6 دسامبر 2015(15 آذر 1394) کمتر از 5 ماه از روز توافق بر سر برنامه جامع اقدام مشترک(برجام) میگذشت و هنوز روز اجرای برجام فرا نرسیده بود که باراک اوباما طی سخنانی گفت به وزارت خارجه و وزارت امنیت داخلی این کشور دستور داده است تا «برنامه معافیت ویزا» (قانونی که به موجب آن شهروندان برخی کشورها برای اقامت 90 روزه در آمریکا احتیاج به ویزا نداشتند) را بازنگری کنند. به دنبال این بازنگری، ایران به فهرست کشورهای در منطقه نگرانی آمریکا اضافه شد و اتباع ۳۸ کشور عمدتا اروپایی که برای سفر به آمریکا از اخذ روادید معاف بودند، در صورت سفر به ایران و چند کشور دیگر، معافیتشان لغو شده و باید برای ورود به آمریکا روادید میگرفتند. 18 دسامبر 2015 (27 آذر 1394) این قانون با امضای اوباما رسمیت یافت. جان کری وزیر خارجه وقت آمریکا در نامهای برای آقای ظریف این قانون را مانعی در مقابل برجام ندانست و معافیتهایی برای ایران در این زمینه را وعده داد و پای وعدههایش را نیز امضا کرد. بر این اساس عباس عراقچی «امضای کری» را «تضمین» دانست اما مدتی بعد وقتی خاویر سولانا مسئول پیشین سیاست خارجی اتحادیه اروپا و نهمین دبیرکل ناتو قصد سفر به آمریکا را داشت از ورود او بدون روادید ممانعت به عمل آمد فقط به این دلیل که مرداد 1392 مهمان مراسم تحلیف آقای روحانی در تهران بوده است.
2 نوامبر 2016(12 آبان 1395) اولین ماههای اجرای توافق برجام در دولت اوباما بود که حمید بعیدینژاد سفیر وقت ایران در لندن در همایش «چشمانداز تجارت و سرمایهگذاری انگلیس و ایران» گفت: «جای تأسف است بانکهای بزرگ همچنان در تعامل با ایران به بهانه تحریمها و جریمههای آمریکا احتیاط میکنند... حساب بانکی سفارت ایران در لندن هنوز بسته است.» برجام به عنوان ثمره مذاکره و توافق با آمریکا نتوانست همین مشکل ساده را حل کند تا جایی که محمدجواد ظریف سپتامبر 2017 در آخرین ماههای حضور آمریکا در برجام خطاب به وزیر خارجه آمریکا گفت: «ما هنوز نمیتوانیم در انگلستان یک حساب بانکی باز کنیم.»
21 تیر 1395 در آستانه اولین سالگرد انعقاد توافق برجام حتی صدای سفیر کرهجنوبی در تهران نیز به اعتراض بلند شد و گفت: «کسانی که برجام را پذیرفتند هم اکنون بانکهای خود را مجاب کنند که پولهای ایران را به این کشور انتقال دهند و مانع شدن از این موضوع اکنون غیرقانونی است. این تاسفآور است که سفارت کره جنوبی با وجود سپری شدن
6 ماه از اجرایی شدن توافق برجام هنوز پول سفارت خود را از طریق قاچاق به ایران میآورد.»
15 نوامبر 2016 (25 آبان 1395) در حالی که فقط 10 ماه از اجرای برجام میگذشت، مجلس نمایندگان آمریکا به «لایحه تحریمهای ایران»(ISA) رأی داد. این لایحه در اول دسامبر 2016 (11 آذر 1395) نیز در مجلس سنای آمریکا رأی موافق گرفت تا به موجب آن تحریمهای اقتصادی آمریکا علیه ایران ده سال دیگر تمدید شود. آقای روحانی 14 آذر 1395 طی سخنانی در مجلس شورای اسلامی اجرای این قانون را «نقض فاحش برجام» خواند و گفت: «مصوبه اخیر کنگره آمریکا به اعتقاد ما با برجام مغایرت داشته و ناقض آن است لذا رئیسجمهور آمریکا موظف است با استفاده از اختیارات خود از تأیید و به ویژه از اجرای آن جلوگیری نماید.» اما اوباما هرگز از اختیارات خود برای جلوگیری از تأیید و اجرای آن استفاده نکرد و 10 روز پس از تصویب کنگره، تحریمهای ایران تا سال 2026 تبدیل به قانون اجرایی شد.
