✳️انتخاب رئیس جمهور جدید عراق را چگونه ارزیابی می کنید؟
پس از آنکه عبداللطیف رشید به عنوان رئیس جمهور عراق از طرف نمایندگان پارلمان انتخاب شد آقای محمد شیاع السودانی گزینه شورای هماهنگی احزاب شیعه عراق را برای تشکیل کابینه معرفی کرد.
معرفی آقای سودانی به عنوان نخست وزیر آینده ، نشان میدهد که انتخاب وی در این بازه زمانی پیروزی بزرگی برای محور مقاومت و شکستی سخت برای مقتدا صدر و مصطفی الکاظمی قدرت طلب است که فکر میکردند اگر عراق را ناآرام کنند و دست به قتل و کشتار و خرابکاری بزنند میتوانند مانع از تشکیل دولت شوند.
♻️ شبکه سایبری ثامن
✳️پیروزی بزرگ حامیان محور مقاومت در عراق
🔸️پس از چند سال تسلط نیروهای متمایل به آمریکا در سمت های ریاست جمهوری و نخست وزیری عراق، پارلمان این کشور با تغییر برهم صالح و روی کار آوردن عبداللطیف رشید و متعاقب آن معرفی محمد شیاع السودانی به عنوان نخست وزیر ، نشان داد که تلاش های ایالات متحده ، سعودی و امارات در عراق با شکست مواجه شده است.
🔸️البته هنوز انتخاب شیاع السودانی قطعی نشده اما رئیس جمهور جدید موظف است او را مامور تشکیل کابینه کند و با توجه به ترکیب پارلمان، احتمال قوی وجود دارد که شیاع السودانی نخست وزیر عراق شود.
🔸️در خصوص این تحولات ذکر چند نکته لازم است.
1️⃣ برای اولین بار از آپریل ۲۰۲۰، جناح غرب گرای عراق با یک شکست جدی مواجه شد و برهم صالح که پس از شهادت سردار سلیمانی مواضع بسیار منفی اتخاذ کرده بود ، برکنار شد و یک فرد متمایل به محور مقاومت رئیس جمهور عراق گردید.
2️⃣ عبداللطیف رشید عضو اتحادیه میهنی است که باجناق جلال طالبانی بود و از دوستان جمهوری اسلامی ایران ، متحد چهارچوب هماهنگی گروههای شیعه و از مخالفان تجزیه عراق و تشکیل کشور جعلی کردستان به شمار می رود .
3️⃣ مسعود بارزانی با کمک مالی امارات نهایت تلاش خود را انجام داد تا با کمک صدر و حلبوسی، هشیار زیباری (دایی اش) و یا ریبر احمد (فرد نزدیک به اسرائیل) را به عنوان رئیس جمهور عراق منصوب کند که با ایستادگی قاطع چهارچوب هماهنگی و اتحادیه میهنی ناکام ماند.
4️⃣ معرفی محمد شیاع السودانی از اعضای اسبق حزب الدعوه و وابسته به نوری مالکی به سمت نخست وزیری ، به طور کلی ورق معادلات عراق را به نفع محور مقاومت و مرجعیت شیعه نجف تغییر خواهد داد (البته به یک شرط که در انتهای این وجیزه بدان پرداخته می شود).
5️⃣ هزینه های بسیار هنگفت امارات و سعودی (نزدیک به یک میلیارد دلار فقط در انتخابات سال گذشته ) در حمایت از مقتدی صدر ، حلبوسی و بارزانی نتیجه عکس داد .
6️⃣ خرج پول های کلان و تلاش های سفارت آمریکا با کمک جوکرها و افراد تشرینی (معترضان اکتبر ۲۰۱۹) با هدف تغییر کلی در اوضاع عراق به نفع غرب و اسرائیل، با شکست جدی مواجه شد.
7️⃣ ترامپ و مجموعه حاکمیت آمریکا گمان می کردند با حذف فیزیکی سردار قاسم سلیمانی ، موقعیت جناح متمایل به حشدالشعبی و جریانات وابسته به مرجعیت شیعه نجف تضعیف می گردد ، اما ترکیب اخیر پارلمان و انتخاب رئیس جمهور و احتمالا نخست وزیر نشان خواهد داد که حاکمیت وقت آمریکا دچار اشتباه محاسباتی جدی شده بود .
8️⃣ مقتدی صدر بازنده بزرگ این میدان است و مطمئنا سعی دارد با اقدامات آشوبگرانه و غیرقانونی و تظاهرات خشونت آمیز مجددا به سان دوران دولت عادل عبدالمهدی ، دولت جدید را سرنگون سازد .
9️⃣ غرب و کشورهای عربی تلاش بسیاری کردند تا نخست وزیری مصطفی الکاظمی تمدید گردد ؛ در روزهای اخیر نیز تلاش آنها و متحدانشان در عراق ، انحلال پارلمان بود و حتی تا ساعاتی پیش نیز کوشش آنان بدین منظور ادامه داشت.
اما برکناری کاظمی، به شکل جدی موجب تضعیف راهبردهای آمریکا در عراق می گردد.
🔟 اما شرط اصلی تحقق موارد فوق ، موفقیت شیاع السودانی در انتخاب وزرای غیرفاسد، مبارزه جدی با فساد ، حل مشکلات معیشتی و رفاهی مردم عراق و در نتیجه ایجاد رضایت عمومی و کسب اعتماد مردم است.
