🔴 در روبیکا چه خبر است؟
🔹در بین پلتفرمهای داخلی فقط روبیکا هست که از پشتوانه و حمایت مالی سنگین حاکمیت و نظام برخوردار است و فقط روبیکاست که در آن به مدیران کانالها بخاطر تولید و انتشار محتوا پول داده میشود.
⚠️ اما فقط روبیکا هست که تبدیل به فاضلاب اینستاگرام و تیک تاک شده و فقط روبیکاست که به تنهایی توانسته در حوزه نابودی فرهنگ و هویت و سبک زندگی و حیا و حجاب و... نسلهای دهه ۸۰ و ۹۰ موفق باشد.
❓چرا هیچ مسئولی در این حوزه کَکَش نمیگزد؟
📝پویش سواد رسانه
🆔 @savad_rasaneh
انجمن سواد رسانه طلاب
⚡️فیلم ضد امام مهدی بیشترین جایزه اسکار 2022 را دریافت کرد 🔺فیلم سینمایی «Dune» (تل ماسه)، پر فروش
37.83M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔴 تحلیل مهم فیلم تل ماسه (DUNE)
🔹تحلیلگر: امین بسطامی
🔹دانشکده هنر دانشگاه اسپلیت کرواسی
🔸️به دنبال شبیه سازی موعود هستند.
🔸️انحراف بصیرت یکی از اهداف
🔸️یمن برای غربی ها بسیار مهم و استراتژیک است.
🆔 @savad_rasaneh
🔶 پشت پرده شبکه عملیات روانی علیه مردم ایران و افغانستان
🔹 بازداشت یک عامل ضد ایرانی در نزدیکی مقر منافقین در کمپ تیرانا نشان میداد که تروریستهای میدانی و ادراکی بهصورت همزمان پروژهای مشترک را تحت نظر سرویسهای غربی اجرا میکنند.
🔹 «اگر دستمان به شما برسد خونتان را خواهیم ریخت؛ افغانی کشی در ایران تاوان دارد! ایرانیها خونشان حلال است و باید تاوان ظلم به مردم افغانستان را بپردازند» احتمالاً این دیالوگ و جملاتی شبیه به آن را در چند هفته اخیر در ویدئو کلیپهای منتشرشده در شبکههای اجتماعی بارها دیده یا شنیدهاید.
🔹مجموعه از انواع صحنههای رجزخوانی از جانب برخی شهروندان ایرانی و افغان که در آن یکدیگر را تهدید میکنند. حتی کار به تکفیریها نیز رسیده و برخی سران این گروهکهای تروریستی نیز روبروی دوربین نشسته و به شیوه داعشیها هلمنمبارز میطلبند.
🔻 مطالعه متن کامل این گزارش را در لینک زیر بخوانید:
🔗 mshrgh.ir/1363328
🆔 @savad_rasaneh
⭕️ تبارشناسی رسانهها
🔻 تبار شناسی به معنای لزوم شناخت سابقه و سمت و سوی رسانهها میباشد و اين كه يک رسانه به چه فرد، حزب، جناح و ايدئولوژی نزديكی يا وابستگی دارد. در اين رويكرد لازم است تا مخاطب با احتياط و تأمل بیشتری با اخبار «منفي » و نيز اخبار «همسو با موضوع» رسانههای «مثبت» بيشتری با اخبار مواجه گردد.
🔻 بيان اين نكته ضروری است كه نبايد الزاما «نقد» جريان موافق و «تعریف» جريان مخالف را در حكم اقراری «علیه» خود یا «له» دیگری دانست؛ چرا كه آنچه مورد تأييد عقل و شرع است «اقرار العاقل علي نفسهِ جائز» میباشد كه در موارد مذكور، شمول «نفسه» مورد ترديد است؛ چنانچه تمركز رسانههای مخالف دولت احمدينژاد بر اظهارات «اصولگرايان منتقد دولت» در حقيقت تجاهل نسبت به دايره ي شمول «نفسه» است.
