هدایت شده از انس با صحیفه سجادیه
#صحیفه_سجادیه_صفحه_ای
#صفحه_108
#بیستم
🌹 دعای سیدالساجدین (علیه السلام ) "در #مکارم_اخلاق و اعمال پسندیده"
🙏کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
#صحیفه_سجادیه_بصورت_بند_به_بند
#دعا_بیستم_21
دعای سیدالساجدین (ع ) در مکارم اخلاق:
🔹اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ، وَ ادْرَأْ عَنِّى بِلُطْفِكَ، وَ اغْذُنِى بِنِعْمَتِكَ، وَ أَصْلِحْنِى بِكَرَمِكَ، وَ دَاوِنِى بِصُنْعِكَ، وَ أَظِلَّنِى فِى ذَرَاكَ، وَ جَلِّلْنِى رِضَاكَ، وَ وَفِّقْنِى إِذَا اشْتَكَلَتْ عَلَيَّ الْأُمُورُ لِأَهْدَاهَا، وَ إِذَا تَشَابَهَتِ الْأَعْمَالُ لِأَزْكَاهَا، وَ إِذَا تَنَاقَضَتِ الْمِلَلُ لِأَرْضَاهَا🔹
🔸خداوندا! درود بر محمد و آل او فرست، و به لطف خود آسیب حوادث را از من دور دار و به نعمت خود مرا پرورش ده، و به كرم خود حال مرا به نيك آور و به چاره سازى خود علاج درد من فرما و مرا در سايه خود پناه ده و خلعت خشنودى بپوشان، و چون كارها به هم در آميزد مرا به آن كه بهتر است راه نماى و چون اعمال به چند گونه پيش آيد، به آن كه بى عيب تر است بر گمار و چون مذهب گوناگون بر خلاف يكديگر برخيزند مرا به آن كه پسنديده تر است هدايت فرما🔸
O God, bless Muhammad and his Household,
repel from me through Thy gentleness, feed me through Thy favour,
set me right through Thy generosity, heal me through Thy benefaction,
shade me in Thy shelter, wrap me in Thy good pleasure,
and give me success to reach the most guided of affairs when affairs confuse me,
the purest of works when works seem similar,
and the most pleasing to Thee of creeds when creeds conflict!
#بیستم #مکارم_اخلاق
👁کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
♦️ #شرح #دعا_بیستم_21
🔹اللَّهُمَّ وَ ادْرَأْ عَنِّى بِلُطْفِكَ، وَ اغْذُنِى ....
🔹 خدايا! بر محمد و آلش درود فرست، شرور را به لطف خود از من دفع كن، و به نعمتت مرا پرورش ده، و به بزرگواريت، مرا اصلاح كن، و به احسانت مرا مداوا فرما، و در سايه پناهت جاى ده، و خلعت خشنوديت را بر من بپوشان، و زمانى كه امور بر من مبهم و مشكل شود، به هدايت آميزترينش، و هنگامى كه اعمال برايم مشتبه شود، به پاكيزهترينش، و چون آيينها دچار اختلاف شوند، به پسنديدهترينش، موفقم دار.
👤 شرح آیت الله مرتضوی #رضوی 👇
📋 صحیفۀ سجادیه علم است در قالب دعا و دعا است در قالب علم. علم یعنی شناخت قدرها و فرمول های طبیعت خواه مربوط به طبع جسم باشد و خواه مربوط به طبع روان. و دعا یعنی استمداد و یاری جستن از قضای الهی. این هر دو روند در ماهیت صحیفه چه شگفت و عجیب و بهت آور، تنیده بر همدیگر جاری هستند، دقیقاً مانند جریان قَدَر با قضا که کل کائنات بر اساس آن اداره می شود. چه کار کرده است علی بن الحسین علیه السلام !؟! این چه نمایش بی همتایی است که از تنیدگی قضا و قدر در صحیفه به تماشا گذاشته است!؟! از این دیدگاه مانندش در آثار بشری یافت نمی شود، حتی در میان آثار حدیثی. آهنگ صحیفه ، آهنگ آفرینش است، آهنگی از تنیدگی جریان قدرها با جریان قضاء. اگر قَدَری نگریسته شود، علم محض است و اگر قضائی نگریسته شود دعای محض است، و اگر با نگاه «حقیقت» و «واقعیت» نگریسته شود، همان آهنگ است که جهان بر اساس آن اداره می شود....
