هدایت شده از 🍀بدریون🍀
#عاشقانه_مهدوي
#پروفايل
بجُز غوغای عشقِ تو
درون دل نمییابم...
☺️♥️
#عراقی
اللهم عجل لوليك الفرج
👇
🌐 @badrion 🌐
⭕️ بهاییت، ثمره درختی بی ثمر
🔹 میرزا حسین علی، ملقب به بهاءالله پس از اعدام باب، بر سر جانشینی او با برادرش دچار اختلاف شد؛ این اختلاف منجر به تشکیل دو گروه به نام ازلی ها و بهائی ها شد. با بالا گرفتن اختلاف و قتل و کشتار بین دو برادر، دولت عثمانی آنها و پیروانش را از هم جدا کرد. بهاءالله و طرفدارانش را به شهر عکا در شمال غرب فلسطین و صبح ازل و پیروانش را به جزیره قبرس فرستاد.
🔸 سرانجام حسین علی نوری، در سال ۱۳۰۹ ق، در ۷۵ سالگی در اثر بیماری اسهال خونی در عکا در گذشت و در همانجا به خاک سپرده شد، که امروز قبله بهائیان است. بهاالله مدعی مقام «من یظهره الله» بود؛ مقامی که در کتاب باب همه را به اطاعت از او دعوت کرده بود. او مدعی شد که پیامبری است که پس از ظهور باب و دین او، بار دیگر آیین جدیدی به نام بهائیت آورده و دین بیان را نسخ کرده است. البته او به این ادعا اکتفا نکرد و ادعا کرد خدا در او تجسم یافته است. جانشینان بها، بعد از او عباس افندی ملقب به عبدالبهاء و سپس شوقی افندی معروف به ولی امر را به پیشوایی انتخاب کردند و بعد از شوقی، چون او صاحب فرزند نشد، تشکیلاتی به نام بیت العدل ایجاد کردند، تا اداره جامعه بهائی را بر عهده بگیرد.
🔺 در حال حاضر بهائیت زیر نظر بیت العدل در شهر حیفا در اسرائیل، با دخالت مستقیم استعمار در حال فعالیت است.
📚 نگین آفرینش، ج ۲، ص ۱۹۴
#انحرافات_مهدویت ٣٠
🌐 @sahebzaman_dosetdaram
هدایت شده از 🍀بدریون🍀
#آیامیدانستید
دانستن احکام و حدود شریعت، بهترین راه برای تشخیص هویت مؤسسین فرقه هاست
📚برگرفته از سخنرانی استاد رائفی پور
👇
🌐 @badrion 🌐
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎬 #کلیپ
👤 سخنان شنیدنی و عاشقانه استاد #رائفی_پور « معجزه اشک »
#قتیل_العبرات
🌐 @sahebzaman_dosetdaram
علیرضا کریمی که در امیدهای جهان ۲۰۱۷، به کشتیگیر روس باخت تا به اسرائیل نخورد، حالا در کشتی قهرمانی جهان ۲۰۱۹ همان کشتیگیر روس را ضربه کرد و به فینال رسید👏👏
🌐 @sahebzaman_dosetdaram
فحاشی مجری منوتو به هوادادران استقلال و پرسپولیس!
«سالومه سیدنیا» مجری بهائی شبکه منوتو که پیشتر خواستار افزایش تحریمها علیه مردم ایران شده بود، اینبار ضمن توهین به «افشین پیروانی» سرپرست باشگاه پرسپولیس، تنها بابت دعوت از مردم برای تماشای مسابقه تیمهای استقلال و پرسپولیس در ورزشگاه آزادی، خواستار تحریم حضور در استادیومها شد و طرفداران این دو باشگاه را بهسبب تماشای شهرآورد، بیغیرت نامید!
🌐 @sahebzaman_dosetdaram
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 ارتش پرافتخار اسرائیل‼️
🌐 @sahebzaman_dosetdaram
⭕️ چه خواستیم، چه شد!
