35M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🚨 براساس ادعای منابع محلی، امنیت سیونیک به ایران داده شد.
↩️ گسیل تسلیحات ارمنستان به مرز
🎙 محمد ندیمی
🌐 آدرس صفحات ما در شبکههای اجتماعی
🔻
yek.link/sardabir
👇
☫ @sardabir313 ☫
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🚨 کریدور زنگهزور؛ تهدید بیخ گوش ایران
🔻 آذربایجان و ترکیه به دنبال دور زدن و حذف کردن ایران از صحنه ترانزیت و تجاری در منطقه هستند. مهمترین هدف جاهطلبی و زیادهخواهی علیاف و اردوغان برای فعالیت جدی کریدور زنگهزور، حضور فعالانه ناتو در منطقه و تغییر موازنه سیاسی و نظامی و افزایش نفع اقتصادی ناشی از همکاری با این دو است.
🔹اگر ایران نسبت به زنگهزور زودتر نجنبد و به اهمیت این تحولات دقت نکند و منفعل باشد؛ آنگاه به قدم به قدم به حذف ایران از صحنه ترانزیت و صادرات پویا نزدیک میشویم و حتی امنیتمان به خطر خواهد افتاد.
🌐 آدرس صفحات ما در شبکههای اجتماعی
🔻
yek.link/sardabir
👇
☫ @sardabir313 ☫
🚨 کیف در حمایت از سیاستهای باکو انتخابات ریاستجمهوری قره باغ کوهستانی را محکوم کرد.
🔻 وزارت امور خارجه اوکراین برگزاری "انتخابات ریاستجمهوری" قرهباغ در نهم سپتامبر را محکوم کرد. این در بیانیه وزارت امور خارجه اوکراین آمده است:
«برگزاری «انتخابات ریاستجمهوری» با موازین و اصول حقوق بینالملل در تضاد است.
اوکراین بار دیگر حمایت خود را از حاکمیت و تمامیت ارضی آذربایجان در مرزهای به رسمیت شناخته شده بینالمللی اعلام کرده و از راهحل سیاسی و دیپلماتیک حمایت میکند».
🔗 مرجع
🌐 آدرس صفحات ما در شبکههای اجتماعی
🔻
yek.link/sardabir
👇
☫ @sardabir313 ☫
🚨 ساموئل شهرامانیان رئیسجمهور تازه منتخب جمهوری قرهباغ کوهستانی (یا به قول ارمنیها آرتساخ) سوگند یاد کرد و کار خود را آغاز کرد.
✍️ براساس یادداشتی از دکتر واروژان گغامیان (کارشناس و ترکشناس ارمنی):
بدون اغراق، این اپیزودی است که پتانسیل تأثیرگذاری بر وضعیت ژئوپلیتیک کل منطقه در حال حاضر را دارد.
🔗 مرجع
🌐 آدرس صفحات ما در شبکههای اجتماعی
🔻
yek.link/sardabir
👇
☫ @sardabir313 ☫
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🚨 امیر سرتیپ احدی: روابط بسیار خوبی بین ایران و جمهوری آذربایجان برقرار است
🌐 آدرس صفحات ما در شبکههای اجتماعی
🔻
yek.link/sardabir
👇
☫ @sardabir313 ☫
🚨 روزنامه گاردین اعلام کرد؛ توافق جمهوری آذربایجان و ارمنستان برای بازگشایی گذرگاه لاچین
🔻 در بحبوحه افزایش تنشها و احتمال درگیری نظامی بین جمهوری آذربایجان و ارمنستان روزنامه گاردین اعلام کرد که مقامات باکو و ایروان بر سر بازگشایی گذرگاه لاچین به توافق رسیدند.
🔹 روزنامه گاردین اعلام کرد رژیم باکو و نیروهای ارمنستان در منطقه قرهباغ کوهستانی درباره بازگشایی دو مسیر حملونقل موردمناقشه از جمله یک مسیر مهم معروف به «گذرگاه لاچین» به توافق رسیدند.
🔹 آنگونه که گاردین گزارش داده خبر این توافق را نخستین بار آژانس خبری دولتی «آرمنپرس» ارمنستان منتشر و باکو نیز آن را تأیید کرده است.
