هدایت شده از خبرگزاری تسنیم
🚩 تحلیلگر آمریکایی: ایران با حمله به عینالاسد برتری فناوری و موشکی آمریکا را خُرد کرد
جیمز کری در گفتگو با تسنیم:
🔹سامانه دفاع موشکی آمریکا یک شوخی است. یک فریب کامل. ما مطالعاتی داریم که از نخستین جنگ خلیج فارس آغاز شده و این مطالعات نشان میدهد که اکثر سامانههای دفاع موشکی پاتریوت آمریکا در رهگیری موشکهای اسکاد عراق ناکام بوده است.
🔹با این حال، آمریکا همچنان به فروش این سامانهها به متحدانش ادامه میدهد، با این تضمین که این سامانهها قادر به متوقف کردن اکثر تهدیدات وارده هستند.
🔹حتی کُردها که اساسا متحد آمریکا به شمار میروند، با حضور نظامی آمریکا در عراق مخالفت کردند و ادامه حضور آمریکا در این کشور را مایه شرمساری دانستند.
🔹این ایده که پاتریوتها یا حتی گنبد آهنین میتواند از هر چیزی محافظت کند، تلاشی برای سرپوش گذاشتن بر نقاط ضعف است و شما شاهد هستید که حتی متحدان آمریکا مثل ترکیه نیز به دنبال استفاده از سامانههای دفاع موشکی جدید اس 400 روسیه است.
🔹 اگر یک جنگ تمام عیار با ایران آغاز شود، مردم به سرعت خواهند فهمید که غلبه بر دفاع موشکی آمریکا چقدر آسان است
🔹 اکثریت طبقه متوسط آمریکا مخالف جنگ با ایران هستند، آنها شاید در خیابان تظاهرات نکنند ولی حاضر به ثبت نام برای اعزام به خاورمیانه نیستند
🔹دلیل اینکه ما جنگ نمیخواهیم این است که قبلا ثابت کردهایم که یک ابرقدرت نیستیم.
https://tn.ai/2196730
. @TasnimNews
هدایت شده از " من انقلابیام "
💎 *طرح و ایده بسیار جالب لبنانی ها که جا دارد در ایران نیز تکثیر و توزیع گردد. دست سردار شهیدقاسم سلیمانی در حال محافظت از ایران در برابر هجوم تکفیری ها و تروریست های داعشیِ آمریکایی.*
@asrzohoor69
هدایت شده از عباس جهانبخش
🔴داعش از کجا برخاست؟(۱)
مطلب زیر هر چند کمی طولانی است، ولی خواندن آن برای فهم زمینه های رشد بنیادگرایی و تاثیرات مستقیم و غیر مستقیم انقلاب اسلامی ایران بر منطقه و جهان خوب است:
"از میانه های دهه 1980، صدام حسین احساس می کرد برای جلب حمایت عمومی، غیر از نیروی ملی گرایی عربی به چیز دیگری هم احتیاج دارد: اسلامگرایی. این در تضاد با سیاست 30 سال گذشته حزب بعث عراق بود که خود را نماینده "دولت ملی دموکراتیک عرب" قلمداد می کرد.
بعدها مشخص شد سنگ بنای سیاست نزدیک شدن به اسلامگرایی و سختگیری کمتر بر احزابی مثل اخوان المسلمین در یکی از جلسات سری "رهبری ملی" (القيادة القومية) حزب بعث عراق در سال 1986 گرفته شد که بعد از تسخیر عراق در سال 2003 به دست سازمان های اطلاعاتی آمریکا افتاد.
دو چهره ای که شدیدا با این سیاست مخالفت کرده و آن را ویرانگر می دانستند، طارق عزیز، تنها عضو مسیحی حلقه مرکزی حزب و برزان تکریتی، برادر ناتنی صدام و رئیس دستگاه اطلاعات عراق بودند.