🔹 انجمن حجتیه، تشکیلاتی بود که با هدف اصلی دفاع از اسلام در مقابل بهائیت و تلاش برای «فراهم کردن زمینه ظهور امام عصر» در سال ۱۳۳۲ به رهبری یک روحانی شیعه به نام شیخ محمود حلبی تأسیس شد. طبق اساسنامه انجمن حجتیه، این انجمن به هیچ وجه در امور سیاسی مداخله نمیکرد. رهبران انجمن حجتیه، بهویژه شیخ محمود حلبی، ارتباطاتی با سازمان اطلاعات و امنیت کشور، ساواک، داشتند.
🔸 بعد از انقلاب، سخنان امام خمینی در ۱۳۶۲/۰۴/۲۱ به تعطیلی موقت انجمن انجامید. ایشان گفتند: «یک دسته دیگر هم که تزشان این است که بگذارید که معصیت زیاد شود تا حضرت صاحب بیاید، حضرت صاحب مگر برای چی میآید؟ حضرت صاحب میآید که معصیت را بردارد، ما معصیت کنیم که او بیاید؟ این اعوجاجات [کج رویها] را بردارید؛ این دسته بندیها را برای خاطر خدا، اگر مسلمید و برای خاطر کشورتان، اگر ملّی هستید، این دستهبندیها را بردارید و در این موجی که الان این ملت را به پیش دارد میبرد، در این موج خودتان را وادار کنید و برخلاف این موج حرکت نکنید، که دست و پایتان خواهد شکست.»
🔺 اما انجمن حجتیه حرکت جدیدی آغاز کرد؛ حرکتی که بیش از همه به وحدت شیعه و سنی آسیب میزد. انجمن به منظور دفاع از امامت امیرالمؤمنین، به اهانت بر خلفای سه گانه و نقد اهل سنّت پرداخت و همچون گذشته در مقام عمل، به جدایی دین از سیاست اصرار ورزید.
📚 خسروپناه، جریان شناسی ضد فرهنگها، ص۴۹۲ و ص۴۹۶
#انحرافات_مهدویت ٣١
🌐 @sahebzaman_dosetdaram
🔶 #مقاله
"با کشتی نوح تا کشتی حسین علیه السلام"
⚜ #قسمت_نهم
بسم الله الرحمن الرحیم
چرا قوم نوح حتی با دیدن نشانه های طوفان ایمان نیاوردند؟
سرکشی و عدم پذیرش حق از سوی این قوم در طول دوران دعوت الهی باعث شدهبود که به هیچ عنوان امکان بازگشت به مسیر حق برای آنها فراهم نگردد و گویا حرکت آنها در مسیر باطل باعث گردیده بود که نام آنها حتی پیش از طوفان جزء غرق شدگان قرار گرفته باشد؛ از این روست که خداوند در مورد فرزند نوح عبارت فَكَانَ مِنَ الْمُغْرَقِينَ (1) را استفاده میکند.
🔹در توضیح مطلب فوق باید گفت حرکت در مسیر باطل حرکتی تدریجی و به تعبیری طبق یک پروسه و جریان متداول و زمینه دار انجام میگیرد؛ یعنی حرکت در مسیر باطل تا اندازهای برای فرد غیر محسوس خواهد بود که حتی میتواند جانباز جنگ صفین را به شمری تبدیل کند که امام زمان خود را به شهادت رساند.
اعتقاد بیشاز اندازه قوم نوح به حواس پنجگانه و عدم اعتقاد به امور غیرمادی و معنویت باعث گردیده بود که آنها به قدری در مسیر باطل قرار بگیرند که حتی آمدن طوفان و تحقق وعده نوح را امری تصادف انگاشته و بر این اعتقاد بودند که با کمک اسباب مادی مانند بالا رفتن از کوه میتوان از این طوفان نجات پیدا کرد.