📝 بخشی از کتاب «تکنیکهای عملیات روانی در حوزه رسانه و خبر»، صفحه ۱۸
#پاراکتاب
#تکنیکهای_عملیات_روانی
#رسانه
🆔 @savad_rasaneh
باسمه تعالی
معاونت فرهنگی و اجتماعی با همکاری هم اندیشی اساتید نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری دانشگاه الزهرا(س) برگزار می کند:
سلسله نشست های علمی جهاد تبیین
از یکشنبه ۲۸ فروردین الی چهارشنبه ۳۱ فروردین ۱۴۰۱، ساعت ۱۱:۳۰ الی ۱۳
نشست اول: تبیین جنگ رسانه ای
با حضور حجت الاسلام علی قهرمانی
یکشنبه ۲۸ فروردین
نشست دوم و سوم: تبیین دستاوردها و ناکامی های اقتصادی انقلاب اسلامی در بستر موانع پیش رو
با حضور حجت الاسلام سید محمدرضا رضی بهابادی
دوشنبه و سه شنبه ۲۹ و ۳۰ فروردین
نشست چهارم: تحلیل تاریخی انقلاب اسلامی و پروژه تطهیر پهلوی
با حضور دکتر حسن محمدی
چهارشنبه ۳۱ فروردین
کارشناس مجری: دکتر میثم قمشیان
ویژه اساتید گرامی و کارکنان محترم
همراه با اعطای گواهی به شرکت کنندگان
اسکای روم: https://www.skyroom.online/ch/alzahrafarhangi/jahad
آپارات:
https://www.aparat.com/alzahrauniversity/live
ورود برای عموم علاقه مندان آزاد و رایگان است.
🆔 @savad_rasaneh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
‼️خطرات انتشار عکس بچهها!
📲 به هیچ وجه عکس بچههاتون یا بچههایی که میشناسید و دوست دارید در صفحات عمومی منتشر نکنید.
🆔 @savad_rasaneh
📡 تحرکات تبلیغاتی و رسانهای دشمنان
🔹امروز بیشترین تحرک دشمنان ما علیه ما بیش از تحرکات امنیتی و اقتصادی، تحرکات تبلیغاتی و جنگ نرم و تبلیغات رسانهای است.
🔸وقتی افکار عمومی یک ملت در اختیار بیگانه قرار گرفت، حرکت آن ملت هم طبعاً طبق میل آن بیگانه پیش خواهد رفت.
📝جملهٔ کامل را در عکس نوشت بالا بخوانید.
🆔 @savad_rasaneh
🔎فقدان رژیم مصرف و تاثیرات دهگانه رسانه بر مدیریت ذهن
💡برای اینکه از حضور روزانه ۴ تا ۶ ساعته نوجوانان و جوانان در فضای رسانه ای اعم از دیدن فیلم و سریال تا بازی های رایانه ای و چت کردن و حضور در شبکه های اجتماعی، ارزیابی دقیقی داشته باشیم و روش حل مساله و خط مشی گذاری درستی در سطح ۱.فرد و ۲.خانواده و ۳.جامعه، اتخاذ نمایبم، ده مورد از #ردپاهای_ذهنی_شناختی_رسانه در افراد را باهم مرور می کنیم.
۱.پایین آمدن سطح تمرکز و توجه ذهنی در اثر مصرف زیاد و متنوع رسانه و بنوعی #بیش_فعالی_ذهنی در برابر حوادث و رویدادها و مسائل زندگی است که بقولی کثرت دریافت اطلاعات رسانه ای، فقرتوجه و تمرکز بدنبال خواهد داشت.
۲.رو به افول نهادن قدرت تفکر و تحلیل و پردازش مسائل بدلیل انباشت بی رویه و بدون دروازبانی اطلاعات که همان عادت به #خام_خوری_اطلاعات می باشد که حاصلش نتیجه گیری های غلط با مقدمات هرجایی و همه جایی رسانه ای بدون دقت در منبع و فرهنگ و موقعیت خاص آن اطلاعات دریافتی است.
۳.خستگی و #فرسودگی_ذهنی و پایین آمدن تاب آوری مغز در برابر حوادث و رویدادهای روزمره که بنوعی ذهن عصبی و افسرده و عجول را منجر می شود که رفتارهای تکانشی خاصی هم بدنبال خواهد آورد.
۴.ساده سازی ذهن و پایین آمدن #ضریب_هوشی بدلیل مواجهه با رسانه بدون رژیم مصرف خاص که ندیدن ابعاد متعدد ماجرا در روش حل مساله یکی از نشانه های آن می باشد.
۵.شرطی شدن ذهن و عادت کردن به سرگرمی رسانه ای _اطلاعاتی و درنتیجه #ایستایی_رشد_و_بلوغ فکری و نداشتن ایده های کلان برای اتفاقات بزرگ زندگی همچون مساله انتخاب رشته و شریک زندگی و شغل و ...
