فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#کلیپ_تصویری
✍سخنرانی حاج آقا قرائتی
🎬 موضوع: نمازخوانها از سیگاریها یاد بگیرند!
حقیقت ناب
💧☀️💧☀️💧 ✅پرسش: چگونه به پدر و مادر خدمت کنيم تا عبادت محسوب شود؟ قسمت اول: 🌺پاسخ: عمدهترين راه
💧☀️💧☀️💧
✅پرسش:
چگونه به پدر و مادر خدمت کنيم تا عبادت محسوب شود؟
قسمت دوم(آخر):
🌺پاسخ:
4 . 📌حرف شنوي و اطاعت از پدر و مادر؛
يكي از شاخصهاي مهم در خوب بودن ما اين است كه از پدر و مادر حرف شنوي داشته باشيم. همه پدر و مادرها سعادت و خوشبختي فرزندانشان را ميخواهند. هيچ كسي دوست ندارد كه فرزندش بدبخت و بيچاره شود. لذا دستورات والدين به خاطر اين است كه فكر ميكنند اين كار به صلاح فرزندش ميباشد. البته در برخي موارد هم ممكن است تشخيص آنها اشتباه باشد. بنابراين، اصل نيت و انگيزه والدين خوب است، حتي در مواردي كه پدر و مادر كاري را از ما ميخواهند يا براي ما انجام ميدهند كه ما يقين داريم اين كار و اين تصميم به صلاح ما نيست و پيامد منفي دارد، باز هم نبايد به صورت صريح و فوري مخالفت كنيم، بايد كاملاً احترام آنها را حفظ نموده و با رعايت احترام و ادب برخورد نماييم. اگر ميدانيم تصميم و تشخيصشان اشتباه است، بايد با استدلال و منطق براي آنها توضيح دهيم كه اين كار به صلاح ما نيست. به تعبير ديگر، تصميم و پيشنهاد پدر و مادر را با ملايمت و نرمي نقد كنيم، اما به هيچ وجه در مقابل خودشان موضعگيري نكنيم، شخصيت آنها غير از تصميم و تشخيصشان است.
5 .📌 احترام به پدر و مادر؛
در برخي موارد ممكن است پدر و مادر ناخواسته يا براساس يكسري عوامل ديگر رفتار نامطلوبي نسبت به ما انجام دهند. مثلاً هميشه ما را سرزنش كنند. يا سخنان زشت و ناروا بگويند. در اين گونه موارد نيز بايد احترام آنها را حفظ كنيم. پدر و مادر وظيفه دارند كه ما را خوب تربيت كنند و به نيازهاي ما رسيدگي نمايند، ما هم وظيفه داريم كه احترام آنها را نگه داريم. اگر پدر و مادر به وظيفه خود عمل نكردند، و برخورد ناشايسته و نادرستي با ما داشتند، اين دليل نميشود كه ما هم به وظيفه خود عمل نكنيم و نسبت به آنها بياحترامي نماييم. خداوند از ما خواسته است كه هميشه و حتي در اين گونه موارد هم احترام پدر و مادر را حفظ نماييم و فرزند خوبي براي آنها باشيم.
6 . 📌رعايت ارزش هاي ديني در زندگي:
هم كارهاي خوب ما و هم كارهاي بد ما به نحوي به پدر و مادر ما برميگردد. ما در واقع دستپرودة آنها هستيم. اگر ما كارهاي خوب انجام دهيم و ارزشهاي اسلامي را در زندگي خود محور قرار دهيم، خداوند، به پدر و مادر هم پاداش نيك عطا ميكند، زيرا آنها تلاش كردهاند و زمينة تربيت مذهبي ما را فراهم نمودهاند.
🍀جامعه نيز از پدر و مادر به نيكي ياد ميكنند. وقتي ديگران كارهاي خوب ما را ببينند، ميگويند: خدا رحمت كند پدر و مادرش را كه چنين فرزندي تربيت نموده و تحويل جامعه دادهاند. اگر پدر و مادر ما زنده باشند از احترام و ارزش اجتماعي نزد ديگران برخوردار ميشوند، و اگر فوت كرده باشند، باز هم دعاي خير مردم در حق آنان مستجاب خواهد شد.
