يعنی ما نخستين خاندانی هستيم كه خدایتعالی نام ما را بلند ساخت. چون خداوند سبحان آسمان و زمين را آفريد و به منادیای دستور داد تا سه مرتبه به كلمهٔ توحيد شهادت دهد، و سه مرتبه به رسالت رسول الله (ص) گواهی دهد، و سه مرتبه «أشهد أنّ علياً أميرالمؤمنين حقاً» را بازگويد.
✅کانال سلسبیل معرفت👇👇👇
🌸@salsabilmarifat
🌺امید به خدا یا غیر خدا
🌸امام صادق(ع)ميفرمايد:
«إنَّ اللَّهَ تَبَارَک وَتَعَالَي يقُولُ وَعِزَّتِي وَجَلَالِي وَمَجْدِي وَارْتِفَاعِي عَلَي عَرْشِي لَأَقْطَعَنَّ أَمَلَ کلِّ مُؤَمِّلٍ [مِنَ النَّاسِ] غَيرِي بِالْيأْسِ وَلَأَکسُوَنَّهُ ثَوْبَ الْمَذَلَّةِ عِنْدَ النَّاسِ وَلَأُنَحِّينَّهُ مِنْ قُرْبِي وَلَأُبَعِّدَنَّهُ مِنْ فَضْلِي أَ يُؤَمِّلُ غَيرِي فِي الشَّدَائِدِ وَالشَّدَائِدُ بِيَدِي وَيَرْجُو غَيرِي وَيقْرَعُ بِالْفِکرِ بَابَ غَيرِي وَبِيدِي مَفَاتِيحُ الْأَبْوَابِ وَهِي مُغْلَقَةٌ وَبَابِي مَفْتُوحٌ لِمَنْ دَعَانِي؛
خداوند تبارک و تعالي ميفرمايد:"به عزت، جلال، عظمت و رفعتم بر عرشم سوگند که آرزو و اميد هر کس را که به غير من(از مردم) اميد بست، با نااميد ساختن وي(از ديگران) نااميد ميگردانم و نزد مردم لباس خواري بر او ميپوشانم و او را از قرب خود ميرانم و از فضل خود دور ميکنم. آيا در سختيها به غير من آرزومند است، در حالي که سختيها در دست من است؟! و آيا به غير من اميدوار است و با انديشة خود درِ خانه ديگري را ميکوبد، با اينکه کليدهاي همة درهاي بسته در دست من است و درِ من براي کسي که مرا بخواند، باز است؟!».
(کليني، الکافي، ج2، ص6)
🔷دقت در عبارتهاي اين حديث نوراني (مانند: أَمَلَ کلِّ مُؤَمِّل ـ أَ يُؤَمِّلُ ـ يَرْجُو) نشان ميدهد آنچه نادرست است, به ديگري اميد داشتن و فراموش نمودن خداوند است؛ لکن هرگاه انسان تنها به خدا اميد داشته باشد و ديگران را در حدّ وسیله بداند, اشکالی ندارد. از اين رو، ميان درخواست از خدا و استفاده از اسباب ظاهري ناسازگاري وجود ندارد.
ناسازگاري هنگامي است که انسان، اسباب ظاهري (ديگران) را مستقل به شمار آورد؛ لکن اگر اميدش واقعا به خدا باشد و در دل خود، ديگران را اسباب به شمار آورد، نه تنها با درخواست از خداوند متعال ناسازگاري ندارد؛ بلکه هماهنگي با حکمت و سنت الهي است.
حکمت الهي اقتضا ميکند هر پديدهاي از راه اسباب خودش تحقق پيدا کند و انسان بر اساس نظام اسباب و مسببات کار و کوشش نموده و به تکامل برسد.
به همين دليل، در روايات به توکل بر خدا و توجه به اسباب تأکيد شده است.
✅کانال سلسبیل معرفت👇👇👇
🌸@salsabilmarifat
9.63M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
کسانی که ایثار را هم شرمنده کرده اند .
📺تصویر تیرخوردنش را در تلویزیون زیاد دیدیم.
حالا خودشو ببینیم. خیلی دیدنی است.
هفته دفاع مقدس برهمگی مبارک
7.43M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🌷 رهبر انقلاب: نباید گذاشت دشمن شکست خورده، در داخل کشور با انحاء حیلهها و ترفندها، کار خودش را دنبال کند/ پرچم نفوذ فرهنگی و سبک زندگی دشمن نباید در داخل کشور برافراشته شود/ باید مراقبت کرد و همه موظفند، در وزارت آموزش و پرورش، صدا و سیما، مطبوعات، وزارت علوم و وزارت بهداشت...
