🔰رسمیت یافتن قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران
12 آذر 1358
🔸پس از استقرار نظام جمهوری اسلامی، به منظور فراهم آمدن زمینههای عملی مناسب برای حاکمیت اسلام در تمامی شؤون مملکت، لازم بود قانون اساسی که مبین بنیادهای فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و اقتصادی جامعه ایران بر اساس اصول اسلامی باشد، تدوین گردد. بر همین اساس مجلس خبرگان قانون اساسی در 28 مرداد 1358، با عضویت 75 نماینده از سراسر کشور تشکیل شد. این مجلس با عضویت تعداد زیادی از اسلامشناسان، فقها و با کوششهای مستمر و شبانهروزی شهید بهشتی و نیز شهدای محراب و با تأکید حضرت امام مبنی بر آن که قانون اساسی باید صد در صد اسلامی باشد، توانست قانون اساسی را تدوین کند.
این قانون در مدت 4 ماه فعالیت این مجلس نهایتا در دوازده فصل و 175 اصل تنظیم گردید و در 24 آبان 1358، به تصویب دو سوم نمایندگان رسید. سرانجام در همهپرسیای که طی روزهای یازدهم و دوازدهم آذر 1358، انجام گرفت، ملت ایران با 99/5% رأی موافق، قانون اساسی را مورد تصویب نهایی قرار دادند. حضرت امام حاشیه قانون اساسی را جهت اجرا تنفیذ نموده و فرمودند: «قانون اساسی یکی از ثمرات عظیم بلکه بزرگترین ثمره جمهوری اسلامی است».
🔸عرصه های تبیینی:
اسلامی بودن متن قانون اساسی و منحصر بفرد در طول تاریخ.
تدوین توسط نمایندگان مردم.
اخذ تاییدیه از نمایندگان مردم
برگزاری رفراندوم عمومی در سطح کشور در ۲ مرحله، هنگام تدوین و هنگام ایجاد اصلاحات در سال ۱۳۶۸.
مقایسه با تدوین قانون اساسی در دیگر کشورها
برخی کشورها مثل انگلیس اصلا قانون اساسی ندارند.
عمل دقیق به قانون اساسی در طول سالیان بعد از انقلاب
🔰بررسی مطبوعات روز/ پرونده داغ مطبوعات برای قانون عفاف و حجاب
انتقاد روزنامه خراسان از لایحه حجاب: گسلهای اجتماعی بیشتر میشود
🔹خراسان، نوشت:«با مروری به وقایع سال ۱۴۰۱ و اغتشاشاتی که نقش برخوردهای تند برخی عناصر انتظامی در قالب گشت ارشاد در آن مشخص بود، باید نگران بود که با دادن مجوز به گروه های امر به معروف و حتی مجوز به اتباع خارجی و مجازات های مالی سنگین و محرومیت های اجتماعی قابل ملاحظه، ممکن است برخی گسل های اجتماعی فعال شود و شاهد واکنش های اجتماعی باشیم.»
تعريف بی حجابی مشخص نيست
🔹اعتماد، با یک حقوقدان گفتگو کرده که معتقد است:«هيچ تعريفي از حجاب نه در قانون مجازات اسلامی، نه در قانون حمايت از آمران به معروف و نه در قانون جديد كه تحت عنوان حجاب و عفاف مطرح شده، ارائه نشده است. بين فقهای معاصر و علماي علم حقوق هم در خصوص بی حجابی يا بدحجابی، اختلافنظر شديدی وجود دارد.»
