10.21M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🚨 انتخابات پارلمان باکو؛ دموکراسی در روز روشن!!! - قسمت اول
↩️ این داستان: روایت یک نامزد از جریانات فرمایشی
🔻 در انتخابات نمایشی و فرمایشی رژیم دیکتاتور باکو، نامزد اهل سومقایت در مورد عملیات چرخ و فلک صحبت میکند
🔹 یاسمن محمودوا، نامزدی از ناحیه اول انتخاباتی شماره ۴۲ سومقایت، از جریاناتی و اتفاقاتی که در انتخابات نمایشی پارلمان باکو با آن مواجه شده بود، سخن میگوید.
او می گوید که ۴ نفر در مقابل دروازههای مراکز رأیدهی نگهبانی میدهند و رأیدهندگان اجیر شده را راهنمایی میکنند.
🔹 محمودوا در مورد عملیاتی موسوم به چرخ و فلک هم صحبت کرد که طی آن مردم را از باکو و جاهای دیگر برای رأی دادن به حوزههای رأیگیری سومقایت میآوردند.
🔺 در ادامه خواهید دید که در این نمایش مضحک و عجیب انواع مختلف دموکراسی در روز روشن مشاهده شد، از جمله سرکوب معترضین به تقلبها، کتککاری نامزدین، خفقان و سانسور شدید خبری، انداختن فلهای تعرفههای آرا به صندوق توسط مسئول شعبه و رأی دادن چندین و چند باره خیلیها به نامزد مشخص و تعیین شده رژیم، ناظرانی که نماینده خود را نمیشناختند!!!
👇
🆔 ☫ @sardabir313 ☫
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🚨 انتخابات پارلمان باکو؛ دموکراسی در روز روشن!!! - قسمت دوم
↩️ این داستان: ناظران احزاب فرمایشی نامزدهای حزب خود را نمیشناسند!!!
👇
🆔 ☫ @sardabir313 ☫
7.63M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🚨 انتخابات پارلمان باکو؛ دموکراسی در روز روشن!!! - قسمت سوم
↩️ این داستان: فردی «چرخ و فلک» که حداقل در ۳ شعبه رأیگیری رأی میدهد.
تماشا کنید و به اشتراک بگذارید!
👇
🆔 ☫ @sardabir313 ☫
33.21M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🚨 انتخابات پارلمان باکو؛ دموکراسی در روز روشن!!! - قسمت چهارم
↩️ این داستان: تخلفات ثبت شده در سومقاییت توسط نامزد کاندیداتوری مورد بحث قرار میگیرد...
👇
🆔 ☫ @sardabir313 ☫
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🚨 انتخابات پارلمان باکو؛ دموکراسی در روز روشن!!! - قسمت پنجم
↩️ این داستان: شرکتکنندگان چرخ و فلک در دو پایگاه منطقه ۹ شهرک بینهقدی رأی دادند.
🔺 روز انتخابات در حوزه انتخابیه شماره ۷۰، منطقه ۴۰ نفتچاله با تنش آغاز شد. از همان ساعات اولیه تلاش شد تا وفا نقی و خبرنگاران از ایستگاه خارج شوند. بعد به ناظر هم توهین شد. بعداً شخصی به نام حسین قربانوف وارد ایستگاه شده و به وفا نقی فحاشی میکند. پس از آن، جریانات از کنترل خارج میشوند.
👇
🆔 ☫ @sardabir313 ☫
18.07M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🚨 انتخابات پارلمان باکو؛ دموکراسی در روز روشن!!! - قسمت ششم
↩️ این داستان: آزادی به سبک رژیم علیاف
🔺 امور محلی خبرنگار مستقل را به شعبه راه نمیدهد.
➕ خبرنگار: ما از میدان تیوی هستیم.
➖ مأمور: نه شما از شیطان تیوی هستید!
➕ خبرنگار: پس آزادی بیان و رسانه چه میشود؟!
➖ مأمور: آزادی برای تقویت قدرتهای خارجی ممنوع است، آزادی برای خدمت به ملت و دولت است نه سوءاستفاده!
(یعنی آن نوع از آزادی مجاز است که رژیم علیاف تعریف کرده باشد!!!
مثل آزادی چند بار رأی دادن به نامزد دلخواه رژیم، آزادی وهابیت، آزادی پرچم و مرام همجنسبازان و...)
