🔰میوه های با طبع گرم و تر
بیایید با شناخت هر چه بیشتر میوه های با طبع گرم و تر گام بلندی در جهت تعدیل طبع خود برداشته و به دنبال آن، سلامت جامعه ای متعادل و رو به رشد را تضمین کنیم.
🔶موز: کمی گرم است و رطوبت آن بیش از گرمیش می باشد. به همین علت هضم آن برای افرادی که دستگاه گوارش آن ها مرطوب است کمی مشکل است. به علت داشتن گرمی و رطوبت کافی برای رشد اطفال مناسب است.
🔷مويز: مويز دوست کبد و مقوی معده است و هر چه بزرگ تر باشد، بهتر، شيرين تر و حرارتش بيشتر است و هر چه گوشتش کمتر باشد، حرارتش کمتر است. در ضمن کشمش لطيف تر از انگور و مويز است.
🔶انگور: این میوه تعديل کننده مزاج و بسیار چاق کننده، ملين طبع و عطش آور است. هر چه انگور شيرين تر باشد، مزاج آن گرم تر است.
🔷توت: توت شيرين، گرم و تر است و توت ترش سرد و تر است. در صورتی که رسيده باشد، ملين است و شکم را نرم می کند و اگر کال باشد، شکم را می بندد. اين ميوه چاق کننده است.
🔶انجیر: این میوه، قوای جسمی و جنسی را
افزایش می دهد.
@salamatkade_shefa
🔰میوه های با طبع سرد و تر
میوه های با طبع سرد و تر! شاید برای بسیاری سوال مطرح شود که مگر میوه ها نیز طبع دارند؟
از منظر طب سنتی ایران علاوه بر خود انسان تمامی اندام ها و مواد مصرفی نیز دارای طبع می باشند. با شناخت هر چه بیشتر خصوصیات و طبایع میوه ها و سبزیجات، می توان گام بلندی در جهت تعدیل طبع خود برداشت و به دنبال آن، سلامت جامعه ای متعادل و رو به رشد را تضمین کرد.
🔷بالنگ يا ترنج: دير هضم است و باعث فرونشاندن حرارت معده مي شود. پوست آن كمي گرم است. مربای آن بسيار نافع و خوشمزه است.
🔶شفتالو: از زردآلو غليظ تر و محرک بلغم است. ملين، رافع عطش و جهت رفع بوی بد دهان مؤثر است. خشک کرده آن دير هضم و در اسهال، جمع کننده شکم است.
🔷گیلاس: سرد رو به معتدل و مرطوب می باشد. گیلاس شیرین به تعداد کافی، تقریباً برای همه افراد به خصوص در فصل تابستان مناسب است و پاک کننده کبد و شفاف کننده چهره می باشد.
🔶خیار: مصرف خیار در غیر فصل تابستان مضر است و به افراد سرد مزاج صدمه بیشتری می زند، به خصوص اگر در مصرف آن افراط یا مداومت شود. توصیه می شود افراد گرم مزاج، از این موهبت الهی بیشتر استفاده نمایند.
🔷هندوانه: این میوه برای افراد سرد مزاج مناسب نیست. هندوانه برای فرو نشاندن عطش در روزهای تابستانی برای افراد صفراوی مزاج عالی می باشد.
🔶آلو: این میوه، حرارت بدن را فرو می نشاند. رفع کننده عطش است و خارش بدن را که از گرمی مزاج باشد، از بین می برد.
@salamatkade_shefa
🔰سبزیجات با طبع سرد و خشک
سبزیجات با طبع سرد و خشک که مصرف بیش از اندازه آن ها برای افراد دارای مزاج سرد مضر است، تأثیرات ارزشمندی برای افراد گرم مزاج دارد. با شناخت هر چه بیشتر خصوصیات و طبایع میوه ها و سبزیجات، می توان گام بلندی در جهت تعدیل طبع خود برداشت و به دنبال آن، سلامت جامعه ای متعادل و رو به رشد را تضمین کرد.
🔶سیب زمینی: برای افراد بلغمی و سوداوی غذای مناسبی نمی باشد و آنان را مستعد بیماری های مختلف می گرداند. در صورت لزوم حتماً سیب زمینی را با ادویه مناسب و کره یا روغن و یا گوشت مصرف نمایند تا از مضرات آن در امان باشند. افراط یا تداوم در مصرف سیب زمینی برای حفظ سلامتی مناسب نیست.
