🌿امام در برخورد با اعضای خانواده رفتاری داشت که می شود چندین جلد کتاب به تحریر درآورد.
🔸 برای مثال گاهی خانم برای جلسات، مهمانی، دکتر و... به بیرون از منزل تشریف می بردند؛ و به علت برخورد با ترافیک یا طولانی شدن جلسه دیر برمی گشتند، امام تصور می کردند که خانم برای نهار بر می گردند. چندین بار پیش آمده که خانم تا ظهر برنگشت. از طرفی نهار و نماز و کلیه کارهای امام روی برنامه معینی بود. نماز ظهر و عصر امام حدود ساعت ۱۲:۵۵دقیقه تمام می شد و زمانی که برای ناهار به اندرون می رفتند حدود ساعت 13 بود.
🔸ناهار حاضر بود ولی خانم هنوز به منزل نرسیده بود. از امام می پرسیدند: آقا غذا آماده است، بیاوریم، امام می فرمودند: صبر کنید خانم بیاید. ده دقیقه که می گذشت با آیفون از ما می پرسیدند: خانم کجاست؟ ما هم به وسیله بی سیم با راننده تماس می گرفتیم و از وضعیت خانم جویا می شدیم و جواب می رسید که در فلان نقطه شهر هستند و حدود 15 دقیقه دیگر می رسند. ما هم به اطلاع حضرت امام می رساندیم.
🔸امام پس از پرس و جو از وضعیت خانم صبر می کردند تا ایشان به منزل بیایند و ناهار را با هم صرف کنند.
🔸وقتی خانم بر می گشتند، از این که امام را منتظر گذاشته بود، شرمنده می شد و به امام می گفت: آقا شما نهار خودتان را میل می فرمودید، من بعداً می خوردم، امام هم می گفتند: شما نفرموده بودید که تشریف
نمی آورید و اگر باز هم تشریف نمی آوردید صبر می کردم.
🔸خانم پس از بازگشت ریز کارها و برنامه ها را برای امام تعریف می کرد و امام هم با صبر و حوصله به حرف های خانم گوش می دادند.
🔸من چندین بار شاهد بودم که امام به خانم سلام می کردند و جلوی پای او بلند می شدند. خانم می گفت: من اگر گاهی بخواهم به آقا سلام کنم باید یک جوری ایشان را گیر بیندازم و سلام کنم.
🔸پزشکان نقل می کنند: هر وقت خانم یا خانواده به ملاقات امام می آیند حال امام از دیگر مواقع بهتر است. این گفته ها بر اساس مشاهداتشان از طریق مانیتور بود. امام در حفظ محرم و نامحرم نیز تعصب زیادی داشتند. حتی در بیمارستان، زمانی که خانم یا هر یک از اعضای خانواده پیش امام می آمدند، می فرمودند: همه بیرون بروند. این مطلب را به پزشکان هم می گفتند.
📔 کتاب خاطرات خادمان و پاسداران امام خمینی- یادها35
@reihanebeheshti
🔴 #کارت_دعوت
💠 کارت دعوت برای همه مهمانها نوشته بود. سه تا کارت دعوت هم جدا گذاشته بود برای مهمانهای ویژهاش!
💠 یکی را فرستاده بود برای امام رضا علیهالسلام #مشهد. یکی را برای امام زمان علیهالسلام مسجد #جمکران. یکی را هم برای حضرت معصومه علیهاالسلام #قم. این یکی را خودش انداخته بود توی ضریح.
💠درست قبل از عروسی، حضرت #زهرا علیهاالسلام آمده بودند به خوابش. گفته بودند: چرا #دعوت شما را رد کنیم؟! چرا به عروسی شما نیاییم؟! کی بهتر از شما؟! ببین، همه آمدیم، شما #عزیز ما هستی.
#شهید_مصطفی_ردانیپور
📙یادگاران، ج۸، ص۸۳
@reihanebeheshti
#حقیقت_صله_رحم
🔸صله رحم به معنای وسیع تر و کاملتری ،فوق آنچه درافکار عامه مردم است در روایات ما بیان شده
🔹مثلا اگر در روایتی داریم که صله رحم سبب افزايش طول عمر می شود نباید بازیگری قوه خیال باز هم در این مورد رهزن شود که مثلا خداوند به خاطر دید و بازدید و سر زدن به فامیل و اقوام پاداش جدایی؛ نظیر هدیه هایی که ما برای دیگران می بریم به ما عطا می فرماید و آن هدیه آن است که طول عمر ما را خدا دستور می دهد زیاد شود و باز هم قوه خیال بازیگری دیگری کند و خیال کنیم مثلا جناب عزرائیل طی یک یادداشت کتبی یا دستور شفاهی که از خدا می گیرد موظف می شود به ازای این دید و بازدید مثلا چند ماهی بر عمر ما اضافه کند .