👇
🆔 ☫ @sardabir313 ☫
🚨 انتخابات پارلمان باکو؛ دموکراسی در روز روشن!!! - تصویر برگزیده
🔻 آذربایجان تنها کشوری است که در آن انتخابات کاملاً دموکراتیک برگزار میشود و نمایندگان یک ماه زودتر تعیین نمیشوند. 🥹
👇
🆔 ☫ @sardabir313 ☫
#نگاهی_به_تاریخ
🚨 این شماره از مجله ملانصرالدین درباره نظامی گنجوی چاپ شده است
🔻 این مجله در سالهای ۱۹۰۶-۱۹۱۷ منتشر میشد. بهعنوان نمونه در تصویر فوق به زبان آذری و با الفبای فارسی نوشته شده:
🔹 مقبره معروف شیخ نظامی در نزدیکی شهر گنجه
«ای مردم! این گنبد بزرگ مقبره شاعر پر آوازه نظامی گنجوی است.
یکی از آثار آن مرحوم به نام پنجگنج (خمسه) یکی از ارکان و پایههای ادبیات فارسی است.
علاوه بر این، ایشان بیش از ۲۰ هزار غزل سروده که بیشتر آنها از بین رفته است.
خمسهنامه توسط مسیو شارمو به فرانسوی ترجمه شده است.
آن مرحوم اصالتاً اهل قم بوده ولی در گنجه شهرت یافته است.
اسم او شیخ ابومحمد الیاس بن یوسف بن زَکِیّ بن مُؤَیَّد است.
او به نقلی در سال ۵۹۱ و به نقل دیگر در سال ۶۰۶ در ۸۴ سالگی وفات یافته است.
در حالی که مورد احترام پادشاهان عصر خود بوده ولی چون غیر شعرا از کسی تمجید نکرده است.
ای مردم! پیشنهاد میکنم این یادگار مبارک را که افتخار شهر گنجه است از زیارت گوسفندان نجات دهیم».
✍ پ.ن:
سعی شده که عین عبارت فوق بدون هیچگونه دخل و تصرفی ترجمه شود.
👇
🆔 ☫ @sardabir313 ☫
🚨 گزارش نهایی هیئت عالی بررسی ابعاد و علل وقوع سانحه بالگرد حامل رئیسجمهور شهید و همراهان، منتشر شد
🔻در این گزارش، که نتیجه تلاش شبانه روزی هیأتی متشکل از کارشناسان خبره و متخصص لشکری و کشوری است، ابعاد فنی، مهندسی، الکترونیکی و شرایط ناوبری بالگرد سانحه دیده مورد بررسی دقیق و کارشناسی قرار گرفت و بررسیها، این نتایج را در پی داشت:
🔻۱- همه اسناد و مدارک مربوط به تعمیر و نگهداری بالگرد ـ از زمان خریداری و بکارگیری تا قبل از زمان وقوع سانحه، شامل تعمیرات اساسی، تعویض قطعات اصلی و مهم ـ، بررسی شد که تمام اقدامات برابر استانداردهای تعریف شده صورت گرفته است.
🔻۲- اسناد و مدارک مربوط به تعمیرات ۴ سال اخیرِ بالگرد، نیز مورد بررسی کارشناسی و بازبینی قرار گرفت و هیچگونه مشکلی در روند اقدامات صورت گرفته مشاهده نشد.
🔻۳- گزارش اسناد و مکاتباتِ انجام مأموریت ـ از زمان درخواست بالگرد از سوی دفتر ریاستجمهوری، واگذاری بالگرد، تعریف نحوه انجام مأموریت و اعزامِ بالگرد از تهران به تبریز، استقرار در فرودگاه تبریز، سوختگیری، مراقبت از بالگردها، نحوه شروع و ادامه مأموریت پرواز مقامات به محلهای تعیین شده دریافت شد، که با دستورالعملها، ابلاغیهها و آییننامهها، ضوابط، مقررات و استانداردهای لازم انطباق داشته است.
🔻۴- نقشههای پروازی از تبریز به پُلِ آغبند، سد "قیز قَلعهسی" و از آنجا، به سمت پالایشگاه تبریز هم، مورد بررسی کارشناسی دقیق قرارگرفت و مشخص شد، که بالگرد، در مسیر پیشبینیشده حرکت کرده و از این مسیر خارج نشده است.
