❖ حضرت فاطمه سلام الله علیها: «أَرْضِي أَبَوَيْ دِينِكَ مُحَمَّداً وَ عَلِيّاً بِسَخَطِ أَبَوَيْ نَسَبِكَ وَ لاَ تُرْضِي أَبَوَيْ نَسَبِكَ بِسَخَطِ أَبَوَيْ دِينِكَ» پدران دینیات، یعنی محمّد و علی علیهماالسّلام را راضی ساز، هر چند با ناراحتی پدر و مادر نسبیات باشد، و پدر و مادر نسبی خود را با خشم و نارضایتی پدران معنوی و دینیات راضی نساز. (بحارالأنوار، ج ۲۳ ص ۲۶۱)
🔻 شرح حدیث:
● حضرت محمد صلّی الله علیه و آله و حضرت علی علیهالسّلام پدر معنوی مایند. حق تربیت و هدایت و پیشوایی بر گردن ما دارند و ما اگر امت شایستهای باشیم، فرزندان روحی و معنوی آنان خواهیم بود.
● اطاعت پدر و مادر لازم است، اطاعت پیامبر و امام هم واجب.
● رنجاندن والدین گناه است، ناراضی ساختن امام و پیامبر هم حرام.
● اما...هنگام تعارض چه باید کرد؟
● یعنی اگر بخواهیم رضایت خدا و پیامبر و امام را جلب کنیم و به دستورهای دین عمل کنیم، پدر و مادر ناراحت میشوند. و اگر بخواهیم دل پدر و مادر را به دست آوریم و آنان از ما راضی باشند، گاهی این رضایت به قیمت گناه و ترک وظیفهی دینی به دست میآید.
● در اینگونه موارد، رضای پیامبر و امام مهمتر است.
● کاری کنیم که خدا و رسول از ما راضی باشند و کارمان بر طبق دین و قرآن و خواستهی امام باشد، هر چند پدر و مادر از دست ما ناراحت و ناراضی شوند.
● برای یک مسلمان مکتبی مهمتر از هر چیز اطاعت اولیای خدا و کسب رضای آنان به وسیلهی عمل به فرمان پروردگار است.
● هرگز مباد که به خاطر دلخوشی پدر و مادر و فامیل و دوستان کاری کنیم که خدا و رسول و امام نمیپسندند و از آن نهی کردهاند.
❖ حضرت فاطمه سلام الله علیها: «فَبِعَینِ اللهِ ما تَفعَلونَ، و سَیَعلَمُ الذین ظَلَمُوا اَیَّ مُنقَلبٍ یَنقَلِبونَ، وَ أنا اِبنَةُ نَذیرٍ لَکُم بَینَ یَدَی عَذابٍ شَدیدٍ» آنچه انجام میدهید در برابر چشم خداست. ستمگران به زودی خواهند دانست که به سرانجامی میرسند، و من دختر کسیام که شما را از عذاب سخت خداوند بیم میداد. (الاحتجاج طبرسی ص ۱۴۱)
🔻 شرح حدیث:
● این کلمات تهدیدآمیز و انتقادی به زمانی برمیگردد که فاطمه زهرا (علیهاالسّلام) پس از وفات پیامبر و بدعهدی مردم و سستی آنان در حمایت از حق و پشتیبانی از اهل بیت عصمت علیهمالسّلام به مسجد مدینه رفت و آن خطبهی معروف را پس از غصب فدک و خانهنشین ساختن امیرالمؤمنین و جفا بر اهل بیت علیهمالسّلام ایراد کرد.
● انتظار آن بود که به وصایای پیامبر صلّی الله علیه و آله، چه دربارهی امامت حضرت علی علیهالسّلام چه نسبت به مودّت ذی القربی و حفظ حرمت آن حضرت و چه پیروی از عترت حضرت رسول توجه شود، ولی دنیاخواهی و جاهطلبی، چشمهای عدهای را بست و کارهایی کردند که مایهی رنجش دختر رسول الله صلّی الله علیه و آله شد.
● حضرت فاطمه (علیهاالسّلام) هم خدا را به یاد آنان میآورد که بدانند کارهایشان زیر نظر خداوند است و روزی باید پاسخگو باشند، هم فرجام تاریک و سرنوشت دردناکی را که خدا برای ستمکاران مقدّر کرده، به یادشان میآورد و هم یادآوری میکند که وی دختر آن پیامبر بزرگ است که مردم را از عذاب خدا بیم میداد.
● همهی این تذکّرها و هشدارها برای بیدار کردن جامعه و متذکر ساختن آنان نسبت به مسؤولیتهای آنان است تا حجت بر آنان تمام شود و فردا نگویند که کاش کسی به ما میگفت و یادآوری میکرد.