🔸حقیقت آن است که رحم همین نظام عالم و طبیعتی است که ما الان در حال زندگی در آن هستیم و صله رحم با عالم ؛ یعنی با عالم نجنگیدن و مخالف قوانین طبیعت رفتار نکردن و بر هم نزدن وفق بین انسان و نظام عالم . مثلا وفق بین ما و عالم طبیعت ؛نیاز ما به آب و غذا به قدر ضرورت است
🔹طبیعی است که اگر به هر دلیلی این وفق به هم بخورد و کسی پر خوری کند یا برعکس با روزه های غیر شرعی گرسنگی بیش از طاقت عادی به خود بدهد یا بد خوری کند و غذا های ناسالم و غیر طبیعی و شیمیایی مصرف کند این وفق بین خود و طبیعت را به هم زده است و با عالم صله رحم نکرده است لذا عمرش کوتاه می شود و همینطور اگر کسی مطابق دستورات دین عمل کرد و غذا های حلال و پاک خورد و به اندازه خورد و غذاي سالم استفاده نمود و ... با عالم صله رحم انجام داده و لذا عمرش طولانی می شود و هکذا ..
🌿استاد صمدی آملی
@reihanebeheshti
نگران تامین هزینه های زندگی مشترک نباشید
اگر یک عده ای به فکر آن بودند که #زندگی تشکیل دادن و #ازدواج کردن و تشکیل #خانواده دادن دشوار است، احتیاجی به #هزینه زائدی دارد؛ #قرآن فرمود: به این خیال ها و فکرها نباشید؛ شما ازدواج کنید، خدا #روزی را اضافه می کند. به این فکر نباشید که تامین زندگی سخت است! فرمود: و انکحوا الایامی منکم و الصالحین من عبادکم و امائکم ان یکونوا فقراء یغنهم الله من فضله. فرمود: به مردان بی زن و زنان بی مرد و پسران #بی_همسر و دختران بی همسر، #همسر بدهید. فرمود: شما به فکر روزی نباشید که روزی تهیه کردنش دشوار است، چون #رازق خداست. و اگر کسی وضع مالی اش مساعد و مناسب نبود، ازدواج کرد؛ خدا او را #بی_نیاز می کند. ر.ک: سوره مبارکه نور /آیه 32
مراسم خطبه عقد ازدواج دو تن از جوانان _ قم ، 1359
🌿 آیت_الله_جوادی_آملی
@reihanebeheshti
🔸دکتر حسین کنعان در کتابش به نام "الامام موسی الصدر، قدر و دور" میگوید، امام موسی صدر برایم تعریف کرد که: «وقتی من حدودا 19 سال داشتم، پدرم (آیتالله صدر مرجع بزرگ تقلید) نامهای برای نخستوزیر وقت نوشتند و قرار شد من نامه را ببرم و تحویل بدهم. لذا صبح زود از قم راه افتادم و به تهران آمدم. به محل زندگی او که منزلی باشکوه بود، مراجعه کردم. مرا به سالن طبقه اول راهنمایی کردند. نشستم و به تماشای در و دیوار مشغول شدم. آن فضا و محیط متفاوت و شیک و باشکوه با تابلوهای نقاشی و وسایل تزئینی و پردههای زربفت و ... برای من که از یک خانه ساده طلبگی آمده بودم، خیلی تازگی داشت و غرق در تفکر در این فاصله فرهنگی و اجتماعی بودم.
در همین حال متوجه دختری جوان شدم که در انتهای سالن مشغول نواختن پیانو بود و من تا آن هنگام صدای این دستگاه را نشنیده بودم. نشسته بودم و با تعجب به آن گوش میکردم که آن دختر متوجه حضور من شد و برخاست و به طرف من آمد و دستش را به طرفم دراز کرد! من دستم را روی سینهام گذاشتم و سلام او را پاسخ دادم.»
دکتر کنعان میگوید در اینجا، امام موسی صدر خندید و به مزاح گفت: «و هنوز دستم روی سینهام مانده است.»
جالب اینجاست که این فرهنگ زیبا و راه حل ستودنی که شاید منشاء آن هم ایشان باشند، الان در لبنان و بسیاری از جوامع کاملا رواج یافته است.
@reihanebeheshti
دانشمند فاضل و نویسنده اندیشمند، استاد سید عباس نورالدین نقل میکرد: «روزی امام موسی صدر در یک کلیسا (یا دانشگاه) سخنرانی بسیار موثر و جذابی ایراد کرد و همه را مجذوب کرد. اواخر سخنرانی، خانمی جوان و زیبا که از توفیق عالمی مسلمان بسیار دلخور بود، به دوستانش گفت "من میدانم چطور حالش را بگیرم و ضایعش کنم" و بلا فاصله پس از پایان سخنرانی، در حالی که همه را متوجه خود کرده بود، جلو رفت و دستش را به طرف ایشان دراز کرد.
ایشان دستش را طبق عادت روی سینه گذاشتند. او هم که منتظر همین بود، پرسید "میخواهید نجس نشوید؟" (او به همان موضوعی اشاره کرد که مشکل سوء تفاهم خانمهاست و شبهه دونپایه بودن زنان در دیدگاه اسلام و نجس بودن غیر مسلمانان و ...)
ایشان با زیرکی بلافاصله پاسخ دادند: "بل لا حافظ علی طهارتک - بلکه بر عکس، تو آن قدر با ارزش و پاک هستی که چنین تماسهایی حریم قدسی و زنانه تو را میآلاید."
این جواب حکیمانه و عارفانه و عمیق و هوشمندانه، نه فقط توطئه او را خنثی کرد بلکه کار بر عکس شد و جمعیت مسیحی حاضر بیشتر به وجد آمدند و به ایشان ارادت بیشتری پیدا کردند.»