🔹 ادامه در لینک زیر 👇
📋 1da.ir/72ggSSv5
دعا #بیستم
🖋کانال #انس_با_صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
دعای اول صحیفه سجادیه @SAHIFE2.pdf
208K
متن دعای #اول #صحیفه_سجادیه
دعای امام سجاد علیه السلام " در ستايش خداي عزوجل "
#ویژه_حفظ
🙏کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
dua01.mp3
5.93M
#صوت_دعا ی #اول #صحیفه_سجادیه
دعای امام سجاد علیه السلام " در ستايش خداي عزوجل "
#ویژه_حفظ #عربی
🙏کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
01.mp3
2.98M
#صوت_دعا ی #اول #صحیفه_سجادیه
دعای امام سجاد علیه السلام " در ستايش خداي عزوجل "
#ویژه_حفظ #انگلیسی
🙏کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
adua01.mp3
4.01M
#صوت_دعا ی #اول #صحیفه_سجادیه
دعای امام سجاد علیه السلام " در ستايش خداي عزوجل "
#ویژه_حفظ #فارسی
🙏کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
طرح انس با نهج البلاغه @sahife2.pdf
505K
🔸 طرح #ختم_نهج_البلاغه
روزانه یک یا یک و نیم صفحه ترجمه
#روز_58
♦️ خطبه 139 - 142
♦️ نامه 38
♦️ حکمت ----
📱 لطفا بر اساس برنامه ی روزانه ی ما از روی #نرم_افزار #بلاغه و یا آدرسهای زیر در ختم ما مشارکت فرمایید .
📱 b2n.ir/97440
📱 b2n.ir/16895
🖋کانال انس با صحیفه سجادیه
🆔 @sahife2
👈 برنامه ی #نهج_البلاغه_خوانی
#نهج_البلاغه_حكمت_24
◀️ ارزش رفع غم و گرفتاری از مردم
- فَقَالَ (علیه السلام): مِنْ كَفَّارَاتِ الذُّنُوبِ الْعِظَامِ، إِغَاثَةُ الْمَلْهُوفِ وَ التَّنْفِيسُ عَنِ الْمَكْرُوبِ.
- امير مؤمنان على (عليه السلام) فرمود: از كفّاره گناهان بزرگ، به فرياد مردم رسيدن، و آرام كردن مصيبت ديدگان است.
📜 1da.ir/xf6bw0T9
🖋کانال انس با صحیفه سجادیه
🆔 @sahife2
🔆 امير مؤمنان على (عليه السلام) فرمود: از كفّاره گناهان بزرگ، به فرياد مردم رسيدن، و آرام كردن مصيبت ديدگان است.
◀️ کفّاره گناهان بزرگ:
📋 امام(علیه السلام) در این سخن نورانى اش اشاره به بعضى از کفارات گناهان بزرگ مى کند; کفاره اى که مى تواند آن گناه را جبران نماید. مى فرماید: «از جمله کفاره هاى گناهان بزرگ، به فریاد بیچاره و مظلوم رسیدن و تسلّى دادن به افراد غمگین است»; (مِنْ کَفَّارَاتِ الذُّنُوبِ الْعِظَامِ إِغَاثَةُ الْمَلْهُوفِ، وَالتَّنْفِیسُ عَنِ الْمَکْرُوبِ).
«ملهوف» معناى وسیعى دارد که هر فرد مظلوم و بیچاره اى را شامل مى شود; خواه بیمار باشد یا گرفتار طلبکار و یا فقیر نادار و یا زندانى بى گناه. کسى که به کمک این گونه افراد بشتابد مى تواند عفو الهى را در برابر گناهانى که انجام داده به خود متوجه سازد.
«مکروب» به هر شخص غمگین گفته مى شود; خواه غم او در مصیبت عزیزش باشد یا غم بیمارى یا فقر یا شکست در امر تجارت و یا هر غم دیگر.
«تنفیس» همان زدودن غم است. در جایى که ممکن است عامل غم برطرف شود زدودنش از این طریق خواهد بود; مانند زدودن فقر از طریق کمک مالى و آنجا که نمى توان عامل آن را برطرف کرد مى توان از طریق تسلى دادن، غم و اندوه را سبک نمود مانند کسى که عزیزش را از دست داده با تسلیت گفتن و دلدارى دادن به وسیله دوستان، غم و اندوهش کاهش مى یابد یا برطرف مى شود. اینها همه مصداق تنفیس است.
در یک جمله کمک هاى مردمى در اسلام به هر شکل و به هر صورت اهمیت فوق العاده اى دارد; هم موجب برکت در زندگى و هم سبب برطرف شدن بلاها و هم کفاره گناهان است.