┄┄┅┅•➰🍃🌸🍃➰•┅┅┄┄
﷽
حضرتزهرا(س)عصاره نیکویی!
✍صدیقه طهماسبی نژاد
◾️" لَقَدْ كَانَ لَكُمْ فِي رَسُولِ اللَّهِ أُسْوَةٌ حَسَنَةٌ لِمَن كَانَ يَرْجُوا اللَّهَ وَالْيَوْمَ الْآخِرَ وَذَكَرَ اللَّهَ كَثِيراً؛ براي شما در زندگي رسول خدا سرمشق نيكوئي است، براى آن كس كه به خدا و روز بازپسين اميد دارد و خدا را فراوان ياد مى كند." سوره احزاب، آیه۲۱.
زندگی پیامبر اسلام(ص) این شخصیت یگانه و بی همتا برای همه مسلمین در طول تاریخ، الگو و سرمشق است. اسوه بودن به معنای اقتدا کردن، پیروی و تبعیت میباشد.
پیامبر در گفتار و رفتار، الگو برای همگان هستند. بر طبقه آیه " لَقَدْ كَانَ لَكُمْ فِي رَسُولِ اللَّهِ أُسْوَةٌ حَسَنَةٌ" تاسی کردن به ایشان وطیفهای ثابت است. این تبعیت و پیروی استمرار دارد.
زندگی پیامبر اکرم (ص) مثل قرآن است. همان طور که قرآن حجت هست، گفتار و رفتار پیامبر نیز بر ماحجت میباشد. پس دستور پیروی از رسول اکرم (ص)در همه شئون زندگی ما جریان دارد.
◾️ از این رو گفتار و رفتار نبی اکرم (ص) دباره حضرت زهرا مرضیه (س) در تاریخ اسلام پیش روی ما مسلمانها قراردارد.
رسول گرامی اسلام (ص)درباره جایگاه و عظمت حضرت صديقه طاهره (س) فرمودند:
" أمّا ابنَتي فاطمةُ فإنّها سيّدةُ نِساءِ العالَمينَ مِن الأوّلِينَ و الآخِرِينَ؛ اما دخترم فاطمه، او سرور زنان عالم، از پيشينيان و پسينيان است."در توضیح این سخن پیامبر (ص) روایتی هست؛مفضل میگوید: به امام صادق (ع) عرض کردم که مرا از سخن پیغمبر خدا (ص) درباره حضرت فاطمه « او بزرگ زنان جهانیان است» آگاه فرما، آیا او بزرگ ترین بانوان زمان خویش است؟ فرمود: این مقام براى حضرت مریم (س) است که بزرگ زنان زمانه خویش بود، اما حضرت فاطمه (س) سرور و پیشواى بانوان سراسر جهان هستى از آغاز تا پایان است."
◾️در حدیث دیگری از رسول مکرم (س) آمده:"فاطمةُ بَضْعَةٌ مِنّي ؛ فاطمه پاره تن من است."آلوسی از علمای اهل سنت در کتاب تفسیری خود مینویسد:
"همانا فاطمه بتول، افضل زنان گذشته و آینده است، از این حیث که حضرت زهرا(س) پاره تن و پاره وجود رسول خداست، بلکه از حیث های دیگر هم افضل زنان است... حتی حضرت زهرا(س) چون بضعه پیغمبر است بر او [ حضرت مریم] افضلیت دارد، زیرا بضعیت از روح وجود است و من ندیدم سید یک وجودی با چیزی مقایسه بشود."
ایشان بضعه بودن حضرت زهرا مرضیه (س) نسبت به پیامبر را شاهد میگیرند، برای برتری دُخت پیامبر بر همه زنان حتی حضرت مریم (س).
معنای لفظی بضعه، پاره تن بودن ، درباره هر فرزندی گفته میشود. اما پیامبر این جا بالاتر از این معنای ظاهری را در نظر دارند.بعضعه بودن یعنی هر آنچه در یک شخص هست در بضعه او هم وجود دارد. بضعه بودن یعنی عصاره وجودی پیامبر.
حضرت آیتالله وحید خراسانی در تفسیر "بضعه منی" به نکته ظریفی اشاره کردند: "بضعه در این جا یعنی پاره ای از وجود عقل کل و کل عقل. یعنی پاره ای از علم او، پاره ای از نور و مقام او، پاره ای از عصمت و قدسیّت او و بالاخره پاره ای از عقل کل و کلّ عقل."
باتوجه به این احادیث، در رفیع بودن جایگاه حضرت فاطمه (س) هیچ شکی نیست.
صدیقه طاهرهای که عصاره وجود پیامبر و سرور زنان جهانیان است، همچون خود پیامبر الگو و اسوه میباشد.رفتار و کردار ایشان سرمشق زندگی ما میباشد.
