وظایف نمایندگان مجلس شورای اسلامی چیست؟
با نزدیک شدن به روز انتخابات مجلس شورای اسلامی، و انتخاباتی شدن فضای سیاسی و رسانه ای کشور، بحث بر سر توانایی و صلاحیت داوطلبان جدید و ارزیابی عملکرد نمایندگان قبلی، نقل هر مجلس و محفلی شده است.
متاسفانه بیشتر مردم بخاطر عدم آگاهی از شرح وظایف قانونی نمایندگان مجلس شورای اسلامی، شاخص و سنجه مناسبی برای ارزیابی عملکرد نمایندگان فعلی و شناسایی نماینده اصلح بعدی را ندارند، که نتیجه آن انتخاب نمایندگانی ضعیف وتشکیل مجلسی ناکارآمد خواهد شد.
بیشتر ما فکر می کنیم، که وظیفه نمایندگان کارهای عمرانی مثل جاده سازی و ساختن بیمارستان و احداث چمن مصنوعی و سالن ورزشی و امثال آن است، در حالیکه نماینده وظایف مهمتر و کلان تری درسطح ملی دارد که با پرداختن به امور جزیی شهری که وظیفه قوه مجریه (ادارات مربوطه) است از وظایف قانونی خود در قوه مقننه باز می ماند و اتفاقا این غفلت آسیب بیشتری به کل شهروندان کشور وارد می نماید
برابر قانون اساسی جمهوری اسلامی مهمترین وظیفه نمایندگان عبارتند از::
قانون گزاری،و نظارت بر حسن اجرای قوانین
انتخاب کابینه دولت و نظارت بر عملکرد قوه مجریه از طریق تذکر، سوال، و استیضاح اعضای دولت و تصویب بودجه سالانه
تصویب ویا رد لوایح ارائه شده از قوه مجریه و یا مشارکت در تهیه طرح هایی است که به پیشرفت کشور منتهی می گردد،
بنابراین نماینده فعال و کاردان آن فردی است که در گزارش عملکردسالانه و یاچهارساله اش فهرست بلندی از تذکرات و سوالات از وزرا و حتی رییس جمهور ارائه کند و مشارکت فعالی در تصویب لوایح و تهیه طرحهای مهم ملی و استانی و محلی داشته باشد، نه اینکه وظایف ذاتی ادارات محلی را عهده دار شود و بین دفاتر روسای ادارات ووزارت خانه ها در مرکز استان و پایتخت واسطه گری نماید..
طبعا اگر همه ما در هنگام رای دادن و شرکت در انتخابات به شرح وظایف قانونی یک نماینده توجه نماییم، و آسفالت و جاده و درمانگاه و چمن مصنوعی را از مسئولین اجرایی مطالبه کنیم( نه از نماینده منتخب) ، قطعا نمایندگان شایسته تری در مجلس حاضر می شوند که با انجام درست وظایف خود در ریل گزاری توسعه و امنیت صد برابر وضع فعلی تاثیر مثبت خواهند گذاشت
تبیین این امر مهم و اصلاح شاخصهای یک نماینده اصلح در ذهن عموم مردم یک تکلیف جدی برای همه ما هست تا با تلفیق شور و شعور انتخاباتی، در رفع مشکلات و اصلاح نابسامانی ها شریک گردیم
سید محمد هاشمی نیا
🌍 پرسمان سیاسی
🔰روزنامه «یدیعوت آحارانوت» در گزارشی اعلام کرد فرماندهی جبهه داخلی در ارتش اسرائیل برنامهای برای به راه انداختن موجی از آگاهیسازی در جامعه اسرائیل در رابطه با شکل جنگ احتمالی با حزبالله در دست اجرا دارد. به نوشته این رسانه عبریزبان، این گام عواقب بزرگی هم به همراه خواهد داشت، زیرا وحشت را در صفوف اسرائیلیها تشدید و باعث یورش مردم به مغازهها برای خرید و ذخیرهسازی هرچه بیشتر مواد غذایی خواهد شد.
