🔹دستور ائمه به گرفتن معارف دینی از افراد ثقه
🖋محمد بن عبد الله ومحمد بن يحيى جميعا ، عن عبد الله بن جعفر الحميري قال :اجتمعت أنا والشيخ أبو عمرو رحمه الله عند أحمد بن إسحاق فغمزني أحمد بن إسحاق أن أسأله عن الخلف فقلت له : يا أبا عمرو إني أريد أن أسألك عن شئ وما أنا بشاك فيما أريد أن أسألك عنه ، فإن اعتقادي وديني أن الأرض لا تخلو من حجة إلا إذا كان قبل يوم القيامة بأربعين يوما ، فإذا كان ذلك رفعت الحجة وأغلق باب التوبة فلم يك ينفع نفسا إيمانها لم تكن آمنت من قبل أو كسبت في إيمانها خيرا ، فأولئك أشرار من خلق الله عز و جل وهم الذين تقوم عليهم القيامة ولكني أحببت أن أزداد يقينا وإن إبراهيم عليه السلام سأل ربه عز وجل أن يريه كيف يحيي الموتى ، قال : أو لم تؤمن قال : بلى ولكن ليطمئن قلبي ، وقد أخبرني أبو علي أحمد بن إسحاق ، عن أبي الحسن عليه السلام قال : سألته وقلت :من أعامل أو عمن آخذ ، وقول من أقبل ؟ فقال له : العمري ثقتي فما أدى إليك عني فعني يؤدي وما قال لك عني فعني يقول ، فاسمع له وأطع ، فإنه الثقة المأمون
✅احمد بن اسحاق از امام هادی(علیه السلام) پرسيد با چه کسی تعامل داشته باشم و از او معارف دينم را بگيرم و گفتار چه کسی را بپذيرم امام هادی(علیه السلام) فرمود عمر(عثمان بن سعيد) مورد اطمينان من است پس هر چه به تو از من برساند مطابق با واقع است و هر آنچه از جانب من به تو بگويد از من گرفته است و به او گوش بده و از وی اطاعت کن او ثقه و امين است.
📚الكافی، ج 1 ص 330
8.2M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💕 عشق به وطن
🎞 احساسی که از لابلای کلام ناخدا یکم تکاور هوشنگ صمدی می بارد💦
🌿 فرمانده گردان یکم تکاوران نیروی دریایی ارتش در اوایل جنگ - مهر 1359
🔹 #مدافعان_خرمشهر
🌴 دوران #دفاع_مقدس
🌐📝🌐📝🌐
✅پرسش:
چگونه حضرت زینب (سلام الله علیها) «عالمة غیر معلمة» شد؟
🌺پاسخ:
مقام حضرت زینب (سلام الله علیها) فوق تصور ذهن ماست. امام سجاد (علیه السلام) خطاب به او فرمود: «أَنْتِ بِحَمْدِ اللَّهِ عَالِمَةٌ غَیْرُ مُعَلَّمَةٍ فَهِمَةٌ غَیْرُ مُفَهَّمَة» (تو به حمد اللّه داناى بدون آموزش و فهمیده بدون تفهیم هستى) از این سخن در مییابیم که حضرت زینب (سلام الله علیها)، دارای علم لدنّی بوده است.(1)
🔹حضرت زینب کبری (سلام الله علیها) بر اساس قانون وراثت جلوه ذخیره های عظیم معنوی چهار شخصیت است؛ یعنی وجود مقدس او، خورشیدی است که از افق گنجینه های شخصیتی چهار خزانه ارزشهای پروردگار مهربان عالم، طالع شده است.
♦️خزینه اول، وجود مبارک امیرمؤمنان (علیه السلام) بوده و خزینه دوم، وجود مبارک فاطمه (سلام الله علیها) است که بنا بر تأویل ائمه طاهرین، راسخان در علم هستند(2) و تأویل قرآن نزد آنهاست: «وَ مَا یَعْلَمُ تَأْوِیلَهُ إِلَّا اللَّهُ وَ الرَّاسِخُونَ فِی الْعِلْمِ یَقُولُونَ آمَنَّا بِهِ کُلٌّ مِنْ عِندِ رَبِّنَا وَ مَا یَذَّکَّرُ إِلَّا أُولُوا الْأَلْبَابِ»(3)
🔸در ارزش ها، مجموعه عناصر شخصیتی امیرمؤمنان و حضرت زهرا ، شخصیت زینب کبری (سلام الله علیها) را تشکیل داده است. دو خزینه دیگر که وجود مقدّس حضرت زینب (سلام الله علیها) را تشکیل میدهد وجود مبارک رسول خدا (صلی الله علیه و اله) است که پدرِ مادر زینب کبری (سلام الله علیها) میباشد، و دیگری خدیجه کبری (سلام الله علیها) است که مادر مادر زینب کبری (سلام الله علیها) می باشد. بنابر این حضرت زینب (سلام الله علیها) عصاره وجود آنهاست.