برزان در این مورد در خاطراتش چنین نوشته بود: "اتحاد با مذهبی ها اشتباه بزرگی است زیرا بنیان بعث و تفکر مدرن نمی تواند با آنان پیوند یابد،من خطر پیوند با اسلامگرایان را به رئیس جمهور گوشزد کرده ام". طارق عزیز نیز معتقد بود بین اسلامگرایان ایرانی و عرب فرقی نیست و از هر دو متنفر بود.
اولین نمود عجیب این سیاست که به شکلی واضح حس شد، اطلاعیه حزب بعث عراق در مورد فوت میشل عفلق، بنیانگذار حزب بعث در ژوئن 1989 بود. در اطلاعیه ادعا شده بود عفلق پیش از مرگ اسلام آورده است. پسر بزرگ عفلق به دیپلمات های خارجی گفت از چنین چیزی بی خبر است.
ناگهان پس از حمله و اشغال کویت، نشانه های بعدی با سرعت بیشتری آشکار شدند: در ژانویه 1991 عبارت "الله اکبر"با دست خط شخص صدام داخل پرچم عراق قرار گرفت و "بانک اسلامی عراق" تاسیس شد.
با شکست سخت و خردکننده عراق از ائتلاف تحت رهبری آمریکا در زمستان 1991 و خارج شدن بخش عمده مناطق کردنشین شمال از تسلط نظام حاکم، وضعیت وخیم اقتصادی و اجتماعی ایجاد شد که حزب بعث را تشویق کرد بیشتر به سمت ترویج ارزش های اسلامی حرکت کند.
چند ماه پس از جنگ، دولت اعلام کرد قصد دارد به فقرا "زکات" بدهد. و سرانجام در تابستان 1993، مرحله اساسی شروع شد: صدام شروع "جنبش ایمان"(الحملة الايمانية)را اعلام کرد. فاز اول با بستن 29 کلوپ شبانه از مجموع 45 تای بغداد و باقی نهادن 5 دیسکو از مجموع دیسکوها شروع شد.
این اماکن هم به مناطق خاصی محدود شدند. مرحله بعد ممنوع کردن "مصرف عمومی" مشروبات الکلی در کل کشور و تعیین مجازات زندان یک ماهه برای نقض آن بود، و سپس تنها غیرمسلمانان اجازه فروش مشروبات یافتند. فروش در شهرهای کربلا و نجف و محله اعظمیه بغداد کلا ممنوع شد. مغازه های مشروب فروشی موظف شدند حداقل 150 متر از مساجد، مدارس و بیمارستان ها فاصله داشته باشند و اسامی عربی داشته باشند. گام بعدی، آموزش عمومی و تحت حمایت دولتی قرآن و حدیث بود که در تاریخ نوین عراق سابقه نداشت.
با تاسیس"مركز صدام لاقراء القران الكريم" ، حفظ و قرائت قرآن در مساجد به یک برنامه تحت الحمایت دولتی بدل شد و وزارت اوقاف عراق وظیفه یافت با چاپ قرآن های جدید و تحت نظر گرفتن مساجد این امر را رواج دهد. دانش آموزان گاه مجبور می شدند روزهای تعطیل را در مساجد بگذرانند.
در آگوست 1992 ، وزارت آموزش و پرورش با دستور صدام موظف شد در گزینش معلمان جدید ، میزان آشنایی آنان با قرآن و مسائل دینی را نیز لحاظ کند. به زودی مشکلات جدیدی پدیدار شدند : والدین بسیاری از کودکان از انتخاب "ابلهانه" آیات موجود در برنامه درسی که شامل "آتش جهنم" می شد گله داشتند. برخی می گفتند فرزندانشان دچار کابوس های شبانه شده اند.
حالا معلمان قرآن با دریافت 100 تا 150 دینار بیشتر ، از همتایانشان در سایر دروس هم حقوق بیشتری دریافت می کردند . کار حتی به دانشگاه ها، سنگر اساسی ایدئولوژی بعث هم کشیده شد:دانش قرآن به بخشی از آزمون ورودی دانشگاه ها اضافه شد.