🔹 به نوشته گاردین به نظر میرسد با این توافق و بازگشایی گذرگاه لاچین حداقل بخشی از درخواستهای چند دهه ایروان برای بازگشایی خطوط حملونقل پاسخ داده میشود.
🔗 مرجع
🌐 آدرس صفحات ما در شبکههای اجتماعی
🔻
yek.link/sardabir
👇
☫ @sardabir313 ☫
🚨 در چارچوب تبلیغات ضدایرانی و توهین به شخصیت ایرانیها، سایت پوبلیکا جمهوری آذربایجان با انتشار عکس مردان ایرانی چادر به سر، خبر داد گرایش مردان ایرانی به آرایش و استفاده از لوازم آرایشی و جراحیهای پلاستیک زیبایی به سرعت در حال افزایش است!
🔗 مرجع
🌐 آدرس صفحات ما در شبکههای اجتماعی
🔻
yek.link/sardabir
👇
☫ @sardabir313 ☫
1402-04-19-آذربایجان حتی فکر جنگیدن با ایران را هم نکند.pdf
152.1K
🚨 خاورشناس روس: باکو حتی فکر جنگیدن با ایران را هم نکند
🔻 یوری لیامین، خاورشناس و کارشناس نظامی روس استدلال کرد که در اصل، ایران میتواند بدون مداخله مستقیم و درگیری «روی زمین» با استفاده از زرادخانه موشکی و هوایی خود عمل کند. بسیار تردید دارم که باکو بهخاطر سیونیک وارد درگیری نظامی آشکار با ایران شود.
🔸 یوری لیامین کارشناس نظامی روس در گفتوگو با سایت رگنیوم روسیه تحلیل خود را از آخرین شرایط نظامی جنوب قفقاز ارائه کرد.
🔸 به گزارش دیپلماسی ایرانی، وی گفت: کریدور سیونیک برای دسترسی به دریای سیاه و مقابله با تحریمها و تنوعبخشی به مسیرهای حملونقل برای ایران مهم است. اگر خطر تصرف سیونیک ارمنستان توسط باکو وجود داشته باشد ایران ممکن است به استقرار پیشگیرانه نیرو متوسل شود.
🔸 او ادامه داد: تهران با اتحاد ترکیه و باکو در مرزهای شمالی خود که امنیت ایران را به طور مستقیم تهدید میکند، مخالف است. باکو قادر نیست علیه ایران عملیات نظامی مستقیم انجام دهد، ولی برای ورود نیروهای ایرانی به خاک ارمنستان مشکلات متعددی وجود دارد.
🔸 وی تصریح کرد: بهاحتمال زیاد یکبار ورود نیروهای ایرانی برای توقف خصومتهای احتمالی در آن منطقه کافی است. زیرا بعید است باکو بخواهد بر سر این موضوع با ایران درگیری آشکار داشته باشد. اما اینکه رهبران ارمنستان از ایران درخواست ورود نیروهای ایرانی را میکنند یا خیر، هنوز یک سؤال بزرگ است.
📝 متن کامل در فایل PDF
🌐 آدرس صفحات ما در شبکههای اجتماعی
🔻
yek.link/sardabir
👇
☫ @sardabir313 ☫
🚨 داستان زنگزور
✍️ آرش رئیسینژاد:
🔻 جاده گوریس - قاپان در سیونیک [ارمنستان]؛ جادهای که پس از پیروزی باکو در جنگِ دوم قرهباغ، دسترسی ایران به ایروان [پایتختِ ارمنستان] را با مشکل مواجه ساخته [است].
باکو بدون معاملهٔ مسکو - آنکارا نمیتواند قرهباغ را دوباره پس بگیرد. پس خواهانِ دسترسی به نخجوان و ترکیه از طریقِ کریدورِ زنگزور [در استان سیونیک ارمنستان] است.
کریدور تنها شامل جادههای ترانزیتی و راهآهن نیست؛ بلکه، دربردارندهٔ شبکه لولههای انرژی، زیرساختهای تجاری و خطوط فیبر نوری است. در واقع، کریدور دو نقطهٔ جغرافیایی الف و ب را بهم میپیونداند و همزمان، زیرساختِ اقتصادی، حقوقی و اخیراً تکنولوژیک میان این دو نقطه را نیز تغییر میدهد.