🔷کاهو: کاهو، خواب آور است و افراد گرم مزاجی که با بی خوابی دست و پنجه نرم می کنند، بهتر است به جای اعتیاد به قرص های مختلف آرام بخش از کاهو استفاده کنند.
🔶گشنیز: هنگام سرماخوردگی و گلودردها از آش برنج که مقادیر قابل توجه گشنیز دارد استفاده کنید تا علائم بیماری به سرعت بهبود یابد. کوبیده گشنیز را به صورت ضماد روی زونا ببندید، اثرات ضد درد آن را مشاهده خواهید کرد.
🔷سماق: هر چه سماق نو و سرخ باشد، بهتر است. طعمش ترش و قابض است و به دلیل خاصيت جمع کنندگی رطوبت، در رفع اسهال مزمن مفید است.
🔶ریواس: شادی آور، تقویت کننده معده، اشتها آور و رفع کننده عطش است. برای افراد مسن و کسانی که مزاج سرد دارند، مضر است.
🔷شاهتره: برگ سبز و تازه آن بهترین قسمت مورد استفاده آن است. صاف کننده خون، ادرار آور و اشتها آور است. خشک آن در تقویت معده مؤثرتر است .
@salamatkade_shefa
🔰سبزیجات گرم و خشک
تعداد سبزیجات گرم و خشک بسیار گسترده است و در این جا با تعدادی از این سبزیجات آشنا می شویم. از آنجا که می دانیم هر گیاه و خوراکی مزاج منحصر به فرد خود را دارد و هر فرد بایستی با توجه به مزاج خود، برای تعادل بخشیدن به طبع خود گام بردارد تا علاوه بر سلامت شخصی، سلامت جامعه را نیز تضمین کند.
🔷موسیر یا سیر کوهی: پیازی کوچک و خوردنی است. خون را به سطح پوست می آورد و چاق کننده است. ضماد آن باعث خروج خار و یا دیگر اجسام تیز از محل می شود.
🔶تره فرنگی: خوردن آن بعد از غذا مانع ترش کردن می شود. از پياز دير هضم تر و نفاخ تر است. برای افراد دارای مزاج گرم، مضر است. سوپ آن همراه با سبزیجات دیگر مثل جعفری و آویشن، بسيار خوش طعم و قابل هضم مي باشد.
🔷پياز:اشتها آور و تقويت کننده هضم،نفاخ و کاهش دهنده حافظه است. پياز، خون را به سطح پوست می کشاند و باعث سرخ رنگ شدن پوست می شود.
🔶کلم:نفاخ است.انرژی غذایی کمی تولید می کند و برای معده مضر است.نیم پخته آن مسهل و پخته آن جمع کننده شکم است و اثر خواب آوری دارد.
🔷سیر:هوای مرطوب افراد را مستعد درد و ورم مفاصل و خستگی و خواب آلودگی می نماید. مصرف سیر می تواند از این عوارض جلوگیری کند.تداوم مصرف سیر در افراد سرد مزاج، بیماری ها را ریشه کن می کند.افرادی که پوست خشک دارند، از بی خوابی رنج می برند،عطش آنان زیاد است و رنگ ادرار صبحگاهی آنان پر رنگ است بهتر است در مصرف سیر احتیاط کنند.
🔶تره:مصرف موضعی یا خوراکی آن درمان بواسیر از نوع خفیف تا متوسط است و مصرف بیش از اندازه آن مزاج را از حالت تعادل خارج می کند.
@salamatkade_shefa
✅اگر سه تا میوه برتر باشه یکیش بِه هست!
🍁🍏میوه برتر پاییز را از دست ندین!
#خواص_به
✍حضرت علی علیه السلام فرمودند: خوردن به نیرویی است برای قلبی که ضعیف شده است ، معده را پاک میکند ، بر توان قلب می افزاید، ترسو را دلیر و شجاع میکند و فرزند را نیکو می سازد
🖌الخصال ص ۶۱۲
🔰تقویت کننده ی قلب ، مغز ، معده
🔰نشاط آور
🔰رفع وسواس و افسردگی، ترس، اضطراب
🔰پیشگیری از افسردگی در بارداری و بعد از زایمان
🔰مصرف به معده را تقویت میکند، و از صعود بخارهای معده به سمت مغز و بد بویی دهان جلوگیری میکند.