اعتراض شدید دانشگاه اما فایده ای نداشت. در راس فعالیت ها، عزت ابراهیم الدوری قرار داشت که به نحوی نفر دوم نظام محسوب می شد. الدوری که خود را نزدیک به طریقت صوفی نقشبندی نشان می داد،در راس"پژوهشگاه عالی حوزه قران کریم و سنت شریف نبوی صدام"نظارت بر آموزش دینی اعضای حزب را عهده دار بود.
در حالی که عراق مشکلات مالی فراوانی داشت، مساجد بزرگی در بغداد و سایر نقاط کشوربا بودجه دولتی ساخته می شدند، که برجسته ترینشان مساجد "جامع ام المعارک" و "جامع سیدالرئیس" بودند. ساخت مسجد ام المعارک در منطقه غزالیه بغداد در سال 1993 شروع شد و 8 سال بعد به پایان رسید".
کانال راهبرد/امیرحسین خالقی
🔴داعش از کجا برخاست؟(۲)
هدایت شده از عباس جهانبخش
"دهه 1990 بهترین دوران برای روحانیون شیعه و سنی عراق بود که از کمک های مالی سخاوتمندانه دولتی بهره مند می شدند. در سال 1992 و در مراسم جشن سالروز تاسیس حزب بعث ، 283 روحانی مسلمان و چند رهبر دینی مسیحی با اهدای املاک مسکونی و زمین مورد تقدیر قرار گرفتند.
دانشگاه مطالعات اسلامی صدام"که در 1989با هدف مقابله با تفکرات سلفی در جامعه عراق تاسیس شده بود، در دهه 1990 با حمایت دولت به یکی از بهترین دانشگاه های علوم انسانی عراق بدل شد و"دانشگاه نخبگان" حساب می شد. طنز ماجرا این که یکی از دانشجویان مقطع ارشد اینجا،ابراهیم البدری جوان (خلیفه البغدادی بعدی) بود.
صدام اما در مورد روحانیان شیعه عراق، سیاست احتیاط و تشویق را همزمان در پیش گرفت . حرم های نجف و کربلا که در خیزش 1991 آسیب دیده بودند تعمیر شده و گسترش یافتند، روحانیون شیعه به کارمندی دولت درآمدند و حقوق های مناسب دریافت می کردند و در عین حال موظف به تایید دولت بودند.
جامعه عراق آبستن اقدامات عجیب و غافلگیرکننده تری بود: به موجب فرمان شماره 59 مجلس فرماندهی انقلابی حزب در تاریخ 4 ژوئن 1994 ، شریعت اسلامی نقش بزرگی در قوانین جزایی عراق یافت: حالا دزدی در بار اول مجازاتش قطع دست از مچ بود و تکرارش قطع پای چپ را هم به دنبال می آورد.
جالب آن که این کمیته بعدا برای جبران یک دردسر ناچار شد بند دیگری هم اضافه کند: برای تشخیص معلولان جنگی که "قهرمان ملی" بودند ، از دزدان، علاوه بر قطع پای چپ، باید روی پیشانی دزدان داغ یا خالکوبی قرار می گرفت.
عمده بعثی های کهنه کار و روشنفکران عراق با وحشت نظاره گر این روند بودند، اما در برابر اراده صدام خود را ناتوان می دیدند. برخی با این توجیه که این کارها نه به نفع اسلام گرایان، که برای کنترل و جلوگیری از گسترش نفوذ آنان است خود را دلگرم می کردند.
جیسون بورک، خبرنگار گاردین، در دسامبر 1999 سر صحبت با نعیم شطری، کتاب فروش قدیمی محله الرشید بغداد چنین می شنید: " روزگاری کتاب های ادبی کلاسیک غربی این جا خریدار فراوان داشت، خصوصا بین دانشجوها ، حالا کسی دست بهشان نمی برد. آثار سارتر و همینگوی و شکسپیر خاک می خورند ... در عوض کتاب های مذهبی خیلی زود فروش می روند . الان دیگر کسی این ها را نمی خواند، همه به فکر روز قیامت هستند".
