یادداشت های فلسفی
آیا نماز و روزۀ استیجاری نامعقول است؟ فلسفۀ نماز و روزۀ استیجاری چیست؟ چه معنا دارد که با نمازخواند
انسان حکیم یعنی این. ببینید چه زیبا و حکیمانه این شبهه را پاسخ داده است جناب آقای فنایی. خداوند متعال ایشان را برای اسلام و مسلمین حفظ فرماید. دلایلی که جناب استاد در توضیح و توجیه خواندن نماز استیجاری برای پدر و مادر بیان کردند، همگی منطقی و معقولاند. از میان آنها دلیل سوم که در انتهای پیام نیز تکملهای برای آن نگاشتهاند برای بنده بسیار بدیع بود و باعث شد نکتهای به ذهنم خطور کند که در تکمیل فرمایش جناب استاد عرض میکنم. امیداورم مورد استفاده دوستان قرار گیرد. جناب استاد فرمودند همانگونه که جبران بدهیهای مالی و دنیوی والدین از طرف فرزندان کاری معقول و ستودنی است، جبران بدهیهای معنوی و اخروی ایشان نیز میتواند معقول و ستودنی باشد. آنچه به نظر حقیر رسیده این است که همانگونه که جبران بدهیهای مالی در حقیقت احقاق حق دیگران است و به تعبیر دقیقتر، در عالم دنیا نقايصی مادی توسط پدر و مادر برای دیگران ایجاد شده و فرزندان با پرداخت دیون والدین این نقائص را جبران کرده و رضایت طلبکاران را جلب میکنند؛ ممکن است کوتاهی والدین در ادای نماز و روزه موجب نقائصی برای موجودات عالم ملکوت و جبروت شده باشد و با خواندن نمازه و روزه استیجاری این نقائص برطرف شده و در واقع طلب موجودات ملکوتی و جبروتی به این وسیله پرداخت شده و رضایت ایشان جلب شود و به این ترتیب گرفتاری والدین رفع گردد. معنای عرضم این است که همانگونه که رفتارهای مادی ما در عالم ماده اثر میگذارد و موجودات مادی دیگر را متاثر میسازد و این تاثر باید مثبت بوده و در صورت منفی بودن به نحوی جبران شود، ولو آنکه این جبران توسط شخص دیگری انجام گردد؛ در عالم ملکوت و جبروت نیز به جهت کثرتی که در آن عوالم موجود است که در جای خود ثابت شده، رفتارهای معنوی ما در آنها اثر کرده و آنها را به نحو مقتضی متاثر میسازد و کوتاهی در اینگونه رفتارها موجب ناراحتی ایشان میشود که بایستی به نحوی جبران گردد، ولو آنکه این جبران توسط شخص تولیدکنندة ناراحتی نباشد. با توجه به این نکته میتوان کاملاً فلسفی و معقول نماز و روزه استیجاری را توجیه کرد. میماند این که آیا در عالم ملکوت و جبروت هم تاثیر و تاثر وجود دارد یا خیر؟ که باید گفت دستکم برخی از فلاسفه آن را قبول دارند و به نظر حقیر نیز چنین چیزی واقع است، گرچه اثباتش موونة زیادی دارد.
@sarbakhshi
۶۱. نهایه، مرحله شش، فصل پنج(1).mp3
33.61M
۶۱. نهایة الحکمة، مرحله شش، فصل پنجم
تدریس: سربخشی
تقریر کتاب همراه با نقد
#نهایه_الحکمه
#سربخشی
@sarbakhshi
۶۲. نهایه، مرحله شش، فصل پنج(1).mp3
30.41M
۶۲. نهایة الحکمة، مرحله شش، فصل پنجم
تدریس: سربخشی
تقریر کتاب همراه با نقد
#نهایه_الحکمه
#سربخشی
@sarbakhshi
هدایت شده از نشر تُراث📚
🔹کتاب «فلسفه اخلاق»، به قلم استاد گرامی، جناب حجتالاسلام والمسلمین دکتر محمد سربخشی، عضو هیئت علمی مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره)، ضمن آشنا نمودن مخاطب با دانش فلسفه اخلاق، پرسشهای بنیادین و مهمی را در این حوزه به بحث و گفتگو گذاشته است.
🔸در مورد ویژگی مهم این اثر میتوان به این نکته اشاره نمود که نویسنده پیش از تألیف این کتاب، فلسفه اخلاق را طی سالیان متمادی برای سطوح مختلف علمی، اعم از حوزه و دانشگاه، تدریس نموده است.
🔹جامعیت و شمول نسبی مباحث، سیر منطقی و منظم در بیان مطالب، قلمی روان و استوار، و اولویتسنجی در انتخاب موضوعات نیز از امتیازات دیگر این مجموعه ارزشمند محسوب میشود.