🔰به پخته و بخار پز برای عفونت ریه
و سرماخوردگی مفید است.
🔰لعاب دمکرده به دانه برای سرفه
خشک ، سوزش حلق و گرفتگی صدا
مفید است.
🔰مصرف به به خانمهای باردار
توصیه میشود،زیرا
در زیبایی جنین موثر است.
🔰رحم را تقویت کرده و مانع
سقط میشود.
🔰ویار بارداری را برطرف میکند.
🔰 #بوییدن_به باعث تقویت قلب و
مغز میشود.
@salamatkade_shefa
✅امام رضا علیه السلام:
✍آغاز شب ، چه در زمستان و چه در تابستان ، با زنان آمیزش مکن این بدان جهت است که معده و رگها پُرند و این وضعیت مناسبی [برای آمیزش] نیست
و بیم قولنج و فلج و لقوه چانه و نِقرس و سنگ [کلیه [و تقطیر (چکایش) بول وفتق و ضعف در بینایی و ذهن میرود .
♨️پس اگر قصد آمیزش دارد ، باید در پایان شب انجام دهد، که برای بدن ، صحتافزاتر و برای فرزنددار شدن امیدبخشتر و برای باهوش شدن فرزندی که در این میان پدید میآید ، بهتر است .
🖌طب الامام الرضا علیهالسلام ، ص 64.
@salamatkade_shefa
🔰 درمان ضعف و تقویت بنیه کودکان
🔶سویق کودک
🔷حریره بادام
🔶خیسانده انجیر
🔷فالوده سیب هر روز
🔶نخودچی و کشمش
🔷سنجد
🔶برگ چغندر در غذاها
🔷شیره انگور و خرما و توت روزی
سه قاشق
🔶پرهیز از تنقلات کارخانه ای
https://eitaa.com/joinchat/2568487039Ca6d702a9ba
👴ریزش مو در مردان
✍ریزش مو در مردان معمولا از شدت گرمی و حرارت است . اگر حرارت ناشی از خلط دم باشد وسط سر شروع به ریزش میکند . اگر حرارت ناشی از خلط صفرا باشد ریزش از جلوی سر اتفاق می افتد .
💠کسانیکه ریزش مو در خانواده آنها ارثی است بهتر است از سنین نوجوانی سالی یکی دوبار حجامت در بهار انجام دهند تا هیچگاه دچار ریزش مو نشوند . (تا 28سالگی این روند را ادامه دهند) .
💠کسانیکه ریزش مو در آنها شروع شده و در حال پیشرفت است باید در اولین فرصت حجامت کنند تا ریزش موی آنها متوقف شود . سالی دو بار حجامت در بهار را تا سن 28 سالگی انجام دهند .
☝️قبل از انجام حجامت سرکه انگبین مصرف شود تا خون رقیق شود و حجامت خوبی صورت گیرد .
🗣 توجه : برای رویش مجدد مو یکی از راههای آزموده شده ؛ ماساژ مداوم کف پا است .
#حکیم_خیراندیش
@salamatkade_shefa
🔴 لبو نخورید🖐
✍با شروع فصل سرما بسیاری از مردم به مصرف لبو ( چغندر پخته ) می پردازند؛ جالب است که بدانید چغندر، محرک مزاج سوداست.
سودا مزاج سرد و خشک می باشد که غلبه آن در بدن عامل بسیاری از بیماری ها از جمله افسردگی و سرطان، ... می باشد.
💠برخلاف خود چغندر، برگ آن بسیار مفید است و از مهم ترین فواید آن تأثیر به سزای آن در، درمان کم خونی و برخی بیماری های پوستی است.
