#تفسیر_سطح_متوسط
#تفسیر_سوره_اعلی
#سوره_اعلی
🔅🔅🔅
📌 نگاشت 17 : پیام ها ی تفسيری آیه 7سوره اعلی
✅ إلاَّ مَا شَاءَ اللَّهُ إِنَّهُ يَعْلَمُ الْجَهْرَ وَ مَا يَخْفَى
✅ ۱ - عارض شدن فراموشى آیات قرآن بر پیامبر(ص)، تنها در صورتى امکان پذیر است که خداوند بخواهد. (فلاتنسى . إلاّ ما شاء اللّه)
✅ ۲ - حاکمیت مشیت خداوند، بر توانمندى هاى همه انسان ها حتى پیامبر(ص) (فلاتنسى . إلاّ ما شاء اللّه)
🔹 مفاد استثنا در «إلاّ ماشاء اللّه» الزاماً این نیست که خداوند براى پیامبر(ص) فراموشى آیات را اراده خواهد کرد; بلکه مى توان گفت: این استثنا را فرموده است تا این نکته را بفهماند که مصونیت پیامبر(ص) از فراموشى; همواره معلّق بر خواست خداوند است و آن حضرت از خود استقلالى ندارد.
✅ ۳ - اراده و مشیّت الهى، نافذ و تخلف ناپذیر است. (إلاّ ما شاء اللّه)
✅ ۴ - هیچ یک از وعده هاى خداوند، او را بر کارى مجبور نساخته و مشیت او را مقهور خود نمى سازد. (فلاتنسى . إلاّ ما شاء اللّه)
🔹 جمله «فلاتنسى» وعده خداوند به پیامبر(ص) است که قرآن از خاطر او محو نخواهد شد و استثناى «إلاّ ما شاء اللّه» - در صورتى که مراد استثناى حقیقى نباشد - بیانگر این نکته است که حتى پس از این وعده نیز اختیار، از خداوند سلب نمى شود و مشیت او هم چنان حاکم است.
✅ ۵ - امکان تعلّق مشیت الهى بر آگاه نساختن پیامبر(ص)، از برخى معارف و یا محو آن از حافظه آن حضرت(ص) (سنقرئک فلاتنسى . إلاّ ما شاء اللّه)
🔹 استثنا، ممکن است به «سنقرئک» نیز مربوط باشد و مى تواند تنها به «فلاتنسى» ارتباط داشته باشد. برداشت یاد شده ناظر به احتمال نخست است.
✅ ۶ - بقا و زوال علوم اعطایى خداوند به بشر، حتى دریافت وحى به وسیله پیامبر(ص)، منوط به مشیت خدا است. (سنقرئک فلاتنسى . إلاّ ما شاء اللّه)
✅ ۷ - خداوند، به تمام آنچه آشکار است و یا همواره مستور مى ماند، آگاه است. (إنّه یعلم الجهر و ما یخفى)
🔹 فعل مضارع در «مایخفى» - به قرینه آن با کلمه «الجهر» - دلالت بر تجدد و استمرار خفا دارد و مى رساند که مراد از «مایخفى»، چیزهایى است که مخفى شدن اقتضاى طبیعت آن باشد.
✅ ۸ - قرائت کامل قرآن بر پیامبر(ص) و بقاى آن در حافظه آن حضرت، نویدى متکى بر علم خداوند (سنقرئک فلاتنسى ... إنّه یعلم الجهر و ما یخفى)
✅ ۹ - آگاهى خداوند از آشکار و نهان، پشتوانه نفوذ مشیت خداوند در پیدایش و زوال آموخته هاى انسان (سنقرئک فلاتنسى . إلاّ ما شاء اللّه إنّه یعلم الجهر و ما یخفى)
✅ ۱۰ - مشیت هاى خداوند، گزاف و ناپسند نبوده و متکى به علم همه جانبه او است. (إلاّ ما شاء اللّه إنّه یعلم الجهر و ما یخفى)
✅ ۱۱ - علم خداوند به آشکار و نهان، توجیه کننده مشیت او درباره محو یا ابقاى معارف در ذهن پیامبر(ص) (فلاتنسى . إلاّ ما شاء اللّه إنّه یعلم الجهر و ما یخفى)
🔹 جمله «إنّه یعلم...»، تعلیل براى «شاء اللّه» و بیانگر این است که اگر خداوند براى پیامبر(ص)، نسیان آیه اى را بخواهد و آن را از صفحه خاطر آن حضرت محو سازد; دلیلى عالمانه داشته و بر پایه علم مطلق خود به هر نهان و آشکار، چنین اراده اى کرده است.