✏️ رهبر انقلاب ساعتی پیش در دیدار پیشکسوتان و فعالان دفاع مقدس و مقاومت:
✏️ آخرین صحبت امروز من این است: من میگویم رزمندگان ما، مجاهدان ما برای اینکه پرچم دشمن در مرزهای ما برافراشته نشود، جان خودشان را قربانی کردند، فداکاری کردند. جوانان مبارز و مجاهد خانوادههای خودشان را داغدار کردند برای اینکه پرچم دشمن در مرزهای این کشور بالا نرود. نمیشود ملت ایران قبول کند که همان پرچمها به وسیله افراد نفوذی، به وسیله انسانهای فریبخورده در داخل کشور برافراشته بشود.
✏️ این پرچم، پرچم نفوذ فرهنگی و سبک زندگی دشمن و وسوسههای خصمانه دشمن نباید در داخل کشور در دستگاههای مختلف ما برافراشته شود. باید مراقبت کرد، همه موظفند. در وزارت آموزش و پرورش باید مراقبت کرد، در صدا و سیما باید مراقبت کرد، در مطبوعات باید مراقبت کرد، در وزارت علوم و وزارت بهداشت که محل تربیت جوانهاست باید مراقبت کرد. آنجا دشمن به وسیله رزمندگان ما شکست خورد نباید گذاشت آن دشمن شکست خورده در داخل کشور با انحاء حیلهها و ترفندها کار خودش را دنبال کند و انجام دهد. امیدواریم خدای متعال همه مسئولین ما، همه مردان و زنان ما، همه فعالان بخشهای مختلف ما را با هوشیاری کامل در مقابل توطئه دشمن نگه دارد. ۱۴۰۳/۷/۴
🖼 #بسته_خبری
💻 Farsi.Khamenei.ir
🌺مجاری فیض الهی
خدای متعال فیض خود را از راه سبب و واسطه به انسان می رساند. مرحوم لاهیجی بیان زیبایی دارد:
« قول به وسایط منافاتی با توحید افعالی و تخصیص ایجاد به موثر حقیقی ندارد، چه علت متوسطه، مفید وجود و موثر در ایجاد نیست؛ بلکه واسطه است در وصول فیض وجود از علت بعید به سوی معلول و لهذا قاطبه محققین و حکمای متألهین با قول به وجوب وسایط مصرّحند به اینکه«لا موثر فی الوجود الاّ الله»(اثر گذاری در وجود مگر خداوند نیست)
(لاهیجی،عبدالزراق بن علی،«گوهر مراد»،ص293)
🌸در دعای ندبه، از خدای متعال درخواست رأفت، رحمت دعای و خیر امام زمان(عج) نسبت به خود را طلب می کنیم و آن را از رحمت گسترده الهی میدانیم: «وَ هَبْ لَنَا رَأْفَتَهُ وَ رَحْمَتَهُ، وَ دُعَاءَهُ وَ خَيْرَهُ، مَا نَنَالُ بِهِ سَعَةً مِنْ رَحْمَتِكَ، وَ فَوْزاً عِنْدَكَ»
از اینرو، رحمت و فیض گسترده الهی از راه و مسیر امام زمان(عج) است.
✅کانال سلسبیل معرفت👇👇👇
🌸@salsabilmarifat
سلسبیل معرفت | حسن صادقی
🌺مجاری فیض الهی خدای متعال فیض خود را از راه سبب و واسطه به انسان می رساند. مرحوم لاهیجی بیان زیبایی
گرچه انبیاء و اولیاء(ع) به ویژه رسول اکرم(ص) وائمه طاهرین(ع) برترین واسطه فیض الهی هستند؛
لکن در مراتب پایین تر، کسانی که نزد خدای متعال ارج و منزلت دارند، در حد خود می توانند واسطه فیض شوند.
امام زاده ها، عالمان ربانی، شهیدان و... از این دسته اند.
از این رو، هم می توان خدای متعال را به آنان قسم داد و هم می توان از خود آنان با اعتقاد به توحید و وساطت فیض، درخواست کرد و آنان از خدا بخواهند و با اذن خدای متعال، فیض الهی را به دیگران برسانند.
همچنانکه در قیامت شفاعت وجود دارد، در این دنیا نیز شفاعت و ولایت وجود دارد.