ازاینروست که پسر نوح از طوفان همین آب را میبیند که برای فرار از آن باید به خشکی رفت اما نوح از طوفان به امر الهی تعبیر کرده و میفرماید:
قَالَ لاَ عَاصِمَ الْيَوْمَ مِنْ أَمْرِ اللّهِ إِلاَّ مَن رَّحِمَ (2)
(امروز در برابر فرمان خدا هيچ نگاهدارندهای نيست مگر كسى كه [خدا بر او] رحم كند.)
🔹نکته قابلتأمل این است امر الهی گاه عذاب است، گاه نعمت است و گاهی نیز به تعبیر قرآن ائمه هستند:
أَطِيعُواْ اللّهَ وَأَطِيعُواْ الرَّسُولَ وَأُوْلِي الأَمْرِ مِنكُمْ (3)
باید به این نکته توجه کنیم که قرآن به امامان ما عنوان ا وأُوْلِي الأَمْرِ اطلاق میکند؛ پس حضرت حجت هم بهعنوان امر الهی معرفیشده است.
یکی دیگر از استراتژیهای تفکر قوم این است که به مخالفان خود برچسب میزنند و از این طریق مسیر نزدیک شدن دیگران به آنها را سد میکنند؛ بدین معنا که مخالفان خود را تا اندازهای تحقیر و تمسخر میکنند که دیگران و به تعبیری قشر خاکستری جامعه، از نزدیک شدن به آنها خجالت خواهند کشید.
در مورد حضرت نوح نیز چنین اتفاقی افتاده بود. یعنی نوح برچسب خورده بود و نزدیک شدن به او هزینه تبلیغاتی فراوانی داشت و این امر تا آنجا پیش رفته بود که افراد حاضر نبودند که در اوج بلا و برای نجات دادن خود نیز به نوح نزدیک شوند و اینیکی از دلایل نپذیرفتن پسر نوح برای سوارشدن به کشتی بودهاست.
🔹مطابق با آیات قرآن اولین آب از تنور فوران کرد یعنی دقیقاً از جایی که جایگاه خروج آتش است و قوم نوح با عقل محسوسات خود قادر به درک آن نیستند.
تفکر قوم نوح در کل تاریخ در جریان بوده است. حتی سامری نیز با استفاده از این تفکر قوم موسی را منحرف کرد. زیرا قوم موسی وعده او را در مورد ارض موعود تجربه نکرده بودند؛ همانگونه که قوم نوح طوفانی که پیامبرشان وعده آن را میداد تجربه نکرده بودند.
🔹اما سامری از همین تفکر استفاده کرد و گفت که ما ارض موعود را ندیدهایم اما من میتوانم من جایی مانند مصر برای شما تهیه کنم و به این دلیل که قوم موسی مصر را تجربه کرده بودند وعده سامری را پذیرفته و به وعده پیامبرشان بیتوجه گردیدند.
در حال حاضر و در زمان کنونی نیز وضع به همین منوال است؛ یعنی ازآنجاکه انسانها باعقل مادی خود نمیتوانند وعدههای دادهشده پیرامون حکومت آخرالزمان صالحان را درک نمایند، به طور کل آن را انکار کرده و به سمت وعدههای غرب برای دستیابی به نعمتهای محسوس میروند. بنابراین تکیه صرف بر عقل مادی، باعث خواهد شد انسان حتی ناخواسته وعده حکومت حقه آخرالزمان را نیز نپذیرد.
🔹تفاوت اصلی میان دیدگاه معتقدان به آخرالزمان و حتی تفکر رایج در شکلگیری انقلاب ما نیز، همین امر میباشد؛ یعنی تفاوت بین اینکه تفکر مادی پایه و اساس قرار گیرد یا علم و ایمان به غیب و حکومت نهایی خوبان و نیکان.
هماکنون نیز دعوا و درگیری میان دو تفکر«مادیگرایی و الهی» همچنان در جریان است و هر دو تفکر بهتدریج در حال گردآوری پیروان خود و آماده شدن برای رسیدن آن امر الهی هستند.
👈ادامه دارد...