@reihanebeheshti
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 فتوای جدید این بار از بازیگر سریال عمارت
🔻 مینا وحید خطاب مجری برنامه:الان من به شما دست بدن چه مشکلی پیش میاد؟
🔴احکام رابطه با نامحرم👇👇
@reihanebeheshti
✅همانطور که میدانید که از مهمترین شرایط فعالیت های اجتماعی سالم برای زن مسلمان رعایت حدود او با نامحرم است.از این رو چند نکته ی مهم را دراین باره بیان میکنیم:
🔴نکته اول1⃣
◀️به کارگیری محتوای پسندیده
از آداب اسلامی در گفتگو با نامحرم آن است که از محتوای پسندیده در مکالمات استفاده و از به کارگیری مطالب مرتبط با تمایلات غریزی اجتناب شود.
در داستان حضرت یوسف علیه السلام در قرآن کریم آمده است که زلیخا و زنان مصر باب مراوده را با یوسف گشودند. آن حضرت که متوجه خطر این مراوده و بیان سخنان تحریک آمیز شد، از خداوند اینگونه مدد خواست: «قالَ رَبِّ السِّجْنُ أَحَبُّ إِلَی مِمَّا یدْعُونَنی إِلَیهِ وَ إِلَّا تَصْرِفْ عَنِّی کیدَهُنَّ أَصْبُ إِلَیهِنَّ وَ أَکنْ مِنَ الْجاهِلینَ» گفت: پروردگارا! زندان نزد من محبوبتر است از آنچه اینها مرا بسوی آن می خوانند! و اگر مکر و نیرنگ آنها را از من باز نگردانی، بسوی آنان متمایل خواهم شد و از جاهلان خواهم بود!»
از این آیه استفاده می شود که طرح چنین مطالبی در گفتگو با نامحرم تا آنجا خطرناک است که یوسف علیه السلام نیز با آن مقام طهارت و قداست، از آن بیمناک بوده و حاضر می شود با رفتن به زندان، خود را از چنین موقعیتی خلاصی بخشد.
@reihanebeheshti
🔴نکته دوم
◀️پرهیز از شوخی با نامحرم
شوخی کردن با نامحرم، حریم میان آنها را کم رنگ نموده و احتمال وقوع گناه را در بین آنان تقویت می کند، اولیای دین افراد را از مزاح با نامحرم برحذر داشته اند.
از پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم نیز نقل شده است که فرمود: «مَنْ فَاکهَ امْرَأَهً لَا یمْلِکهَا- حُبِسَ بِکلِّ کلِمَهٍ کلَّمَهَا فِی الدُّنْیا أَلْفَ عَامٍ فِی النَّار» کسی که با زن نامحرمی مزاح کند، به ازای هر کلمه ای که با او سخن گفته، هزار سال در دوزخ حبس می شود. ابابصیر، از شاگردان امام صادق علیه السلام می گوید در کوفه به زنی قرآن می آموختم و روزی اتفاق افتاد که با او مزاح کردم. هنگامی که در مدینه به محضر امام باقر علیه السلام وارد شدم، مرا سرزنش کرد و فرمود: «مَنِ ارْتَکبَ الذَّنْبَ فِی الْخَلَاءِ لَمْ یعْبَأِ اللَّهُ بِهِ -أَی شَی ءٍ قُلْتَ لِلْمَرْأَهِ- فَغَطَّیتُ وَجْهِی حَیاءً وَ تُبْتُ- فَقَالَ أَبُو جَعْفَرٍ ع لَا تَعُد» کسی که در خلوت مرتکب گناه شود، خدا به او اعتنا نمی کند. چه چیزی به آن زن گفتی؟- از خجالت چهره خود را پوشاندم و توبه کردم- حضرت فرمود: دیگر تکرار مکن.»
@reihanebeheshti
🔴نکته سوم
◀️پرهیز از فروتنی در گفتگو
علاوه بر آنکه لازم است محتوای مطالبی که بین دو جنس مبادله می شود، پسندیده باشد، همچنین ضرورت دارد که افراد لحن کلام خود را به گونه ای قرار دهند که از ایجاد هر گونه تحریک، تطمیع و وسوسه در مخاطب جلوگیری شود.
خداوند متعال به همسران پیامبر می فرماید: «یا نِساءَ النَّبِی لَسْتُنَّ کأَحَدٍ مِنَ النِّساءِ إِنِ اتَّقَیتُنَّ فَلا تَخْضَعْنَ بِالْقَوْلِ فَیطْمَعَ الَّذی فی قَلْبِهِ مَرَضٌ وَ قُلْنَ قَوْلًا مَعْرُوفا» ای همسران پیامبر! شما همچون یکی از زنان معمولی نیستید اگر تقوا پیشه کنید؛ پس به گونه ای هوس انگیز سخن نگویید که بیماردلان در شما طمع کنند، و سخن شایسته بگویید.»
@reihanebeheshti
🔴نکته چهارم
◀️اختصار و اکتفا به حد ضرورت
حضرت موسی علیه السلام از مصر خارج شد و به مدین رسید، جمعی از مردان را مشاهده کرد که دور چاه آبی حلقه زده و برای دام های خود، از آن آب می کشند. کمی دورتر دو زن را مشاهده کرد که تنها از گوسفندانشان مراقبت می کردند.