🌴🌴🌴
🔰در رساندن سخن حق و پایبندی به آن استقامت بورزیم و ثابت قدم باشیم.
✨💫✨💫✨💫✨
💢سوال :
💠 کدام غسل احتیاج به وضو ندارد و می شود با آن نماز خواند؟ 💠
✅ پاسخ: 👇👇
◀آیت الله خامنهای: کسى که غسل جنابت کرده، نباید براى نماز وضو بگیرد، ولى با غسل هاى دیگر (چه واجب یا مستحبّ) نمی شود نماز خواند و باید وضو هم گرفت.
◀آیت الله مکارم شیرازی: با هر غسلى می توان نماز خواند و وضو واجب نیست، خواه جنابت باشد یا غیر آن، واجب باشد یا مستحبّ، ولى احتیاط مستحبّ آن است که در غیر غسل جنابت وضو بگیرد.
◀آیت الله سیستانی: کسى که غسل جنابت کرده، نباید براى نماز وضو بگیرد، ولى با غسل هاى دیگر (چه واجب یا مستحبّ) غیر از غسل استحاضه متوسطه نیز می تواند بدون وضو نماز بخواند.
#غسل_نماز
#غسل_وضو
*ء*-----------------*ء*
📚 منبع:
📝 توضیح المسائل مراجع، م 391 آیت الله خامنه اى، اجوبه، س 188
---------------------------
🍀🌟🍀🌟🍀
✅پرسش:
چرا در قرآن عموما مردها مورد خطاب قرار ميگيرند و زن ها کمتر خطاب قرار مي گيرند؟ آيا حور العين مخصوص مردهاست يا براي زنان هم هست؟
قسمت اول:
🌺پاسخ:
خير اينطور نيست که فکر مي کنيد.
زبان قرآن عربي است و زبان عربي برخلاف زبان فارسي از دو نوع ضماير مذکر و مؤنت برخوردار است.
✍️ عربها در اموري که مخصوص زنان باشد، با واژگان مؤنت و در امور مخصوص مردان با واژگان مذکر بيان ميدارند. به جز اين دو مورد، در دو مورد ديگر، يکي در اموري که بين زنان و مردان مشترک باشد و ديگري در اموري که جنسيت در مورد آنها اصلاً مطرح نيست، مانند خدا و فرشتگان، از ضماير و واژگان مذکر بهره ميگيرند؛ يعني در چهار حالت مذکور از الفاظ مذکر و تنها در يک حالت لفظ مؤنت بهره ميگيرند. در عين حال در بعضي از موارد به لفظ نظر کرده و با توجه به لفظ، مؤنث يا مذکر آورده ميشود، در حالي که از نظر جنس متفاوت با لفظ ميباشند.
🔸طبيعي است که هر کتابي بخواهد با اين زبان نوشته شود، اگر چه کتاب الهي باشد، بايد از قواعد آن زبان پيروي کرده و بر آن ساختار باشد.
✍️بنابراين، قرآن به مقتضاي اين که به زبان عربي نازل شده است، با همين گفتمان سخن ميگويد. همگام با قواعد عربي در سه حالت از ضماير و واژگان مذکر و در يک حالت از واژگان مؤنث بهره ميگيرد.
💥با اين توضيح روشن ميگردد که قرآن براي خويش گفتمان ويژه مردانه يا زنانه ابداع نکرده است تا در پي پاسخ به چرايي آن باشيم، بلکه زبان قرآن، زبان محاوره عربي است و قواعد و ادبيات و دستور زبان عربي در آن به کار رفته است.
ادامه دارد...