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
پی نوشت ها : 📚
1..هود /50
2..هود /43
3..نسا /59
🌐 @sahebzaman_dosetdaram
💠امام صادق(ع):
⛔️کسی که زیارت امام حسین(ع) نرود،
از خیر کثیر محروم شده و یکسال از عمرش کم مى شود!
📓کامل الزیارات
🌐 @sahebzaman_dosetdaram
هدایت شده از 🍀بدریون🍀
#آیامیدانستید
بعضی خواص با نام رأفت از بعضی خطاهای فرقه ها چشم پوشی میکنند و از انها حمایت میکنند و این باعث استمرار و تداوم فرقه ها می شود
📚برگرفته از سخنرانی استاد رائفی پور
👇
🌐 @badrion 🌐
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
وقتی حاج مهدی رسولی یک مسئول دولتی که علیه هیئات مذهبی نظر داده بود را میشوره و پهنش میکنه👏
سخنان این مسئول بوی فتنه میده
🌐 @sahebzaman_dosetdaram
هدایت شده از ❤صاحبالزماندوستتدارم❤
4_6007919610785956223.mp3
1.41M
☀️فضیلت دعای عهد☀️
📖 قرائت صبحگاهی این دعا موجب می شود که فراموش نکنیم پیش از هر کس با امام خود عهد بستیم و اولویت عهد با امام را بر همه پیمانها حفظ کنیم.
چرا که «رسم عاشق نیست با یک دل دو دلبر داشتن / یا ز جانان یا ز جان باید دل برداشتن»❣❣
🌐 @sahebzaman_dosetdaram
هدایت شده از 🍀بدریون🍀
#عاشقانه_مهدوي
#پروفايل
بنگر چه آتشی
زِ تو بَر پاست در دلم...
♥️
#هوشنگ_ابتهاج
اللهم عجل لوليك الفرج
👇
🌐 @badrion 🌐
⭕️ یمانی از خیال تا واقعیت
🔹 در این سری پیام ها قصد داریم پیرامون احمد اسماعیل صالح السلمی بصری (١٩۶٨ م) معروف به احمد الحسن یمانی یکی از جریان های نوظهور در مسیر مهدویت صحبت کنیم. احمد الحسن خود را وصی، سفیر و پنجمین فرزند با واسطه حضرت مهدی میداند و ادعاهای بیشماری کرده است.
🔸 احمد بصری، بعد از فارغ التحصیلی از دانشگاه در رشته شهرسازی در سال ١٩٩٢ م، تا سال ١٩٩٩ م در خلا اطلاعاتی به سر برد و هیچ سندی از زندگی او در این ایام در دست نیست. در سال ۱۹۹۹ م مدت کوتاهی را در حوزه آیت الله صدر در نجف گذراند و با فردی به نام حیدر مشتت در حوزه علمیه آشنا شد. یکسال پس از آن، ادعای خود را با حیدر مشتت در میان گذاشته و او (حیدر مشتت) را در سمت یمانیت و وزارت امام دوازدهم قرار داد.
🔺 پس از آن با زیر سوال بردن نیابت عامه علما و ادعای فساد مالی و ناکارامدی دروس در حوزه ها، هر دو از تحصیل در حوزه علمیه انصراف داده، مقدمات تفرقه افکنی در حوزه را آغاز کردند.
🔆 در پیام های بعدی بیشتر به معرفی این فرد ( #یمانی_دروغین ) و نظریه هایش و همچنین نقد عقاید این فرقه میپردازیم.
📚 درسنامه نقد و بررسی جریان احمدالحسن بصری، علی محمدی هوشیار، ص ١٩ و ٢٠
#انحرافات_مهدویت ٣٢
🌐 @sahebzaman_dosetdaram
🔶 #مقاله
"با کشتی نوح تا کشتی حسین علیه السلام"
⚜ #قسمت_دهم
بسم الله الرحمن الرحیم
🔹 راسیونالیزم
راسیونالیزم ویژگی دیگر قوم نوح میباشد. راسیونالیزم را عقلانیت و خرد ورزی ترجمه کردهاند که ترجمه دقیقی نمیباشد. عقل راسیونال متفاوت باعقل دینی است.
