👈طاغوت چیست؟
انسان باید دائماً در جدّ و جهد و تلاش باشد، برای اینکه وجود خود را به ثمر برساند. هر عاملی که انسان را به عدم جدیت، به عدم تلاش کردن، به تنبلی، به راحتطلبی، به عافیتجویی، تشویق و ترغیب بکند، او طاغوت است.
#طرح_کلی_اندیشه_اسلامی_در_قرآن
#جلسه_بیست_و_هفتم
✅مجله آمریکایی: آمریکا مقصر احیای برجام است!
مجله ویک در یادداشتی درباره تمایل دولت جو بایدن برای رسیدن به توافقی با ایران نوشت: «اگر ایران به توافق هستهای بازنگردد، احتمالاً تقصیر آمریکا خواهد بود. ما این را از آنجا میدانیم که ایران روز چهارشنبه اعلام کرد به مذاکرات احیای توافق هستهای بازمیگردد، توافقی که توسعه فناوریهای هستهای ایران را در ازای لغو تحریمهای اقتصادی محدود میکرد». ویک آورده است: «حالا نوبت دولت بایدن است که تلاشی از روی حسننیت برای احیای توافق انجام دهد. مسئله این است که آیا از فرصت استفاده خواهد کرد یا نه».
👈مدال افتخار یک شهر!
✅حضرت آیتالله خامنهای در دیدار دستاندرکاران کنگره شهدای زنجان، در 24 مهرماه سال جاری بر گرامی داشت و ترویج فرهنگ شهادت و ایثار تأکید کرده و فرمودهاند: «این کارِ بزرگداشت شهیدان و کارهایی را که در اطراف این قضیّه انجام میگیرد، نباید یک کار معمولی و عادی دانست؛ نه، این حقیقتاً یک حسنه بزرگی است ... [و البتّه] یک وظیفه است که تمام هم نشده... اینجور نیست که حالا چند سال گذشت و بعضی از شهرها، شهرستانها و استانها بزرگداشت برگزار کردند و قضیّه تمام شد؛ نه، تازه شروع شده. با گذشت چند سال از دفاع مقدّس، حادثه بزرگداشت شهیدان شروع شده و باید ادامه پیدا بکند. شوراهای شهر در شهرهای مختلف بدانند که با اسم چه کسانی این شهر مفتخر میشود. چه افتخاری برای یک شهر، برای یک خیابان، برای یک کوچه و یک گذر، بالاتر از اینکه نام شهید بزرگی، نام یک انسان فداکاری بر روی آن گذاشته بشود؛ اینها چیزهایی است که بایستی دنبال بشود».
👈 بازار ارز در ماههای آینده چگونه خواهد بود؟!/
✅رئیسکل بانک مرکزی گفت: «از ابتدای سال تاکنون شانزده و نیم میلیارد دلار ارز معاملهشده است. این رقم در مقایسه با سال گذشته دو برابر بیشتر است». وی هزینه واردات واکسن کرونا به کشور را یک و نیم میلیارد دلار عنوان کرد و افزود:
«پیشبینی من برای ماههای آینده، آرامش بازار ارز است. در حال حاضر درآمد دولت نسبت به گذشته افزایشیافته و دسترسی به منابع ارزی نیز بهتر شده است».
👈نگرانی ژنرال صهیونیستی از قدرت منطقهای ایران/
✅«آیلند» ژنرال نیروهای ذخیره رژیم صهیونیستی گفت:
«در دهه اخیر، ایران منبع ۸۰ درصد مشکلات امنیتی اسرائیل بوده است. میتوان حداقل چهار تهدید مستقیم از جانب ایران را علیه اسرائیل برشمرد. اول: تلاش ایران برای ایجاد یک نیروی مشابه حزبالله در سوریه؛ دوم: تلاش برای حمله سایبری به اسرائیل؛ سوم: توانایی ایران برای حمله موشکی و پهپادی از سوریه، عراق و یمن به اسرائیل و چهارم، تهدید ساخت سلاح هستهای!».
▼حرف روز
👈حامیان «برج عاج» روحانی زندهاند!
یادتان هست که سال گذشته آقای قالیباف برای تشکر از کادر درمان از بخشهای مختلف مجتمع بیمارستان امام خمینی (ره) دیدار کرد و در بخش ICU کرونایی این بیمارستان حضور یافت و روحانی بلافاصله جلسه روز بعد خود با وی را که قرار بود در ۱۵ مهر ۱۳۹۹ برگزار شود، لغو کرد! اما روحانی با انتقادات گسترده مردمی مواجه شد و در توجیه رفتار خود گفت: «من هرگاه شک داشتم که جلسهای را برگزار کنم یا نه؟ سمیناری باشد یا نه؟ اجتماعی تشکیل شود یا نه؟ از ستاد ملی مقابله با کرونا پرسیدم و هرچه گفتند، عمل کردم!». او به این بهانه، فقط از پشت شیشه دودی مردم را میدید و حتی با این روش، نظرسنجی هم میکرد!