✅کانال سلسبیل معرفت👇👇👇
🌸@salsabilmarifat
بسم رب الشهداء و الصدیقین
وَلَا تَحْسَبَنَّ الَّذِینَ قُتِلُوا فِی سَبِیلِ اللَّهِ أَمْوَاتًا بَلْ أَحْیَاءٌ عِنْدَ رَبِّهِمْ یُرْزَقُونَ
شهادت بزرگ مرد قهرمان، سید مقاومت، اسطوره بندگی و مواساة، عبد صالح خدا، آیت و حجت حق الهی، دبیر کل جبهه مقاومت حزب الله لبنان و استاد معظم سید حسن نصرالله را به پیشگاه با عظمت حضرت بقیة الله الاعظم عج، مقام معظم رهبری مدظله العالی و همه عاشقان و دلسوختگان تسلیت و تبریک عرض میکنیم .
وَسَلَامٌ عَلَيْهِ يَوْمَ وُلِدَ وَيَوْمَ يَمُوتُ وَيَوْمَ يُبْعَثُ حَيًّا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
دعا شب ۲۳ ماه رمضان #شهید_نصرالله
برای سیدقائد، امام خامنهای حفظه الله
🔹من نمی گویم که خدایا از عمر من بکاه و به عمر ایشان (حضرت اقا) بیفزا
بلکه ملتزم هستم که بگویم خدایا باقی عمر مرا بگیر و به عمر ایشان بیفزا
🔻#صراط را دنبال کنید
@serat_ir1
7.72M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
پیش بینی آیت الله کشمیری در مورد آینده سیدحسن نصرالله
🌺شهید سید حسن نصرالله (ره) و مالک اشتر(ره)
🌸مالک اشتر (ره) از اصحاب خاص حضرت امیرمؤمنان علی(ع) است. می توان گفت بزرگمرد شیعه و جبهه مقاومت، سیدحسن(ره) به مالک اشتر(ره) شباهت زیادی دارد.
🔶برای روشن شدن این شباهت به نامه 38 نهج البلاغه مراجعه میکنیم و میبینیم حضرت (ع) هنگامی که مالک اشتر را حاکم مصر تعیین میکند، به مردم مصر این گونه مینویسد:
«... فقد بعثت اليكم عبدا من عباد الله لا ينام ايام الخوف ولا ينكل عن الاعداء ساعات الروع اشد على الفجار من حريق النار وهو ملك بن الحارث اخوا مذحج فاسمعوا له واطيعوا امره فيما طابق الحق فانه سيف من سيوف الله لاكليل الظبه ولا نابي الضريبة فان امركم ان تنفروا فانفروا وان امركم ان تقيموا فاقيموا فانه لا يقدم ولا يحجم ولا يؤخر ولا يقدم الا عن امري وقد اثرتكم به على نفسي لنصيحته لكم وشده شكيمته على عدوكم؛ من بندهاى از بندگان خدا را به سوى شما فرستادم، كه در روزهاى وحشت، نمىخوابد، و در لحظههاى ترس از دشمن روى نمىگرداند، بر بدكاران از شعلههاى آتش تندتر است، او مالك پسر حارث مذحجى است. آنجا كه با حق است، سخن او را بشنويد، و از او اطاعت كنيد، او شمشيرى از شمشيرهاى خداست، كه نه تيزى آن كند مىشود، و نه ضربت آن بى اثر است. اگر شما را فرمان كوچ كردن داد، كوچ كنيد، و اگر گفت بايستيد، بايستيد، كه او در پيش روى و عقب نشينى و حمله، بدون فرمان من اقدام نمىكند. من شما را بر خود برگزيدم كه او را براى شما فرستادم، زيرا او را خير خواه شما ديدم، و سر سختى او را در برابر دشمنانتان پسنديدم».