عقل راسیونال، درواقع عقل خلاصهشده در حواس پنجگانه است؛ یعنی عقل خلاصهشده در محسوسات. این در حالی است که همانگونه که گفته شد، عقل دینی این پنج حس را قبول دارد و در ضمن بالاتر از آن را نیز معتقد است.
در فرهنگ دینی، عقل موهبتی است که انسان با کمک آن بر تمام مشکلات چیره میشود؛ چه دیدنی و چه نادیدنی. اما عقل راسیونال یعنی طرز فکری که به دنبال محاسبه سود و زیان محسوس و مادی است.
🔹 اصالت شک
ویژگی دیگر قوم نوح شکاکیت محض نسبت همهچیز بود تا جایی که در این تفکر غیر از محسوسات، هیچ امر یقینی دیگری وجود نداشت. ازاینروست که خطاب به پیامبر خود میگویند
«بَلْ نَظُنُّكُمْ كَاذِبِینَ (4) ما شک داریم و تصور میکنیم که تو از دروغگویان باشی.»
🔹در این تفکر شکاکیت نسبت به همهچیز علیالخصوص مفاهیم دینی وجود دارد؛ شکاکیت عمیق و چهبسا پنهان در قبال مسائل اساسی زندگی و مسائل اخروی انسان.
در عصر کنونی نیز اینگونه است؛ شکاکیت باعث میگردد که فرد به مسائل دینی شک کند و درنتیجه به دستورات آن عمل نکند؛ این در حالی است که پس از مدتی حتی علم بشری نیز با همین حواس پنجگانه به دلایل اصلی دستورات دینی پی میبرد. مانند حلال و یا حرام بودن برخی خوراکیها و یا آداب خوردن و آشامیدن.
👈ادامه دارد...
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
پی نوشت ها : 📚
4..هود / ۲۷
🌐 @sahebzaman_dosetdaram
35.83M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 داستان عجیب حاج حسن خلج از زبان پزشکانی که اربعین برای پیاده روی رفته بودند....
🎞 حتما گوش کنید و ببینید ....
🌐 @sahebzaman_dosetdaram
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#بازنشر
خاطره حضرت آیتالله خامنهای از روز اولی که به مدرسه رفتند
به مناسبت بازگشایی مدارس
🌐 @sahebzaman_dosetdaram
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
افشاگری کریمی نماینده مجلس از بلایی که روحانی و زنگنه بر سر هپکو آوردند؛
دستمزد 1.5 میلیارد تومانی بیژن زنگنه بابت حق مشاوره از هپکو!
🌐 @sahebzaman_dosetdaram
هدایت شده از ❤صاحبالزماندوستتدارم❤
4_6007919610785956223.mp3
1.41M
☀️فضیلت دعای عهد☀️
📖 قرائت صبحگاهی این دعا موجب می شود که فراموش نکنیم پیش از هر کس با امام خود عهد بستیم و اولویت عهد با امام را بر همه پیمانها حفظ کنیم.
چرا که «رسم عاشق نیست با یک دل دو دلبر داشتن / یا ز جانان یا ز جان باید دل برداشتن»❣❣
🌐 @sahebzaman_dosetdaram
هدایت شده از 🍀بدریون🍀
#عاشقانه_مهدوي
#پروفايل
تُـو مـثل مــاه ، روشـن کـنـنده شـب هـای مـنـی🌙
اللهم عجل لوليك الفرج
👇
🌐 @badrion 🌐
⭕️ فاسدی که بر علیه فساد قیام کرده است!
🔹 با توجه به آنچه در پیام پیشین گفته شد، احمدالحسن دلیل بیان ادعاهای خود را دیدن امام عصر در رویا و مطلع شدن از این وقایع بیان میکند. اگرچه در سال ۲۰۰۵ میلادی با بروز اختلاف بین احمدالحسن و حیدر مشتت، احمدالحسن در تناقضی آشکار خود را به صورت توأمان وصی امام و یمانی موعود معرفی کرد.