نکات تحلیلی:
1️⃣- در روزهای گذشته با افزایش سفرها و دیدارهای مردمی دولت سیزدهم با مردم، رسانههای اصلاحطلب که دو سال نسبت به یکجانشینی روحانی در کاخ ریاست جمهوری سکوت کرده بودند، اکنون زبان به انتقاد گشودهاند که دولت رئیسی کار تبلیغاتی میکند! کسی نیست که بپرسد؛ اگر این کار تبلیغاتی است، حتماً خانهنشینی دوساله روحانی، فعالیت فوقالعاده جهادی و انقلابی برای حل مشکلات مردم بود؟!
2️⃣- اگر بگوییم که دولت سیزدهم برج عاج نشین نیست که بدون توجه به دغدغههای مردم، حیات نباتی داشته باشد، سخنی بهگزاف نگفتهایم؛ زیرا دولتمردان امروزی بهراحتی در میان مردم رفتوآمد میکنند و صرفاً مشکلات را از دوربین مداربسته هیئت دولت نمیبیند. حضور در بین مردم، شنیدن دغدغهها و مشکلات آنها و پیگیری اصلاح آن، میتواند اعتماد عمومی تخریبشده توسط دولت لیبرال را بازسازی کند.
👈نکته پایانی:
یکی از روشهای همیشگی جنگ رسانهای جریانات غیرانقلابی این بوده است که نظام را با مسائل حاشیهای مواجه کنند تا از حل مشکلات مردم باز بماند. اکنون نیز با تاکتیک برجستهسازی برخی از اتفاقات و حتی شبههسازی در حاشیه برخی رخدادها، به دنبال آن هستند که اولاً دولت را مشغول به موضوعات جزئی کنند و آن را از مشکلات اصلی مردم غافل نمایند و ثانیاً مردم را نسبت به برنامههای دولت ناامید کنند تا شاید بتوانند مجدداً با جادو و سِحر مذاکره، نظر مردم را به خود جلب کرده و به قدرت بازگردند! این طیف در حال احیای برج عاج مخروبه لیبرالها هستند. باید مراقب بود در دامهای نامرئی آنها نیفتاد
✍️#فرهاد_مهدوی
▼گزارش روز
👈دستور کار تغییر نکرده است!
وزیر امور خارجه کشورمان روز چهارشنبه (پنجم آبان ماه) در نشست خبری تصریح کرد: «ما نمیخواهیم از نقطه بنبست مذاکرات وین وارد مذاکرات وین شویم، ولی فرمتی که در مذاکرات وین شکلگرفته را قبول داریم».
✅گزارههای خبری:
1️⃣-همانطور که معاون سیاسی وزیر خارجه گفته است، مذاکرات جمهوری اسلامی با ۴+۱ در نوامبر (اوایل آذرماه) بدون حضور آمریکاییها آغاز خواهد شد؛ بنابراین ادعای خبرگزاری رویترز مبنی بر از سرگیری مذاکرات برجامی با حضور آمریکا، ادعای پوچی بوده و صرفاً یک شیطنت رسانهای است. در شرایط کنونی، آمریکا خارج از برجام بوده و ایران مذاکرهای را با این عضو بدعهد خارج شده از برجام نخواهد داشت.
2️⃣- جمهوری اسلامی بر اساس دستور کار قبلی وارد مذاکرات خواهد شد؛ اینکه وزیر امورخارجه کشورمان اشارهکرده که ما نمیخواهیم از نقطه بنبست مذاکرات وین وارد مذاکرات وین شویم، نشان میدهد که ایران بر مواضع خود پافشاری دارد و از خطوط ترسیمی در چارچوب منافع ملی، عدول نکرده است
3️⃣- آنچه امیرعبدالهیان از نقطه بنبست میگوید، درواقع موضوع مهم انتفاع اقتصادی ایران از برجام است که اگر محقق نشود، ماهیت مذاکرات و توافق را به چالش میکشد؛ در این مسیر، عمل طرفهای برجامی به تعهدات اقتصادی خود با ایران و بعلاوه پذیرش لغو تحریمها از سوی آمریکائیها و عدم امکان بازگشتپذیری مجدد تحریمها مورد تأکید تیم جدید سیاست خارجی کشورمان خواهد بود. در شش دور مذاکرات قبلی در وین، برداشته شدن تحریمهای ایران تبدیل به گره مذاکرات گردید و با کارشکنی طرف آمریکایی، توافقی که تضمینکننده انتفاع پایدار اقتصادی ایران باشد، انجام نگرفت؛ موضوعی که به اذعان طرفهای برجامی، یک حق معقول و لازم برای ایران است و آمریکا میبایست به آن عمل کند. سخنگوی وزارت خارجه چین در آخرین موضع خود در همین زمینه، با استقبال از اعلام ایران برای بازگشت به مذاکرات وین قبل از نوامبر، تأکید کرد، «آمریکا بایستی سیاست اشتباه فشار حداکثری در قبال ایران را اصلاح کند».