🔻۵- رایانه دستیِ همراهِ خلبانِ بالگرد (از نوع آی ـ پد) به دست کارشناسان متخصص و خبره احیاء شد، و که نشاندهندهٔ صحت اطلاعات مسیر پروازیِ بالگرد، از شروع پرواز از تبریز به مقصد سد
قیزقلعهسی و از آن نقطه، به هنگام برگشت، تا زمانِ وقوعِ سانحه، منطبق با "مسیرِ از قبل تعیین شده" بوده است.
🔻۶- قطعات و سامانههای باقیمانده از بالگرد (یعنی موتورها، سامانههای انتقال قدرت و سوخترسان، تجهیزات الکترونیکی، الکترو اَو یونیکی)، به دست کارشناسان و متخصصان سازمان صنایع هوایی وزارت دفاع آزمایش شد و هیچ عیوبِ مؤثر در سقوطِ بالگرد، وجود نداشته است.
🔻۷- گزارشهای سازمان هواشناسی ( یعنی هوای حاضر، پیشبینی و اخطارهای وضعیتهای جوی ناپایدار) از روز قبل و همچنین روزِ حادثه، بررسی کارشناسی شد که با شرایط بوجود آمده در روز سانحه انطباق داشته است.
🔻۸- اطلاعات سامانهِ ضبط صدای داخل کابین (CVR) و ضبط اطلاعات پروازی در سامانه FDR بالگردِ همراهِ دستهِ پروازی (میل۱۷۱) پس از پیادهسازی، بررسی شد، که در این سامانه هم، هیچ پیام و اعلامِ وضعیت اضطراری، از سوی خلبان بالگرد، اعلام نشده است.
🔻۹- بنابر گزارشِ بررسی کمیته فنی پزشکی قانونی؛ در نتایجِ آزمایشاتِ سمشناسی و آسیبشناسی روی پیکرِ مطهر شهدا، هیچ مورد مشکوکی، اعلام نشده است.
🔻۱۰- قطعات و سامانههای بالگرد، بررسیِ کارشناسی شد، و علائمی مبنی بر خرابکاری در قطعات و سامانهها، وجود نداشته است.
🔻۱۱- احتمال هدف قرار گرفتن بالگرد با سامانههای آفندی و پدافندی، جنگ الکترونیک و ایجاد میدان مغناطیسی و لیزر بررسیِ کارشناسی و تخصصی شد که هر گونه دخالت موارد یاد شده در بروز سانحه منتفی اعلام میشود.
🔻در جمعبندی این گزارش، آمده است:
با عنایت به موارد ۱۱ گانه و بررسیهای دقیقِ کارشناسی و تخصصی و آزمایشهای متعدد و نتایجِ آن، نظر نهایی هیئت عالی کارشناسی ستاد کل نیروهای مسلح، این است که:
علت اصلی سقوط بالگرد، "شرایطِ پیچیده اقلیمی و جوّیِ منطقه، در فصل بهار"، در بوجود آمدن ناگهانیِ "تودهِ غلیظِ مِهِ متراکمِ و بالارونده"، به سمت ارتفاع و برخورد بالگرد، با کوه تشخیص داده شد.
👇
🆔 ☫ @sardabir313 ☫
5.58M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🚨 روزمان را با قرآن آغاز کنیم | تلاوت ترتیل صفحه ۳۳۸
↩️ شامل آیات ۴۷ تا ۵۵ سوره مبارکه #حج
🔻 امام علی (علیهالسلام) میفرمایند:
«اِذَا التَبَسَت عَلَیکُمُ الفِتَنُ، کَقِطَعِ الَّیلِ المُظلِمِ فَعَلَیکُم بِالقُرآنِ»؛
هنگامی که فتنهها، همچون پارههای شب تاریک، شما را در خود پیچید، برشماست که به قرآن تمسک جویید.