راهاندازی کریدور در قفقاز میتواند با درهمتنیدگی اقتصادی، از تنشها میان باکو و ایروان بکاهد. مشکل اما درخواستِ باکو برای کنترلِ کریدورِ زنگزور است. تاریخ ثابت کرده که «نخست، راه میآید و پس از آن، تسخیر سرزمینی!» راهاندازی کریدورِ زنگزور را گامِ نخست باکو در جاهطلبی ارضی بدانید.
بازیگرِ اصلی در کریدور زنگزور، ترکیه است. گواینکه آنکارا از طریق تفلیس، خطوطِ سهگانه راهآهن، نفت و گاز تا باکو را ایجاد کرده، اما اکنون خواهانِ تسهیل دسترسی بیشتر به آسیای مرکزی از طریق این کریدور است. جای شگفتی نیست که زنگزور یکی از سه عنصر بنیادین استراتژی جدید "قرنِ ترکیه" است.
شگفت آنکه ایران، سالهاست خواهانِ تسریع در پل دومِ زمینی از طریق محور قارص - ایغدیر - بازرگان است چرا که راهآهن کنونی به دریاچه وان رسیده و متوقف میشود! رهبرانِ ترکیه اما نقشهٔ آیندهٔ کریدورها را از هماکنون کشیده و بر یک مسئله توافق دارند:
👈 دورزدن ایران برای دستیابی به آسیای مرکزی و چین!
اسرائیل نیز با تشدید حضورِ خود در شمالِ [رود] ارس، سودای جبرانِ حضور ایران در لبنان دارد. تلآویو ۴۰٪ از نفتِ خود را از باکو وارد کرده و در عوض، بر ارسالِ جنگافزارهای مدرن، از پهپاد تا سامانهٔ ضدِّ موشکی، به این کشور افزوده و از پایگاه هوایی سیتالچای و در آینده نزدیک، زنگیلان [در خاک جمهوری باکو] استفاده میکند.
حجمِ ارسالِ سلاحِ اسرائیلی به باکو افزایشیافته که نشان از تحکیم رابطهٔ استراتژیک باکو - تلآویو دارد.
گزارشهایی نیز از حضورِ مزدورانِ بنیادگرای تکفیری در شمالِ [رود] ارس هست. در مقابل، گروهی متنفذ در تهران فقط نسبت به رزمایشِ ایروان با آمریکا حساس شده و هنوز قرهباغ را "خاکِ اسلام" میخوانند!!
ایران ضمن تأکید بر حقِّ حاکمیتِ باکو بر قرهباغ [کوهستانی]، برای راهاندازی کریدورِ شمال - جنوب در محور رشت - آستارا [اقدام کند] و باید محور پارسآباد - اردبیل - تبریز - ماکو را جایگزینِ زنگزور مطرح کند که نیازمندِ ایجاد راهآهن پارسآباد - میانه و بازرگان - ایغدیر و تبدیل اردبیل به "بندر خشک" است. جنگ واپسین ابزار است!
همچنین، ایران باید راهاندازی جادهٔ ترانزیتی و خطوطِ انرژی تبریز - ایروان را با گذر از عمقِ [استانِ] سیونیک [ارمنستان] دنبال کند. چرا که امروزه جاده و خطِّ لوله، همچو دژِ دفاعی، ورای مرزها عمل میکند. در صورتِ تشدیدِ تنش، ایران باید دو سوی رودخانهٔ ارس را تا عمق ۳۰ - ۵۰ کیلومتری در کنار فضای هوایی سیونیک، کنترل کند.
راهاندازی کریدورِ زنگزور در کنار ازدسترفتنِ سه جزیرهٔ ایرانی [در خلیجفارس] ضرباتی است که در آینده نزدیک، تمامیت ارضی ایران را برهم میزند؛ آیندهای محتمل که پیامدِ انفعالِ ویرانگرِ کشور در قفقاز و خلیجفارس است. آیندهای که با پدیدهٔ فرونشست*، تداوم خواهد یافت. گامِ پس از زنگزور را در تبریز ببینید!
📚 * فرونشست:
ایران هیچگاه نمیتواند و نباید با قدرتهای بزرگ اتحاد استراتژیک داشته باشد. پس خردمندانه نیست که کشور را همسرنوشت با یک یا چند قدرت بزرگ نامید. چرا که رابطه این قدرتها با ایران بر پایهٔ frenemy (ترکیبی از friend و enemy) است:
همزمان در یک حوزه دوست (friend) و در حوزهٔ دیگر دشمن (enemy) هستند.