در کتاب تمام نهج البلاغه این سخن حکمت آمیز با اضافاتى آمده است. مى فرماید: «مِنْ کَفّارَاتِ الذُّنُوبِ الْعِظَامِ إِغَاثَهُ الْمَلْهُوفِ، وَمِنْ أَفْضَلِ الْمَکَارِمِ التَّنْفیسُ عَنِ الْمَکْرُوبِ، إِقْرَاءُ الضُّیُوفِ، وَمِنْ أَفْضَلِ الْفَضَائِلِ اصْطِنَاعُ الصَّنَائِعِ، وَبَثُّ الْمَعْرُوفِ; از جمله کفارات گناهان بزرگ کمک به مظلوم و از برترین فضایل اخلاقى برطرف ساختن غم اندوهگین و پذیرایى از مهمانان و از افضل فضایل، نیکى کردن و نشر کارهاى پسندیده است».
در حدیثى از امام صادق(علیه السلام) مى خوانیم که از رسول خدا(صلى الله علیه وآله)نقل مى کند: «مَنْ أَعَانَ مُؤْمِناً نَفَّسَ اللَّهُ عَزَّ وَجَلَّ عَنْهُ ثَلاَثاً وَسَبْعِینَ کُرْبَةً وَاحِدَةً فِی الدُّنْیَا وَثِنْتَیْنِ وَسَبْعِینَ کُرْبَةً عِنْدَ کُرَبِهِ الْعُظْمَى قَالَ حَیْثُ یَتَشَاغَلُ النَّاسُ بِأَنْفُسِهِمْ; کسى که انسان باایمانى را یارى دهد خداوند متعال هفتاد و سه اندوه را از او زایل مى کند; یکى در دنیا و هفتاد و دو اندوه به هنگام اندوه بزرگ (در قیامت) در آنجا که همه مردم مشغول به خویشند».
کفاره ـ چنان که از نامش پیداست ـ چیزى است که امر دیگرى را مى پوشاند. در روایات اسلامى امور زیادى به عنوان کفاره گناه ذکر شده است; از جمله: فقر، بیمارى، ترس از حاکم ظالم، خسارات مالى، غم و اندوه، ترس و وحشت، سجده هاى طولانى، انجام حج و عمره، زیارت قبور معصومان(علیهم السلام) مخصوصاً زیارت امام حسین(علیه السلام) و صلوات بر محمد و آل محمد.
این سخن را با کلامى از امام على بن موسى الرضا(علیهما السلام) پایان مى دهیم که مى فرماید: «مَنْ لَمْ یَقْدِرْ عَلَى مَا یُکَفِّرُ بِهِ ذُنُوبَهُ فَلْیُکْثِرْ مِنَ الصَّلاَةِ عَلَى مُحَمَّد وَآلِهِ فَإِنَّهَا تَهْدِمُ الذُّنُوبَ هَدْما; کسى که توانایى ندارد کفاره اى براى گناهان خود فراهم سازد فراوان بر محمد و آل محمد صلوات بفرستد که گناهان را نابود مى کند»
🔸 #نهج_البلاغه_حكمت_24
🖋کانال انس با صحیفه سجادیه
🆔 @sahife2
#انس_با_نهج_البلاغه
♦️ شما وقتی « #نهج_البلاغه » را بخوانید ، هم تاریخ زندگی علی علیه السلام را دانسته اید، هم اسلام را شناخته اید!
📱 شما امروز میفهمید که ما به نهجالبلاغه چقدر احتیاج داریم. نهجالبلاغه در حقیقت شخصیت خطی و رسمی امیرالمؤمنین است؛ یعنی خود علی نهجالبلاغهی مجسم است و این یکی دیگر از خصوصیات امیر مؤمنان است که آنچه میگوید عمل میکند. آنچه میخواهد در زندگی خود هم آن را پیاده میکند. امیرالمؤمنین شخصیت خودش و زندگی خودش، کلمه کلمه و سطربه سطر، تفسیر نهجالبلاغه و تفسیر قرآن است. و لذا شما وقتی نهج البلاغه را بخوانید ، هم تاریخ زندگی علی علیه السلام را دانسته اید، هم اسلام را شناخته اید!
👤 مقام معظم رهبری
#نهج_البلاغه_رهبری
🆔 @sahife2
🔆 حدیث #عنوان_بصری
👈 #دستورالعمل امام صادق(علیه السلام) به اراده کنندگان سیر و سلوک الی الله👇
📋 1da.ir/tKdWSO
🙏کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
OB-980910-02.mp3
3.23M
🔆 شرح حدیث #عنوان_بصری
جلسه 2 - قسمت دوم
👈 پرسشها و پاسخهای بعد از جلسه👇
سند حدیث عنوان بصری
یقظه و دلبستگی به دنیا
گردنمان را پل عبور دیگران نکنیم
اهمیت و جایگاه اراده
لزوم تفریح
انزوا از اهل دنیا
تولّی و تبرّی
👤 آیت الله #مؤیدی
🙏کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
هدایت شده از انس با صحیفه سجادیه
🔆 شرح حدیث #عنوان_بصری
خلاصهای از نکات جلسه 2
👤 آیت الله #مؤیدی
♦️کسی که در مسیر حق، جدیت بورزد، قطعا تحت تعقیب ابلیس، دنیا و نفس اماره واقع میشود!