پی نوشت:
1. طبرسی، احمد بن علی، احتجاج علی اهل اللجاج، مرتضی، 1403ق، مشهد، ج 2 ص 305
2.کلینی، اصول کافی، ترجمه مهدی آیت اللهی، نشر جهان آرا، 1387ش، تهران، ج 1 ص 577
3. حسکانی، عبیدالله بن احمد، شواهد التنزیل لقواعد التفضیل، تحقیق، محمد باقر محمودی، وزارت ارشاد، 1411ق، تهران، ج 2 ص 285
#تاریخی
#سیره
❖ ریشه یابی برخی جملات منسوب به امام حسین(علیه السلام)
«إنْ كان دينُ محمدٍ لَمْ يَستقِمْ إلا بقتلي، يا سُيوف خُذيني»
«إنّ الحياةَ عقيدةٌ وجِهادٌ»
این دو جمله علیرغم آنچه مشهور است که بعنوان سخنانی از امام حسین(علیه السلام) به ایشان نسبت داده میشود اما در واقع بریدههایی است از دو شعر، از دو شاعر متأخر.
● معنای جملۀ اول اینست: «اگر دین پیامبر برپا نمیگردد مگر با کشتن من، ای شمشیرها مرا بگیرید!»
این جمله، بیت شعری است از مرحوم ملّا محسن أبوالحَب کربلایی1️⃣، یکی از خطبای منبری که معاصر حاج سید مهدی بحرالعلوم بوده و دیوان اشعارش هم چاپ شده.
مرحوم حاج سید محسن امین عاملی در «الدرّ النضيد في مراثي السبط الشهيد» که اشعاری از 150 دیوان در آن گلچین کرده این قصیدۀ مرحوم ابوالحبّ را نیز آورده است.
در کتاب «مَعالي السبطين» اثر شیخ محمد مهدی حائری مازندرانی نیز بسیاری از اشعار میرزا محسن أبوالحَب کربلایی آورده شده.
در این قصیده تصویری از امام(علیه السلام) ترسیم میشود که انگار نفس امام آمادۀ معرکه و قتال نبوده و امام با خود کلنجار میرفته است. به همین خاطر بعضی از علما به معنای این شعر اشکال نمودهاند.
ابیات منتهی به جملۀ مشهور، چنین است:
في يوم ألقى للمهالكِ نفسَه * كيما تكون وقايةً للدين
وبيوم قال لنفسه من بعد ما * أدّى بها حقّ المعالي بِيني
أعطيتُ ربي موثقاً لا ينقضي * إلا بقتلي فاصعدي وذريني
إن كان دينُ محمدٍ لمْ يستقمْ * إلا بقتلي يا سيوفُ خُذيني
● و اما جملۀ دوم: «إنّ الحیاةَ عقیدةٌ وجِهادٌ»
این جمله نیز مصرعی است از یک بیت از یک شاعر سنی مصری، بنام احمد شوقي2️⃣.
بیت کاملش اینست:
قِفْ دونَ رأيك في الحیاة مجاهداً *** إنّ الحیاةَ عقیدةٌ وجِهادٌ3️⃣
یعنی: بر سر رأی و عقیدۀ خویش مجاهد و رزمنده بایست که [ارزش و حقیقتِ] زندگی، عقیده داشتن و جهاد [در راه آن عقیده] است!
در پایان کتاب «سُموُّ المعنی في سمو الذات أو أشعةٌ من حياة الحسين» اثر شیخ عبدالله العلايلي4️⃣ نیز چند قصیده در رثای امام حسین(علیه السلام) [و بعنوان زبان حال ایشان] آمده است که یکی از آنها همین قصیده است.
حتی مرحوم امام خمینی هم یکبار این جمله را نقل نمود و به اشتباه آن را به امام حسین(علیه السلام) نسبت داد. اما مرحوم شهید دکتر مفتح در بزرگداشت مرحوم شهید مطهری میگفت: «شهید مطهری اصرار عجیبی داشت که بگوید این جمله نه از امام حسین(ع) است و نه از هیچ معصوم دیگری. و وقتی از ایشان سؤال شد که چه ضرورتی دارد بر نفی این جمله اصرار کنید؟ فرمود: چون انحراف فکری بوجود میآورد و دستاویز گروههای منحرف شده است»5️⃣.