4️⃣- معاون سیاسی وزارت خارجه کشورمان در سفر مسکو، تأکید کرد، «آنچه در دور جدید مذاکرات اهمیت دارد، آمادگی طرف مقابل برای اتخاذ تصمیم جدی در زمینه رفع تحریمهای غیرقانونی و ظالمانه است. در بروکسل گفتگوهای صریحی با آقای انریکه مورا در مورد شکلگیری چارچوب مذاکرات برای لغو تحریمهای ظالمانه و غیرقانونی داشتیم و الزامات و اقتضائات مورد نظر خود را مطرح کردیم. قرار شد وی این موضوعات را با طرفهای دیگر مطرح کند».
✅جمعبندی:
گزارههای خبری، هیچگونه نشانهای مبنی بر عقبنشینی دولت رئیسی نسبت به مواضع خود برای مذاکرات آتی با ۴+۱ نشان نمیدهد؛ منطق جمهوری اسلامی مستدل، مستحکم و با پشتوانه فنی، حقوقی، سیاسی و آمیخته با تجربه است؛ این شرایط در کنار مؤلفههای بسیاری که دست برتر را اکنون در اختیار ایران قرار داده، نشان میدهد که ایران بر دو موضوع لغو تحریمها و راستی آزمایی آن بهعنوان تضمین، همچنان اصرار دارد و تیم مذاکرهکننده بر مبنای همین دستور کار پای میز مذاکره خواهد رفت.
✍️#احمد_بنافی
آیارهبری مخالف عدالتخواهی مصداقی است؟
تقطیع بیانات رهبر انقلاب برای توجیه یک موضع غلط!
پس ازانتشار سخنان عجیب رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه مبنی بر ممنوعیت بیان مصداقی فساد در خطبههای نماز جمعه، برخی رسانهها برای اثبات درستی این گفته، بخشی از سخنان رهبری را به عنوان استناد مواضع او منتشر کردند.اما واقعیت ماجرا چیست؟
این بیانات رهبرانقلاب مربوط به پاسخ ایشان به شکایت دانشجویی است که گفته بود در صورت مبارزه ما با فساد، دادستان علیه ما اقدام میکند و با ما از طریق قانونی برخورد میشود.
رهبری درتوضیح خواسته خود از دانشجویان درباره عدالتخواهی، میفرمایند که شما مصداقسازی نکنید که اولاشاید ادعای شما نادرست باشد و ثانیا«قانوندانانِ قانونشکن» نتوانند شما را گیر بیاندازند. در حقیقت توصیه رهبر برای عدم ورود مصداقی در برخی موارد فساد، به دلیل حفظ امنیت افشاگران فساد بوده است نه آن که از اساس مخالفتی با ذکر موردی فساد وجود داشته باشد.
البته خط قرمزمبارزه مصداقی با فساد و افشاگری آن باید توجه به مسائل شرعی و اخلاقی باشد اما این به هیچ وجه معنای ممنوعیت ذکرمصداق را ندارد!
بیان چنین سخنانی و انتشار ناقص بیانات رهبری، آن هم در شرایطی که دستگاههای تقنینی و قضائی کشور در حال تمهید پشتیبانیهای قانونی از افشاگران فساد هستند، نشانگر عمق فاصله این نگرش با واقعیت است.
ادعای ممنوعیت مبارزه مصداقی با فساد از سوی رسانههایی که سابقه انتشار صورت بانکی یک دستفروش و اسناد دارایی اهالی ده ونک رادر کارنامه دارند نیزدر نوع خود جالب توجه است.
🌐 پرسمان سیاسی
✅ #بسته_خبری
🍃🌹🍃
1️⃣ پس از موافقت رهبر معظم انقلاب با عفو ۳۴۵۸ تن از محکومان به مناسبت میلاد پیامبر(ص)، دادیار دیوان عالی کشور گفت: ۱۰۰ نفر از افراد دارای محکومیت اعدام و ۷۶ محکوم امنیتی جزو عفوشدگان اخیر هستند.
2️⃣ رئیسی: با توجه به انجام واکسیناسیون دانشآموزان بالای ۱۲ سال و دانشجویان، از ابتدای آذرماه میتوان برای بازگشایی مراکز آموزشی با رعایت شیوهنامههای بهداشتی اقدام کرد.
3️⃣ مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت: تا کنون ۵۲ میلیون و ۳۷۹ هزار و ۵۷ نفر دُز اول، ۳۳ میلیون و ۶۷۴ هزار و ۷۳ نفر دُز دوم و ۸۴ هزار و ۳۴۰ نفر، دُز سوم واکسن #کرونا را تزریق کرده اند و مجموع واکسن های تزریق شده در کشور به ۸۶ میلیون و ۱۳۷ هزار و ۴۷۰ دُز رسید.
4️⃣ کویت سفیر خود از لبنان را فراخواند و ۴۸ ساعت به کاردار سفارت لبنان در کویت فرصت داد تا این کشور را ترک کند./ امارات و بحرین نیز در پی تنش اخیر میان لبنان و کشورهای حاشیه خلیج فارس، سفرای لبنان را اخراج کرده بودند.