🔷همچنین در نامه 34 به دلیل عزل محمدبن ابیبکر از ولایت مصر و دلیل نصب مالک اشتر و رضایت امام (ع) از ایشان و طلب رحمت برای ایشان اشاره میکند:
«اما بعد فقد بلغني موجدتك من تسريح الا شتر الى عملك واني لم افعل ذلك استبطاء لك في الجهد ولا ازديادا لك في الجد ولو نزعت ما تحت يدك من سلطانك لو ليتك ما هو ايسر عليك مئونه واعجب اليك ولا يه ان الرجل الذي كنت وليته امر مصر كان رجلا لنا ناصحا وعلى عدوانا شديدا ناقما فرحمة الله فلقد استكمل ايامة ولا قي حمامه ونحن عنه راضون اولاه الله رضوانه وضاعف الثواب له ...؛ پس از ياد خدا و درود، به من خبر دادهاند كه از فرستادن اشتر به سوى محلّ فرماندارىات، ناراحت شدهاى. اين كار را به دليل كند شدن و سهل انگارىات يا انتظار كوشش بيشترى از تو انجام ندادم، اگر تو را از فرماندارى مصر عزل كردم، فرماندار جايى قرار دادم كه اداره آنجا بر تو آسانتر، و حكومت تو در آن سامان خوشتر است. همانا مردى را فرماندار مصر قرار دادم، كه نسبت به ما خيرخواه، و به دشمنان ما سختگير و درهم كوبنده بود، خدا او را رحمت كند، كه ايّام زندگى خود را كامل، و مرگ خود را ملاقات كرد، در حالى كه ما از او خشنود بوديم، خداوند خشنودى خود را نصيب او گرداند، و پاداش او را چند برابر عطا كند»
🔶ویژگیهای برجسته مالک اشتر سبب شد که معاویه او را به شهادت رساند و سپس گفت: «أمّا بعد فإنّه كان لعليّ بن أبي طالب يدان يمينان، فقطعت إحداهما يوم صفّين يعنى عمّار بن ياسر، و قطعت الأخرى اليوم و هو مالك الأشتر؛ امّا بعد، برای علی بن ابیطالب دو دست راست بود، یکی از آنها یعنی عمّار بن ياسر در جنگ صفّین کشته شد، و دیگری امروز کشته شد که مالک اشتر است».
🔷امير المؤمنين (ره) وقتى خبر مرگ او را شنيد،درباره اش فرمود:
«رحم الله مالكا و لقد كان لى كما كنت لرسول الله (ص) »
[خدا رحمت كند مالك را كه او براى من همان گونه بود كه من براى رسول خدا (ص) بودم. ]
شرح نهج البلاغه ابن ابى الحديد،ج 1،ص 185 و ج 3،ص 416،قاموس الرجال،ج 7،ص .464
🔶و نيز هنگامى كه آن خبر دردناك را شنيد گفت:
«انا لله و انا اليه راجعون و الحمد لله رب العالمين،اللهم انى احتسبه عندك فان موته من مصائب الدهر ثم قال:رحم الله مالكا فقد كان و فى بعهده و قضى نحبه و لقى ربه،مع أنا قد وطنا انفسنا ان نصبر على كل مصيبة بعد مصابنا برسول الله (ص) فانها من اعظم المصيبات»
[...بار خدايا من اين مصيبت را در پيشگاه حساب تو محسوب مى دارم زيرا كه مرگ او از مصيبتهاى ناگوار روزگار است...سپس فرمود:خداى رحمت كند مالك را كه به عهد خويش وفا كرد و در راه خدا از دنيا رفت و به لقاى پروردگار خود رسيد با اينكه ما با خود عهد كرده بوديم كه پس از مصيبت (رحلت) رسول خدا به هر مصيبت ديگرى صبر و بردبارى كنيم ولى اين مصيبت از بزرگترين مصيبتهاست.]
(شرح نهج البلاغه ابن ابى الحديد،ج 2،ص ۲۹).
🔷و نيز وقتى خبر آن ضايعه هولناك را به آن بزرگوار دادند با حسرت و تأسف بسيار فرمود :
«لله در مالك،و ما مالك لو كان من جبل لكان فندا،و لو كان من حجر لكان صلدا،اما و الله ليهدن موتك عالما و ليفرحن عالما،على مثل مالك فليبك البواكى و هل موجود كمالك»
[خدا به مالك خير دهد،مالك و چه مالكى؟كه اگر از كوه بود كوهى بزرگ و اگر از سنگ بود سنگى بسيار سخت بود،هان به خدا سوگند كه مرگ تو جهانى را لرزاند و جهانى را خورسند كرد و بر مانند مالكى بايد گريه كنندگان بگريند،و آيا مانند مالك وجود دارد؟]
همان،ج 2،ص 30،
در نهج البلاغه در باب حكم و مواعظ«حكم 434»اين گونه است:
«مالك و ما مالك و الله لو كان جبلا لكان فندا و لو كان حجرا لكان صلدا،لا يرتقيه الحافر،و لا يوفى عليه الطائر».
#شهید-سیدحسن_نصرالله
#لبنان
✅کانال سلسبیل معرفت👇👇👇
🌸@salsabilmarifat