⭕️ پیشرفت در نگاه اسلام و غرب
قسمت اول
❓نظر اسلام درباره «پیشرفت» چیست، و اساساً از دیدگاه اسلام، ملاک «پیشرفت» چیست؟
⚠️ ما به عنوان مسلمان، یک اختلاف اساسی با تفکر رایج در دنیا داریم و آن، این است که بر اساس بینش اسلامی، اهداف ما منحصر در اهداف مادی و دنیوی نیست. ما در مسیر حرکت زندگیمان مقصدی داریم که در اغراض مادی خلاصه نمیشود؛ بلکه اغراض مادی و آرمانهای دنیوی، اهدافی میانی، و واسطهای برای رسیدن به هدف نهایی تلقی میشوند.
🔅 البته ما بر اساس بینش اسلامی، طالب استفاده بیشتر از نعمتهای خدا در این عالم نیز هستیم، که لازمهاش پیشرفت در علم، صنعت و تکنولوژی است؛ ما طالب این هستیم که اقشار مختلف جامعه در زندگی خود از رفاه و آسایش بیشتری بهرهمند باشند، و بتوانند از نعمتهای خدا بیشتر استفاده کنند؛ اما این، هدف نهایی نیست. ما معتقدیم که هدف از حرکت و سیر انسان که تمامی زندگی او را در بر میگیرد تکامل انسانیت اوست.
#علامه_مصباح
#السلامعلیکیاصاحبالزمان
#المستغاثبکیاصاحبالزمان
الحمدلله رب العالمین
اللهم صل علی محمد و آل محمد
اللّٰهـمَ ڪُـڹ لـولیـڪَ الحُجَّـــة بـْـن الـحَسڹ
صلواٰتڪ علیہِ و علےٰ آبائٖہ فےٖ هذہ السّاعة
وَ فـےٖ ڪُلّ ســٰاعة ولیّاً وحافــظاً و قائــداً
ًوَ ناصِــراً وَ دَلیــلـاً وَ عَیــناً حتـے تُســڪِنہُ
أرضَـڪ طوْعـــاً و تُمتِّـــعَہُ فیٖـــھٰا طویــلـٰا
#اللهم_عجل_لمولانا_الفرج
سلامتیوتعجیلدرأمرفرجمولانا
حضرتبقيةاللهالاعظم
روحیوأرواحالعالمینلتراب مقدمه الفداء
صلوات
حقیقت ناب
#چشمه_حکمت #تفسیر_قرآن #تفسیر_سوره_تکویر #سوره_تکویر #تکویر 🔅🔅🔅 نگاشت18: نکته های تفسیری آیات 2
#چشمه_حکمت
#تفسیر_قرآن
#تفسیر_سوره_تکویر
#سوره_تکویر #تکویر
🔅🔅🔅
نگاشت19: نکته های تفسیری آیات 23و24 سوره تکویر
✳️و لَقَدْ رَآهُ بِالْأُفُقِ الْمُبِينِ 23
۱ - پیامبر(ص)، جبرئیل را در چشم انداز افق و کناره اى از جهان هستى دیده بود. (و لقد رءاه بالأُفق)
▫️ «اُفق»، به معناى مقدار ظاهر و آشکار از ناحیه هاى فلک و کناره هاى زمین است (لسان العرب). فاعل «رأى» ضمیر «صاحبکم» است و ضمیر مفعولى «رءاه» به «رسول» در آیات پیشین برمى گردد.
۲ - جایگاه ظهور جبرئیل براى پیامبر(ص)، جایگاهى روشن و بى ابهام بود که دیدنى ها در آن مشتبه نمى شد. (و لقد رءاه بالأُفق المبین)
۳ - عقل سالم پیامبر(ص) و مشهود بودن جبرئیل براى آن حضرت در فضایى روشن، تضمین کننده دریافت صحیح قرآن از فرشته وحى (و ما صاحبکم بمجنون . و لقد رءاه بالأُفق المبین)
۴ - امکان رؤیت فرشتگان الهى براى انسان (و لقد رءاه)
۵ - دیده هاى انسان، در صورت روشن بودن فضاى دید، قابل اعتماد و باور قلبى است. (و لقد رءاه بالأُفق المبین)
🔅🔅🔅
✳️و مَا هُوَ عَلَى الْغَيْبِ بِضَنِينٍ 24
۱ - پیامبر(ص)، در ابلاغ پیام الهى و آموختن قرآن به مردم، بخل نمىورزید. (و ما هو على الغیب بضنین)
◽️مراد از «الغیب»، معارف قرآن است که فرشته وحى براى پیامبر(ص) مى آورد و دیگران به آن، جز از طریق پیامبر(ص) دست رسى نداشتند. کلمه «ضنین» از ریشه «ضِنَّة» (بخلورزى به چیزى ارزشمند) گرفته شده است. (مفردات راغب)
۲ - جبرئیل کسى جز پیامبر(ص) را بر آیات قرآن آگاه نمى ساخت. (و ما هو على الغیب بضنین) کلمه «الغیب» - به قرینه «هو» - دلالت مى کند که فرشته وحى آنچه را مى آورْد، به غیر پیامبر(ص) ابلاغ نمى کرد.