🔰با تشدید تنش در دریای سرخ در نتیجه حملات نظامی آمریکا و انگلیس به یمن و تأکید نیروهای مسلح یمن بر تداوم حمله به کشتیهای مرتبط با رژیم صهیونیستی تا زمان توقف تجاوز و محاصره علیه نوار غزه، رسانههای رژیم صهیونیستی تأکید کردند برخی از شرکتهای حملونقل بینالمللی در مدت اخیر به استفاده از کریدور زمینی دبی به حیفا متوسل شدند که از امارات، عربستان سعودی و اردن تا سرزمینهای اشغالی امتداد دارد.
🔰«سیداحسان خاندوزی» وزیر اقتصاد گفت: «اخذ مالیات از اینفلوئنسرها که بیش از ۵۰۰ هزار دنبالکننده دارند، در بودجه آمده بود. در این زمینه ۵۵۱ کاربر شناسایی شده و مشمول حکم قانون بودجه ۱۴۰۱ بودند که ۱۳۱ فعال بیش از ۲۳۰۰ میلیارد تومان درآمد داشتهاند و وزارت اقتصاد دنبال اجرای قانون است.»
🔰پنتاگون آماری را از حملات ارتش یمن به کشتیهای مرتبط با رژیم صهیونیستی و همچنین آمریکا و انگلیس منتشر کرد. وزارت دفاع آمریکا روز سهشنبه اعلام کرد، ارتش یمن از ۱۹ نوامبر سال میلادی گذشته ۳۶ حمله به کشتیهای تجاری به مقصد رژیم صهیونیستی در دریای سرخ انجام داده است.
🔰«شهریار افندیزاده» معاون وزیر راه و شهرسازی گفت، حجم ترانزیت کالا در سال گذشته به ۸/۱۰ میلیون تن رسید که در مقایسه با سال قبل از رشد ۷/۱۰ درصدی برخوردار شده است.به گفته وی، ترانزیت جادهای در کشور ۳/۹ میلیون تن و ترانزیت سهم بخش ریلی ۵/۱ میلیون تن است.
🔰«سعید عقلی» مدیر مرکز راهبری شبکه گاز با اشاره به آخرین وضعیت تولید و مصرف گاز در کشور عنوان کرد، در روز گذشته تولید و عرضه گاز در شبکه گاز ۸۵۵ میلیون متر مکعب بود و یک رکورد را ثبت کرد؛ اما میزان مصرف نیز رکوردشکنی کرد و به ۵۹۵ میلیون متر مکعب رسید.
🔰«ظریف» وزیر خارجه پیشین ایران با بیان اینکه «تمام ارکان سیاست خارجی و سیاست نظامی رژیم صهیونیستی در تحولات اخیر شکست»، تأکید کرد: «تلاشی که آمریکا برای جلوگیری از آتشبس در غزه میکند، برای این است که تصویر شکست ناپذیری اسرائیل را احیا کند.»
#اخبارکوتاه
┄┅┅┅┅♦️BASIRAT♦️┅┅┅┅┄
💢ضربات مهلک بر پیکر جیشالظلم
🔹«سردار احمدرضا رادان» در پاسخ به این پرسش که «جزئیات حادثه تروریستی راسک چه بود؟» گفت: «این حادثه در سیستان و بلوچستان اتفاق افتاد و یکی از حوادثی بود که با دخالت و هدایتهای آنسوی مرز، گروهک جیشالظلم وارد کشورمان شدند و توانستند در بخشی از راسک در فرماندهی انتظامی شهرستان، درگیری انجام دهند.»
🔸وی افزود: «خوشبختانه با مقاومت همکارانمان این گروهک تروریستی نتوانست به نیت شوم خود برسد، اما ۱۱ نفر از همکاران عزیزمان در راه تأمین امنیت به شهادت رسیدند.»
🔹فرماندهکل انتظامی کشور تصریح کرد: «بعد از اقدام تروریستی راسک، با تلاش اطلاعاتی که در حوزههای مختلف صورت گرفت، خوشبختانه ضربات پیدرپی به پیکره جیشالظلم وارد شد و تعدادی دستگیر شدند و اعترافاتشان در حال جمعآوری است که در زمان مناسب به اطلاع مردم خواهیم رساند.»
🔸وی اضافه کرد: «همچنین چندین نفر از این گروهک تروریستی به هلاکت رسیدند.»