اما این در برابر رخدادهای ترسناک آینده چیزی نبود، فدائیان صدام حالا زنان متهم به "فحشا" را گردن می زدند و جنازه ها برای "عبرت" گاه روزها در معرض دید می ماند.
کم کم سرو کله چیزی پیدا شد که در تاریخ عراق سابقه نداشت: حمله مردان ریش دراز به مشروب فروشی ها و شکستن ویدئو و تلویزیون در وسط شهرها.وضع آنقدر وخیم شد که دستگاه استخبارات ناچار شد عملیات گسترده ای برای بازداشت این افراد و تعطیلی برخی مساجد و معلق کردن ائمه آن ها از خطبه انجام دهد.
نگرانی کم کم به سطح بالای حزب رسید. عدی، پسر ارشد صدام در حالی که از برخی جنبه های "جنبش ایمان" مانند قتل دختران و زنان به جرم "فحشا" لذت می برد، با نگرانی به کلیت قضیه می نگریست و نسبت به ادامه روند به پدرش هشدار می داد. روزنامه "بابل" که در مالکیت او بود در سال 1994 نسبت به تبدیل "بغداد هارون الرشید"به یک شهر شبیه شهرهای عربستان سعودی و "بازگشت برقع و نقاب" و رواج مکتب "وهابی" در عراق هشدار داد. "آن ها در حال شستشوی مغزی جوانان و حتی پیرسالان ما هستند".
دولت بعث تا مارس 2003 سیاست کجدار و مریز اسلامیزه کردن جامعه عراق در عین تلاش برای کنترل اسلام گرایان را ادامه داد. اما "حمله صلیبی" ایالات متحده و متحدانش در بهار 2003 خط پایانی بر این داستان بود. کم نبودند حتی افسرانی که که مامور مراقبت از اسلامگرایان بودند و با سقوط صدام به آغوش اندیشه همان مظنونان قبلی خود غلتیدند. نسل پرورش یافته و بالغ شده در دهه 1990 به زودی علیه "صلیبیان و روافض" دست به کار می شد.
امثال سمیر الخلیفاوی (حجی بکر)، عبدالرحمن المصطفی (ابوعلی الانباری)، محمد یوسف عثمان (ابوعبدالعزیز القطری)، عدنان البیلاوی، فاضل حیالی ، در دو دهه بعدی نشان دادند از دل جامعه سنی مذهبان عراق که زمانی نه چندان دور نشانی از سلفی گری جهادی بر خود نداشت، چه هیولای مخوفی برخاسته است، گذشته چراغ راه آینده است. اگر می خواهیم حال جوامع را ببینیم ، بررسی دقیق و علمی گذشته آنان یکی از الزامات مسیر است".
از قرار شر خلیفه داعش کم شده است، ولی خاک خاورمیانه برای کشت موجودات شبیه او بسیار حاصلخیز است. معلوم نیست کشته شدن البغدادی اوضاع را بهتر کند، باید نشست و دید، والله اعلم.
کانال راهبرد/امیرحسین خالقی
هدایت شده از خبر مهم 🇮🇷
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 صحبت های جالب محمدرضا گلزار در مورد اعتقاد داشتن، نماز خواندن و ذکر خدا گفتن در صفحه شخصی خود
🔥 @mahramaneh1
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
باسمه تعالی
🔹این فیلم نحوه ارسال بیماران مبتلا به کروناویروس در چین را، به بیمارستان، نشان میدهد.
🔹کسی که او را ماموران به این صورت میبرند، میداند که دیگر بازگشتی در کار نیست.
🔹شایعاتی شنیده میشود که دولت چین از این فرصت برای سرکوب مخالفین سیاسی و معترضین استفاده میکند.