4 ماه بعد در جولای 2017 هنوز آمریکا از برجام خارج نشده بود که کنگره ایالات متحده طی دو جلسه در 24 و 27 جولای 2017
(2 و 5 مرداد 396) «قانون مقابله با دشمنان آمریکا از طریق تحریمها» (CAATSA) را تصویب کرد. ایران مشخصا به عنوان یکی از اهداف این قانون تحریمی تعریف شده بود و با توجه به رأی بالای کنگره (بیش از 2/3) که شامل اکثر نمایندگان دموکرات و جمهوریخواه میشد، این لایحه بدون امضای رئیسجمهور وقت آمریکا تبدیل به قانون شد.
این بخشی از نتیجه آزمون مذاکره و توافق با آمریکا در دولت آقای روحانی است. کسانی که با نادیده گرفتن این کارنامه پس از 8 سال دوباره آزمودن این راه طی شده را تجویز میکنند اگر رگههایی از خیانت نداشته باشند دستکم نشانههایی از یک بیماری روانی خواهند داشتند. در ادبیات پزشکی به این بیماری «سندرم استکهلم» میگویند؛ پدیدهای که در آن گروگان نسبت به گروگانگیر حس همدلی و وفاداری پیدا میکند تا جایی که حاضر است خودش را با اختیار و علاقه تسلیم کسی کند که جان و مال و آزادیاش را تهدید میکند. حالا ما در ایران جهش جدیدی از این اختلال روانی را مشاهده میکنیم: «سندرم واشنگتن».
(۲)
پایان
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
♦️ خانمای چادری شما دارید جهاد میکنید، با افتخار راه برید...
➕به ما بپیوندید:
🆔http://eitaa.com/gaamdovomi
🥀قانون گذاری یا قانون مداری !!؟
✨اقای مجلس این تنها بخشی از هزینه هایی است که ما برای حفظ امنیت و آرامش کشور می دهیم ...
انوقت باز همین هایی که جانشان را برای امنیت کف دستشان گرفته اند بشوند ضابطین مبارزه با ناهنجاری های اجتماعی که هم جان بدهند وهم نام ، به نظرتون این عادلانه است ؟
👈اصلا شهید مجلسی داریم ؟
#امنیت_اتفاقی_نیست
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔻 #روزشمار | ۱۴ مردادماه ۱۴۰۲
💫 #رهبر_معظم_انقلاب:
هر تلاشی که در مقابله با دشمنان باشد، مجاهدت است و در عرف اسلامی اسمش #جهاد است.
🗓 ۱۳۷۲/۰۳/۲۶
#تقویم۱۴۰۲
➕به ما بپیوندید:
🆔http://eitaa.com/gaamdovomi
افرادی در سمت #معاون_رئیس_جمهور منصوب شده اند که به اختیارات و ظرفیت های این جایگاه مهم اشراف ندارند.#آسانسور#دولت_سیزدهم
https://virasty.com/Moasher/1691099588120270565
بدینوسیله از همه اعضای جمعیت گفتمان انقلاب اسلامی (#گام_دوم) سراسر کشور به ویژه #جوانان دعوت می نمایم تا با حضور در فرآیند ثبت نام و نامزدی دوازدهمین دوره #انتخابات_مجلس شورای اسلامی ، ما را در تحقق سیاستهای کلی انتخابات یاری نمایند.#عبدالرحمن_معاشر#جمعیت_گفتمان_انقلاب_اسلامی
https://virasty.com/Moasher/1691088162589944919
✅ #خبر_خوب
⭕️ ۳۵ درصد قبوض برق #پاداش صرفه جویی گرفتند
🔸۳۵ درصد قبوض معادل ۹ میلیون قبض ، مشمول پاداش صرفه جویی در مصرف برق شدند و علاوه بر اینکه برق مصرفی تیر ماه رایگان داشتند به ازای صرفه جویی نسبت به مصرف سال گذشتهی تیرماه خود پاداش گرفتند.
🔺میانگین رقم پاداش در مناطق گرمسیری ۲۷۰ هزارتومان
🔻میانگین رقم پاداش در مناطق عادی ۷۵ هزارتومان
💢ایران پنجمین صادرکننده کالا و خدمات در میان اعضای اوپک در ۲۰۲۲
🔹جدیدترین گزارش اوپک نشان میدهد صادرات کالا و خدمات ایران در سال ۲۰۲۲ با رشد ۱۷ میلیارد و ۲۷۸ میلیون دلاری به ۷۷.۴۱۳ میلیارد دلار رسیده است.
➕به ما بپیوندید:
🆔http://eitaa.com/gaamdovomi