حضرت موسی علیه السلام که از رفتار آنان تعجب کرده بود، پرسید: «ما خَطْبُکما؛ کار شما چیست؟» (چرا گوسفندان خود را آب نمی دهید؟!) آنان پاسخ دادند: «لا نَسْقی حَتَّی یصْدِرَ الرِّعاءُ وَ أَبُونا شَیخٌ کبیرٌ» ما آنها را آب نمی دهیم تا چوپان ها همگی خارج شوند؛ و پدر ما پیرمرد کهنسالی است (و قادر بر این کارها نیست.) روشن است که این مکالمه در نهایت ایجاز صورت گرفته و هیچ کلام زایدی مطرح نشده است. حتی هنگامی که آن حضرت گوسفندان آنان را سیراب کرد، بدون گفتن کلمه ای از آنان فاصله گرفت و به جایگاه خویش بازگشت «فَسَقی لَهُما ثُمَّ تَوَلَّی إِلَی الظِّل»موسی برای (گوسفندان) آن دو آب کشید؛ سپس رو به سایه آورد. این امر نشان می دهد که رعایت اختصار و میزان ضرورت، از شاخص های گفتگوی مطلوب با نامحرم است.
@reihanebeheshti
🔴نکته پنجم
◀️موقعیت حضور
فضا و موقعیت حضور دو جنس مخالف نیز در جهت سلامت یا فساد رابطه تأثیرگذار است. از این رو، در منابع اسلامی موارد زیر مورد تأکید قرار گرفته است. پرهیز از خلوت کردن با نامحرم فضای حضور نامحرمان نباید به گونه ای خلوت باشد که امکان ورود سایر افراد در آن وجود نداشته باشد، چرا که خلوت گزینی با جنس مخالف، موقعیت را برای تحقق گناه فراهم می سازد.
محمد طیار از یاران امام صادق علیه السلام می گوید وارد مدینه شدم، چون برای مدتی می خواستم در آنجا سکونت کنم، دنبال منزلی برای اجاره می گشتم. خانه ای پیدا کردم که دارای دو اتاق بود که با یک در از یکدیگر جدا شده بودند. یکی از اتاق ها در اختیار زنی جوان بود. به دلیل آنکه این دو اتاق به یکدیگر راه داشتند، از اجاره آن منصرف شدم و صلاح ندیدم در منزلی که زنی جوان زندگی می کند، خانه بگیریم. اما آن زن گفت اگر شما این اتاق را اجاره کنی من در را می بندم. من نیز به این شرط پذیرفتم. اما بعد از سکونت، آن زن به بهانه اینکه می خواهد از نسیم هوا استفاده کند در اتاق را باز می گذاشت. در برابر درخواست اکید من برای بستن در مقاومت کرد و حاضر به این کار نشد. به محضر امام صادق علیه السلام رسیدم و ماجرا را با ایشان در میان گذاشتم. آن حضرت فرمود: «تَحَوَّلْ مِنْهُ فَإِنَّ الرَّجُلَ وَ الْمَرْأَهَ إِذَا خُلِّیا فِی بَیتٍ کانَ ثَالِثُهُمَا الشَّیطَان» از آنجا به جای دیگر برو؛ زیرا هیچ مرد و زنی در مکانی خلوت نکنند مگر آنکه شیطان سومی آنها باشد.»
@reihanebeheshti
🔴نکته ششم
◀️رعایت حریم نسبت به جنس مخالف
سبک زندگی اسلامی در معاشرت با جنس مخالف حاکی از آن است که رعایت حریم و گونه ای فاصله تا حد زیادی سلامت ارتباط را تامین می کند. خداوند متعال این حقیقت را به یاران پیامبر گوشزد کرده است: «یا أَیهَا الَّذینَ آمَنُوا... وَ إِذا سَأَلْتُمُوهُنَّ مَتاعاً فَسْئَلُوهُنَّ مِنْ وَراءِ حِجابٍ ذلِکمْ أَطْهَرُ لِقُلُوبِکمْ وَ قُلُوبِهِن» و هنگامی که چیزی از وسایل زندگی را (به عنوان عاریت) از آنان [همسران پیامبر] می خواهید از پشت پرده بخواهید؛ این کار برای پاکی دل های شما و آنها بهتر است.» نکته مهم این آیه آن است که خداوند یاران مؤمن و همسران پیامبر را که از نعمت همسری رسول خدا برخوردارند، به رعایت حریم توصیه می کند.
بر این اساس، رعایت حریم از سوی افراد مجرد، جوان و ضعیف الایمان، ضرورت ویژه ای می یابد. حریم نگه داشتن زن در برابر مردان نامحرم، ابزاری است که زن برای حفظ مقام و موقعیت خود در برابر مردان می تواند از آن استفاده کند.
@reihanebeheshti
🔴نکته هفتم
◀️پوشش و آرایش
نحوه پوشش و آرایش در برابر جنس مخالف نیز عاملی مؤثر در کیفیت مطلوب یا نامطلوب رابطه محسوب می شود. در منابع اسلامی توصیه های متعددی در زمینه پوشش و آرایش به چشم می خورد.
@reihanebeheshti
🔴نکته هشتم
◀️رعایت حجاب کامل
با اینکه رعایت پوشش صحیح مرد و زن، از مصادیق سبک زندگی اسلامی به شمار می رود، اما به لحاظ جذابیت ویژه زنان، بر مراعات پوشش کامل از سوی آنان تأکید شده است.