🔹چند سال پیش در آفریقا، هرجا که ماموران دولتی برای آزمایش شیوع ابولا قرار بود بروند، اهالی دهات از منطقه فرار میکردند. چون ترس آنها این بود که این ماموران اول میکشند و بعد آزمایش میکنند.
[1] https://twitter.com/Anfield_king/status/1225674232719298560
@satliyat
هدایت شده از شبکه افق
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺گفتوگوی اختصاصی با اردشیر زاهدی برای نخستین بار از شبکه افق
بخش اول : دستاوردهای انقلاب
📺 برنامه #عصر 15 بهمن
🆔 @ofogh_tv
هدایت شده از شعر هیأت
#انقلاب_اسلامی
#شهدا
#غزل
🔹ادامۀ فریاد فاطمه🔹
این روزها میان شهیدان چه همهمهست
این انقلاب ادامۀ فریاد فاطمهست
از تشنگی چه واهمه، از دشمنان چه باک
وقتی عَلم به دست علمدار علقمهست
تا گردن معاویه دَه ضربه بیش نیست
اطراف خیمهگاه علی از چه همهمهست
فرعون هم مقابل موسی کسی نبود
جادوی سامری که فقط یک مجسّمهست
حکم خدا مگر حکمیّت نیاز داشت
با اشعری بگو که زمان محاکمهست
فریاد فاطمهست که پیچیده در جهان
مقصود اگر علیست شهادت مقدمهست
📝 #مهدی_جهاندار
🌐 shereheyat.ir/node/3551
✅ @ShereHeyat
هدایت شده از خبرگزاری تسنیم
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥فیلم دیده نشده از تسخیر ساختمان مرکزی ساواک
@Tasnimnews
هدایت شده از ذره بین
🔻منتظر لیست اصلی شورای ائتلاف باشید!
🔹️ قالیباف لیست اعلام شده را رد کرد
🌀 @zarreh_bin
هدایت شده از خبر فوری قم
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴گفتگو با کودکی که در نماز به شهید حاج قاسم گل داد
☑️بزرگترین کانال خبری استان قم👇
http://eitaa.com/joinchat/1031798786C1a8f8517c9
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
مصاحبه امام بعد از پیروزی انقلاب اسلامی
@satliyat
هدایت شده از جارچی 🇮🇷
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺 محمدرضا علیمردانی:
من عاشق چشم و ابروی آقای کاسبی هستم!
محمد کاسبی:
🔹من خودم عاشق چشمان سردار سلیمانیام؛ چشمهایش خمار عشق بود.
@jaarchi
چرا جنگ را پشت سر گذاشتیم اما در #تحریم فعلی مشکل داریم؟
🔹پاسخ های متنوعی به این سوال میشود داد: از عوامل ساختاری تا عاملیت. من در این #رشتو از منظر عاملان سیاسی و اجرایی و نه ساختار پاسخ می دهم. چون معتقدم بدلیل کیفیت پایین نهادی-ساختاری، عاملان در کشورهای توسعه نیافته مهم تر هستند
🔹پاسخ در ترکیب سنی کابینه است. نه اینکه از جوان گرایی بخواهم دفاع کنم، نه. صرفا تحلیل میکنم چرا کل ساختار اجرایی کشور در گل گیر کرده است. اما چرا با وزرای جوان و بی تجربه دهه شصت توانستیم دوران سخت جنگ را آنهم در اولین سالهای یک انقلاب را پشت سربگذاریم اما با وزرای باتجربه فعلی نمی توانیم؟
🔹سه ریشه اصلی در عاملان اجرایی که باعث عدم تصمیم گیری شده:
1.بالارفتن سن کابینه نسبت به دهه شصت
2.پرونده های مختلف تشکیل شده برای افراد با تجربه تر و در نتیجه دست به عصا شدن آنها
3. مهمتر از همه، تله تجربه: توهم دانش و بستن چشمها و گوش ها
1.بالارفتن سن ارتباط مستقیم با بالارفتن محافظه کاری دارد. وزارت در کشورهای توسعه نیافته نیاز به جسارت و شجاعت دارد نه محافظه کاری.