#اخلاقی
AUD-20201115-WA0000.mp3
1.73M
🔻مفاد دقیق #صلح_نامه امام حسن(علیه السلام) چیست؟ صوت جناب آقای دکتر طاووسی مسرور
حقیقت ناب
🔻مفاد دقیق #صلح_نامه امام حسن(علیه السلام) چیست؟
#تاریخ_اسلام
🔻مفاد دقیق #صلح_نامه امام حسن(علیه السلام) چیست؟
⁉️آیا امام بر سر مسائل مالی هم صلح کرد؟ ایا امام دنبال اموال #دارابجرد و کوفه بود؟
✒️در بررسی اسناد تاریخی و پاسخ به پرسش اول می توان گفت، موارد ذیل جزو مفاد صلح نامه است:
◀️جلوگیری از موروثی شدن خلافت،
◀️نگه داشتن حرمت اهل بیت(علیهم السلام)،
◀️حفظ خون مسلمانان به ویژه #شیعیان،
◀️عدم ناسزاگویی به امیرمؤمنان علی(علیه السلام) حتی در قنوت نماز؛
بنابر گزارش بَلاذُری(م279ق) مفاد صلح نامه این بود:
«حسن بن على(علیه السلام) با #معاويه صلح مىكند و خلافت را به وى وامىگذارد، به اين شرط كه معاویه به كتاب خدا و سنت رسول الله(صلی الله علیه وآله)عمل كند.
◀️معاويه، نبايد جانشين براى خود مشخص كند و انتخاب خليفه باید به شورا باشد و مردم بر جان و مال و خانواده خود در امان هستند.
معاويه، نبايد در نهان و آشكارا، شورش و آشوب براى حسن بن على(علیه السلام) برپا كند و حتی ياران او را نيازارد.»
درباره مسائل مالی نیز باید گفت:
◀️چنین شرطی در مفاد صلح نامه نیامده است. بلکه این تهمتی است که منابع سنی بیان کرده اندکه امام حسن(علیه السلام) به دنبال تصاحب خراج #دارابجرد، #اهواز و اموال موجود در بيت المال #كوفه بوده است.
◀️لازم به ذکر است که مسائل مالی #پیشنهاد معاویه بود و امام آن را نپذیرفت و فرمود:
◀️معاويه نمی تواند در بيت المال مسلمانان تعهدى را براى من بپذيرد.
◀️شاهد دیگر آنکه حتی کسانی به امام اعتراض کردند که چرا برای خود سهمی از اموال بیت المال قرار ندادی.
📚بلاذری، انساب الاشراف، ج 3، ص29، 41.
📚اربلّی، کشف الغمه في معرفة الأئمه، ج1، ص547.
📚ابن شهرآشوب، مناقب آل ابی طالب، ج4، ص۳۳.
📚ابن شُعبه حرّانى، تحف العقول عن آل الرسول، ص233.
📚ابن اثیر، الکامل فی التاریخ، ج3، ص406
✒️جناب آقای دکتر محمد جواد یاوری سرتختی(دکتری تاریخ تشیع)
🔺انتشار این پست،گامی ست در مسیر آگاهی
#نشر_حداکثری
هدایت شده از حقیقت ناب
#السلامعلیکیاصاحبالزمان
#المستغاثبکیاصاحبالزمان
الحمدلله رب العالمین
اللهم صل علی محمد و آل محمد
اللّٰهـمَ ڪُـڹ لـولیـڪَ الحُجَّـــة بـْـن الـحَسڹ
صلواٰتڪ علیہِ و علےٰ آبائٖہ فےٖ هذہ السّاعة
وَ فـےٖ ڪُلّ ســٰاعة ولیّاً وحافــظاً و قائــداً
ًوَ ناصِــراً وَ دَلیــلـاً وَ عَیــناً حتـے تُســڪِنہُ
أرضَـڪ طوْعـــاً و تُمتِّـــعَہُ فیٖـــھٰا طویــلـٰا
#اللهم_عجل_لمولانا_الفرج
سلامتیوتعجیلدرأمرفرجمولانا
حضرتبقيةاللهالاعظم
روحیوأرواحالعالمینلتراب مقدمه الفداء
صلوات
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎬 شهید مطهری: علامه طباطبایی(ره) مردی که صد سال بعد به ارزش او پی میبرند
متن مطففین 2.docx
44K
#تفسیر_سوره_مطففین
#سوره_مطففین #مطففین
#تفسیر_متنی
🔅🔅🔅
📌نگاشت 45:تفسیر متنی سوره مطففین
📝 استاد فرزانه و مفسر عالیقدر آیت الله جوادی آملی
📒 جلسه دوم
☑️ ثواب انتشار و استفاده از این فایل هدیه به پیشگاه مطهر ثواب انتشار و استفاده از این فایل هدیه به پیشگاه مطهر حضرت رسول اکرم صلی الله علیه و آله
🌴🌴🌴
🔰در رساندن سخن حق و پایبندی به آن استقامت بورزیم و ثابت قدم باشیم.یاریگر ما در انتشار این دغدغه باشید.