خداوند متعال در آیه زیر فلسفه این حکم را بیان کرده است: «یا أَیهَا النَّبِی قُلْ لِأَزْواجِک وَ بَناتِک وَ نِساءِ الْمُؤْمِنینَ یدْنینَ عَلَیهِنَّ مِنْ جَلَابِیبِهِنَّ ذلِک أَدْنی أَنْ یعْرَفْنَ فَلا یؤْذَین»ای پیامبر! به همسران و دخترانت و زنان مؤمنان بگو: «جلباب ها [روسری های بلند] خود را بر خویش فرو افکنند، این کار برای اینکه شناخته شوند و مورد آزار قرار نگیرند بهتر است.»
از این آیه استفاده می شود که زنان مسلمان با رعایت حجاب صحیح شناسایی می شوند و مورد آزار و اذیت قرار نخواهند گرفت. این آیه همچنین بر لزوم حجاب کامل دلالت دارد، چنانچه خداوند نمی فرماید از جلباب استفاده کنید، بلکه می فرماید جلباب های خود را بر خویش فرو افکنید. یعنی زنان از پوشش جلباب به شکل صحیح استفاده نمی کرده اند و بخشی از مو یا بدن آنان نمایان می شده است، و طبق این آیه موظف شدند که بدن و موی خود را به نحو کامل بپوشانند. این نکته از آیه 31 سوره نور نیز استفاده می شود: «وَ لْیضْرِبْنَ بِخُمُرِهِنَّ عَلی جُیوبِهِن..؛ و (اطراف) روسری های خود را بر سینه خود افکنند (تا گردن و سینه با آن پوشانده شود).
@reihanebeheshti
🔴نکته نهم
◀️پرهیز از آرایش
آرایش کردن از آن رو که مانند برج جلب توجه می کند، در قرآن «تبرج» نامیده شده و زنان از آن نهی شده اند: «وَ لا تَبَرَّجْنَ تَبَرُّجَ الْجاهِلِیهِ الْأُولی» و همچون دوران جاهلیت نخستین (در میان مردم) ظاهر نشوید.» نکته جالب توجه این آیه آن است که تبرج به گونه ای با جاهلیت مرتبط شده و این نشانگر آن است که خودنمایی رفتاری جاهلانه است. ممکن است دلیل جاهلانه شمرده شدن این رفتار آن باشد که فرد با جلوه گری سعی در مطرح ساختن خود دارد، حال آنکه خودنمایی تنها زمینه را برای سوء استفاده کنندگان فراهم می سازد، بدون آنکه نتیجه مطلوبی برای خویش به دنبال داشته باشد. البته خودنمایی از مفهومی وسیع برخوردار بوده و شامل هر رفتار جلب توجه کننده ای همچون آرایش چهره و دست ها، عطر زدن، پوشیدن کفش و لباس با رنگ یا مدل تحریک برانگیز و امثال آن می شود.
@reihanebeheshti
🔴نکته دهم
◀️تماس بدنی
به دلیل جنبه تحریک کنندگی تماس بدنی، هرگونه لمس جسمانی نامحرم ممنوع شده است. به عنوان نمونه، به چند روایت در این خصوص اشاره می شود. رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم فرمود: «مَنْ صَافَحَ امْرَأَهً حَرَاماً جَاءَ یوْمَ الْقِیامَهِ مَغْلُولًا- ثُمَّ یؤْمَرُ بِهِ إِلَی النَّار» کسی که با زنی نامحرم دست دهد، در روز قیامت با غل و زنجیر آورده و دستور داده می شود که به دوزخ افکنده شود.» در خصوص در آغوش گرفتن نامحرم نیز فرمودند: «مَنِ الْتَزَمَ امْرَأَهً حَرَاماً قُرِنَ فِی سِلْسِلَهِ نَارٍ مَعَ شَیطَانٍ- فَیقْذَفَانِ فِی النَّار» هر کس زن نامحرمی را در آغوش گیرد، به وسیله زنجیری آتشین، با شیطانی قرین گشته و هر دو در آتش فرو می افتند.
روابط دو جنس مخالف در آیات روایات و سیره بزرگان دین بسیار روشن است. آنچه مهم است؛ سوال از خود و جامعه اسلامی است؛ تا چه اندازه دیندار بوده ایم؟ تا چه اندازه سبک زندگی خود را همانند سبک زندگی بزرگان دین، تنظیم نموده ایم؟ در جواب این گونه سوالات؛ نیاز به بررسی مسئله حجاب و پوشش و شیوه مناسب برخورد با بد حجابی است
@reihanebeheshti
4_298278026938941752.mp3
112K
فرمایشات عرشی حضرت علامه حسن زاده آملی پیرامون جهاد زن
@reihanebeheshti
🔴 #خانواده_موفق
🔹برای داشتن یک کانون گرم و موفق باید قدم اول را درست برداریم و آن، انتخاب همسر با ملاکهای اسلامی است که مهمترین آنها، ایمان و باورهای صحیح، حسن خلق، تقوا و سلامت جسمی و روانی است. در این صورت است که میتوان به داشتن خانوادهای موفق، امیدوار بود.