انتقاد تند شاعر افغانستانی از دخالت دادن اتباع
🔹فرهیختگان، به قلم کاظمی شاعر افغانستانی نوشت:«من نمیدانم مسئولان محترم به این اندیشیدهاند که این قضیه چقدر میتواند تبعات منفی اجتماعی و حتی امنیتی داشته باشد؟ درحالیکه جامعه مهاجر در این اواخر بهشدت زیر ضربه گروههای مهاجرستیز واقع شده است در توجیه این قضیه گفته شده است که این آمران به معروف، قرار است فقط برای خود جامعه مهاجر کار کنند. ولی چنین چیزی از متن برنمیآید»
توضیح روزنامه دولت درباره چرایی قرار گرفتن در روند ابلاغ
🔹ایران، در گزارشی نوشت:«به واسطه مواضع صریحی که مسعود پزشکیان رئیس جمهور در مخالفت با رویکرد سلبی و قهری با مسأله حجاب مطرح کرده بود. این انتظار در جامعه ایجاد شده بود که فرصتی برای اصلاح قانون پیش از ابلاغ آن فراهم آید. با وجود این، ترتیبات قانونگذاری ایجاب میکرد قانونی که با رأی نمایندگان مجلس یازدهم و در کمیسیون حقوقی و قضایی آن تصویب شد، به ناگزیر در روند ابلاغ قرار گیرد.»
با چوب وفاق قانون ذبح نشود!
🔹کیهان، نوشت:«بر رئیسجمهور محترم و البته دیگر قوای کشور است که نگذارند برخی خناسان، قانون را دستخوش امیال نفسانی و جریانی خود قرار دهند و مراقب پوست خربزههایی باشند که برخی سیاسیون با تفسیرهای ناصواب خود و توسل به واژههای جذابی همچون «وفاق» زیر پای آنها قرار میدهند تا در بستر آن، قانون اساسی و قوانین کشور را ذبح کنند.»
این مصوبه علیه حجاب نیز هست
🔹هممیهن، نیز در سرمقاله نوشت:«این مصوبه اغلب ویژگیهایی که یک قانون لازم دارد را ندارد. در حقیقت، فوریتر از مخالفت عمومی اغلب مردم با چنین مصوبهای، فقدان مجریانی است که به آن اعتقادی داشته باشند. مسئله بر سر حجاب داشتن و نداشتن نیست. این مصوبه به تعبیری علیه حجاب نیز هست و موجب تضعیف بیش از پیش حجاب میشود.»
🔹️بخش بررسی مطبوعات هر روز مروری بر مهم ترین مطالب روزنامه ها دارد. نظرات و پیشنهادات خود را در کامنت با ما در میان بگذارید. چه روزنامه هایی از نظر شما در اولویت است و مطالب چه شخصیت هایی در روزنامه ها مورد بررسی قرار گیرد؟
#بررسی_مطبوعات_روز
۱۴۰۳/۰۹/۱۲
https://eitaa.com/samen_lorestan1401
https://eitaa.com/samen_lorestan
https://eitaa.com/tolidemohtava1401
SedayeEnghelab-Hafeze03-09-10 (1).mp3
4.11M
📢#صدای_انقلاب شماره۱۴۸۳
💠غارتگری انگلیسیها
💠نگاهی به حضور استعمارگران انگلیسی در شبه قاره هند
💠آثار حضور استعمارگران در شبه قاره هند وسیعتر از آن است که بتوان در متنی مختصر بیان کرد. در این زمینه، میتوان به مطالعات «پل باران» درباره عملکرد استعمارگران در هند اشاره کرد که اثر ارزشمندی است. باران که از نظریهپردازان بزرگ مکتب وابستگی است، اعتقاد دارد هندوستان در قرن 18، یکی از کشورهای توسعه یافته جهان بود. وی مینویسد، وضعیت اقتصادی این کشور، نسبتاً پیشرفته و روشهای تولیدی، صنعتی و سازمان تجاری آن با سایر بخشهای جهان قابل قیاس بود...