📚 (اصول کافی، ج۲، ص۴۵۹)
🎙 استاد پرهیزگار
🏷 #قرآن #ترتیل #قرآن_کریم #تلاوت #شهریار_پرهیزگار #سوره_حج
👇
🆔 ☫ @sardabir313 ☫
🚨 #فرزانگان_قفقاز - [۵۴]
🔻احمد پایانی اردبیلی (۱۳۴۶ - ۱۴۱۷ ق)
آقای حاج میرزا احمد پایانی اردبیلی در ۵ رمضان المبارك ۱۳۴۶ق در يك خانواده مذهبی در روستای زنگلان از روستاهای شهرِ یاردملی در جمهوری آذربایجان به دنیا آمد. در حدود ۵ سالگی به مکتبخانه رفت و روخوانی قرآن کریم، تجوید، قرائت و متون فارسی را فرا گرفت و پس از آن به مدرسه دولتی رفت. در حدود ۱۵ سالگی به تشویق نزدیکان خویش به مدرسه ملا ابراهیم رفت و به تحصیل علوم مقدماتی پرداخت و تا اتمام شرح لمعه در آن مدرسه به تحصیل ادامه داد. ایشان در زندگینامه خودنوشتش در مورد فضای حاکم بر مدرسه ملا ابراهیم و فضای بیرون از مدرسه و معمم شدن خویش مینویسد:
جوی که در مدرسه مذکور حاکم بر طلاب بود، جوی مقدس و تزکیه و رعایت وظايف حتمیه و اصول اخلاق اسلامی بود. هر طلبه معتقد بود که رسیدن به مقام والای روحانیت و پیمودن مدارج عالیه علم متوقف بر تقوا و تزکیه نفس است. گرچه تعداد طلاب آن روز خیلی کم و محدود بود و اصولاً اکثریت مردم در نتیجه تبلیغات غلط آن روز، با دیده حقارت به طلاب مینگریستند و اشتغال به تحصیل علوم دینیّه، برای اقربای محصل ننگ شمرده میشد! ولی خود طلاب دارای روحیه محکم و ایمان قوی بودند. اکثریت به اتفاق طلاب، متعهد و نماز شبخوان بودند، اواخر شب زمزمه و راز و نیاز محصلین از حجرههای مرطوب، در محیط مدرسه يك حالت ملکوتی بهوجود میآورد که هر شنونده را به عبادت و اشك چشم در حال سجده بیاختیار میکرد آرى «العلم نور يقذفه الله في قلب من يشاء» مقدمات را تا آخر جلدین شرح لمعه با وجود کمبود استاد با زحمت زیاد و مطالعه کافی در همان مدرسه به اتمام رساندیم. درست در اوج قدرت و حکومت حزب توده بود که در آن زمان حاکم بر آذربایجان بود، ترور و اعدام و تهدیدها و سخنرانیها بر علیه روحانیت شروع شده بود. به اصرار و پیشنهاد بعضی از اساتید لباس روحانیت پوشیده و معمم شدم و معمم شدن در آن روز با مقیاس طبیعی و الگوی مصلحتاندیشی منطبق نبود. چون عمامه بر سر گذاشتن استقبال از اعدام یا ترور بود. ولی قدرت توکل و مصلحت اسلاماندیشی در هر دوره و زمان بر الگوهای مصلحت خوداندیشی مقدم بوده و هست.[۱]
با انقراض حزب توده و بازگشت آرامش نسبی به آذربایجان، در سال ۱۳۶۶ق به حوزه علمیه قم رفت و مکاسب را از آیتالله میرزا محمد مجاهدی تبریزی، رسائل را از آیتالله سید محمد باقر سلطانی طباطبایی، کفایةالاصول را از آیتالله سید شهابالدین مرعشی نجفی استفاده نمود و سپس در دروس خارج آیات عظام سید محمد حجت کوهکمری (بحث بيع مكاسب)، حاج آقا حسین بروجردی (فقه) و سید محمد محقق داماد (فقه و يك دوره كامل اصول) شرکت نمود و در این خصوص بیشترین بهره را از استاد اخیرش برد و مبانی علمی خویش را استوار ساخت.
از خصوصیات مهم آیتالله پایانی تبلیغ شعائر دینی و تدریس دروس حوزوی تا سالهای آخر عمر شریف است. استاد ناصرالدین انصاری به برخی از زوایای خصوصیات ایشان اشاره کرده و مینویسد:
از خصوصیات آن مرد بزرگ بهرهوری بهینه از اوقات فراغت خود بود که همه مصروف تأليف، تدريس، مطالعه و مباحثه میشد. پایبندی به مستحبات و دوری از مکروهات، وظیفهشناسی و پرهیز از شهرتطلبی از ویژگیهایش بود. با اینکه بارها از او تقاضای تدریس درس خارج را میکردند اما ایشان میگفت: «وظیفهام تدریس مکاسب است و گفتن درس خارج را دیگران بر عهده گرفتهاند». در رفتارش وقار و آرامش و فروتنی خاصی دیده میشد. اخلاق خوش او به همگان - بهویژه طلاب جوان - این اجازه را میداد که هر وقت از شبانهروز مشکلات علمی خود را با او در میان گذارند و پاسخ بطلبند. زهد و تقوا و بیاعتنایی به مادیات از دیگر صفات او بود.