🔴معیار قرآنی خانواده موفق
معیار قرآنی خانوادههای موفق، در آیه ۲۱ سوره روم ذکر شده است که می فرماید: «وَمِنْ آیَاتِهِ أَن خَلَقَ لَکُم مِّنْ أَنفُسِکُمْ أَزْوَاجاً لِّتَسْکُنُواْ إِلَیْهَا وَ جَعَلَ بَیْنَکُم مَّوَدَّةً وَرَحْمَةً إِنَّ فِی ذَلِکَ لَآیَاتٍ لِّقَوْمٍ یَتَفَکَّرُونَ؛ [۱] و از نشانههای او آن است که از جنس خودتان همسرانی برای شما آفرید تا در کنار آنان آرامش یابید و میان شما و همسرانتان علاقه شدید و رحمت قرار داد؛ بیشک در این (نعمت الهی،) برای گروهی که میاندیشند نشانههای قطعی است».
🔸ابن سینا از همین آیه استفاده کرده و اساس توفیق هر خانواده را بر چهار رکن «آرامش و سکون، عشق، رحمت و اخلاق» میداند. از این رو خانوادههایی که سنگ زیربنای زندگی خود را بر پایه ارکان یاد شده بگذارند موفق محسوب میشوند. خانوادهای که از عواطف و اخلاق و دیانت، اشباع شده و بستری گشته برای رشد معنوی اعضای آن، زمینهای برای بروز پاکی و عدالت، هم در بین اعضای خود و هم در سطح اجتماع خواهد شد.
🔸مشخصّههای خانواده موفق
🔸در خانواده ایدهآل با ویژگیهایی روبهرو میشویم که همه حکایت از یکی شدن آرزوها، خواستهها و حتی رؤیاهای زوجین دارد.
۱) بر تحکیم روابط بین یکدیگر تاکید میورزند و برای حفظ آن، از نفوذ و مداخله نگرشهای مخرب و زیان آور، دوری میکنند.
۲) تدابیری که برای اداره خانواده در پیش گرفته میشود، نیازها و منافع همه اعضای خانواده را در بردارد و تصمیم گیریها به گونهای است که به نیاز همه اعضا توجه میشود.
۳) در این خانوادهها عشق و صمیمیت تقویت میشود و هر یک از زوجین تلاش خود را به کار میگیرد تا روابط محبت آمیز خود را با همسرش تداوم بخشیده و کانون خانوادگی خود را گرم نگه دارد.
۴) در یک خانواده مطلوب و موفق اسلامی، سلسله مراتب به خوبی رعایت میشود؛ پدر و مادر، اقتدار ویژهای دارند و فرزندان درنوجوانی و حتی میان سالی، احترام خاصی برای والدین قائلند. بین زن و شوهر نیز احترام و اقتدار شوهر پذیرفته شده و زن در مواردی میپذیرد که مرد، تصمیم نهایی را بر عهده داشته باشد.
۵) در منظومه زن و شوهری، وظایف به خوبی انجام میشود و مودت و رحمت بین زن و شوهر برقرار و نیازهای عاطفی دو طرف، مورد توجه است.
۶) والدین با شور و شوق به وظایف خود عمل می کنند و بر ارزش وظایف خود آگاهند.
۷) در یک خانواده موفق حدود حجاب، روابط با نامحرمان و حدود در داخل خانه رعایت میشود.
۸) در خانواده قرآنی، التزام به تقوا و اجتناب از گناهانی مانند موسیقی و آواز خوانی حرام، شراب خواری، غیبت و تهمت و رذایلاخلاقی مانند تکبر و حسد، مورد توافق همه اعضا میباشد. البته ممکن است لغزشهایی صورت گیرد، ولی بنای افراد بر رعایت تقوا است.
۹) حقوق افراد مورد توجه و اصل بر عدالت است.
۱۰) به روابط با خویشاوندان، به ویژه والدین زن و شوهر، توجه میشود و تعامل و حمایت اجتماعی بین خویشاوندان، ارزش به شمار میرود.
۱۱) خانواده موفق از نظر اسلام، از هر مشکل و اختلافی مصون نیست، ولی در اختلافها حریمها شکسته نمیشود و افراد، پس از فرو نشستن هیجانات، به دنبال حل مشکل و حتی اصلاح و جبران ضعفها و رفتارهای نامناسب خود هستند.
۱۲) افزون بر این، باورهای دینی پایدار، عدالت محوری و مدارا، سه مفهوم مرکزی خانواده مطلوب و موفق از دیدگاه اسلام است.
۱۳) سیره خانوادگی ائمه علیهمالسلام، نمونه کامل یک خانواده موفق و مطلوب اسلامی است. در این خانوادهها رابطه عاطفی بسیار عمیق است.
۱۴) باید گفت خانواده موفق خانواده ای است که در همه جوانب مثبت و موفقیت آمیز، از رشدی متعادل و هماهنگ برخوردار باشد و از افراط و تفریط خودداری کند.
@reihanebeheshti
🔴سیره عملی معصومین علیهمالسلام در خانواده
۱)امامان معصوم علیهمالسلام برای همسران خود، شخصیت و اعتبار قائل بودند.
۲)در امور اقتصادی، استقلال نظر همسران را ارج مینهادند. در امور معنوی از آنها کمک میگرفتند.