┄┅┅┅┅♦️BASIRAT♦️┅┅┅┅┄
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 چرایی اصرار نتانیاهو به تداوم جنگ غزه
🔻فرار از مسئولیت شکست و وحشت از اختلافات درونی
🔸«حسن حجازی»، کارشناس لبنانی در ویدئویی تحلیلی به واکاوی دلایل اصرار نتانیاهو بر ادامه نبرد در غزه و گسترش آن به مرزهای شمالی سرزمینهای اشغالی پرداخته است.
🔹حجازی معتقد است نتانیاهو با طولانی کردن روند جنگ غزه میکوشد تا از مسئولیتهای ناکامی ارتش اسرائیل در تحقق اهداف از پیش تعیین شده جنگ شانه خالی کند.
🔸شکافها در میان اعضای شورای جنگ به ویژه در موضوع تعیین سرنوشت اسرای صهیونیست دربند گروههای مقاومت فلسطین در نوار غزه سبب شده تا بسیاری از چهرههای سیاسی همچون بنی گانتز و گادی آیزنکوت، برخلاف میل نتانیاهو، خواستار قبول آتش بس دائمی در ازای آزادی اسرای صهیونیست در غزه باشند.
🔹چنددستگی در فلسطین اشغالی تنها به چهرههای سیاسی محدود نمانده و بسیاری از ساکنین از جمله خانوادههای اسرای صهیونیست، ضمن اعلام بیاعتمادی به کابینه نتانیاهو، با برگزاری تظاهراتهای سراسری در خیابانها، خواستار تسریع روند آزادی فرزندانشان هستند.
Sedaye-enghelab.mp3
1.84M
48.68M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⭕️💢⭕️
🔴انتظارات از مجلس آینده (قسمت نهم)
👇👇
اژدهای هفت سر فساد، عامل ناکارآمدی و ناامیدی!
#تاانتخابات
#مجلس_انقلابی
💢چرا جامعه واکنشی به ردّ صلاحیتها نداشت؟
«خبر آنلاین» از رسانههای نزدیک به جریان اعتدال در یادداشتی نوشت:
🔸ردّصلاحیتها چنانکه پیشبینی میشد در میان مردم هیچ واکنشی را برنینگیخت؛ یعنی از آن بیستوچهار میلیونی که به حسن روحانی رأی دادند، هیچکس ککش هم نگزید. چرا؟ آن بیستوچهار میلیون نه امروز که خیلی زودتر از این حرفها، یعنی درست چندماه پس از انتخاب روحانی در سال ۱۳۹۶ از او ناامید شدند و دریافتند از مردی که برگزیدهاند کار چندان خاصی برنمیآید.
🔹هرچند بسیاری از آنها اگر تاریخ به عقب برمیگشت، باز هم به روحانی رأی میدادند؛ چرا که فهمیده بودند سیاست عرصه تحقق آرزوها و آرمانهای بلند نیست؛ چرا که میدانستند امکان دیگری پیشرویشان ندارند، اما به هر حال توقعشان از نماینده منتخبشان بیشتر از این حرفها بود و حق هم با آنها بود. حسن روحانی به عهدش وفا نکرد، اما خطای بزرگترش این بود که از محدودیتها و معذوریتهایش با مردم سخن نگفت.
┄┅┅┅┅♦️BASIRAT♦️┅┅┅┅┄
💢دیگر از آن قدرت خبری نیست
🔹«ویلیام برنز» رئیس سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) در یادداشتی نوشته است، آمریکا دیگر در رقابتهای راهبردی دنیا حائز «برتری بلامنازع» نیست.
🔸برنز در این یادداشت در نشریه «فارنافرز» نوشته است: «قدرت گرفتن چین و تقابلگرایی روسیه، چالشهای ژئوپلیتیکی دلهرهآوری را در دنیایی با رقابتهای راهبردی شدید که در آن ایالات متحده دیگر دارنده برتری بلامنازع نیست، پیش روی ما قرار میدهد.»
🔹ویلیام برنز در بخش دیگری از این یادداشت شرایط کنونی را یکی از «لحظات نادر» در تاریخ ایالات متحده دانسته که به اندازه دوران پایان جنگ سرد یا دوران بعد از 11 سپتامبر 2001 حائز اهمیت است.
🔸او نوشته است: «ما در دورانی با چالشهای تاریخی برای سیا و کل حرفه اطلاعات قرار داریم و تحولات ژئوپلیتیک و فناوری ما را در معرض بزرگترین آزمونهایی که تا به حال با آن مواجه بودهایم، قرار میدهد.»