خانهاش بسیار ساده و محقّر و به دور از امکانات رفاهی بود. در رعایت وقت بیاندازه دقت میکرد و درسش همواره سر ساعت آغاز و در ساعتی معین پایان مییافت. از تعطیلی درس و ضایع شدن وقـت طـلاب متأثر میشد و از همین رو با وجود بیماریاش، به درس ادامه میداد و به منع پزشکان - تـا زمانی که توانایی داشت - وقعی ننهاد. در روزهای چهارشنبه مقید بود تا حدیثی را بخواند و در شرح آن مدتی را میگذراند و خود، با کردارش نخستین کسی بود که بدان عمل میکرد. خطّش بسیار خوش بود (و به همین دلیل مرحوم آیتالله بروجردی استنساخ کتاب جامعالرواة را بدو واگذار کرد) و بر سیمای ملیحش همیشه تبسمی شیرین نقش بسته و با رویــی خـوش و کلامی دلنشین با دیگران برخورد میکرد. در تدریس احاطه داشت و هیچ مطلبی را ناگفته و حل نشده باقی نمیگذاشت و از دشوارگویی پرهیز میکرد و تا مدتی پس از درس، به رفع اشکالات شاگردانش میپرداخت و از این کار لذت میبرد.[۲]
🔻🔻 ادامه/۱🔻🔻
🔺🔺 ادامه/۲🔺🔺
آنچه از قلم خود ایشان به یادگار مانده و آنچه توسط شاگردانش از درسهای ایشان به رشته تقریر درآمده، بدین قرار است:
۱. تقريرات بحث بیع آیتالله حجت کوهکمری؛
۲. تقریرات درس فقه آیتالله بروجردی؛
۳. فهرست جامع الشتات میرزای قمی؛
۴. ارشاد الطالب الى حقايق المكاسب از اوّل مکاسب محرمه تا اواسط خیارات؛
۵. حاشیه بر کفایه الاصول؛
۶. حاشیه بر مکاسب؛ حاشیه بر مكاسب محرمه يك جلد و حاشیه بربیع در ۲ جلد (مطبوع)؛
۷. رسالة في احكام الاراضى و اقسامها (مطبوع به مجموعه مقالات کنگره شیخ انصاری)؛
۸. رسالة فی بيع الفضولی (مطبوع به مجموعه مقالات کنگره محقق اردبیلی)؛
۹. در کلاس درس مکاسب، ۳ جلد، شرح قسمتی از مکاسب محرمه، تقریر فاضل محترم شیخ رضا محمودی؛
۱۰ . در محضر شیخ انصاری، ۲۶ جلد، (مکاسب محرمه ۹ جلد، نیمی از بیع ۸ جلد و خيارات ۹ جلد) به قلم فاضل محقق شیخ جواد فخار طوسی.
سرانجام این استاد ممتاز حوزه علمیه قم در روز یکشنبه ۶ ذیالقعدهالحرام ۱۴۱۷ق (۱۹۹۶م) دار فانی را وداع گفت و پیکر پاکش پس از تشییع باشکوه و اقامه نماز میت به امامت آیتالله سید موسی شبیری زنجانی در جوار مرقد استادش آیتالله سید محمد محقق داماد - در صحن حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه سلاماللهعليها به خاک سپرده شد.
📚 پ.ن.
۱. مفاخر آذربایجان ، ج ۵، ص ۲۸۴۳.
۲. اختران فضیلت، ص ۲۱۵.
۳. اختران فضیلت، ص ۲۱۳ - ۲۱۷؛ مفاخر آذربایجان، ج ۵، ص ۲۸۳۹ - ۲۸۴۵.
📘 منبع: فرزانگان قفقاز، عادل مولایی، صص ۷۷ الی ۸۱.
👇
🆔 ☫ @sardabir313 ☫