۳)در برخورد با فرزندانشان، محبت، احترام، بازی با آنان، پذیرش آنان، آزادی و در عین حال نظارت بر آنان، رعایت اعتدال بین آنها، دوری از تنبیه و سرزنش و به طور کلی نرمی و مدارا با آنان را اصل قرار میدادند.
@reihanebeheshti
🔴🔴نکاتی در #تغذیه از
🔴 #توصیه های
#استاد_صمدی_آملی
🔴🔴🔴بسیار مهم🔴🔴🔴
1- خوردن همزمان ماست و ترب مضر می باشد و موجب بیماریهای پوستی می شود.
2- ماست و مرغ برای مزاج سرد ضرر دارد.
3- سبزی شاهی(ترتیزک) باعث خونسوزی و سبزی گشنیز زن را عقیم می کند.
4- مصرف روزی یک عدد تخم مرغ سنگین می باشد، اعضا دیر باز می شود.
5- فلفل و ترشی باعث استرس و رعب می شود. وترشی برای حافظه ضرر دارد.
6- گوشت ماهی ضرر به چشم می رساند مگر در ماه یک تا دوبار.
7- شیر گاو به بچه اثر ژنتیکی دارد و بد است.
8- خواب شب سه ساعت بعد از شام و خواب روز نیم ساعت بعد از ناهار.
9- ماست با مرغ و ترب و ماهی باهم مصرف نشود.
10- خوردتن غذای سبک (سوپ و سالاد) باید بعد از غذای سنگین باشد.(ترشح زیاد اسید موجب عدم هضم غذای سنگین می شود) در نتیجه باعث سوء هاضمه می شود.
🍁🍁🍁🍁🍁
11- سیب ترش برای حافظه ضرر دارد.
12- افطار با غذای شیرین خصوصا افراد ضعیف شروع شود(شیر با دو عدد خرما) پس از دوساعت غذا خورده شود.
13- در موقع خواب معده پر نباشد چون بخارات معده راه خروج ندارند با بسته شدن چشم به چشم
آسیب می رسانند و لذا بعضی از چشمها زیاد بخار می بندد.
14- نخوردن ترشی (سیب ترش ، گشنیز) در یک هفته اول ازدواج برای مرد و زن.
15- دود هیزم بهترین چیز برای ضد عفونی کردن چشم است.
16- در صورت سرد بودن مزاج فرد با عسل که گرم است جبران شود.
17- گردو و عسل هردو گرم است.
18- نارنگی و ماست و پنیر و شیر ، سرد است.
19- حبوبات به غیر از عدسی سنگین است، دیر هضم اند و قوه خیال را درگیر و مشوش می کنند.
20- مبتلا شدن به دیسک کمر بخاطر زین سفت دوچرخه
🍁🍁🍁🍁🍁
21- سردرد به خاطر گذاشتن بار سنگین بر روی سر.
22- هیجانها در سرسره بازی و ماشین سوار شدن، موجب عقیم شدن زن میگردد.
23- دیدن فیلم وحشتناک، رانندگی سریع، بوق زدن و مسافرتهای طولانی موجب عقیم شدن زن می گردد.
24- جسور بودن زن عیب می باشد و صفت عالیش ترس است.
25- ورزش رزمی و سنگین برای زن مُضر است.
26- جاروبرقی نزدن منزل موجب سلامت فرزندان است، این مقدار خاک باید باشد.
27- نخوردن قند، نمک و پنیر و خوردن توت، انجیر خشک و خرما.
28- نخوردن یخ که موجب ضربه زدن به اعصاب و کمر و پوکی استخواست.
29- چایی کمرنگ باشد وگرنه با زغفران صرف شود، چون نکوتینش به قلب ضرر می رساند.
30- پنیر با گردو صرف شود و غذا حتی المقدور کم نمک باشد
🍁🍁🍁🍁🍁
31- گذاشتن کلاه در بیت الخلاء.
32- حجامت در اردیبهشت ماه و شبهای مهتابی
33- بعد از عرق کردن دوش بگیرید.
34- خرما و شیر سریع الهضم هستند.
35- میوه را کامل تناول کنید که با نصف شدن آن بی فایده می شود.
36- انار کم استفاده کنید.
37- تخم هندوانه ضرر دارد.
38- مکروه بودن هسته ها و تخم مرغ.
39- بین سه میوه یک نوع آن خورده شود.
40- میوه هر منطقه به درد مردم آن منطقه می خورد.
🍁🍁🍁🍁🍁
41- مرغ محلی یک دانه اش از سی مرغ ماشینی در یک ماه بهتر است.
42- در گوشت گوسفند قسمت دست آن را بخورید.
43- قلوه نخورید.
44- گوشت اردک طبع گرم دارد و طبع گرم نباید با فسنجان آن را بخورد
45- گوشت یخ زده مناسب نیست.
46- آب و چای را بعد و حین غذا نخورید مگر بعد از غذا به فاصله زمانی 30 دقیقه.
47- هندوانه و خربزه بعد از غذا نخورید که موجب چسبیدن غذا به هم می شود.
48- خون دادن موجب ضعف چشم می شود.
49- پیاز پوست شده در وسط برنج بسیار ترکیب مقوی بوجود می آورد.
50- ادویه جات مناسب نیستند.