۳ - پیامبر(ص)، معارف غیبى را در انحصار خود قرار نمى داد و از آموختن آن به دارندگان شرایط، امتناع نمىورزید. (و ما هو على الغیب بضنین)
۴ - قرآن در مرحله ابلاغ به مردم، همانند مرحله نزول و دریافت، مصون از تحریف و کتمان است. (و ما هو على الغیب بضنین)
۵ - بخیل نبودن و امتناع نورزیدن پیامبر(ص) از ابلاغ تمام آیات قرآن به مردم، ضامن مخفى نماندن هیچ آیه اى از آن است. (و ما هو على الغیب بضنین)
۶ - آگاهى پیامبر(ص) به غیب (و ما هو على الغیب بضنین)
۷ - امساک دانش از دیگران و کتمان علوم الهى، بخل است. (و ما هو على الغیب بضنین)
👈🏾ادامه دارد...
AUD-20210122-WA0004.mp3
4.17M
#تاریخ_اسلام
🔻جنبه های دشمنی با حضرت زهرا سلام الله علیها
✅قسمت اول
🎤دکتر سعید طاووسی مسرور (دکتری تاریخ اسلام)
⏰17 دقیقه و 21 ثانیه
* #علم #معرفت #سلوک
🔻باب رشد براى هیچ کسى بسته نیست. یک پیرمرد، پشت کوه، وقتی روحش قوى مى شود و ارتباطش با ولایت برقرار مى شود شروع به گرفتن معارف مى کند.
🔸خدا آشیخ محمد جواد را رحمت کند. ایشان در اصفهان بود و بیش از صد سال داشت و سواد رسمی هم نداشت؛ اما مى گفت: «نگاه کن به این نسیم که به این برگ ها مى خورد! ببین چگونه حرکت مى کند!» ایشان به این قضیهی ساده یک نگاه توحیدی داشت.
🔹چنان هم توصیف می کرد که انسان پیش ایشان، موسیقى نسیم را که دارد درس توحید مى دهد، حس مى کرد. ایشان می دید این نسیم که به این برگ ها مىخورد و هر حرکت ریز و درشت این برگ ها به ارادهی حق تعالى است و درس توحید است.
برگ درختان سبز در نظر هوشیار
هر ورقش دفتریست معرفت کردگار
(دیوان سعدی غزل ۲۹۶)
🔸همهی علوم و معارف نیاز به کتب و مبانى پیچیدهی علمى ندارد. طی طریق از هر انسانی هر چند بی سواد یک زکریاى رازى درست مى کند؛ ولى مسیر علوم و معارف حقیقی مسیر دیگرى است.