#قرآنی
#ولایت_امیرالمومنین
💠 ولایت امیرالمومنین علیه السلام واجبی که ترک شد (به روایت اهل تسنن)
📒ابن مردویه اصفهانی از علمای اهل تسنن روایت کرده است:
✍ ٤٨. ابن مردويه، عن أبي هارون العبدي، قال: كنت أرى رأي الخوارج لا رأي لي غيره، حتّى جلست إلى أبي سعيد الخدري فسمعته يقول: أمر الناس بخمس فعملوا بأربع و تركوا واحدة، فقال له رجل: يا أبا سعيد، ما هذه الأربع الّتي عملوا بها؟ قال: الصلاة، و الزكاة، و الحج، و الصوم- صوم شهر رمضان-. قال: فما الواحدة الّتي تركوها؟ قال: ولاية عليّ بن أبي طالب. قال: و إنّها مفترضة معهنّ؟ قال: نعم. قال: فقد كفر الناس!! قال: فما ذنبي!
📚 مناقب علی بن ابی طالب، ص۷۲-۷۳ ح۴۸
📝ابو هارون عبدی گفت: من بر عقیده #خوارج بودم و هیچ رایی جز آن نداشتم تا آنکه به نزد ابو سعید خدری رحمه الله رسیدم و از او شنیدم که میگفت: مردم مامور به پنج چیز بودند، پس به چهار تای آن عمل نموده و یکی را ترک کردند. یکی به او گفت: ای ابو سعید! چهار چیزی که به آن عمل کردند چیست؟ گفت: #نماز ، #زکات ، #حج و #روزه_ماه_رمضان .
گفت: پس آنچه را رها نمودند چیست؟ گفت: #ولایت علی بن ابی طالب علیهما السلام. آن مرد گفت: آیا ولایت همانند آن چهار مورد واجب است؟ ابو سعید گفت: آری به خدای کعبه سوگند! آن مرد گفت: پس با این وجود مردم کافر شدهاند؟! ابو سعید گفت: گناه من چیست؟
7.53M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💠بیانات امام خامنه ای
🎥 #کلیپ_ویژه
🔸فساد ستیزی از ارکان اقتصاد مقاومتی
🔹بدترین فساد ها این است که کسانی ...
🔸باید دست مفسد بسته شود ...
#بصیرتی_سیاسی
#قطب_نما
🍃همه کس و کارم
یکی خیال تنهایی به سرش میزند
یکی احساس میکند که تنهاست
و یکی هم یقین دارد که کسی را ندارد.
سالها پیش که پیشت میآمدم و میگفتم:
«کسی را ندارم، به فریادم برس!»
خیال تنهایی به سرم زده بود.
وقتی که جواب نمیدادی
میرفتم با همانهایی که خیال میکردم کس و کارم نیستند
همپیاله میشدم و در دلم میگفتم:
جواب نداد که نداد، اینها که دور و برم هستند
حالا کس و کارم باشند یا نباشند.
سال پیش وقتی که پیشت آمدم و گفتم:
«جز تو کسی برایم نمانده، به داد دلم برس»
احساس تنهایی میکردم.
وقتی که جوابم را ندادی
رفتم و چند روز بعدش آمدم
و باز هم ناله سر دادم و گفتم:
«اگر جوابم را نمیدهی، بگو پیش چه کسی بروم؟»
جواب ندادی و رفتم پیش کسانی که
امید داشتم کس و کارم شوند.
امّا حالا که آمدهام، یقین دارم به بیکسیام
من هیچ کسی جز تو ندارم، هیچ کس.
اگر برانیام، نمیروم.
اصلاً جایی ندارم که بروم.
قصدم تمرّد نیست
اگر خودت جایی سراغ داری نشانم بده.
تو اگر بگویی برو، میروم؛ امّا در کام مرگ.
من کسی را جز تو ندارم
این را یقین دارم با همۀ وجودم.
اصلاً تو اگر قبولم نکنی
میدانم هر کسی قبولم کند، ناکس است.
کس و کارها مگر میشود
کسی را قبول کنند که تو قبولش نداری؟
دیدی به جز تو کسی را ندارم؟
حالا تکلیف مرا معلوم کن:
قبولم میکنی یا دست رد به سینهام میزنی؟
بمانم یا بروم در کام مرگ؟
خستهام از بلاتکلیفی
بلاتکلیف نبودهای؛ امّا میدانی که بد دردیست.
منتظرم، همین امشب.
