛ و مادامیکه حق را پیروز نمیکرد، کسی را یارای ایستادگی در برابر خشم او نبود. [إحياء علوم الدين، ج9، ص100؛ المحجة البيضاء في تهذيب الإحياء، ج5، ص303]
عایشه در وصف پیامبر اکرم (صلی الله علیه و اله) میگوید: «لا انتقم لنفسه في شيء يؤتى إليه حتى تنتهك حرمات الله فيكون هو ينتقم له.» حضرت برای ظلمی که به خودش شده بود، هرگز انتقام نگرفت؛ مگر اینکه حرمت حدود الهی رعایت نمیشد، که در این صورت برای رضای خدا انتقام میگرفت. [الطبقات الکبری، ج1، ص276]
🔸با این توضیح اگر سیره اخلاقی پیامبر در برخورد با مرتدان، معاندان و منافقان را واکاوی کنیم خواهیم دید که هر جا اساس و بنیان دین هدف قرار میگرفت، رفتار پیامبر متعصبانه و انعطافناپذیر بود. کاش در کنار بخشش وحشی (قاتل حضرت حمزه) سایر موارد نیز مورد مطالعه قرار میگرفت: پیامبر در فتح مکه برخی را مهدور الدم خوانده به مسلمانان فرمان دادند هر یک از آنان را که یافتند، بکشند. از جمله میتوان این افراد را نام برد: عبدالله بن سعد بن ابیسرح، عبدالله بن هلال بن خطل و دو کنیز او که پیامبر را هجو میکردند، مقیس بن حبابه، حویرث بن نقیذ، ساره، کعب بن اشرف و عصماء بنت مروان. [برای شرح حال آنان رک: سیره تربیتی اخلاقی پیامبر در مواجهه با خطاکاران، ص123-136]
@rozaneebefarda
ادامه 👇
هدایت شده از روزنه
نقد اظهارات جنجالی #سروش_محلاتی در مورد #انتقام_سخت
[صفحه۳از۳]
🔹ثانیا در همان مسائل شخصی نیز اگر بخشش به جرأت یافتن بیشتر مجرم بینجامد، چنین احسان و کرمی ستوده نیست چه اینکه ترحم نسبت به انسان ظالم ستمگر، قساوت نسبت به انسانهاى زيردست محروم است؛ به قول سعدی: «ترحم بر پلنگ تیز دندان، ستمکاری بود بر گوسفندان» [مجموعه آثار استاد شهید مطهری، ج23 (انسان کامل)، ص273-276]
🔸اثر مخرب عاطفههای نابجا به گونهای است که:
قرآن کریم از عطوفت به خرج دادن در اجرای حد زناکار نهی میکند: (الزَّانِيَةُ وَ الزَّاني فَاجْلِدُوا كُلَّ واحِدٍ مِنْهُما مِائَةَ جَلْدَةٍ وَ لا تَأْخُذْكُمْ بِهِما رَأْفَةٌ في دينِ اللَّه) هر يك از زن و مرد زناكار را صد تازيانه بزنيد؛ و نبايد رأفت (و محبّت كاذب) نسبت به آن دو شما را از اجراى حكم الهى مانع شود. [نور/2]
و قصاص را مایه حیات اجتماعی میداند: (وَ لَكُمْ فِي الْقِصاصِ حَياةٌ يا أُولِي الْأَلْبابِ لَعَلَّكُمْ تَتَّقُون) [بقره/179]
به همین دلیل است که یک بار اجرای حد برای خداوند از باران 40 روزه پرثمرتر است: «حَدٌّ يُقَامُ لِلَّهِ فِي الْأَرْضِ أَفْضَلُ مِنْ مَطَرِ أَرْبَعِينَ صَبَاحا» [الكافي، ج7، ص175]
🔹3- بر فرض بپذیریم که موضوع این مساله قصاص است و حتی بخشش از اجرای عدالت برتر باشد! اما حفظ نظام بر اکثر قریب به اتفاق احکام دیگر مقدم است. [رک: حکم ثانوی در تشریع اسلام، ص211] امام خمینی در این باره میفرماید: «مسئله حفظ نظام جمهورى اسلامى ... از اهمّ واجبات عقلى و شرعى است كه هيچ چيز به آن مزاحمت نمىكند؛ و از امورى است كه احتمال خلل در آن عقلًا منجز است.» [صحیفه امام، ج19، ص153]
🔹در این مساله که قصاص یا عفو با حفظ نظام در تزاحم قرار گرفته، بر اساس اقوی بودن ملاک حفظ نظام بر ملاک سایر احکام، نه تنها عفو و بخشش جایی ندارد، بلکه به قصاص چند فرمانده نیز نباید اکتفا شود و باید با پاسخی کوبنده و فراگیر، که خاصیت بازدارندگی داشته باشد، از تجاوزگریهای آتی آمریکا جلوگیری به عمل آید. پر واضح است که در غیر این صورت سلطهگران به خود اجازه میدهند که با طراحی و پیاده سازی عملیاتهای نظامی گستردهتر نظام اسلامی را مختل نموده و در نهایت آن را به فروپاشی و شکست بکشانند.
🔹با توجه به فتوای امام خمینی حتی اگر احتمال بدهیم که بخشش یا قصاص خاصیت بازدارندگی ندارند، موظف به اقدامی هستیم که محفوظ ماندن نظام اسلامی از فروپاشی را تضمین کند.
طلبه پایه هشتم/مدرسه فقهی صاحبالامر(عج) قم
❄️ فرهیختگان را به #روزنه دعوت کنید؛
http://eitaa.com/joinchat/2032861191C0a0a43a05
هدایت شده از KHAMENEI.IR
9.83M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹 به روایتی دیگر
🔺 شهادت شهید سپهبد سلیمانی؛ چرا ترامپ پس از حملهی موشکی ایران به پایگاه عینالاسد از مواضع پیشین خود عقب نشینی کرد؟
👈🏻 دکتر محمد جمشیدی، استاد دانشگاه تهران به این پرسش پاسخ میدهد.
#تحلیل_کوتاه