◾️از جمله مواردی که شایسته است، بانوان جامعه اسلامی از ایشان الگو بگیرند، نحوه پوشش ایشان در اجتماع میباشد.
زمانی که سرورزنان جهان در جریان غصب فدک به مسجد رفتند و خطبه معروف فدکیه را بیان فرموند، خروج ایشان از منزل را اینگونه گزارش نموده اند که حضرت هنگام خروج « لاثَت خِمارِها عَلی رأسِها ». «لاثَ» به معنای پیچیدن است.
"خِمار"یک چیزی مثل روسری بوده، یعنی سر و گردن را می پوشانده، «وَاشتَمَلَت بِجِلبابِها»، جلباب یک پوشش سراسری که روی لباس بوده، مثل چادر. این را هم بر سرشان انداختند که تمام بدن پوشیده شد.
از این روایت به روشنی درمییابیم که ریحانه النبی (س) هنگام حضور در اجتماع و رو در رو شدن با نامحرم، دو نوع لباس میپوشیدند که به طور کامل همه بدن ایشان را مستور میگرداند.
#فاطمیه
┄┄┅┅•➰🍃🌸🍃➰•┅┅┄┄
🔻جنبه عرفانی بودن کنیه امابیها
🔹علامه حسنزاده آملی : «در روایت آمده است که پیامبر، فاطمه علیهاالسلام را دوست میداشت و او را به امابیها کنیه داده بود و من میگویم چون عقل کل، پدر است و نفس کل، مادر؛ و همه موجودات از آن دو ظهور یافتهاند و مادر انوار و فضائل، فاطمه، عقیله رسالت، مظهر نفس کل بر وجه اتمّ است؛ پس بنابر این تفسیر انفسی اقوم، آن جناب، مادر پدرش حضرت خاتم انبیاء محمد مصطفی صلوات الله علیه و آله است.»
📚شرح فص حکمة عصمتیة فی کلمة فاطمیة
#فاطمیه
#علامه_حسنزاده_آملی
┄┄┅┅•➰🍃🌸🍃➰•┅┅┄┄
5.43M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔻 ذکر مصیبت حضرت زهرا (س) توسط حاج قاسم سلیمانی و اشک های رزمندگان لشکر ۴۱ ثارالله کرمان
✍سیره سردار شهید محمد حسین یوسف الهی...
🔹در قرارگاه اهواز بودیم شب همه بچّه ها خوابیده بودند و قرارگاه ساکت و آرام بود.
🔸نیمه های شب از خواب بیدار شدم از سنگر بیرون آمدم و به طرف دستشویی رفتم.
🔹هیچ کس در محوطه نبود وقتی به دستشویی ها نزدیک شدم دیدم یک نفر دارد توالتها را می شوید.
🔸با خودم گفتم چرا این وقت شب؟
🔹وقتی نزدیک تر شدم دیدم محمد حسین یوسف الهی است از فرصت استفاده کرده و نیمه شب آمده است دستشویی ها را بشوید تا کسی متوّجه نشود.
🔸با دیدن محمد حسین از خودم خجالت کشیدم هر چه باشد او فرمانده بود نمی دانستم چه کار کنم.
🔹جلو رفتم و از محمد حسین خواستم بگذارد من این کار را انجام دهم اما قبول نکرد دلش می خواست تنها باشد.
🔸اصرار هم فایده نداشت به عمد مخفیانه آمده بود تا کسی نفهمد شستن دستشویی ها کار اوست که مبادا اجرش ضایع شود.
💢منبع کتاب حسین پسر غلامحسین صفحه ۸۵ راوی آقای علی میر احمدی...
#شهید_محمدحسین_یوسف_الهی
جغرافیای ظهور
ترتیب حوادث ماههای منتهی به ظهور، پس از آغاز فتنه شام و همزمان با وضعیت ملتهب ایران و اوضاع متزلزل سوریه، عراق و عربستان، بر اساس روایات:
زیرورو شدن زمین در دمشق
هرجومرج در غرب
لشکرکشی ترکها به سوریه
پیروزی ایران در جنگ با اسرائیل
خروج سفیانی از مرز اردن و سوریه با حمایت غرب
فتح سوریه توسط سفیانی با شکست ترکها
لشکرکشی سفیانی به عراق
شکست لشکر سفیانی در مواجهه با لشکر اعزامی خراسانی و یمانی به عراق
دفن لشکر اعزامی سفیانی به عربستان در زمین
شنیده شدن صیحه اول (جبرائیل)
شنیده شدن صیحه دوم (ابلیس)
ظهور حضرت در رمضان
شهادت نفس زکیه
قیام علنی حضرت در محرم
اللهم عجل لولیک الفرج