┄┅═✧❁••❁✧═┅┄
🔺حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری:
#رویدادهای_تاریخی
🔹امروز 5 بهمن
1399خورشیدی برابر با 10 جمادی الثانی
1442هجری و 24 ژانویه
2021میلادی می باشد. ۱_ وقوع جنگ جمل میان امیر المؤمنين امام علی علیه السلام و پیمان شکنان و شکست آنان.( 36 قمری) ۲_ عهدنامه امیرالمونین امام علی علیه السلام بامسیحیان نجران.(37 قمری) ۳_ ورود امام رضا علیه السلام به مرو با اجبار مأمون.( 201 قمری) ۴_ درگذشت اديب ايراني شيخ فريدالدين عطار نيشابوري. (627قمری) ۵_ درگذشت آيت اللَّه ميرزا جمال الدين كرباسي. (
1310شمسی) ۶_ ادامه اجتماعات مردمي و تظاهرات ضد رژيم طاغوت. (
1357شمسی) ۷_ برگزاري انتخابات اولين دوره رياست جمهوري اسلامي ايران. (
1358شمسی) ۸_ درگذشت آيت اللَّه ملاعبداللَّه مدرس گرجي. (
1363شمسی) -----------❀❀✿❀❀---------
نحوه تولد امام زمان عجل الله فرجه.m4a
10.66M
❓❓پرسش بخشید صوتی درباره تولد امام زمان دارید؟ #مهدویت #تولد_امام_زمان_عجل_الله_فرجه 🔰سجادی زاده https://eitaa.com/sajadi66🆔
🔹آیت الله حائری شیرازی (رحمت الله علیه)
🔸 امام حسین علیه السلام در شب عاشورا یک جور سخن گفت و در روز عاشورا یک جور دیگر. شب عاشورا، سخن از «نمیخواهم، احتیاج ندارم، بروید، بیعتم را برداشتم» بود.
روز عاشورا میگوید: «بیائید به من کمک کنید، آیا یاور و مددکاری هست؟ هل من ناصر ینصرنی؟»
🔸 شب صحبت میکند تا مبادا خبیثی در بین طیّبها باشد، و روز سخن میگوید تا مبادا طیّبی در بین خبیثها مانده باشد.
🔸 شب غربال میکند تا فقط «صالحان» بمانند و روز غربال میکند تا فقط «اشقیاء» در مقابل او ایستاده باشند.
❓آیا دعانویسی، فال گیری و #جن گیری مورد تایید اسلام است؟
❓گرفتن پول یا هدیه در قبال نوشتن دعا چه حکمی دارد؟
❓نظر حضرتعالی درباره اقدام افرادی که بدون داشتن اطلاعات کافی دینی از طریق نوشتن دعا امرار معاش و کلاهبرداری می کنند، چیست؟
❓دادن پول به این افراد چه حکمی دارد؟
✍️پاسخ #آیت_الله_مکارم_شیرازی:
«نوشتن دعاهایی که از حضرات معصومین (علیهم السلام) رسیده و در کتب معتبر موجود است، اشکالی ندارد. ولی دعا نویسی حرفه ای، که شغل افراد سودجوست، صحیح نیست و غالب کتاب هایی که به آن استناد می کنند، اعتباری ندارد.
این امر اگر چه ممکن است ولی شرعا جایز نیست، و بسیاری از مدّعیان آن افرادی دروغگو یا خطاکارند و فال گیری از خرافات است و گرفتن پول برای گرفتن فال جایز نیست.»
✍️پاسخ #آیت_الله_صافی_گلپایگانی:
«نوشتن دعاهایی که با دلیل معتبر از ائمه معصومین علیهم السلام نقل شده و اجرت گرفتن در مقابل آن، اشکال ندارد ولی مراجعه به فالگیرها یا دعانویسانی که به صورت های مختلفه از منابعی که اعتبار شرعی ندارد نقل می کنند یا می نویسند جایز نیست و پول گرفتن اینگونه اکل مال به باطل و حرام است. والله العالم»
✍️پاسخ آیت الله علوی گرگانی:
«بسمه تعالی دعا نویسی از نظر شرعی اشکال ندارد ولی فال گیری و جن گیری مورد تائید نیست ولی دعانویسی که فعلا در مملکت ما رواج دارد و بیشتر افراد کلاهبردار به این امر مشغول هستند جایز نیست زیرا بسیاری از آنها معلومات کافی در این امر ندارند و گرفتن چنین پولهایی هم خالی از شبهه نیست و ما نباید خودمان را در معرض سوء استفاده اینگونه افراد قرار دهیم.»
✍️پاسخ آیت الله شبیری زنجانی:
درغالب موارد که این امر باعث ضرر یا ایذای دیگری می شود حرام است همچنین اگر با استفاده از سحرباشد یا موجب افشای سر شود یا مفسده دیگری داشته باشد.
در غیر این صورت نیز به چنین کاری توصیه نمی شود و مومنین برای گشایش در امور و رفع گرفتاری با توکل به خداوند تعالی واستمداد از معصومین علیهم السلام از همان ادعیه ماثور که از اهل بیت علیهم السلام رسیده است استفاده کنند.
#احکام
#حکم_رجوع_به_دعانویس