🍁🍁🍁🍁🍁
51- آب نارنج را نجوشانید . حتی در غذای در حال جوش هم نریزید.
52- شیرینی جات نخورید.
53- پشتی های جدید مناسب نیست . پشتی هایی که چاله کمر را پر کند مناسب است.
54- چای شیرین خواب آور است.
55- هوای مانده در اتاق موجب سکته برای بیماران می شود.
56- یک نفس خوردن آب موجب ورم کردن کبد می شود.
57- برنج آبکش نشود بهتر است.
58- آجیل برای قوه خیال ضرر دارد.
59- بعد از حمام سرپوشیده شود تا حافظه ضعیف نشود، برای توالت هم همینطور.
60- بعد از خواب 90 بار گردن را ماساژ دهید.
🍁🍁🍁🍁🍁
61- کدو برای سرماخوردگی مناسب است.
62- سالاد اولویه غذای مقوی است.
63- اگر مزاج زن ومرد گرم باشد، اولین بچه آنها پسر است ولی اگر یکی گرم و یکی سرد باشد، بچه دختر است.
64- طالبی جزء غذا وخربزه و هندوانه جزء آب است.
65- هنگام پوشیدن شلوار وکفش ، اول پای راست و بعد پای چپ.
66- کاهو موجب خواب آلودگی می شود.
📔بیانات
◀️ علامه حسن زده آملی
◀️ استاد صمدي آملي
◀️دستورات طبی ابن سینا
@reihanebeheshti
🔴دعاى آزاد شدن از بند و زندن.
🔴سيّد ابن طاووس در «مهج الدعوات» فرموده: روايت شده كه شخصى در شهر شام زمانى طولانى در زندان بود تا اينكه حضرت زهرا عليها السلام را در خواب ديد كه به او فرمود: اين دعا را بخوان، و او با تعليم حضرت زهرا عليها السلام دعا را خواند و از زندان آزاد شد و به خانه خود بازگشت، آن دعا اين است:اللّهُمَّ بِحَقِّ الْعَرْشِ وَمنْ عَلاهُ، وَبِحَقِّ الْوَحْىِ وَمَنْ اَوْحاهُ، وَبِحَقِّ النَّبِىِّ وَمَنْ نَبَّأَهُ، وَبِحَقِّ الْبَيْتِ وَمَنْ بَناهُ، يا سامِعَ كُلِّ صَوْتٍ، يا جامِعَ كُلِّ فَوْتٍ، يا بارِئَ النُّفُوسِ بَعْدَ الْمَوْتِ، صَلِّ عَلى مُحَمَّدٍ واَهْلِ بَيْتِهِ وآتِنا وَجَميعَ الْمُؤْمِنينَ وَالْمُؤْمِناتِ فى مَشارِقِ الاْرْضِ وَمَغارِبِها فَرَجاً مِنْ عِنْدِكَ عاجِلاً، بِشَهادَةِ اَنْ لا اِلهَ اِلّا اللّهُ، واَنَّ مُحَمَّداً عَبْدُكَ وَرَسُولُكَ صَلَّى اللّهُ عَلَيْهِ وَآلِهِ، وَعَلى ذُرِّيَّتِهِ الطَّيِّبينَ الطّاهِرِينَ، وَسَلَّمَ تَسْليماً كَثيراً.
@reihanebeheshti
🔴برای ازادی #خانم_مرضیه_هاشمی که به دست شیطان بزرگ زندانی و شکنجه شد دعا کنید
🔴ترجمه دعا
🔸خدايا! به حق عرش و كسي كه بر آن است، و به حق وحي و كسي كه آن را فرستاد، و به حق پيامبر و كسي كه پيامش داد، و به حق كعبه و كسي كه آن را بنا نهاد، اي شنونده هر نجوا، اي گردآوردنده هرچه از دست رفته، اي باز آفريننده جان ها پس از مرگ، بر محمّد و اهل بيتش درود فرست، و از نزد خود ما را و همه مردان و زنان با ايمان را در تمام شرق و غرب زمين به زودي گشايشي عنايت فرما، به حق شهادت اينكه معبودي نيست جز خدا، و اينكه محمّد بنده و فرستاده توست، درود خدا بر او و خاندانش، و بر نسل پاكيزه و پاكش، و سلام بسيار و كامل بر آنان باد
@reihanebeheshti
#طهارت_چشم
🔸در مورد طهارت #چشم فرموده اند: 🔸هنگامیکه به منزل یکدیگر می روید، توجهی به اشیاء و لوازم آن خانه نداشته باشید
🔸 شما چه کار دارید که در طاقچه ی اتاقشان چه نهاده اند و در اتاقشان چه گذاشته اند!
📔شرح مراتب طهارت
🌿استاد صمدی آملی
@reihanebeheshti
🔸اگر فرزند به تعداد ریگهای بیابان و قطرات باران در جهان، در ادای حق مادر بکوشد
🔸 معادل روزی که مادر فرزند را در شکمش حمل میکرد نمیشود.
🌿پیامبر اکرم ص
@rihanebehashti
🔸مادر شهیدان زینالدین:
🔸جبهه ما امروز در گوشیها، کامپیوترها و به طور کلی در فضای مجازی است
🔸که باید خود را در این جبهه تقویت کنیم که مبادا شرمنده خون شهدا شویم
@reihanebehashti