┄┅┅┅┅♦️BASIRAT♦️┅┅┅┅┄
💢انقلاب مردمی و جمهوریت انقلاب
🔹در تاریخ انقلابهای دنیا، رهبران پیروز انقلاب، حکومت مورد نظر خود را در کشور اعمال کردهاند، اما پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران، حضرت امام خمینی(ره) بلافاصله بحث رفراندوم تعیین نوع حکومت را مطرح فرمودند: «سیدصادق طباطبایی» که از مجریان رفراندوم انتخاب نوع حکومت بوده، میگوید: «به امام خمینی(ره) عرض کردم: حالا که دنیا شما، رهبری شما و این انقلاب به این عظمت را پذیرفته و به رسمیت شناخته است، چه نیازی به رفراندوم داریم؟ من مطمئن هستم اگر شما «جمهوری اسلامی» را به عنوان نظام سیاسی کشور اعلام کنید، هم مردم ما و هم دنیا آن را خواهند پذیرفت.
🔸ایشان در جواب گفتند شما الان نمیفهمید. پنجاه سال دیگر خواهند گفت با سوءاستفاده از احساسات مردم، نظام مورد نظر خود را بر مردم تحمیل کردند. نه، حتماً باید رأیگیری شود و دقیقاً تعداد مخالف و موافق معین شود.»
🔹واژه «جمهوری اسلامی» از سوی امام راحل برای نخستین بار در ۲۲ مهرماه ۱۳۵۷ زمانی که در فرانسه بودند، در مصاحبه با خبرنگار «فیگارو» مطرح شد. ایشان در پاسخ به این پرسش که «عمل شما دارای چه جهتی است و چه رژیمی را میخواهید جانشین رژیم شاه کنید؟» برای نخستین بار نوع حکومت اسلامی را جمهوری اسلامی معرفی کردند. (صحیفه نور، ج ۲، ص ۳۶).
🔸ایشان در جواب خبرنگار «تایمز لندن» هم گفتند: «ما جمهوری اسلامی را اعلام کردهایم و ملت با راهپیماییهای مکرر به آن رأی دادهاند، حکومتی متکی به آرای ملت و مبتنی بر قواعد و موازین اسلامی.»(همان، ج۴، ص۱۶۹) و در پاسخ به پرسش خبرنگار روزنامه «گاردین» که از نوع حکومت میپرسد، میفرمایند: «ما خواهان استقرار یک جمهوری اسلامی هستیم و آن حکومتی است متکی به آرای عمومی.» (همان، ج۲، ص۲۶)
🔹همچنین ایشان در پاسخ به پرسش خبرنگار «لوموند» که پرسیده بود: «حضرت عالی میفرمایید که بایستی در ایران، جمهوری اسلامی استقرار پیدا کند، نظر شما بر پایه سوسیالیسم است؟ مشروطیت است؟ بر انتخاباتی استوار است؟ دموکراتیک است؟ چگونه است؟» فرمودند: «اما جمهوری به همان معنایی که همه جا جمهوری است، اینکه ما جمهوری اسلامی میگوییم، برای این است که هم شرایط منتخب و هم احکامی که در ایران جاری شده است، اینها بر اسلام متکی است، لکن انتخاب با ملت است. طرز جمهوری هم همان جمهوری است که همه جا هست.» (همان، ج۲، ص۳۵۱)
🔸شعار «استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی» بیانکننده اهداف مردم در مقابله با رژیم ستمشاهی و مقصد آنان از مبارزه بود که با طرح عنوان جمهوری اسلامی از سوی حضرت امام(ره) به شعار مردم تبدیل شد.
🔹امام خمینی(ره) و انقلاب اسلامی از ابتدای پیروزی، به دور از قدرتطلبی و سهمخواهی و با صداقتی بینظیر بر شعارها و خواستههای اصیل انقلاب مؤمن بودهاند و تمامی مسئولان نظام، مستقیم یا غیرمستقیم با رجوع به آرا و مشارکت مردم انتخاب شدهاند.