#استعمار
#غارت
#صبح_صادق
#صدای_انقلاب
https://eitaa.com/samen_lorestan1401
https://eitaa.com/samen_lorestan
https://eitaa.com/tolidemohtava1401
45.13M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 لشکر خدا با ماست، اگر بنده خدا باشیم
🔹نماهنگ ویژه درباره شرط تحقق نصرت الهی و جاری شدن کمکهای خداوند برای ما از نظر رهبر انقلاب
https://eitaa.com/samen_lorestan1401
https://eitaa.com/samen_lorestan
https://eitaa.com/tolidemohtava1401
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 عراقچی: نادیدهگرفتن نقش رژیم صهیونیستی در بازگشت تروریسم به سوریه اشتباه است
🔹با آقای فیدان راههای برقراریِ ثبات در سوریه را بررسی کردیم؛ ما اتفاقنظر داریم که باید از دستاوردهای روند آستانه حفاظت بکنیم و توافق کردیم که جلسهٔ بعدیِ وزرای خارجهٔ این روند را بهزودی برگزار کنیم.
🔹آثار مشکلات سوریه میتواند به همسایگان این کشور سرایت بکند.
https://eitaa.com/samen_lorestan1401
https://eitaa.com/samen_lorestan
https://eitaa.com/tolidemohtava1401
🔰#یادداشت | اشغال حلب با بمب های رسانه ای!
🔹تنها دقایقی پس از اعلام آتش بس بین لبنان و رژیم صهیونی، زمانی که افکار عمومی کشورهای مسلمان بویژه مقاومت منطقه متوجه بازگشت آوارگان لبنانی به شهرهای خود و سرنوشت غزه بود، تهاجم سازمان یافته گروههای تروریستی وابسته به آمریکا و رژیم صهیونیستی و مورد حمایت برخی کشورهای منطقه ای را به مناطقی از شمال سوریه و تصرف شهر حلب بودیم.
🔹تهاجمی که بدون دفاع جدی از طرف ساکنان حلب و شهرها و روستاهای اطراف آن مواجه شد و در پی این عدم مقاومت، تروریست ها توانستند در ظرف چند روز پیشروی قابل ملاحظه ای داشته باشند.
اما آیا این پیش روی نشان دهنده برتری گروههای تروریستی در میدان و در صحنه نبرد است؟
🔹اگرچه طراحی غربی-عبری برای ایجاد جبهه جدید و انحراف افکار عمومی جهانی از شکست صهیونیست ها در برابر حزب الله لبنان، دلیل اصلی این صحنه آرایی در خاک سوریه بود، اما سرعت پیش روی گروههای تروریستی بواسطه پشتیبانی رسانه ای قوی از این جریان تکفیری بود.
🔹انتشار خبرهای دروغ و شایعه سازی درباره؛ کودتای ارتش سوریه، فرار رییس جمهور سوریه به روسیه، عدم پشتیبانی ایران از سوریه و خیانت روسها به دولت بشار اسد، استقبال مردم از گروههای تروریستی و پیوستن شیوخ طوایف به جریان های تکفیری و دهها خبر دیگر برای تاثیرگذاری بر فضای ذهن و فکر مردم سوریه به مدد رسانه های جریان سلطه و صهیونیزم باعث تضعیف روحیه ایستادگی در برابر تجاوز و تهاجم تروریست ها شد و پیروزی مقطعی را برای آنها پدید آورد.
🔹حال که معادلات صحنه در حال تغییر و دگرگونی است و نیروهای ارتش سوریه به دنبال تسلط بر اوضاع هستند، ضرورت هوشیاری در برابر جنگ رسانه ای قدرت های پشتیبان گروههای تروریستی بیش از پیش احساس می شود. فعالان رسانه و فضای مجازی در داخل کشور باید با دقت صحنه تحولات را رصد کرده و فریب تکنیک های رسانه ای دشمنان منطقه و مقاومت را نخورند!
✍🏼#علی_حیدری
https://eitaa.com/samen_lorestan1401
https://eitaa.com/samen_lorestan
https://eitaa.com/tolidemohtava1401
🇮🇷
✅ تروریستهای تحریرالشام
وتحولات سوریه
با قاطعیت میتوان ادعا کرد که پشت تحرکات گسترده گروههای تروریستی تحریرالشام، سازمانهای جاسوسی سیا و موساد و همکاری برخی قدرتهای منطقهای وجود دارد
دلیل آن هم این است که هدف اصلی این فتنه ی خطرناک ایجاد آشوب و نا امنی در سوریه و کشورهای همسایه و تضعیف و شکست جریان مقاومت و به زعم خود طراحی خاورمیانه جدید است، و چنین وضعیتی مطلوب رژیمصهیونیستی، آمریکا و کشورهای غربی است.