علیرغم فقدان اتحادِ استراتژیک، ایران اما میتواند گونهای شراکتِ پایدار و ائتلافِ موقتی با این قدرتها در حوزههایی مشخص برقرار کند؛ چرا که منطق ژئوپلیتیک حکم میکند که ایران، زندگی در شکاف را دنبال کند. وگرنه پس از دورهای فرسایشِ ژئوپلیتیکی و انزوای اقتصادی، دچار فرونشست میشود.
حذف از روندِ اقتصاد جهانی به دلیل بیبرنامگی داخلی و تحریمهای خارجی از طریقِ دورزدگی توسط کریدورهای زمینی - دیجیتالی به فرسایشِ ژئوپلیتیکی انجامیده [است]. مثل فرسایش خاک، تشدیدِ این نوع فرسایش میتواند به فرونشست بینجامد:
ناگهانی، سریع و به یکباره در برابر چشمانِ بهتزده!
فرونشست را دریابید.
🌐 آدرس صفحات ما در شبکههای اجتماعی
🔻
yek.link/sardabir
👇
☫ @sardabir313 ☫
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🚨 اردوغان ۲٠۱۹:
پاسخ من به کسانی که می پرسند چرا با سیسی دیدار نمیکنی این است که من هیچ وقت با چنین فردی ملاقات نخواهم کرد. قبل از هر چیز او باید زندانیها را آزاد کند، بدون آزاد کردن زندانیان سیاسی (اخوانی) من به دیدار او نخواهم رفت. آن افرادی را هم که با او دیدار کنند، در تاریخ به شکل متفاوتی از آنها یاد خواهد شد.
↩️ و ناگهان اردوغان در سپتامبر ۲٠۲۳ با سیسی ملاقات کرد. 🙃
🌐 آدرس صفحات ما در شبکههای اجتماعی
🔻
yek.link/sardabir
👇
☫ @sardabir313 ☫
7.2M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🚨 اردوغان: اقداماتی که در قرهباغ صورت میگیرد درست نیست
🔻 اردوغان گفت: بهاحتمال زیاد فردا با (نیکول) پاشینیان، نخستوزیر ارمنستان ملاقات خواهم کرد. ما چارهای نداریم جز اینکه منطقه قرهباغ را به آرامش دعوت کنیم. این اقداماتی که اکنون در قرهباغ انجام میشود گام درستی نیست. در واقع، این امر در اروپا روی میدهد و کشورهای دیگر این را نمیپذیرند...
✍️ جالب است بدانید که رسانههای باکو این خبر را بهصورت یکطرفه و به نفع خود تحریف کردند!!!
🌐 آدرس صفحات ما در شبکههای اجتماعی
🔻
yek.link/sardabir
👇
☫ @sardabir313 ☫
🚨 خطر ژئوپلیتیک برای ایران در قفقاز
✍️ حسین علایی، فرمانده پیشین نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و استاد دانشگاه نوشت:
▫️با لشکرکشی الهام علیاف برای تصرف استان سیونیک ارمنستان زنگهای خطر بیشازپیش برای ایران به صدا درآمده است.
▫️آذربایجان با کمک ترکیه و اسرائیل در پی آنست تا راه ایران با ارمنستان و اروپا را قطع کد و ایران را در تنگنای ژئوپلیتیک جدیدی قرار دهد. طبیعی است که برنده اقدامات نظامی علیاف ترکیه است که در دوره رضاشاه نیز به ایران یک ضربه ژئوپلیتیک اساسی وارد کرده بود.
▫️رضاشاه در سال ۱۳۱۰ خورشیدی سفری به ترکیه داشت و با آتاتورک رئیسجمهور ترکیه دیدار کرد. در آن زمان رژیم آتاتورک در حال جنگ با کُردهای ترکیه به فرماندهی ژنرال احسان نوری پاشا بود. کُردها برای درامانماندن از حملات نیروی هوایی ترکیه به پناهگاههای موجود در نقاط مرتفع کوه آرارات پناهنده شده بودند. ارتش ترکیه برای محاصره کامل کوه آرارات نیازمند ورود به خاک ایران بود. اما آتاتورک بهجای درخواست اجازه ورود ارتش ترکیه به خاک ایران، اصرار بر تملک منطقه قرهسوی ایران داشت. متأسفانه رضاشاه به دلیل سطحینگری و روابط حسنهای که با آتاتورک داشت به درخواست وی تن داد.