2.موارد تصمیم گیری بیشتر در طی سالیان متمادی یعنی امکان مرتکب شدن خطای بیشتر. هر خطایی هم در گذشته یعنی یک نقطه فشار بر یک وزیر خوب و تبدیل کردن او به یک وزیر خنثی در حال
3.گرفتار شدن در تله تجربه: وزرای جوان و بی تجربه دهه 60 بهترین مشاوران و معاونان را انتخاب میکردند که آنها را به چالش می کشیدند چون می دانستند بلد نیستند اما وزرای با تجربه دهه 90 تصور میکنند چون چند دهه وزیر و معاون وزیر بوده اند (در موضع وزارت بوده اند) درنتیجه فهم کاملی هم از آن حوزه پیدا کرده اند. در نتیجه معاونان و مشاوران تاییدکننده خودشان را انتخاب میکنند! آنها بین فهم و در موضوع بودن خلط کرده اند
🔹چاره ای جز تغییرات بنیادین نداریم. در غالب کشورهای دنیا هم معمولا اجازه نمی دهند فردی بیش از دو دوره وزیر باشد. به همین دلایلی که عرض شد وزیر باید در یک یا حداکثر دو دوره خدمتش را به کشور بکند و کنار برود و در مقام مشاور ایفای مسئولیت کند. با این شرایط تصمیم گیری ممتنع و غیرممکن شده و احتمال رفتن به سمت راهکارهای نامتعارف که نیاز شرایط نامتعارف فعلی است کم می شود.
Twitter.com/alhosseini
@satliyat
هدایت شده از خبرگزاری تسنیم
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 از ضرر 12 هزار میلیاردی پروژه "ال 90" به مردم ایران تا خوی سلطنتطلبی برخی مسئولان کشور
🌀 توضیحات تامل برانگیز "علی علیلو" عضو سابق تحقیق و تفحص از خودروسازان، درباره بازار ملتهب این روزهای خودرو
@Tasnimnews
هدایت شده از خبرگزاری فارس
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 انیمیشن دیدنی «انتقام سخت»
fna.ir/dez9ej
@Farsna
هدایت شده از خبرگزاری فارس
«کودتای اطلاعاتی قرن»؛ سیا مالک مخفی شرکت فروشنده تجهیزات رمزگذاری بود
🔹یک روزنامه اطلاعاتی گزارش داده سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا برای چند دهه به صورت مخفیانه مالک شرکت مهم سوئیسی «کریپتو ای.جی»، فروشنده تجهیزات رمزگذاری بوده است.
🔹روزنامه واشنگتنپست در گزارشی با عنوان «کودتای اطلاعاتی قرن» نوشته است: «دولتهای سراسر دنیا طی بیش از نیم قرن برای محرمانه نگاه داشتن ارتباطات جاسوسها، سربازها و دیپلماتهایشان تنها به یک شرکت اعتماد کردهاند.
🔹این شرکت سوئیسی با فروش تجهیزاتش به بیش از ۱۲۰ کشور میلیونها دلار درآمد کسب کرده است.
🔹اما هیچیک از مشتریهای کریپتو خبر نداشتند که این شرکت به صورت مخفیانه تحت مالکیت سیا است و شراکتی فوق سری با دستگاه اطلاعات آلمان غربی دارد.
🔹طبق گزارش واشنگتنپست از سال ۱۹۷۰ به بعد، سیا و یک نهاد جاسوسی دیگر در آمریکا (آژانس امنیت ملی) تقریباً تمامی عملیاتهای کریپتو را تحت کنترل داشتند.
fna.ir/dezh3l
@Farsna
هدایت شده از خبرگزاری فارس
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥از نفوذ مافیای صنعت خودرو بر شخص وزیر تا رد پای همسر کارمند سازمان سیا در مسند تصمیمگیری صنعت خودرو
🔹«علی علیلو» عضو سابق تحقیق و تفحص از خودروسازان: در تحقیقات صنعت خودرو به خطوط قرمزی رسیدیم که ادامه آن گزارش را فقط خدمت مقام معظم رهبری می دهم.