🔻 ﺍﻣﺎﻡ ﺭﺿﺎ علیه السلام می فرمایند:
ﺑﻪ ﺑﻴﻤﺎﺭﺍﻧﺘﺎﻥ، برگ ﭼﻐﻨﺪﺭ ﺑﺪﻫﻴﺪ؛ ﭼﺮﺍ ﻛﻪ ﺩﺭ ﺁﻥ، ﺩﺭﻣﺎﻥ ﺍﺳﺖ ﻭ ﻫﻴﭻ ﺑﻴﻤﺎﺭﻯ ﺍﻯ ﺑﻪ ﻫﻤﺮﺍﻩ ﻧﺪﺍﺭﺩ ﻭ ﻫﻴﭻ ﻋﺎﺭﺿﻪ ﺍﻯ ﺩﺭ ﺁﻥ ﻧﻴﺴﺖ ﻭ ﺧﻮﺍﺏ ﺑﻴﻤﺎﺭ ﺭﺍ ﺁﺭﺍﻡ ﻣﻰ ﺳﺎﺯﺩ؛ اما ﺍﺯ ﺧﻮﺩِ ﭼﻐﻨﺪﺭ ﺑﭙﺮﻫﻴﺰﻳﺪ؛ ﭼﺮﺍ ﻛﻪ ﺳﻮﺩﺍ ﺭﺍ ﺗﺤﺮیک ﻣﻰ ﻛﻨﺪ.
🖌 کافی، ج 6، ص 370
@salamatkade_shefa
🍀🌺🍀🌸🍀🌺🍀🌸
🌺🍀🌸🍀🌺🍀🌸
🍀🌸🍀🌺🍀🌸
🌸🍀🌺🍀🌸
🍀🌺🍀🌸
🌺🍀🌸
🍀🌸
🌸
📌اولین و بزرگترین گام برای سلامتی اصلاح سبک تغذیه است. به خصوص چند مورد اساسی که حتما باید اصلاح شود و متاسفانه در زندگی امروزی خیلی مورد غفلت قرار میگیرد:
1⃣ آب سالم
❌اجتناب از مصرف آبهای معدنی بازار
✅استفاده از کوزه سفالی برای تسویه آب
2⃣ نان سالم
❌اجتناب از مصرف نان های سفید
✅استفاده از نان محلی سبوس دار
3⃣ قند و شکر سالم
❌اجتناب از مصرف قند و شکر سفید چغندر
✅استفاده از قند، شکر و نبات نیشکر
4⃣ نمک سالم
❌اجتناب از مصرف نمک یددار تسویه شده
✅استفاده از نمک دریا
5⃣ روغن سالم
❌اجتناب از مصرف روغنهای مایع بازار
✅استفاده از روغن زیتون، روغن ارده کنجد
✅روغن زرد گاوی، شحم گاوی، دنبه گوسفندی
6⃣ نوشیدنی سالم
❌ اجتناب از مصرف چای سیاه و سبز خارجی
✅استفاده از دمنوشهای طبیعی سالم و ایرانی
🔰🔰موارد دیگری که میتوان به آن اشاره کرد:
✅استفاده مداوم از عسل طبیعی
❌اجتناب از مواد غذایی صنعتی
✅استفاده از گوشت گوسفند به جای گوساله
❌اجتناب از مصرف مواد غذایی تراریخته
✅مرغ و تخم مرغ محلی به جای ماشینی
❌اجتناب از خوردن غذاهای فست فود
✅استفاده از لبنیات سالم محلی
❌اجتناب جدی از مصرف خودسرانه دارو
https://eitaa.com/joinchat/2568487039Ca6d702a9ba
🔰خواص معجون شنبلیله و انجبر
📌درمان دردی که کل بدن را درگیر کند
📌درمان خلط نارس
📌درمان سردی مفاصل
📌درمان التهاب و دردهای مفصلی
درمان روماتیسم
📝دستور مصرف:
دو کف شنبلیله و یک کف انجیر خشک روی آن ها آب ریخته شود تا روی آن ها با آب گرفته شود و در یک دیگ تمیز پخته میشود و صاف میشود و سرد میشود.
سپس یک روز در میان مصرف میشود تا اینکه تمام روزها به اندازه یک لیوان بزرگ نوشیده شود.
@salamatkade_shefa
🔰خواص کاکوتی🌿
🔻گیاه کاکوتی از خانواده نعنا است که براى خوش طعم کردن ماست و دوغ به کار برده میشود.
🔻گیاه کاکوتی مقوى معده، ضد عفونى کننده مجارى تنفسى است و خواص نعنا را داراست.
🔻طبع گیاه کاکوتی گرم و خشک است.
@salamatkade_shefa