▫️ بهاینترتیب، ایران از حقوق راهبردی و حق مالکیت و تملک و حضور خود در آرارات کوچک (آغری) و قرهسو صرفنظر کرد. با واگذاری قرهسو به ترکیه که به وسعت یک روستا بود، راه ایران به ارمنستان از این ناحیه قطع شد و مرز ترکیه به ارمنستان وصل شد.
▫️کوههای آرارات با ۴۰۰۰ متر ارتفاع اهمیت به سزای ژئواستراتژیکی برای ایران داشت، ولی در سایه ضعف رضاشاه و نداشتن راهبرد درست، این ترکیه بود که عملاً فشار را بر ایران تا جایی پیش برد که رضاشاه آرارات را به ترکیه واگذار کرد.
▫️ ترکیه در ازای دادن زمینهایی که هیچگونه ارزشی برای ایران نداشت، عملاً منطقه حساس و ژئواستراتژیک آرارات و باریکه شمال چشمه بورالان را در مرز ارمنستان از آن خود کرد. باریکهای انگشت مانند که از خاک ترکیه بهصورت یک دنبالچه ارمنستان را از ایران جدا میسازد. پهنای این باریکه بین ۵/۳ تا ۱۱ کیلومتر است. این باریکه از شمال با ارمنستان، از باختر به ترکیه، از جنوب به ایران و از خاور به نخجوان ختم میشود و "قرهسو" نام دارد.
▫️با همین انفعال تاریخی و تصویب موافقتنامه مرزی توسط کمیسیون مظفر اعلم در فاصله ۱۳۱۱ تا ۱۳۱۳ زمینه برای تجزیه نزدیک به ۸۰۰ کیلومترمربع از خاک ایران فراهم شد. سرانجام رضاشاه پهلوی، سرشاخه اصلی رودخانه ارس را به ترکیه بخشید و ایران را در پاییندست قرار داد. بهاینترتیب مسیر دسترسی نیمساعته ایران به ایروان پایتخت ارمنستان تبدیل به مسیری ۷ ساعت و نیمه شد. همچنین پای ترکیه برای همیشه به قفقاز، باز شد.
▫️ این خطکشیهای مرزی در دوره پهلوی اول با دهانه سه و نیم کیلومتری و زائده غیرمعمول در امتداد رودخانه ارس عملاً سبب شد که ترکیه به جمهوری نخجوان راه پیدا کند و برای نفوذ در قفقاز با مانع زمینی مواجه نشود. البته ایران فرصت فروپاشی شوروی را برای بازگرداندن سرزمینهای خود در قفقاز را نیز از دست داد. بهاینترتیب ترکیه به دنبال برقراری پیوند جدیتری با آذربایجان افتاد.
▫️حالا هم ترکیه و آذربایجان و اسرائیل به دنبال قطع کامل ارتباط زمینی ایران با ارمنستان هستند. از سال ۱۳۹۹ هجری خورشیدی ترکیه با دخالت نظامی در جنگ قرهباغ به دنبال کسب فرصت مناسب جهت جداسازی بخش شمالی اردبیل و آذربایجان شرقی و غربی و در اختیار گرفتن جنوب رودخانه ارس است.
▫️متأسفانه ایران هم در جریان جنگ قرهباغ بدون گرفتن ضمانتهای لازم از بازگرداندن قرهباغ به آذربایجان حمایت کرد و حالا خود دچار مشکل و دردسر شده است.
▫️در حال حاضر آذربایجان و ترکیه به دنبال اشغال استان سیونیک ارمنستان و بهرهگیری از گذرگاه زنگهزور برای تغییر ژئوپلیتیک منطقه و تحتفشار قرار دادن ایران هستند تا برای همیشه امکان بازگشت سرزمینهای شمالی ایران به وطن اصلی از بین برود.
فاعتبروا یا اولی الابصار
🔗 مرجع: جماران
🌐 آدرس صفحات ما در شبکههای اجتماعی
🔻
yek.link/sardabir
👇
☫ @sardabir313 ☫