@Farsna
هدایت شده از تحولات جهان اسلام
🔴 فیس بوک در خدمت نتانیاهو!
🔸 روزنامه عبری هاآرتص از تماس تلفنی بنیامین نتانیاهو و مارک زاکربرگ رئیس اجرایی شرکت فیس بوک خبر داد
🔸 بر اساس گزارش این روزنامه، در این تماس تلفنی نتانیاهو از فیس بوک به دلیل تاثیر منفی این شبکه اجتماعی روی هوادارنش انتقاد کرده است.
🔸این روزنامه صهیونیستی ادامه داد که نتانیاهو از زاکربرگ خواست که در تضمین”سلامت” انتخابات به صورت منصفانه تلاش کند.
🔸زاکربرگ در پاسخ به درخواست نتانیاهو تعهد داد که شرکت متبوعش در این زمینه فعالانه وارد خواهد شد.
🔸گفتنی است نتانیاهو که با اتهامات فساد سیاسی و سوء استفاده از قدرت و دریافت رشوه مواجه است تا کنون در دو انتخابات پیشین موفق به پیروزی و تشکیل کابینه نشده است و نظر سنجی ها از شکست حتمی وی در انتخابات آینده این رژیم حکایت دارد.
🔸در صورت شکست نتانیاهو وی باید برای همیشه از صحنه سیاسی این رژیم حذف شده و ممکن است سالهایی را در پشت میله های زندان بگذراند.
✅ @iswnews
✅ https://iswnews.com/28076
هدایت شده از باشگاه خبرنگاران جوان
soleimany_vasiatnameh.pdf
485.8K
🔸 متن کامل وصیتنامه الهی سیاسی سردار شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی با عنوان «میثاقنامه #مکتب_حاج_قاسم» منتشر شد.
🏷 #مکتب_حاج_قاسم
🆔 @YjcNewsChannel
هدایت شده از خبرگزاری فارس
رشد پایه پولی بیش از نقدینگی شد
🔹در پایان آذرماه ۹۸ حجم نقدنیگی با ۲۸.۲ درصد افزایش به ۲۲۶۲ هزار و ۳۱۰ میلیارد تومان رسید و حجم پایه پولی با ۲۸.۳ درصد رشد به ۳۱۴ هزار و ۲۶۰ میلیارد تومان رسیده است.
🔸میزان اسکناس و مسکوک در دست اشخاص ۵۲ هزار و ۷۹۰ میلیارد تومان است که در ۱۲ ماهه منتهی به آذر ماه امسال ۱۶ درصد افزایش و نسبت به پایان سال گذشته ۳.۶ درصد کاهش یافته است.
fna.ir/dezp7g
@Farsna
نشست خبری فهرست عدالتخواهان/۶
🚩 دکتر #روحالله_ایزدخواه در تشریح رئوس برنامه های پویش مجلس عدالتخواه در حوزه اشتغال و بیکاری گفت: تنها راهکاری که آقایان در دولتهای گذشته برای رفع بیکاری دیده اند، پرداخت تسهیلات بوده است که در تمام این طرح ها حداقل ۵۰ درصد منابع به انحراف رفته است و صرف ایجاد اشتغال نشده است.
🔹 مشکل از آنجاست که تولید به عنوان بستر اصلی ایجاد اشتغال نادیده گرفته شده است. ما در پایه های اصلی تولید، خوشبختانه کمبود منابع مالی، منابع انسانی و متخصص و منابع فیزیکی و مواد اولیه نداریم، اما متاسفانه بازهم به تولید توجهی نشده است.
🔺 ما کشوری خام فروش هستیم که منافع مافیاها و سلطانها و دولتمردان پشتیبان آنها در همین خام فروشی است.