🔅تفسیر و قرآن پژوهشی
✅پرده پوشی گناه دیگران
✍️حضرت محمد (ص) از امام علی (ع) پرسیدند: اگر مردی را در حال ارتکاب فحشایی,گناهی دیدی چه میکنی؟ مولا امیرالمؤمنین پاسخ دادند:او را میپوشانم
رسول الله پرسیدند:
اگر دوباره او را در حال ارتکاب گناه دیدی چه؟مولا باز هم جواب دادند: او را میپوشانم. رسول الله سه مرتبه این سوال را پرسیدند و مولا امیرالمؤمنین هر سه بار، همان پاسخ را دادند.
حضرت محمد (ص) فرمودند:
جوانمردی جز علی نیست. آنگاه رسول الله رو به اصحاب کردند و فرمودند: برای برادران خود پرده پوشی کنید
📚مستدرک الوسائل ، ج 12 ، ص 426
#پرده_پوشی
┗━━─━━━⊰✾🌹✾⊱┛
♨️#حسادت: حسادت همانند زهر، خون ما را آلوده مي كند. اجازه نمي دهد ما بتوانيم موفقيت و حضور ديگران را تحمل كنيم. حسادت مي تواند هم جنبه #مادي و دنيوي داشته باشد و هم جنبه معنوي. #حسادت_معنوي در افرادي ديده مي شود كه در مسير عرفاني هستند. حسادت ما را وا مي دارد تا به سراغ افكار و اعمال و گفتاري برويم كه باعث به پايين كشيده شدن ديگران و در برخي موارد، باعث سقوط آنها شويم. گاهي نيز بدون اينكه كاري انجام دهيم، از افتادن و شكست و سقوط ديگران شاد مي شويم. اعمال روزمره خود را مشاهده و ارزيابي كنيد. ببينيد در رابطه با ديگران، حسادت باعث انجام چه كارهايي و چه افكاري و چه گفتاري شده است. هر جمله ساده و ناچيزي كه در مورد ديگران مي گوييد مي تواند باعث تغذيه حسادت شود. آن جمله هاي ساده و بي ربط و كوچك را پيدا كنيد و از زندگي روزانه خود آنها را حذف كنيد.
♨️ #حرص_و_طمع: طمع مي تواند ريشه #مادي داشته باشد و انسان ميل به جمع كردن داشته باشد، جمع كردن هر چيزي كه بدست مي آورد و هم مي تواند ريشه معنوي داشته باشد و حرص و طمع #معنوي باشد، يعني چيزها را كسب كند، حرص داشتن آنها را داشته باشد بدون اينكه از آنها كوچكترين بهره اي را ببرد. هر چيزي را اعم از مادي و معنوي جمع كند، بدون اينكه هدفي از جمع كردن آنها داشته باشد. پول را پس انداز كند، كتاب را بخرد و انبار كند، اطلاعات را جمع و انباشته كند، حافظه اش را پر از ديتاهاي نامرتبط و ناهمگون كند و ... بدون اينكه كوچكترين هدفي از انباشتن همه اينها داشته باشد. در كارهاي روزمره، اعمال مرتبط با حرص و طمع را پيدا كنيد. حرص و طمع هميشه مادي نيست، جنبه هاي ديگري نيز از اين ویژگی منفی مي توانيم در زندگي روزمره خود پيدا كنيم. يادمان باشد كه عمر ما در كره زمين، محدود است و در چشم برهم زدني تمام خواهد شد. حرص و طمع را در كارهاي روزانه خود ببينيم و از انجام آنها پرهيز كنيم. هر چيزي كه بدست مي آوريد، لزوما متعلق به شما نيست و شما مالكيت موقتي بر روي آنها داريد. حرص و طمع شما را به سوي مالكيت دائمي هدايت مي كنند، بدون اينكه مالك اصلي آن چيزها باشيد.
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ🍂
#حرص_و_طمع
♻️ سؤال:
آگاه شدن از کتابهای #گمراه_کننده و کتابهای #ادیان دیگر برای #شناخت_دین و #عقاید آنها به قصد افزایش #معرفت و #اطلاعات چه حکمی دارد؟
🔰 پاسخ: ❎
«حکم به جواز خواندن این کتب فقط بهخاطر شناخت و افزایش اطلاعات، مشکل است، البته خواندن آنها برای کسی که قدرت شناخت و تشخیص مطالب باطل را دارد به قصد ابطال و ردّ آنها جایز است به شرطی که به خود مطمئن باشد که از حق منحرف نمی شود.»
#حکم_مطالعه_کتب_ضاله
✅ منبع:
پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری
______________