🔸 جریان احمدالحسن ( #یمانی_دروغین )، مانند بسیاری از فرق انحرافی، پیش از آنکه یک فرقه دینی باشد، یک جنبش سیاسی است که هدف آن ایجاد اختلاف و فتنه و انحراف در کشورهای اسلامی (شیعی) بوده و به علاوه در صدد است با تخریب جایگاه علما و ناکارآمد جلوه دادن علوم دینی حوزه های علمیه و تبدیل نیابت عامه فقیه به نیابت خاصه خود، مردم را از فقها جدا کرده و زمینه را برای فروپاشی حوزه های علمیه فراهم نماید.
🔹 این جریان دارای نقشه راه و سناریویی از پیش تعیین شده است که آن را از دعوت ها و تفکرات انحرافی دیگر متمایز میکند؛ برای اثبات این حرف به دو نکته اساسی اشاره میکنیم:
➖ هدف قرار دادن مسائل ضروری و مسلم در مذهب تشیع؛ مانند: تغییر مفهوم دایره عصمت، مصادره مهدویت و...
➖ تکفیر شیعیانی که با دعوت احمد بصری مخالفت دارند؛ او تمام مخالفین خود را، ناصبی و نجس و تصاحب مالشان را جایز میداند.
📚 درسنامه نقد و بررسی جریان احمد الحسن بصری؛ علی محمدی هوشیار، ص ۲۸ و ۳۱
#انحرافات_مهدویت ٣٣
🌐 @sahebzaman_dosetdaram
🔶 #مقاله
"با کشتی نوح تا کشتی حسین علیه السلام"
⚜ #قسمت_یازدهم
بسم الله الرحمن الرحیم
• سکولاریزم و ماکیاولیزم
دو ویژگی مهم قوم نوح زندگی بر مبنای سکولاریزم و ماکیاولیزم بود.
سکولاریزم یعنی کنار نهادن دین و ماکیاولیزم یعنی اخلاق را در اداره حکومت دخیل نکردن.
🔹در این نگاه، اصل سیادت سیاست بر اخلاق حاکم میباشد؛ یعنی این دیدگاه به فرد اجازه میدهد که در سیاست دروغ بگوید و اگر غیر این کند نه تنها سیاستمدار خوبی نیست بلکه به نوعی دیوانه است.
در این نگاه، همانند ویژگیهای پیشین قوم نوح، تکیه بر مسائل مادی و تجربی، معیار حقیقت قرار میگیرد. اما باید توجه داشت که اگر کسی قائل بر این امر باشد که مسائل زندگی را باید با معادلات مادی و دانش تجربی حل و فصل نماید گویا کل انبیاء را مورد تکذیب قرار دادهاست؛ زیرا انبیاء از جهان آخرت حرف میزنند.
قوم نوح منکر خدا نبود و حتی میتوان گفت که امکان پیامبر بودن نوح (علیه السلام) در نظر آنان غیر ممکن نبودهاست. اما آنها رسالت را قبول نداشته و از پذیرش شریعت سر باز میزدند؛ یعنی میگفتند پیغمبری چه دستاورد مادی خواهد داشت و ما را میخواهد به کجا برساند؟ زیرا با پذیرش رسالت، برخی دستورات لازم الاجرا میشود که قوم نوح آن را قبول نداشته اند.
🔹باید به این نکته توجه داشت که سکولاریزم از عدم وجود دین حرف نمیزند بلکه می گوید حضور خدا در صحنه های سیاسی و اجتماعی اگر به محاسبات مادی آسیب برساند خطرناک است. اما اگر این محاسبات را تقویت نماید، می توان این حضور را پذیرفت.