۶.تنبلی ذهنی و #فقدان_خلاقیت و اعتیاد افراطی به محرک بیرونی جهت فعالیت و برنامه ریزی روزانه یا بلندمدت بدلیل عدم مدیریت مصرف رسانه ای
۷.تنزل ذوق معرفتی و درنتیجه افت شدید علمی_شناختی بدلیل خاصیت هیجان زای رسانه ای و فاصله گرفتن از کتاب و درس و #مطالعات_مکتوب
۸.آسیب دیدن هوش بصری بدلیل #انگاره_سازی_های_اجاره_ای و بدون مکث و تحلیل و همچنین انعکاس مستقیم تصاویر از طریق مانیتورها و سبقت گرفتن تخیلاتِ رسانه_ساخته بر تاملات_خودساخته در ذهن
۹.لاغرشدن #تفکرانتقادی و بنوعی ضعیف شدن ذهن انسان در برابر جهان هستی بدلیل عادی شدن مصرف بدون فیلتر رسانه ای و در نتیجه پیدایش اخلاق محافظه کار در زندگی
۱۰. #چالش_خودآگاهی و نداشتن فرصت یا حوصله یا دغدغه برای خلوت فکری و مراقبه و محاسبه شخصیتی بدلیل مصرف حجم بالای رسانه ای که استقلال ذهنی و شخصیتی انسان را نیز زیر سوال برده و به یک موجود وابسته و هراسان از تنهایی و معتاد به تایید و حضور دیگران تبدیل می کند.
🖌علیرضامحمدلو پژوهشگر رسانه و علوم اجتماعی
🆔 @savad_rasaneh
28.45M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⭕️ چرا باید عملیات روانی یاد بگیریم؟
🔻 استفاده از قدرت سخت هزینه بالایی دارد.امروزه مثل گذشته زیاد از قدرت سخت و قدرت نظامی استفاده کرد.
🔻امروزه چون کشتن هزینه زیادی دارد به سراغ روش های دیگری برای غلبه بر دشمن و تحمیل اراده برآن به کار می رود (هدف جنگ)
👤حجت الله مرادی
#فضای_مجازی
#تکنیکهای_عملیات_روانی
#رسانه
#جنگ_نرم
🆔 @savad_rasaneh
📝حضور روزنامهنگاران در توییتر؛ بد یا خوب؟
◾️ #دین_باکت، سردبیر #نیویورکتایمز، در یادداشتی که برای کارکنان فرستاده خط مشیء جدیدی برای شیوه استفاده خبرنگاران تایمز از #توییتر اعلام کرده است.
◾️در این یادداشت، باکت یادآوری میکند که با این که توییتر توانسته نقش مفیدی ایفا کند - بهویژه زمانی که صحبت از «برآوردن خواستهای گروههای در اقلیت» به میان میآید - تأثیرات مخربی هم بر تایمز، جریان کار و کارکنان آن در چهار بخش اصلی داشته است.
◾️روزنامهنگارانی که در گزارشهای خود بیش از حد به اتاقهای پژواک توییتر تکیه میکنند و نگران بازخورد سایر کاربران هستند، به اعتبار روزنامه (و خودشان) با «پاسخهای نااندیشیده» آسیب میزنند. همچنین از آزار و اذیت و حملات کاربران نیز آسیب میبینند.
◾️برای همین به نظر میرسد نیویورکتایمز بزودی نه تنها تداوم حضور در توییتر را برای خبرنگاران خود «صرفا اختیاری» میکند، بلکه به آنان میگوید بهتر است آنجا را ترک کنند و کسانی هم که همچنان مایلاند حساب داشته باشند در توییتر، ترغیب میشوند کمتر به آن سر بزنند.
🔗 متن کامل
🆔 @savad_rasaneh
📘#اینفوگرافیک| حفظ امنیت و حریم خصوصی کودکان در شبکه های اجتماعی
🆔 @savad_rasaneh
📘تحول در دنیای رسانه؛ آیا متاورس به عمر تلویزیون پایان میدهد؟
🔹برخی از کارشناسان محیطهای مجازی هشدار دادهاند که شرکتهای تلویزیونی برای حفظ بقایشان باید خود را با دنیای سرگرمیهای آنلاین که به سرعت در حال توسعه هستند، هماهنگ کنند.
🔹شبکههای تلویزیونی هماکنون در حال نبرد با غولهای بازیآنلاین هستند تا توجه مخاطبان جوان و در پی آن دلارهای تبلیغاتی را جلب کنند.