#ثامن
#روشنگری
#جهاد_تبیین
۱۳ آبان روز مبارزه با استکبار(۲).m4a
11.61M
۱۳ آبان روز ملی مبارزه با استکبار
1️⃣- قبل انقلاب ۱۳ آبان ۱۳۴۳
2️⃣- حین انقلاب ۱۳ آبان ۵۷
3️⃣- بعد انقلاب
۱۳ آبان ۵۹ تسخیر لانه جاسوسی
۱۳ ابان ۹۷ تحریمهای شکننده
#نشست پایگاهی
# ثامن
روزمان را با #قرآن آغاز کنیم
👈جامعیت اسلام در کلام رهبری (5)
لَئِن لَم یَنتَهِ المُنٰفِقونَ وَ الَّذینَ فى قُلوبِهِم مَرَضٌ وَ المُرجِفونَ فِی المَدینَةِ لَنُغرِیَنَّکَ بِهِم؛
سورهی احزاب، بخشی از آیهی ۶۰ ؛ «اگر منافقان و کسانى که در دلهایشان مرضى هست و شایعهافکنان در مدینه، [از کارشان] باز نَایستند، تو را سخت بر آنان مسلّط مىکنیم ...»
☀️امام خامنه ای
در دیدار میهمانان کنفرانس وحدت اسلامى و جمعی از مسئولان نظام ۱۴۰۰/۰۸/۰۲
✅در مسائل امنیّتی و مسئلهی امنیّت داخلی جامعه: لَئِن لَم یَنتَهِ المُنٰفِقونَ وَ الَّذینَ فى قُلوبِهِم مَرَضٌ وَ المُرجِفونَ فِی المَدینَةِ لَنُغرِیَنَّکَ بِهِم؛ مسئلهی امنیّت.
✅یا «وَ اِذا جاءَهُم اَمرٌ مِنَ الاَمنِ اَوِ الخَوفِ اَذاعوا بِه؛ وَلَو رَدّوهُ اِلَی الرَّسول»تا آخر آیه؛ یعنی اسلام در همهی ابعاد مهمّ زندگی اجتماعی بشر حرف دارد. اینها که عرض کردیم نمونههای اندکی است از آنچه در قرآن کریم هست؛ صدها مورد از این قبیل در قرآن مشاهده میکنید.
✅کسی که اهل قرآن است و با قرآن و احکام قرآن آشنا است، میفهمد که اسلامی که قرآن معرّفی میکند، این است. اسلامی که قرآن معیّن میکند و معرّفی میکند، اسلامی است که در تمام شئون زندگی دخالت دارد، رأی دارد، نظر دارد، مطالبه دارد. خب، این را بایستی دانست و در مقابل افرادی که در این زمینه تلاش میکنند تا این حقیقت روشن را انکار کنند، بایستی پاسخگویی کرد.
✅عهد شیطان
👈عهد شیطان این است که قانونی بگذارد برای انسان که این قانون خلاف فطرت است، خلاف راهی است که انسان را به سر منزل طبیعی خود میرساند.
#طرح_کلی_اندیشه_اسلامی_در_قرآن
#جلسه_بیست_و_هفتم
چرا عدالت خواهی مصداقی نه؟
عبدالله گنجی
سخنان ریاست محترم شورای سیاستگذاری ائمه جمعه کشور درباره ملاحظات تریبونهای نماز جمعه، مجدداً بحث چگونگی عدالتخواهی را به میدان فضای مجازی و رسانهها کشاند. عدالتخواهی شاخصی از حیات دینی و سلامت جوانان این کشور محسوب میشود، اما تاکنون به جای رفع آسیبهای مورد مطالبه به جدالهای انرژیسوز منجر شده است. مشکل اساسی این است که عدالتخواهی تمرکز بر معلول دارد و کمتر ریشه و علت یافت میشود. روند عدالتخواهی ما متمرکز بر اصلاح یا حذف فرد است و طبیعی است که درگیر شدن با شاخه و رها کردن بدنه شاخهپرور بیفایده است. اینکه رهبری سالهای پیش در شیراز دانشجویان و عدالتخواهان را از ورود مصداقی نفی کردند به این دلیل بود که بین عدالتخواهی مصداقی و اشراف حقوقی بعضاً فاصله وجود زیادی دارد. همانگونه که یک فرد حق دارد عدالتخواهی کند، فرد مقابل نیز حق دارد شکایت کند و کافی است نقطهای در سخن عدالتخواهان یافت شود که با واقعیت سنخیت نداشته باشد. کشاندن جوان عدالتخواه به عرصه قضا طبق قانون اساسی حق فرد است، اما خروجی آن مبارزه با عدالتخواهی خواهد شد. عدالتخواهی مصداقی عواطف را تحریک و تنفر را در جامعه رشد میدهد و در عین حال مشکلی از فساد حل نمیکند. عدالتخواهی مصداقی اگر از تریبونهای نظام باشد و مبنی بر اطلاعات دقیق نباشد، مشکل مضاعف خواهد شد، یعنی حاکمیت با آبروی افراد بازی میکند و اگر آن صاحب تریبون به دادگاه فراخوانده شود – مثلاً یک امام جمعه – سخن این خواهد شد که امام جمعه را محاکمه میکنند که یک سر این محاکمه به دروغگویی ختم میشود و سر دیگر آن به خفه کردن عدالتخواهی در کشور. اگر از تریبونهای نماز جمعه شخصی مورد عتاب قرار گیرد و مشخص شود اطلاعات خطیب دقیق نبوده است بدتر از عدالتخواهیِ بدون اطلاعات یک گروه دانشجویی است. البته در عدالتخواهی مصداقی نیز وحدت رویه وجود ندارد و موضوع میتواند محل منازعه یا مفاهمه باشد، مثلاً افشای یک رانت (استخدام دختر نماینده) قبل از اقدام ارزشمند است، اما افشای دارایی یک فرد بدون اعلام مسیرهای حصول آن میتواند مسئلهساز شود. ما در حرف انکار میکنیم، اما در عمل هر کس دارای ثروت باشد در کشور ما مشکوک معرفی میشود. حال آنکه از کجا آوردی مهم است نه چه داری؟ اگر صرفاً با چه داری درگیر شویم و حجتی برای ورودیهای آلوده نداشته باشیم به کمونیسم نزدیک شدهایم. حال آنکه ما مدعی هستیم اسلام ثروت مشروع را به رسمیت میشناسد.