♦️ائمه هدی علیهمالسلام، به هدایت انسان، بسیار حریصاند.
♦️کسی که به یقظه ـ و نعمت بیداری دل ـ برخوردار میشود، حق را طلب خواهد کرد؛ برای چنین فردی، این که حق، در ظاهر به نفع اوست یا به ضرر، تفاوتی نمیکند!
♦️آنان که خواهان علم نوری (حقیقت توحید) هستند، نهایت راه الله جلجلاله را در دل طلب میکند.
♦️دنیا دار ظلمت است. اما صراط مستقیم دار حقیقت است و به الله منتهی میگردد.
♦️با خروج از ظلمات، عالَم دنیازدگی و ورود به عالَم نور و راه یافتن به عالَم ملکوت (غیب الغیوب)، حقیقت «لا إله إلا الله» جلوهگر خواهد شد.
♦️دلبستگی به غیر از سرچشمه زلال و جوشان توحیدی، انسان را به وادی سرابها و شورهزارها میکشاند. تا آن هنگام که درهای غیب بر انسان بسته است، او در شورهزار دنیا در پی قطرهای آب میگردد.
♦️انسان هر چه بیشتر از خود ـ و نفسانیتهایش ـ غروب کند، طلوع نور حق را بیشتر خواهد دید. آدمی آن هنگام که خود را ببیند، حق را نخواهد یافت!
♦️این که امام صادق علیهالسلام، عنوان بصری را با کنیه «ابوعبدالله» خطاب میکند، به این دلیل است که او اهل صدق، در طریق حق و همّت را در راس امور قرار داده است؛ نه آن که عنوان بصری، پدرِ فرزندی با نام «عبدالله» باشد!
🙏کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
base.apk
1.16M
📱 #نرم_افزار حدیث #عنوان_بصری
👈 #دستورالعمل کم نظیر امام صادق(علیه السلام) برای سیر و سلوک
👤 مرحوم آقا #سید_علی_قاضی ره :👇
👌" آن را در جیب خود داشته باشید و هفته ای یکی دو بار آن را مطالعه نمایید."
🙏کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
🌼 #اخلاص؛ اکسیر سعادت بخش
👌برخی #نماز_شب خواندن ها « شرک خفی » است!!!!
📜 اخلاص در عمل مانند اکسیر عمل کرده و به هر چیزی بزنیم، طلا می شود.
اگر کسی واقعا خالصانه برای خدا زندگی کرد و نیتش در انجام کارها، کسب رضایت الهی و قرب به بارگاه خداوند باشد، چشمه های معرفت از قلب او به زبانش جریان پیدا می کند، . قلب انسان حرم الله، پایگاه و پایتخت خداست و قطعاً با زندگی خالصانه، شاهد تجلی آن خواهیم بود؛ شرط آن این است که در قلب خود جز خدا را راه ندهیم که اگر غیر خدا، راه یابد، این قلب به اشغال غیر خدا در آمده است.
اگر قلب خالص شد همه اعمال خالص می شود و آن وقت یک نفر می تواند ادعا کند که من در 24 ساعت شبانه روز جز عبادت کاری ندارم؛ یک موقع است که کسی می گوید می خوابم، چون خسته ام، اما یک وقت می گوییم، می خوابم که بتوانم 4 صبح برای شب زنده داری و استغفار به درگاه خدا بیدار شوم؛ در این صورت تمام ساعات خواب، برای فرد عبادت محسوب می شود.
حقیقتاً اخلاص در عمل همه چیز را تبدیل به عبادت می کند، چون اکسیر عجیبی است . البته عکس آن هم وجود دارد و این که عبادت بدون اخلاص، تبدیل به عذاب می شود؛ اگر فردی نماز شب بخواند و چراغ اتاق را روشن کند تا خانه های کناری بفهمند و یا اذکار نماز را بلند بگوید تا دیگران متوجه شوند؛ خداوند به این نماز شب خواندن ها، نه تنها پاداش نمی دهد، بلکه عذاب می کند و می گوید تو برای من شریک قرار دادی و نماز خواندی تا شخص دیگری ببیند؛ این کار شرک خفی است.
👈درس اخلاق استاد علیاکبر رشاد رئیس شورای حوزه علمیه استان تهران
🙏کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
4_6037547785547416990.mp3
1.85M
✅ #نماز_شب بخوان!
👤 مرحوم آیت الله #مجتهدی ره
🙏کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2