این تفکر معتقد است دین تا وقتی که در حوزه عواطف شخصی و احساسات درونی ماست مخصوصا احساساتی که به امور اخروی مربوط نشود، چیز خیلی خوبی است بدون این که از خود دین بپرسیم در مورد این مسئله چه نظری داری؟
یعنی دین اجازه ندارد در امور مادی و روزمره ما دخالت کند و به امر و نهی و باید و نباید بپردازد و مثلا حکم دهد که ربا حرام است و جنگ با خداست.
🔹معاویه به معنای واقعی کلمه سکولار بود و این تفکر بعد از رسول الله (صلی الهئ علیه و آله) بر جامعه اسلامی حاکم شد و حتی امام زمان(حضرت علی) هم نتوانست آن را از میان بردارد تا جایی که برخی مردم علی (علیه السلام) را پس زدند و به سمت معاویه رفتند.
اگر می بینید نظام سرمایه داری در چارچوب نگاه سکولاریزم رشد می کند به این دلیل است که تفکر سکولاریزم لاجرم ما را به سمتی هدایت مینماید که منافع خود را بر مبنای پول مرتب نماییم.
این است که به عنوان نمونه دفاع از فلسطین از سوی جمهوری اسلامی ایران متناسب با این تفکر غیر عقلانی خواهد بود.
همانگونه که پیش از این اشاره گردید، یکی از پاسخهای قوم نوح در مقابل دعوت الهی این بود که به پیامبر خود و پیروان ایشان گفتند:«..... ما نَرى لَکُمْ عَلَيْنا مِنْ فَضْلٍ....» (برای شما هیچ برتری بر خودمان نمی بینیم)(1)
🔹در این نگاه برتری در دو چیز است:
1- مقبول مردم بودن از نگاه بزرگان قوم
2- سرمایه سالار بودن و پول داشتن
از این رو در صورت حاکم شدن تفکر قوم نوح، جریان زر و زور و تزویر، قوت میگیرند و شأن و منزلت پیدا میکنند.
یعنی با پول قدرت پیدا کرده و توانسته تزویر و حیله کند و مردم نیز از این اقدام او استقبال میکنند و بر آن دامن میزنند. لازم به ذکر است میتوان گفت تزویر در معنا و مفهوم امروزی همان ماکیاولیسم است.
🔹تدبر در آیات قرآن این مهم را نشان میدهد که با وجود اینکه مخاطب حضرت نوح در دعوت الهی، تمام قوم او بودهاند اما تنها بزرگان قوم، به نمایندگی از سوی مردم پاسخ حضرت را میدادند و به تعبیری بزرگان قوم، مردم را مدیریت کرده و از طریق تبلیغات منفی اجازه نزدیک شدن مردم به نوح را نمی دادند.
در این نگاه سکولار جذابیت یک رهبر دینی را با عناوینی مانند کاریزماتیک توجیه میشود و جنبه معنوی را در این جذابیت دخیل نمیداند.
🔹باید گفت این تفکر اکنون و در زمان ما و حتی میان متدینین نیز به صورت رقیق شده رواج دارد و در تصمیمگیریهای فردی، اجتماعی و سیاسی تاثیرگذار است. از این روست که برخی به اصطلاح روشنفکران شیعه در باره واقعه سقیفه و کنار زدن امام معصوم عنوان کردند سقیفه شروع رشد عقلانیت در اسلام بود؛ زیرا جامعه مسلمان به این نتیجه رسید اکنون پس از چهره احساسی محمد و کاریزماتیک بودن آن، وقت آن رسیده به عقلمان رجوع کنیم. پس بر مبنای این تفکر رجوع به پیامبر بر مبنای معنویت نبوده است.
👈ادامه دارد...
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
پی نوشت ها : 📚
هود / ۲۷
🌐 @sahebzaman_dosetdaram
ما قیام میکنیم_1(1).mp3
14.36M
#ما_قیام_میکنیم ۱
اسلام دین خشونت است❗️
و مسلمانان، قبیله ای تروریست...
چون از ابتدای تاریخ ، اهلِ جنگ و خونریزی بوده اند.
ریشهی این شبهه، کجاست؟
🎤 #استادشجاعی
🌐 @sahebzaman_dosetdaram