#گزارشروز
┄┅┅┅┅♦️BASIRAT♦️┅┅┅┅┄
🇮🇷|
💢رئیس مرکز تجارت جهانی ایران: علت ناکامی دشمن در "جنگ اقتصادی" علیه ایران وجود "پدافند غیرعامل" است
🔹"پدافند غیرعامل" ضرورتی اجتناب ناپذیر بوده و در تمامی بخشهای کشور بویژه مقابله با "جنگ اقتصادی" غرب بر علیه کشورمان نقش مهم و انکار ناپذیری را برعهده دارد.
‼️ادامه مطلب را در اینجا بخوانید
Sedaye_enghelab....mp3
1.85M
📢#صدای_انقلاب شماره۹۶۰
💠انتظارات از مجلس آینده (قسمت سوم)
💠⭕️💢⭕️
موضوع فساد، ذهن مردم را درگیر کرده...
#انتخابات
#مشارکت
#رای
#مردم
#اقتصاد
#صدای_انقلاب
📢 پیام تسلیت رهبر انقلاب در پی درگذشت عالم مجاهد حجتالاسلام والمسلمین نمازی
🔹حضرت آیتالله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی در پیامی درگذشت عالم مجاهد حجتالاسلام والمسلمین نمازی را تسلیت گفتند.
📝 متن پیام رهبر انقلاب به این شرح است:
بسم الله الرحمن الرحیم
درگذشت عالم مجاهد مرحوم حجةالاسلام والمسلمین آقای حاج شیخ عبدالنبی نمازی رحمةالله علیه را به خانواده گرامی و همهی بازماندگان و دوستان و ارادتمندان ایشان تسلیت عرض میکنم. مجاهدت طولانی مدت این مرحوم در بخشهای مختلف قضائی و نظامی و امامت جمعه همراه با کار علمی در حوزههای علمیه نشانهی ارزشمند این روحانی بزرگوار است. رحمت و مغفرت الهی را برای ایشان مسألت میکنم.
سیدعلی خامنهای
۱۱ / بهمن ماه / ۱۴۰۲
💻 Farsi.Khamenei.ir
💢صالحی: تکانههای ارزی ناشی از نوسانات سیاسی و نظامی منطقهای است
🔹کارشناس و تحلیلگر ارزی و اقتصادی: افزایش نرخ ارز در وضعیت کنونی ناشی از نوسانات سیاسی است اما اگر قرار بود دولت نیز به صورت تدریجی نرخ ارز را در طول دو سال و نیم گذشته افزایش دهد قطعا امروز نرخ ارز همین ارقامی بود که عنوان میشود افزایش داشته است.
‼️ادامه مطلب را در اینجا بخوانید
┄┅┅┅┅♦️BASIRAT♦️┅┅┅┅┄
روزمان را با #قرآن آغاز کنیم
🔰✅انتخابات_مشارکت حداکثری(۵)
ببین رفیق که در جبهۀ مقابل کیست
مبر ز یاد که در این میانه، قاتل کیست
[سوره آلعمران (3): آيه 111]
لَنْ يَضُرُّوكُمْ إِلاَّ أَذىً وَ إِنْ يُقاتِلُوكُمْ يُوَلُّوكُمُ الْأَدْبارَ ثُمَّ لا يُنْصَرُونَ (111)
آنها (اهل كتاب) جز آزارى اندك، هرگز به شما زيانى نخواهند رسانيد و اگر با شما بجنگند، به شما پشت كرده و بگريزند، آن گاه هيچ يارى نشوند.
👈نکته:
این آیه بعد از آیه ،《 کنتم خیر امه اخرجت للناس》 آمده
لذا
به ما می فهماند که شرط عدم ضرر دشمن امت واحده بودن شماست
✳️✳️امام خامنه ای در دیدار مسئولان نظام و میهمانان کنفرانس وحدت اسلامی ۱۳۹۱/۱۱/۱۰
قدمها به سمت پیروزی است. البته مشکلات هست؛ لیکن اگر ما بیدار باشیم، مشکلات نمیتواند جلوی راه ما سد ایجاد کند.
👈قرآن میفرماید: «لن یضرّوکم الّا اذی». بله، اذیت میکنند، آزار میکنند، مشکل درست میکنند؛ اما اگر ما عازم باشیم، به خدا توکل داشته باشیم، تصمیم بر حرکت داشته باشیم، نمیتوانند جلوی راه ما سد کند
#رجبعلی بازیاد