به قول مرحوم میرزای نوری و شهید مطهری، برای برخی سادهانگارها یکی از بهترین ملاکهای مستند بودن یک کلام به معصوم، زیباییِ آن کلام است. و اصولاً طرز فکری در میان شیعه رواج دارد که میگویند مگر امکان دارد فلان خبر با این زیبایی در بیان از امام معصوم نباشد؟! یا مثلاً میگویند این حرف با این بلاغت جز از امام معصوم نمیتواند صادر شود!. این طرز فکر اشتباه است و منشأش ضعف بلاغتِ خود این افراد و نرسیدنشان به مراد نهاییِ آن عبارات است.
📓 مجموعۀ مصاحبهها.آیت الله یوسفی غروی (متخصص مباحث تاریخی)
(ص1، پینوشتها در صفحۀ بعد)
حقیقت ناب
❖ ریشه یابی برخی جملات منسوب به امام حسین(علیه السلام) «إنْ كان دينُ محمدٍ لَمْ يَستقِمْ إلا بقتلي،
(ص2)
ــــــــــــــــــــ
پینوشتها:
1️⃣ شيخ محسن حويزى حائرى آلِ ابى الحَبّ (1235- 1305ق)، از خطبا و شعراى شيعه و صاحب ديوان شعرى بنام "الحائريات" است. (دائرة المعارف تشيع، زير نظر مرحوم دكتر احمد صدر حاج سيد جوادى و ديگران، تهران، انتشارات مؤسسه دائرة المعارف تشيع، 1372ش، ج1، چاپ دوم، ص137)
2️⃣ أحمد بن علي بن أحمد شوقي بك (1868- 1932م)، كاتب وشاعر مصري يعد من أعظم شعراء العربية في العصور الحديثة، يلقب بأمير الشعراء، مولده ووفاته بالقاهرة، كتب عن نفسه: «سمعت أبي يردّ أصلنا إلى الأكراد فالعرب».
3️⃣ رواج این عبارت در عالم عربی بدون انتساب آن به امام حسین(عليه السلام) است، و شروعش از دو جریدۀ عربی بود که در بالای صفحۀ اول زیر نام جریده، این عبارت را بعنوان شعارشان منتشر کردند. یکی جریدۀ مصری «الجهاد» به سردبیری محمد توفیق دیاب از دوستان صمیمی احمد شوقی که گفته میشود اصل سرودن قصیده به درخواست او بوده و از سال 1931م شروع کرد این بیت از قصیده را بعنوان شعار جریده در صفحۀ نخست و همراه با نام شاعر درج کند، و دیگری جریدۀ لبنانی «الحیاة» که تنها مصرع دوم را شعار قرار داد و در سالهای نخست با درج نام شاعر منتشر میکرد و سپس بدون آن.
اما منشأ رواجش در ایران و منشأ نسبت دادنش به امام حسین(عليه السلام)، بر اساس نتیجۀ تحقیق عنایت الله مجیدی در مقالهای بنام: پژوهشی دربارﮤ یک شعار معروف «إن الحیاة عقیدة وجهاد»، گویا از دو کتاب ذیل است:
- زندگانی حضرت خامس آل عبا ابی عبدالله الحسین(عليه السلام)، ابوالقاسم سحاب ، 1371ق، 1330ش، ص119.
- زندگانی امام حسین(عليه السلام)، زینالعابدین رهنما، 1345ش، ج1، ص182 و 378.
4️⃣ عبدالله العلايلي، متولد بيروت، 1914- 1996م، اهل تسنن و فارغ التحصیل جامعة الأزهر. اولین نشر این کتاب در سال 1939م، و گویا اولین جایی است که این بیت شعر را در مورد امام حسین(عليه السلام) بکار برده که گرچه بشکل زبان حال آورده اما بسا خوانندگان کتاب از زبان حال بودن آن غفلت کرده و آن را به امام نسبت دادهاند و بخاطر سلیس و روان بودش رواج پیدا کرده.
5️⃣ مضمون بیان و استدلال مرحوم شهید مطهری:
این جملۀ «إنّ الحیاةَ عقیدةٌ وجِهادٌ» که چهل پنجاه سال است در دهانها افتاده و به امام حسین(عليه السلام) نسبت داده میشود، نه سند دارد و نه معنایش درست است.