بدون تردید عدالتخواهی، مؤثر، مفید، شخصی نشده و اصلاحگر باید متمرکز بر رویهها، روندها، قوانین و ابلاغیات باشد تا ریشه فساد اصولی خشک شود. زمانی که بحث حقوقهای نجومی مطرح شد، سراغ هر کسی میرفتیم که چرا اینقدر حقوق دریافت میکنی؟ با ناراحتی پاسخ میداد مگر شخصاً برای خود حقوق وضع کردم و ابلاغی را نشان میداد که مربوط به سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور بود. حال فرد عدالتخواه به جای پیگیری ابطال آن ابلاغ با وزیر و استاندار و مدیر درگیر است که حقوق شما غیرطبیعی است در حالی که او شخصاً هیچ جرم و تخلفی نکرده است.
اگر دولت رئیسی مدعی پیشگیری از فساد در دولت است (به جای برخورد بعدی در قوه قضائیه) باید مسیرهای شناخته شده فساد را نورتابانی کند. گمرک، بانک، شرکتهای دولتی، سیستم اخذ مالیات و واگذاریهای زمین و املاک دولتی، کانون فساد است. آیا اصلاح این روندها طی چهار سال ممکن نیست؟ شرکتهای دولتی منشأ گرانی و رانت است، اما ما دوربین برداشته در بازار دنبال چرایی رشد قیمت میگردیم. ۹۰ درصد لبنیات کشور در اختیار شرکتهای دولتی است. تقریباً همه سیمان کشور در اختیار شرکتهای دولتی و حاکمیتی است و مدیران آنها فقط به این فکر میکنند که پایان سال سودده معرفی شوند و برای این سوددهی سیمان را تولید و انبار میکنند و بعد به مردم میگویند برق کارخانه قطع میشد و ... جریان عدالتخواه در کشور باید ضمن رصد و پالایش دائمی سلامتی خود، بر روندها، تصمیمات حاکمیتی، قوانین آلودهساز و... متمرکز شود تا نتیجه حاصل شود. اینکه فردی در شمال تهران به دنیا بیاید و ما به او خرده بگیریم که چرا در میدان شوش زندگی نمیکنی از جنس مساوات سوسیالیستی است. مرز عدالتخواهی در اسلام و سوسیالیسم بسیار نزدیک است و از قضا سوسیالیسم بعضاً جذابتر است، به صورتی که قبل از انقلاب اسلامی امثال منافقین، اسلام را دستورالعمل مبارزه نمیدانستند و به همین دلیل به التقاط روی آوردند.
همانگونه که اسلام فقر را مذمت میکند و بر بیعدالتی میشورد ثروت مشروع را به رسمیت میشناسد و نمونههای آن در صدر اسلام را مروج دین و به مثابه صندوق پیامبر معرفی میکنند؛ بنابراین با تمرکز بر روندهای فسادزا با افراد درگیر نشویم تا عدالتخواهی در تنگناهای حقوقی گرفتار نشود و تنفر و احساس ظلمشدگی محور منازعات نشود.
آیاصداوسیما در حق علیاکبری و نماز جمعه جفا کرد؟
دومین گزارش داغ صداوسیما بعد از انتصاب دکتر جبلی، مربوط به حجت الاسلام علی اکبری، رئیس شورای سیاست گذاری ائمه جمعه بود.
در گزارشی که در بخش خبری 20:30 درباره شورای سیاستگذاری ائمه جمعه و ریاست آن پخش شد، اینگونه القا می شود که علت جابجایی امام جمعه لواسان در هفته های گذشته که با انتقاد برخی گروه های مدعی عدالتخواهی همراه شد مربوط به ورود حجت الاسلام لواسانی به بیان مصادیق فساد در محدوده لواسان است که نباید این کار انجام می شد و برای تاکید بر این موضوع قطعه ای از اظهارات حجت الاسلام علی اکبری که موید این موضوع است پخش می شود.