🔹 چشمانداز نهایی این رقابت متاورس است، اصطلاحی ساده که به محیطهای مجازی سه بعدی آنلاین اطلاق میشود. این محیطهای رو به رشد در حال حاضر توانستهاند میلیونها کاربر را به خود جذب کنند.
🔹بر اساس اعلام سایت استاتیستا، در حالی که هنوز مسنترها به تلویزیون سنتی علاقه دارند اما بینندگان زیر ۳۵ سال طی یک دهه به نصف کاهش یافتهاند. از همین رو پیشبینی میشود که با توسعه متاورس، از شمار بینندگان تلویزیون به شدت کاسته شود./یورونیوز
🆔 @savad_rasaneh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 #موشن_گرافی| بحران هویت در فضای مجازی را جدی بگیریم!
🆔 @savad_rasaneh
⭕️ رسانه بازیگری دیپلماتیک
✍🏻 رقیه رضائی فر
🔸 دیپلماسی رسانه ای یکی از شاخه های اصلی فعالیت دستگاه دیپلماسی و سیاست خارجی است، همواره جریان اطلاعات و ارتباطات پایه و اساس دیپلماسی کشورها بوده است.بخش مهمی از دیپلماسی عمومی کشورها قدرتمند را دیپلماسی رسانه ای از آن خود کرده است.
🔹 ظهور رسانه ها و توسعه فناوری و اطلاعات موجب دگرگونی در نحوه تعاملات و ارتباطات جهانی شده است، بطوریکه امروزه عملا سیاست خارجی و دیپلماسی فاقد مرز گردیده است و بر خلاف گذشته که نیرو و قدرت نظامی تعیین کننده قدرت و برتری یک کشور در سطح جهانی بود امروزه قدرت رسانه ای یک کشور برتری و قدرت بین المللی آن را می سازد، و با توجه به اینکه انتشار مطالب رسانه ها حد و مرزی نمی شناسد محتوا و پیام های این رسانه ها مرزهای کلاسیک دولت - ملت را درنوردیده و همچنین محدودیت های ناشی از این مرزها را هم ندارد.
🔸 امروزه به گونه ای گردیده که پیشبرد دیپلماسی یک کشور وابسته به میزان مهارت و برتری آن کشور در بهره گیری از تکنیک ها و تاکتیک های رسانه ای است، رسانه ها مردم را در پروسه تصمیم گیری در دیپلماسی و سیاست خارجی وارد می نمایند، رسانه هم می تواند تدبیر کننده و عامل حل بحران در سطح بین المللی باشد و هم خود منشا بحران گردد و بر قامت بحرانی که نیست، هست بپوشاند.
🔹چگونگی نگرش ملت ها به یکدیگر در روابط بین المللی شان حائز اهمیت است و رسانه ها با تصویر سازی دوست یا دشمن، همسو غیر همسو، جنگ طلب و صلح طلب بودن و ... در این امر نقش محوری ایفا می کنند.
🔹رسانه ها نقش محوری در حوزه افکار عمومی بازی می کنند و افکار عمومی امروزه به مهم ترین بازیگر شکل دهنده تحولات داخلی و خارجی مبدل گردیده است. رهبران امروزه برای پیشبرد اهداف دیپلماتیک و مقاصد خود بطور وسیع از ابزار های رسانه ای بهره میگیرند، و در این میان شبکه اجتماعی توئیتر نقش ویژه ایفا می کند.
🔸برای مثال: دونالد ترامپ رئیس جمهور اسبق ایالات متحده، چه در زمان تبلیغات و انتخابات ریاست جمهوری و چه در دوران ریاست جمهوری نهایت استفاده و بهره را از این شبکه اجتماعی گرفت.
🔻امروزه الزامی است که دست اندرکاران عرصه دیپلماسی و سیاست خارجی نحوه بهره گیری موثر از ابزارهای رسانه ای، و بکارگیری صحیح سواد رسانه ای را دانسته و برای پیشبرد اهداف بطور موثر از آن بهره گیرند.
🆔 @savad_rasaneh
📰 #خبر| ارتقای کیفیت تصویر شبکههای سراسری
🖇شبکه جهانی جامجم، قرآن، دو سیما، سهند آذربایجان غربی و باران استان گیلان HD شدند.
🆔 @savad_rasaneh
📸جنگ رسانه ای در مناقشات بین المللی
◽️گزارش های متنوع در مورد اوکراین صرفاً منعکس کننده ماهیت و نحوه عملکرد سازمان های رسانه ای بین المللی است.