اینکه گفته شود ارزش و قداست زندگی انسان به اینست که یک عقیده و ایمانی داشته باشد و در راه آن منتهای کوشش و تلاشش را کند و برای آن بجنگد، با مکتب اسلام همخوانی ندارد، زیرا عقیده ممکن است باطل باشد. در اسلام حرف از مطلق عقیده و ایمان نیست بلکه حرف از «حق» است و ارزش زندگی انسان اینست که عقیدۀ حق و توحید را پیدا و به آن اقرار و در راه آن جهاد کند. همۀ مکاتب همینطور است که «عقیده و جهاد» است، اما قرآن نمیگوید «عقیده و جهاد» بلکه میگوید «عقیده و ایمان به حق، و عمل صالح». و عمل صالح یعنی جهاد و کوشش در راه حق، نه در راه هر عقیده و ایمانی. و بسا اولین جهاد انسان، جهاد با خود عقیدهاش باشد.
رک: انسان كامل، تحت عنوان "توصیهاى به جوانان"، و سخنرانی شهید مفتح در تاریخ 17 اردیبهشت 1357 در دانشکده الهیات دانشگاه تهران بمناسبت بزرگداشت هفتمین شب شهادت استاد مطهری.
﷽ 💥 فلسفه زمان های نماز های پنجگانه 💥
💛 مأمون ـ لعنت خدا بر او ـ به #امام_رضا علیه السلام نامه نوشت و پرسید: «چرا نماز ها برای پنج وقت قرار داده شده است و چرا این پنج وقت؟»
🧡 حضرت جواب داد :
💧 #نماز_صبح برای شروع کار روزانه است
💧#نماز_ظهر برای خاتمه کار نیم روز اول ،
💧 #نماز_عصر برای شروع کار نیمروز دوم
💧 #نماز_مغرب برای خاتمه کار نیمروز دوم
💧و #نماز_عشا برای خاتمه کار شبانهروز است.
❤️ حضرت در ادامه فرمود : «اول وقت نماز صبح، طلوع فجر است و هر کسی می تواند نگاه کند و سپیده را ببیند ، نماز ظهر هم به همین نحو»
(اخبار الرّضا ، جلد ۲ ، صفحه ۲۳۰)
💚 در سال ما چهار فصل داریم : بهار، تابستان ، پاییز ، زمستان.
در یک شبانه روز نیز چهار فصل داریم :
👈 از اول طلوع فجر تا قبل از ظهر بهار است.
👈 پیش از ظهر تا ساعاتی بعد از ظهر تابستان.
👈 از آن موقع تا مقداری از شب پاییز است
👈 و از آن طرف تا آخر شب زمستان است.
💙 همانطور که بهار بهترین است، اول روز ـ بین الطلوعین ـ هم بهترین زمان است که روزی در آن وقت قسمت میشود و مهمترین زمان برای تفکر نیز است.
👌 پس نماز صبح به عنوان شروع کار است نه فقط یک تکلیفِ واجب که بعد از آن بگیریم بخوابیم.
👌 نماز صبح را اول #اذان بخوانید و تا موقع آفتاب نخوابید.
📚 #آیتاللهحائریشیرازی ، تمثیلات، جلد ؛ خلاصه ای از صفحه ۳۳.
11.9M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#ویدئوی_ویژه
@Thrillofpeace
✳️ لحظه احساسی اسلام آوردن جوان سیاه پوست آمریکایی در میدان تایم نیویورک.
✳️ An American young converts to Islam in Times Squar NY
اینجا میدان تایم نیویورک است.
عطش را ببین!
آنوقت نشسته ای؟!
اگر مرد رهی بسم الله ...
🔹MUST WATCH!!! Last night in Times Square NY when we were passing out Qurans one brother was so deeply moved. He already knew about Islam but the extra time we spent with him on the streets was enough for him to say I am ready to be a Muslim. On the spot he converted to Islam...it was such an emotional moment.
#حتما_ببینید
💠 پرسش و پاسخ از حضرت آیت الله خوشوقت ره
🏴 قالَ أَبُو عَبْدِ اللَّهِ ع مَنْ قَالَ فِينَا بَيْتَ شِعْرٍ بَنَى اللَّهُ تَعَالَى لَهُ بَيْتاً فِي الْجَنَّةِ🏴
❓س: آیا #امام_حسین بعد از شهادتشان هم به کسانی که برایشان #شعر بگویند، چیزی میدهند؟
✅ج: بله؛ #تشویق کردهاند که شعر بگویند. شعر در عدهای اثر زیادی دارد.
⬅️ #شعر_گفتن در #مصائب، در موضوع ولایت اثرش را نشان میدهد. آن #قصیده را دِعبل گفت و #حضرت_رضا آن #هدایا را به او داد. تشویق میکردند که بگویند. عربها با شعر میانهی خاصی دارند و متأثر میشوند. تشویق کردهاند و فرمودهاند: « #بیتٌ_بِبَیتٍ »؛ یک خط شعر یک دانه بیت دارد. اینها هم شروع کردند و گفتند.