🔹 برای حل مسأله بیکاری باید تولید به ویژه در بخش کشاورزی احیا شود. در بخش کشاورزی هنوز گرفتار یک نظام توزیع محصولات قرون وسطایی هستیم.
🔻 ما ۱۸ میلیون هکتار زمین آماده کشت داریم که در آنها کشت نمیشود و در چنگ دولت است که رها نمیکند. با تأمین زیرساختها از جمله شبکه ریلی و
اصلاح قوانین و دست پاگیر مانع تولید، می توان به میزان زیادی تولید را در کشور رونق داد.
🔴 @majles_edalatkhah
مشکل انتخابات مجلس در ایران چیست؟/ چه باید کرد؟
1️⃣ #انتخابات مجلس در ایران بصورت محلی برگزار میشود در حالیکه تنها یک مجلس داریم: مجلسی که بدون محدودیت در همه امور مملکت هم قانونگذاری میکند، هم به دولت رای اعتماد میدهد و هم دولت را استیضاح میکند.
2️⃣ مشکل #انتخابات محلی چیست؟ مشکلش این است که انتخابات کوچک میشود. انتخابات کوچک سه عارضه کلیدی دارد: اولا امکان شکل گیری احزاب را از بین میبرد، ثانیا امکان رصد تامین مالی انتخابات را کاهش میدهد و ثالثا امکان انتخاب شدن افراد بزرگتر و قد بلندتر را کم میکند.
3️⃣ پس مشکل شکل نگرفتن احزاب در ایران کوچک بودن انتخابات است و نه فرهنگ و اخلاق ایرانی! در انتخاباتهای کوچک شرکت کردن در ختم اثرش از عضو فلان و بهمان حزب بودن بیشتر است. لذا حزب شکل نمیگیرد و وقتی حزب شکل نگرفت هیچکدام از مزایای انتخاباتهای حزبی هم وجود ندارد.
4️⃣ مهمترین مزیت احزاب امکان شفافیت در #تامین_مالی_انتخابات است. در انتخابات محلی و با کاندیدای بسیار عملا امکان رصد تامین مالی انتخابات از بین میرود. درنتیجه اصحاب ثروت در فضای مهآلود تامین مالی کرده و نمایندگانی به مجلس میروند که بدهکار افراد بینام و نشانند.
5️⃣ رقابت بین ثروتهای ناشناخته پشت پرده عملا انتخابات را گران کرده و امکان حضور افراد مستقل که غالبا افراد قدبلندتری هستند و زیربار اینگونه جریانها نمیروند را بشدت کاهش میدهد. هر روز افراد کوچکتر و ضعیفتری راهی مجلس کشور شده و این جریان همه سیکلهای بد بالا را تشدید میکند.
6️⃣ در کل، این فرایند باعث میشود تا فرد منتخب از روز اول بفکر جبران طلب طلبکارانش باشد که سبب شکلگیری چرخه #فساد میشود.البته این فساد طبیعتا در مجلس نمانده و به کل دستگاه اجرایی کشور سرایت میکند فسادی که امروز غالب مدیران میانی دستگاهها که منصوب نمایندگانند نه وزرا درگیرش شدهاند.
7️⃣ در پادکست سکه توضیح دادهام که نتیجه این شرایط رد صلاحیت یک سوم مجلس و رای نیاوردن ۷۰ الی ۸۰٪ نمایندگان سابق است. راه رهایی از این وضعیت رد یا تایید صلاحیت گسترده نیست. این شرایط نظام سیاسی کشور را مستهلک میکند. راهش دومجلسی شدن یا برگزاری انتخابات استانی در نظام تک مجلسی است.
🖌صادق الحسینی
✔️کارشناس ارشد اقتصاد دانشگاه تهران/سیاستگذاری و روابط بین الملل از امریکا
📖مولف کتاب اقتصاد ایران در تنگنای توسعه/مترجم دانشنامه اقتصاد و ۲ کتاب دیگر
@satliyat