⬅️ این اقدامات تروریستی دارای تأثیرات محلی، منطقهای و بینالمللی است: ایجاد ناامنی، مختل نمودن نظم جامعه، مشغول کردن دولت سوریه و ایجاد نارضایتی و شورش از اهداف آنها در داخل کشور سوریه بعنوان معبر و پشتیبان اثرگذار مقاومت است، بشار اسد در سالهای اخیر نقش ویژه و بی بدیلی در شکلگیری محور مقاومت داشته است به همین خاطر مورد بغض و کینه ی سران نظام سلطه، رژیم غاصب اسرائیل و برخی سران کشورهای مسلمان است. سخنان اسد در نشست اخیر ریاض و متمایز بودن آنها از سخنان سران و نمایندگان کشورهای اسلامی گواه روشنی بر این مدعاست، او با صراحت و شجاعت در رابطه با فلسطین و غزه خطاب به حاضرین گفتند: بدون برنامه اجرایی، ما در نسلکشی امروز شریک خواهیم بود، شک ندارم که اینگونه سخن راندن خوشایند برخی از سران دورویِ مدعی دشمنی و مبارزه با اسرائیل نبوده است.
⬅️ پیامدهای منطقهای بحران سوریه و عملیات تروریستهای تکفیری میتواند ایجاد ناامنی و تبدیل منطقه به کانون تجمع تروریستها از ملیتهای مختلف، بدبینی کشورها نسبت به همدیگر ، ایجاد اختلاف و جلوگیری از همگرایی و وحدت رو به رشد کشورهای اسلامی که به شدت در کانون توجه آمریکاییها و رژیمصهیونیستی قرار گرفته، باشد.
⬅️ در سطح بینالمللی هم پیامدهای بحران سوریه برای جبهه استکبار حائز اهمیت است، اوکراین در ماههای اخیر نقش قابل توجهی در تشدید بحران سوریه ایفا کرده است. گزارشها نشان میدهد، نیروهای اطلاعاتی اوکراین از طریق ترکیه وارد خاک سوریه شده و گروههای تروریستی را آموزش داده و تجهیز کردهاند. این اقدامات شامل راهاندازی کارگاههای ساخت پهپاد برای تقویت توان عملیاتی این گروهها بوده و همچنین مراکز آموزشی سرّی برای شبهنظامیان تحریرالشام ایجاد شده است. یکی از این مراکز در منطقه «جبل الزاویه» در حومه ادلب واقع شده که تحت حفاظت شدید قرار دارد و میزبان بیش از ۲۰۰ شبهنظامی از ملیّتهای گوناگون است.
این اقدامات نشاندهنده تلاش اوکراین برای ایجاد فشار بر روسیه و تعمیق بحران در سوریه است که به نظر میرسد بخشی از راهبردهای گستردهتر ناتو برای بینالمللی کردن این بحران باشد.
با توجه به حضور بازیگران متعدد و منافع متضاد در سوریه این تحولات میتواند پیامدهای گستردهای برای امنیت منطقهای و حتی بینالمللی داشته باشد.
🔺بنابراین جمهوری اسلامی ایران و کشورهای اسلامی باید با توجه به ابعاد مختلف موضوع و نقش آمریکا و رژیمصهیونیستی در بحران سوریه و پیامدهای خطرناک آن برای منطقه، با درایت، مسئولیت پذیری و همکاری نسبت به اتخاذ تصمیمات سنجیده، مؤثر و راهبردی با تأکید بر حفظ تمامیت ارضی سوریه اقدام، و با عقلانیت تهدید را تبدیل به فرصت نمایند.