♻️ شبکه سایبری ثامن
بسم الله
🛑🛑((انتشار حداکثری))🛑🛑
گفتگوی صوتی هادیان سیاسی فعال کشوری
🎙سخنران: استاد گرامی جناب آقای دکتر علیرضا زادبر
دکتری علوم سیاسی
گرایش مسائل ایران
🖋موضوع جلسه:
نوجوانان معترض، مخالف یا ناآگاه؟
🕣تاریخ: یکشنبه ۲۴ مهر ساعت ۲۱:۳۰
🔶جلسه در کانال تحلیل صوتی ثامن در روبیکا:
https://rubika.ir/tahlil_samen
♦️معاونت سیاسی نمایندگی ولي فقيه در سازمان بسیج مستضعفین♦️
♻️ شبکه سایبری ثامن
عبداللطيف رشيد رئيس جمهور عراق کیست؟
انتخابات ریاست جمهوری عراق برگزار شد.
دور اول انتخابات میان دو کاندید اصلی یعنی، برهم صالح و عبداللطيف رشيد برگزار شد.
همان طور که پیش بینی می شد عبداللطیف رشید توانست 155 رای را به خود اختصاص دهد
و برهم صالح تنها 99 رای مثبت از نمایندگان پارلمان ازآن خود کرد باتوجه به این که انتخاب رئيس جمهور در گرو دوسوم آراء پارلمان است انتخابات به دور دوم رفت و در دور دوم عبد اللطيف رشيد وارد قصر ریاست جمهوری عراق شد.
جالب است بدانید که عبداللطيف رشيد و برهم صالح هردو عضو اتحاد میهنی کردستان (متحد مقاومت) هستند اما براساس توافقات صورت گرفته میان جریان های سیاسی مقاومت(دولت قانون، فتح، قوی الدولة الوطنية و... ) تصمیم به کناره گیری برهم صالح گرفته شد اما وی به برنامه و سیاست های اعمال شده حزب اتحاد میهنی کردستان و رهبری این گروه یعنی بافل طالبانی تمکین نکرد.
عبداللطيف رشيد گزینه اصلی حزب اتحاد میهنی کردستان برای ریاست جمهوری و مورد حمایت جریان های سیاسی مقاومت است
وی از بزرگان حزب اتحاد میهنی کردستان و از نزدیکان جلال طالبانی موسس این حزب به شمار می آید
عبداللطیف رشید از سال 2003 تا2010 وزرات آب عراق را در دست داشت
وی مدرک دکتری مهندسی عمران خود را از دانشگاه منچستر اخذ کرده است.
هرچند جبهه مقاومت در انتخابات گذشته پارلمان عراق نتوانست از جریان صدر پیشی بگیرد اما در یک سال گذشته نشان داد صدري ها هرگز نمی تواند به صورت یکجانبه بر عراق مسلط شوند.
♻️ شبکه سایبری ثامن
492248835_383630001.mp3
943.5K
🇮🇷
🔊#صوتی | مراد از وحدت چیست؟
🍃🌹🍃
🌺رهبرمعظم انقلاب: مراد از وحدت، اشتراک عمل در برابر نقشههای استکبار است
#روشنگری | #ثامن | #میلاد_پیامبر_اکرم
♻️ شبکه سایبری ثامن
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🇮🇷
🎥 #کلیپ | شیعه انگلیسی یعنی شیعهی دعوا درست کن
🍃🌹🍃
#روشنگری | #ثامن | #میلاد_پیامبر_اکرم
♻️ شبکه سایبری ثامن
🇮🇷
📝 غلط میکند کسی فکر کندن درخت تناور جمهوری اسلامی را بکند
🍃🌹🍃
🔻رهبر انقلاب صبح امروز در دیدار میهمانان کنفرانس وحدت اسلامی: اتّفاق و اتّحاد بین ملّتهای اسلامی ممکن است. منتها کار لازم دارد. ما حالا از سیاستمداران و زمامداران و حکمرانان کشورهای اسلامی هم ناامید نیستیم امّا بیشترین امیدمان به خواص دنیای اسلام است؛ به علمای دین، روشنفکران، اساتید دانشگاه، جوانان روشنبین، فرزانگان، ادبا، شعرا، نویسندگان و گردانندگان مطبوعات.
🔹وقتی خواص در یک راهی وارد شدند، افکار عمومی را به آن سمت حرکت میدهند. وقتی افکار عمومی در یک کشوری شکل گرفت، سیاستهای اداره کشور هم بهطور قهری به آن سمت حرکت میکند.
🔸نمونهی کوچکش ما هستیم، جمهوری اسلامی. ما درمقابل قدرتهای بزرگ ایستادیم. یک روزی این دنیا دست دو قدرت بزرگ بود: قدرت آمریکا و قدرت شوروی سابق. هر دو قدرت که در دهها مسئله با هم اختلاف داشتند. در یک مسئله متّفق بودند و آن، ضدیت با جمهوری اسلامی بود. خیال میکردند این نهال را میتوانند از ریشه بکنند.
🔺 این نهال امروز تبدیل شده به یک درخت تناور. غلط میکند فکر کندن آن را هم کسی بکند. ایستادیم و پیش رفتیم.
#روشنگری | #ثامن | #میلاد_پیامبر_اکرم
♻️ شبکه سایبری ثامن
📸 تصاویری از دیدار میهمانان کنفرانس وحدت اسلامی با رهبر انقلاب | ۱۴۰۱/۰۷/۲۲
♻️ شبکه سایبری ثامن