◽️ آنها در یک محیط 24 ساعته کار می کنند، تحت فشارهای وابستگی بودجه ای هستند و البته تعداد کمی خبرنگاران دائمی در اوکراین دارند.
◽️همچنین، باید بین جذب مخاطب، حفظ هدف هنجاری گزارش عینی، ارائه شناخت دستکاری شده دو طرف ماجرا و توصیف اخبار با روایتهای ساده و قابل فهم تعادل ویژه ای برقرار کنند.
◽️همانطور که یک تهیهکننده درست قبل از پخش زنده تلویزیون ملّی کانادا در زمان شروع اعتراضات در اوکراین برای کارشناسان رسانه ای توضیح داده، "به یاد داشته باشید، شما تنها 3 دقیقه فرصت دارید تا چیزها را برای مخاطبانی که اطلاعات کمی درباره اوکراین دارند توضیح دهید." آن محتوا را واضح و به راحتی قابل درک جهت حفظ مخاطب نگه دارید.
#جنگ_ترکیبی
#اوکراین
🆔 @savad_rasaneh
🖇تلاش همهجانبه آمریکا برای اختلافافکنی بین ایران و افغانستان
🔻در ایامی که فتنهگران تمام تلاش خود را برای بروز تنش بین ملت ایران و افغانستان به کار بستهاند، آمریکا از تسلط خود بر فضای تبادل وب استفاده میکند تا روایت مطلوب خود را حاکم سازد.
🔻به تازگی، صفحه فیسبوک تلویزیون سرگرمی آی فیلم که هیچگونه محتوای سیاسی منتشر نمیسازد نیز حذف شد، تا دومین تلویزیون محبوب مردم افغانستان در این شبکه اجتماعی اجازه حضور نداشته باشد.
💢تلاش همهجانبهای برای کشاندن ایران و افغانستان به جنگی فراگیر در جریان است که از همه امکانات برای تحقق آن استفاده میشود./تبیان
📝آرما مدیا
🆔 @savad_rasaneh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅عملیات روانی (پروپاگاندا) بخش لاینفک میادین نبرد است. تاریخچه عملیات روانی به قدمت تاریخچه نبرد ها است. یکی از روش های که از جنگ جهانی متداول شد عملیات روانی اعلامیه ای است. در جنگ روسیه و اوکراین شاهد همین سبک عملیات روانی هستیم.
✅روس ها با شلیک مهمات حاوی اعلامیه A-462 توسط هویتزر های 122 میلیمتری گووزدیکا به سمت صنایع فولاد آزوف در ماریوپول که آخرین نقطه مقاومت این شهر است. درست به عملیات روانی (پروپاگاندا)زدند.
✅در ویدیو اعلامیه هایی که در درون مهمات قرار داده شده نیز در دستان یکی از نفرات دیده میشود (حاوی شروط تسلیم و ........) در خصوص مهمات توپخانه حاوی پروپاگاندای جنگی نحوه عملکرد به این صورت است که این اعلامیه ها به صورت لوله شده در داخل محفظه ای در بخش میانی تا انتهایی پرتابه قرار میگیرند.
✅با رسیدن پرتابه به ارتفاع مشخص، درپوش انتهایی پرتابه جدا شده و از طریق فشار هوای وارد بر آن، محفظه حاوی اعلامیه ها بیرون کشیده میشود و اعلامیه ها در هوا پخش میشوند.
#عملیات_روانی
#پروپاگاندا
#جنگ_روسیه_اوکراین
🆔 @savad_rasaneh
🔘 عادت
🔹گسترهٔ عادات هرچه عميقتر و وسيعتر باشد، انقلابی بزرگتر لازم است تا بندهايش را از دست و پاي جانِ بشر بگسلد ـ و خواه ناخواه چنين نيز خواهد شد ـ و هرچه عاداتِ ملازم با ماندنْ عميقتر و وسيعتر باشد، درد و رنج هجرت و انقلاب بيشتر است.
🔹عاداتْ هر نوع عمل ـ و از جمله عبادات ـ را فاسد میكنند.
📘از کتاب آغازی بر یک پایان سید مرتضی آوینی
🆔 @savad_rasaneh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 #پویانمایی| مراقب زمانمان در فضای مجازی باشیم!
🔻یکی از مهمترین آسیبهای فضای مجازی، اشغال کردن بخش زیادی از ذهن ما با موضوعات سطحی و اغلب غیرمرتبط با ماست!
➖➖➖
🆔 @savad_rasaneh