شبت بخیر همه کس و کارم!
#شب_بخیر
#محسن_عباسی_ولدی
#السلامعلیکیاصاحبالزمان
#المستغاثبکیاصاحبالزمان
الحمدلله رب العالمین
اللهم صل علی محمد و آل محمد
اللّٰهـمَ ڪُـڹ لـولیـڪَ الحُجَّـــة بـْـن الـحَسڹ
صلواٰتڪ علیہِ و علےٰ آبائٖہ فےٖ هذہ السّاعة
وَ فـےٖ ڪُلّ ســٰاعة ولیّاً وحافــظاً و قائــداً
ًوَ ناصِــراً وَ دَلیــلـاً وَ عَیــناً حتـے تُســڪِنہُ
أرضَـڪ طوْعـــاً و تُمتِّـــعَہُ فیٖـــھٰا طویــلـٰا
#اللهم_عجل_لمولانا_الفرج
سلامتیوتعجیلدرأمرفرجمولانا
حضرتبقيةاللهالاعظم
روحیوأرواحالعالمینلتراب مقدمه الفداء
صلوات
#تفسیر_سطح_متوسط
#تفسیر_سوره_اعلی
#سوره_اعلی
🔅🔅🔅
📌 نگاشت 18 : پیام ها ی تفسيری آیه7سوره اعلی
✅ و نُيَسِّرُکَ لِلْيُسْرَى
🔹 «نُیَسِّرُکَ»: تو را آماده میسازیم. تو را توفیق میدهیم. «الْیُسْری»: آسانترین راه. سادهترین آئین و سهلترین شریعت . از لحاظ معنی، صفت موصوف محذوفی همچون «الشَّرِیعَةِ» یا «أَلطَّرِیقَةِ»: است. تقدیر چنین است: لِلشَّرِیعَةِ الْیُسْری. لِلطَّرِیقَةِ الْیُسْری. اسم تفضیل است.
✅ ۱ - خداوند به پیامبر(ص) وعده داد که او را به برنامه و شریعتى ساده راهنمایى کرده و بر انجام دادن آن آماده و توانا سازد. (و نیسّرک للیسرى)
🔹 «یسرى» وصف براى موصوفى محذوف از قبیل «الطریقة» یا «الشریعة» و به معناى سهل تر و آسان تر است. اسناد فعل «نیسّر» به ضمیر خطاب - با آن که در این موارد طبیعى آن است که تعبیر «آسان کردن یسرى براى پیامبر(ص)» به کار رود; نه «آسان ساختن پیامبر(ص) براى یسرى» بیانگر آن است که خداوند وعده ایجاد تحولات درونى در شخص پیامبر(ص) را، به آن حضرت داده است که با سهولت پذیراى برنامه الهى گردد.
✅ ۲ - اسلام، آسان ترین شریعت و به دور از تکالیف دشوار و مشقّت بار (و نیسّرک للیسرى)
🔹 به قرینه «فذکّر» در آیه بعد - که تذکّر به انسان ها را بر این آیه تفریع کرده است - مراد از «یسرى» همان آیین اسلام است که پیامبر(ص) مأمور یاد آورى آن به مردم شده است.
✅ ۳ - توفیق یافتن پیامبر(ص) به فراگیرى قرآن و به خاطر سپردن آن، نیازمند امدادهاى ویژه خداوند (و نیسّرک للیسرى)
🔹 به قرینه «سنقرئک فلاتنسى» (در آیات پیشین) مى توان گفت: مراد از «نیسّرک»، آماده ساختن پیامبر(ص) براى قرائت و حفظ قرآن است.
🔹 ۴ - تسبیح خداوند، زمینه ساز امدادهاى ویژه خداوند به پیامبر(ص) و فراهم آورنده تسهیلات براى عمل کردن آن حضرت به تکلیف الهى خویش (سبّح ... و نیسّرک للیسرى)
✅ ۵ - فراهم ساختن شریعتى ساده براى پیامبر(ص)، از جلوه هاى ربوبیت خداوند است. (سبّح اسم ربّک ... و نیسّرک للیسرى)
🌴🌴🌴
🔰در رساندن سخن حق و پایبندی به آن استقامت بورزیم و ثابت قدم باشیم.