🔰 اطلاعات بیشتر در:
🌐 www.nashretoraath.ir
✅ #نشر_تراث
🆔 https://eitaa.com/joinchat/2919497781C40a145c97c
یادداشت های فلسفی
🔹کتاب «فلسفه اخلاق»، به قلم استاد گرامی، جناب حجتالاسلام والمسلمین دکتر محمد سربخشی، عضو هیئت علمی
با عرض سلام خدمت سروران عزیز. الحمدالله نسخه های چاپی کتاب فلسفه اخلاق حقیر آماده شده و دوستان میتواند از طریق سایت انتشارات تراث نسبت به تهیه کتاب اقدام کنند. در صفحه اصلی سایت راهنمای خرید کتاب به شکل فوق آمده است.
@sarbakhshi
۷. آموزش فلسفه، درس پنج، بخش اول.mp3
20.66M
۷. آموزش فلسفه بر اساس کتاب آیتالله مصباح،
دوره جدید (۱۴۰۰)
درس پنجم، بخش اول
تدریس: سربخشی
@sarbakhshi
۷. نهایه، مرحله اولی، فصل دوم.mp3
36.33M
۷. نهایه الحکمه، مرحله اول، فصل دو
دوره جدید (۱۴۰۰)
تقریر کتاب، بدون نقد
تدریس: سربخشی
@sarbakhshi
با عرض سلام و احترام. خدمت سروران گرامی میرساند کلاسهای حقیر در ترم جدید به شرح ذیل برگزار خواهد شد. کلاسها به صورت آنلاین و از طریق اسکایپ برگزار میشود. لینک شرکت در کلاسها در همین پیام موجود است.
فهرست کلاسها:
۱. آموزش فلسفه از ابتدا، کتاب آیت الله مصباح رحمه الله، روزهای دوشنبه و سهشنبه، ساعت ۱۶:۳۰
لینک شرکت در کلاس:
https://join.skype.com/abAvLu7v0ofM
۲. نهایه الحکمه، از مرحله ۶، روزهای شنبه و یکشنبه، ساعت ۱۶:۳۰
لینک شرکت در کلاس:
https://join.skype.com/I5RQ8azTqaEj
۳. نهایه الحکمه، از اول، روزهای دوشنبه ساعت ۱۵ و چهارشنبه ساعت ۱۶:۳۰
لینک شرکت در کلاس:
https://join.skype.com/I5RQ8azTqaEj
@sarbakhshi
هدایت شده از فکرت
🎙 #مصاحبه| شر در فلسفه اسلامی
📞دکتر محمد سربخشی
◽️اصطلاحاً میگویند نقصی که در ذات مخلوق است بهعنوان یک شر نامبرده نمیشود، اما زمانی که این نقصها تشدید میشوند و به مرحله عالم ماده میرسد، فلاسفه میگویند که موجودات کثرت عرضی دارند.
◽️در عوالم بالا کثرت عرضی وجود ندارد یا این کثرت هم وجود داشته باشد بهگونهای نیست که این موجودات مزاحم یکدیگر باشند؛ اما در عالم ماده این کثرت عرضی و ویژگیهای مادی باعث میشود که با هم تزاحم پیدا کنند.
❕جهت مطالعه کل مصاحبه روی تیتر کلیک کنید.
🆔 @fekrat_net
۸. آموزش فلسفه، درس پنج، بخش دوم.mp3
21.8M
۸. آموزش فلسفه بر اساس کتاب آیتالله مصباح،
دوره جدید (۱۴۰۰)
درس پنجم، بخش دوم
تدریس: سربخشی
@sarbakhshi
۸. نهایه، مرحله اولی، فصل دوم.mp3
29.35M
۸. نهایه الحکمه، مرحله اول، فصل دو
دوره جدید (۱۴۰۰)
تقریر کتاب، بدون نقد
تدریس: سربخشی
@sarbakhshi
هدایت شده از یادداشت های فلسفی
لینک دانلود فایل های کانال (بحث های ارائه شده توسط #سربخشی) از پیکوفایل:
بدایه الحکمه، بخش اول
بدایه الحکمه، بخش دوم
بدایه الحکمه، بخش سوم
بدایه الحکمه، بخش چهارم
آموزش فلسفه، بخش اول
آموزش فلسفه، بخش دوم
آموزش فلسفه، بخش سوم
معرفت شناسی طرح ولایت
خداشناسی طرح ولایت
انسان شناسی طرح ولایت
فلسفه اخلاق طرح ولایت
علیت
فرگشت
رابطه دین و اخلاق
عدل، حکمت، شر
@sarbakhshi