اما واقعیت ماجرا این نیست
در ادامه صحبت های رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه که این روزها نوک پیکان انتقادات برخی گروه های مدعی عدالتخواهی او را نشان گرفته است، علی اکبری نکته ای را بیان می کند که متاسفانه در گزارش صداوسیما اشاره ای به آن نشده است؛ در صورتی که همین یکی دو دقیقه اضافه شاید از اساس تولید همچنین گزارشی را منتفی می کرد.
علی اکبری در ادامه فیلم مورد اشاره رسانه ملی می گوید: «اگر امام جمعه روی مسائل و مفاسدی که در منطقه او اتفاق می افتد چشم ببندد و بی تفاوت باشد، او عزل نمی خواهد بلکه منعزل است. او به آن منطقه رفته است که روی همین مسائل تمرکز کند.»
نیاز به تحول در نهاد نماز جمعه به معنای تغییر در محتوای خطبه های دوم و یا موارد دیگری که مجال طرح آن در این گزارش نیست، کاملا محسوس است اما جنس حواشی بعد از جابجایی حجت الاسلام لواسانی، نامه های ردوبدل شده و همچنین گزارش اخیر 20:30 به عنوان پرمخاطب ترین بخش خبری تلویزیون را می توان نوعی جفای ناخواسته در حق شورای سیاست گذاری ائمه جمعه و نهاد پربرکت نماز جمعه دانست.
🌐 پرسمان سیاسی
روزمان را با #قرآن آغاز کنیم
👈مبارزه با استکبار تا کی؟ (1)
🌹مبارزه بیپایان
سوره 47. محمد آيه 4
فَإِذَا لَقِيتُمُ الَّذِينَ كَفَرُواْ فَضَرْبَ الرِّقَابِ حَتَّى إذَآ أَثْخَنتُمُوهُمْ فَشُدُّواْ الْوَثَاقَ فَإِمَّا مَنّاً بَعْدُ وَإِمَّا فِدَآءً حَتَّى تَضَعَ الْحَرْبُ أَوْزَارَهَا
پس هرگاه با كسانى كه كافر شدند روبرو شدید، گردنهایشان را بزنید تا آن كه آنان را از پا درآورید (و چون در دست شما اسیر شوند) پس آنان را سخت ببندید (تا فرار نكنند) سپس، یا بر آنان منّت نهید (و آزادشان كنید) و یا با گرفتن فدیه و عوض، رهایشان كنید تا جنگ بار سنگین خود را بر زمین نهد.
🌳جنگ کی تمام می شود؟👇
در ارتباط با این آیه ، از پیغمبر (ص) سؤال میکنند که چه زمانی جنگ، سنگینی خودش را زمین میگذارد؟ انتظار داشته که پیغمبر یک جواب سطحی به او بدهد. حضرت میگویند: *«این #جهاد همواره هست، از آن زمانی که من مبعوث شدم این جهاد هست، تا زمانی که آخرین از امت من، مهدی امت، با #دجّال روبرو شود.»*
تا آن موقع، جنگ بار خودش را بر زمین نمیگذارد.
این دیگر چه جهادی است؟!
یک جهادهایی داریم، جهاد مقطعی که میشود ۸ سال دفاع مقدس. یک جهاد داریم که #جهاد_بیپایان است و ته ندارد.
اگر کسی خودش را در حالت صلح و آرامش فرض کند، این معلوم است که نفهمیده این جهاد بیپایانی است. که از موقع بعثت پیامبر شروع شده تا اینکه مهدی (عج) با دجال روبرو شود.
جهاد همواره هست ...*
👈مصادیق پیروی از شیطان
وابستگی به تجمّلات، چشم و هم چشمی و دنیاگرایی، پوز دادن برای دیگران خود اینها از مصادیق پیروی از شیطان است که انسان با رها کردن خود از این بندها میبیند چقدر راحت میشود و میبینی هیچ قید و بندی دست و پای او را نبسته در راه خدا.
#طرح_کلی_اندیشه_اسلامی_در_قرآن
#جلسه_بیست_و_هفتم
حرف روز
عاقبت ترک فعل یک وزیر!
در روزهای اخیر حمله سایبری به زیرساختهای وزارت نفت و اختلال در پمپبنزینها، جامعه و مسئولین کشور را با این سؤال مواجه کرد که چگونه ممکن است یک نهاد حاکمیتی تا این حد ضعیف باشد که از بیرون موردحمله قرار گیرد و زندگی و آسایش مردم به گروگان گرفته شود؟!
نکات تحلیلی:
1️⃣- ایران ۸۵ میلیون جمعیت دارد؛ اما آخرین آمار حوزه ارتباطات کشور حاکی از آن است که ۱۳۱ میلیون و ۵۴ هزار مشترک تلفن همراه در کشور وجود دارد که ضریب نفوذ تعداد مشترکین تلفن همراه در کشور را به 156.91 درصد رسانده است.