🌺🌺روایاتی ناب از وجود نورانی زین العابدین علیه سلام در باره ی امام زمان ارواحنافداه
باشد که خداوند متعال چشمان همه ی ما را به جمال نورانیش منور بگرداند بحق اسیر و پیامبر کربلا
🔰1. زمان خالی از حجت نیست
امام سجاد ـ علیه السلام ـ فرمود: «لاتَخْلُو الاَرْضُ الی اَنْ تَقُومَ السّاعَةُ مِنْ حُجَّة وَ لَوْلا ذلِکَ لَمْ یُعْبَدِ اللهُ؛ زمین تا روز قیامت خالی از حجت نیست، و اگر حجت الهی نبود، خدا پرستیده نمیشد.»
این حدیث به خوبی نشان میدهد که در این زمان نیز حجت الهی وجود دارد. منتهی این امام باید معصوم باشد و معرفی شده ازطرف خدا و امامان قبلی، چنان که آن حضرت فرمود:
«الامامُ لایکونُ الّا مَعْصُوماً وَ لَیْسَت العِصْمَةُ فی ظاهِرِ الخِلْقَةِ فَیُعْرَفَ بِها وَ کذلِکَ لایَکُونُ الاّ مَنْصُوصاً؛ جز معصوم احدی شایسته امامت نیست و چون عصمت یک نشان ظاهری در خلقت نیست( که همگان) بشناسند، باید امام از طرف خدا (تعیین) و اعلام شود.»
و در خطبه معروف خود در مسجد جامع شام در حضور یزید بن معاویه فرمود: «رسول خدا، و وصی او علی ـ علیه السلام ـ ، سید الشهداء (حمزه)، جعفر طیار، دو سبط این امت و مهدی [این امت] از ماست.»
حقیقت ناب
🌺🌺روایاتی ناب از وجود نورانی زین العابدین علیه سلام در باره ی امام زمان ارواحنافداه باشد که خداوند
🔰۲. راز غیبت و پنهان بودن ولادت
حضرت سجاد ـ علیه السلام ـ فرمود: «القائِمُ مِنّا یَخفی عَلی النّاسِ وِلادَتُهُ حتّی یَقُولُوا: لَمْ یُولَدْ بَعْدُ، لِیَخْرُجَ حینَ یَخْرُجُ وَ لَیْسَ لِاحد فی عُنُقِهِ بَیْعَةً؛ قائم ما، ولادتش از مردم مخفی میشود تا جایی که میگویند: هنوز متولد نشده است. تا هنگامی که ظهور میکند بیعت کسی در گردن او نباشد.»
همچنین درباره مخفی بودن مکان آن حضرت فرمود: «لا یَطَّلِعُ عَلی مَوْضِعِهِ اَحَدٌ مِنْ وَلِیٍّ وَلاغَیْرِهِ اِلّا الَّذی یَلی اَمْرَهُ؛
هیچ کس از دوست و غیر دوست از اقامتگاه او مطّلع نمیشود، به جز کسی که متصدّی خدمتگزاری اوست.»
🔰3 . غیبت کبری و صغری
امام سجاد ـ علیه السلام ـ فرمود: «اِنَّ لِلْقائِمِ مِنّا غَیْبَتَیْنِ: اِحداهُما اَطولُ مِنَ الاُخری. اَمّا الاُولی فَسِتَّة اَیّامٍ وَ سِتَّةَ اَشْهُر وَ سِتَّ سَنَواتٍ وَ اَمّا الْاُخْری فَیَطُولُ اَمَدُها حَتّی یَخْرَجَ مِنْ هذَا الْامْرِ اَکْثَرُ مَنْ یَقُولُ بِهِ، فَلا یَثْبُتُ عَلَیْهِ الاّ مَنْ قَوِیَ یَقِینُهُ وَ صَحَّتْ مَعْرِفَتُهُ وَ لَمْ یَجِدْ فی نَفْسِهِ حَرَجاً مِمّا قَضَیْنا وَ سَلَّمَ لَنا اَهْلَ البَیْتِ؛
برای قائم ما دو غیبت است که یکی از آنها طولانیتر از دیگری است. اما اولی شش سال و شش ماه و شش روز طول میکشد و اما دومی به قدری طول میکشد که بیشتر کسانی که به غیبت او ایمان داشتند از اعتقاد خود بر میگردند. فقط کسانی بر اعتقاد خود استوار میمانند که یقین محکم و شناخت صحیح داشته باشند و سخنان ما بر آنها گران نباشد و تسلیم ما اهل بیت باشند.»