✍علی چراغیان ۱۴۰۳/۹/۱۱
#روشنگری
#تحریرالشام
#سوریه
اردوغان: اوضاع سوریه را زیر نظر داریم
🔹موضع ما حفاظت از حق حاکمیت سوریه و پایان حالت بیثباتی در این کشور از طریق توافقی است که خواستههای ملت سوریه را برآورده کند.
🔹تمام اقدامات لازم برای جلوگیری از آسیب رسیدن به امنیت ملی ترکیه را انجام خواهیم کرد.
https://eitaa.com/samen_lorestan1401
https://eitaa.com/samen_lorestan
https://eitaa.com/tolidemohtava1401
5.83M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
خجالت میکشیدم بگویم از شهادت پسرم شاد شدم
روایتی از بانوی مقاومت: وقتی خبر شهادت پدر و برادرم را شنیدم بسیار ناراحت و غمگین شدم ولی وقتی خبر پسرم را به من دادند بسیار خوشحال شدم انگار بخشی از من در بهشت است زیرا معتقدم قطعا جای او در بهشت است.
https://eitaa.com/samen_lorestan1401
https://eitaa.com/samen_lorestan
https://eitaa.com/tolidemohtava1401
🔰 نشست فوقالعاده شورای امنیت درباره شمال سوریه
🔸شورای امنیت سازمان ملل به درخواست سوریه، نشستی فوقالعاده برای بررسی حملات تروریستها به شمال سوریه و حلب برگزار میکند.
https://eitaa.com/samen_lorestan1401
https://eitaa.com/samen_lorestan
https://eitaa.com/tolidemohtava1401
38.12M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔰عراقچی در دمشق؛ تجدید حمایت ایران از سوریه دربرابر تروریسم
🔻گزارش اختصاصی خبرنگار تسنیم در دمشق
🔹وزیرخارجه ایران در فاصله زمانی اندکی از آغاز عملیات تروریستها در سوریه، به دمشق سفر کرد.
🔹این سفر همزمان با پیشرویهای ارتش سوریه به فرماندهی محمود ابراهیم، رئیس ستاد مشترک نیروهای مسلح بمنظور دفع حملات تروریستها در حماه و حمایت بسیاری از کشورهای عربی و غیرعربی از سوریه در مبارزه با تروریسم صورت پذیرفت.
🔹عراقچی در خلال این سفر، حامل پیام مقام معظم رهبری مبنی بر موضع اصولی ایران در حمایت از سوریه در مبارزه با تروریسم برای رئیسجمهور این کشور بود.
🔹اسد نیز در خلال این دیدار بر اهمیت حمایت متحدین در مقابله با حملات تروریستی مورد حمایت طرفهای خارجی تاکید و از پشیتبانیهای تهران از سوریه قدردانی کرد.
🔹صهیب المصری، کارشناس سوری با اشاره به مواضع ثابت ایران در حمایت از تلاشهای سوریه در مبارزه با تروریسم از تغییر در رویکرد بسیاری از کشورهای عربی و حتی اتحادیه عرب در دور جدید بحرانآفرینی در این کشور خبر داد که از زمان آغاز بحران در سوریه در سال ۲۰۱۱ تا به امروز بی سابقه است.
https://eitaa.com/samen_lorestan1401
https://eitaa.com/samen_lorestan
https://eitaa.com/tolidemohtava1401
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 انتقاد از انتصابهای خانوادگی ترامپ
🔹تصمیم رئیسجمهور منتخب امریکا، برای اختصاص دادن برخی از سمتهای مهم به نزدیکان و افراد خانوادهاش در این کشور با انتقاد روبهرو شده است.
🔹منتقدان ترامپ میگویند: انتصابهای او در چارچوب مرامنامه دوره جدید ریاست جمهوریاش و برای یکدست کردن کامل حاکمیت در آمریکاست.
https://eitaa.com/samen_lorestan1401
https://eitaa.com/samen_lorestan
https://eitaa.com/tolidemohtava1401