2️⃣- یکی از برنامههای مهم دولتها در سالهای گذشته توسعه دولت الکترونیک بوده و هدف آن بهینهسازی مستمر ارائه خدمات، مشارکت عمومی و حکمرانی از طریق تحول ارتباطات داخلی و خارجی بر پایه فناوری، اینترنت و رسانه بوده است. بانکها، پمپبنزینها، سدها، نیروگاهها، بنادر، توزیع کالا و خدمات در این بستر شکل میگیرد.
3️⃣مقام معظم رهبری از سال ۱۳۸۴ بارها بر استقلال و حکمرانی در فضای مجازی، هم در حوزه زیرساخت و هم در حوزه محتوا، تأکید داشتهاند. بیتوجهی دولت قبل به حکمرانی در عرصه فضای سایبر با گلایههای متعدد رهبر معظم انقلاب مواجه شده است؛ رهبر انقلاب اسلامی در ارتباط تصویری با جلسه هیئت دولت در شهریورماه سال 99، فرمودند: «بنده روی مسئله شبکهی ملّی اطلاعات اینهمه تأکید میکنم. این شورای عالی فضای مجازی و مرکز ملّی فضای مجازی که تشکیل دادهایم و بنده اصرار داشتم و دارم که این [شورا] تشکیل بشود و رؤسای محترم در آن شرکت کنند و تصمیمگیری کنند و اجرا کنند، به خاطر اهمیت این مسئله است؛ نمیشود این مسئله را رها کرد و من میبینم که آن اهتمام لازم به خرج داده نمیشود».
4️⃣به خاطر عدم توسعه زیرساختهای امن فضای ارتباطی، ایران در حوزه محتوا و دولت الکترونیک مورد هجمه قرار گرفته و باید در این زمینه شبکه ملی اطلاعات بهعنوان یکی از فعالیتهای اولویتدار دولت، موردتوجه قرار گیرد.
در دولت الکترونیک، پشتیبانی و حراست از زیرساختهای ارتباطات بهاندازه مرزهای سرزمینی و بلکه بیشتر اهمیت دارد و دولت روحانی این عرصه را بهصورت کامل رها کرده و در اختیار بیگانگان گذاشته بود و طبیعی بود که در ماههای گذشته در حوزه حملونقل ریلی، حملونقل دریایی و حملونقل جادهای با حملات سایبری مواجه شویم. قوه قضاییه در زمان دولت قبل، آقای جهرمی وزیر ارتباطات وقت را به خاطر ترک فعل در دوره مسئولیت احضار کرد و با قرار وثیقه آزاد نمود که اکنون دیگر خبری از آن دادگاه نیست!
✍️#فرهاد_مهدوی
👈گزارش روز
✅نقشه سعودی برای لبنان
عربستان روز جمعه به سفیر لبنان ۴۸ ساعت مهلت داد تا خاک این کشور را ترک کند و واردات تمامی کالاهای لبنانی را نیز متوقف کرد. این اقدام ریاض پس از انتشار نقلقولی از وزیر اطلاعرسانی لبنان درباره تجاوزگری ائتلاف سعودی به یمن انجام گرفت؛ وی در پاسخ به این پرسش که تحولات جاری در یمن را چگونه ارزیابی میکند، گفته است: «تجاوز وحشیانه به یمن که هشت سال از آن میگذرد، باید متوقف شود. آنچه یمنیها انجام میدهند، حقوق قانونی آنها در دفاع از خود است و من پایداری مردم یمن در قبال این تجاوز را ارج مینهم».
گزارههای خبری:
1️⃣- «محمد البخیتی» عضو ارشد جنبش انصارالله هدف از تشدید تنش سیاسی عربستان علیه لبنان را به زانو درآوردن مردم لبنان و به بردگی کشیدن آنها ارزیابی کرد.
2️⃣نایبرئیس شورای اجرایی حزبالله نیز در واکنش به این اقدام سعودی، گفت: «حمله سعودی به لبنان دلیل شکست و سردرگمی سیاسی است و آنها میخواهند با این کار بر شکست پروژههای خود در لبنان و نیز شکست خود در یمن و مأرب سرپوش بگذارند. لبنان ذلیل و توسریخور سعودی، امارات یا هیچ کشور دیگری نیست و ارعاب یا تضعیف کرامت ملی آن از سوی هر کسی مردود و محکوم است».
3️⃣- در پی تنش اخیر، برخی کشورهای شورای همکاری خلیجفارس نیز سفرای خود را از بیروت فراخواندند و در این میان بحرین و امارات پیشتاز بودند. این وقایع در حالی اتفاق میافتد که دولت جدید لبنان بهتازگی تشکیل شده است.
👈گزارههای تحلیلی:
1️⃣- عربستان به دنبال عدم ثبات سیاسی در لبنان است و در این مسیر طی چند وقت اخیر اقداماتی را برای به آشوب کشیدن لبنان انجام داده است. مهمترین اقدام ریاض در این زمینه، حمایت از فالانژها و حمله به طرفداران حزبالله و جنبش امل در پی اعتراض به مسکوت ماندن پرونده انفجار بندر بیروت بود. عربستان سعودی در این ماجرا به دنبال این بود که پروژه جنگ داخلی در لبنان را کلید بزند که با هوشیاری حزبالله و مردم لبنان خنثی شد. اکنون نیز ریاض به دنبال عدم ثبات سیاسی بعد از تشکیل دولت در لبنان است تا خلأ سیاسی در لبنان را به خلأ امنیتی مبدل کند.
2️⃣- آنچه عربستان در این مقطع نسبت به لبنان انجام میدهد، نشئتگرفته از خصومت آن با حزبالله است. تاکنون ترفندهای زیادی برای درگیر کردن حزبالله در لبنان از سوی عربستان صورت گرفته، اما هیچکدام از این موارد از جنگ داخلی تا عدم حضور حزبالله در عرصه سیاسی، به نتیجه نرسیده است و سخنان وزیر اطلاعرسانی لبنان تنها بهانهای برای ایجاد تنشهای جدید با لبنان با هدف ضربه زدن به حزبالله است. در ماجرای مشکلات انرژی در لبنان نیز هیچکدام از کشورهای عربی همراه با سیاستهای ریاض، سوختی به لبنان تحویل ندادند تا تنها حامی ملت لبنان را با چالش مواجه ساخته و بین ملت و حزبالله فاصله اندازند. تدبیر بهموقع سید حسن نصرالله و همراهی تجار لبنانی در خرید سوخت از ایران، این نقشه سعودی را باطل کرد و اینک نقشه جدیدی برای فشار دیپلماتیک بر لبنان آغاز شده است؛ اما واقعیت آن است که لبنان به لحاظ اقتصادی و سیاسی هیچ نیازی به این کشورهای عربی ندارد. به گفته عبدالباری عطوان، سردبیر روزنامه رأی الیوم: «لبنان در مقابل آمریکا زانو نزد، آن را به چالش کشید و محاصرهاش را شکست و اعراب آمریکایی در اوج بحران سوخت، حتی یک بشکه نفت به آن پیشنهاد نکردند. چه سفیرانشان را فرابخوانند و چه آنها را نگه دارند، چیزی تغییر نخواهد کرد، شاید توطئهها کمتر شود و خیر ممکن است از باطن شر حاصل شود».3️⃣- عربستان سعودی تا مقطع انتخابات آتی لبنان در 7 فرودین ماه همچنان به دنبال ایجاد تنش و کاهش مقبولیت حزبالله در لبنان است تا از این طریق بتواند دستاورد سیاسی در انتخابات پارلمانی آینده به دست آورد؛ بنابراین با ایجاد برخی تنشهای خودساخته با همراهی برخی کشورهای عربی هرازچندگاه شاهد چنین اتفاقاتی در آینده خواهیم بود.
✍️#محمدرضا_فرهادی
✅ #یک_خبر_یک_تحلیل (۹۱)
🌀 خبر: «حسین انصاریراد» فعال اصلاحطلب در گفتوگو با روزنامه آرمان، درباره چگونگی احیای امید و اعتماد مردم اظهار داشت: «سیاستها باید اصلاح شود. مسئله جنگ با آمریکا و غرب محصولش محرومیت ایران از بسیاری از مزایای اقتصادی، فرهنگی و سیاسی است که یک نمونه آن تحریمهاست. اینکه ایران بتواند آمریکا و غرب را شکست بدهد، به عوامل زیادی وابسته است.
🍃🌹🍃
❌ گزارههای خبری: گره زدن اقتصاد کشور به غرب، خطاي محاسباتي برخی از سياسيوني است كه به تولید داخل و شعار «ما میتوانیم» باور ندارند.
🔸 ترك فعل برخي مجريان دولتهای گذشته حاصل همين تفكر بود. سال ۱۳۹۴ اوج وعدههای برجامي رئیسجمهوری است كه تكرار هر بند آن خود دليل محكمي بر شکست سیاست ناباوران تكيه بر داخل است: «والله بدانید که با رفع تحریمها شما هم منتفع خواهید شد و نیازی نیست نگران باشید. (۹۴/۷/۲۰)
🔹 محمدباقر نوبخت معاون رئیسجمهور و سخنگوی دولت نيز همان زمان اعلام كرد: «در صورت توافق در مذاکرات، ۱۰۰ میلیارد دلار به منابع اقتصاد کشور تزریق میشود». (۹ خردادماه ۹۴)
🔺 نكته پاياني: ماهوي بودن اختلاف آمريكا با جمهوری اسلامی ايران، قائم به شخص نبودن رفع اختلافات و اصلاح نشدن نگاه استعمارگرايانه آمریکا از قبل از انقلاب تا به الآن که شاهد ایرانی پرقدرت در منطقه هستیم، با خروج و شكست #برجام بدفرجام توسط آمريكا مبتني بر نگاه خوشبینانه دولت سابق به مذاکره با کدخدا، ديوار بیاعتمادی به آمريكا را بلندتر از گذشته كرده است.
✍️حسين عباسيان
#روشنگری
#ثامن
#جهاد_تبیین