eitaa logo
بهداشت و پرورش زنبورعسل
138 دنبال‌کننده
3 عکس
0 ویدیو
0 فایل
مطالب کانال از جزوه ها و کتاب های اساتیددانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران اقتباس شده است.
مشاهده در ایتا
دانلود
: ۱-پنجره ملکه که ساختار پنجره ای دارد و از این پنجره ها به واسطه‌ی ابعادش زنبور کارگر عبور می کند اما ملکه به دلیل درشتی نمی تواند عبور کند.🐝
❎ هر زمانی که ملکه تخم ریزی اش محدود به قسمت پایین باشد، استفاده می کنیم.یعنی در بهار رویشان طبق می خورد و باید شان اضافه کنیم و فضای داخلی را زیاد کنیم چون جمعیت رو به افزایش است و فضای پایینی برایشان کفایت نمی کند و اگر پنجره را نگذاریم،ملکه بعد از تخم ریزی در پایین، روی شان های بالایی هم تخم ریزی می کند در حالی که تخم ریزی معمولاً در طبقه پایین انجام می گیرد و در طبقه بالا فقط عسل می باشد.😋
✳️ ما شان هایی نیاز داریم که یکپارچه عسل باشد.به منظور دسترسی به عسل تنها باید با پنجره راه عبور و مرور ملکه را از پایین به بالا سد کنیم.کارگرها می توانند بالا بیایند و عسل درست کنند اما ملکه نمی تواند بالا بیاید و تخم ریزی کند و از طبقه بالا شان حاوی عسل را برداشت می کنیم.👌
❇️ ۲-ظرف غذاخوری زنبورها که چوبی است و داخلش فضای خالی است که شربت در حد مجاز به تنهایی یا ناچارا برای درمان همراه دارو و مکمل ها برای تقویت زنبورها داده می شود.🌹
✅ این ظرف ها ابعادش شبیه قاب است و بین قاب ها قرار می گیرد.اما چون چوبی است و مایع داخلش ریخته می شود، امکان قارچ زدگی وجود دارد. پس بهترین وسیله برای غذا دادن زنبورها، ظرف پلاستیکی زیر گلدانی است.هر بار ۱۵۰-۲۵۰ سی سی شربت داخلش می ریزیم و روی قاب ها می گذاریم و درب کندو حتماً بلافاصله بسته بشود چون اگر مدتی باز باشد، زنبورها از کندوهای دیگر حمله می کنند و همدیگر را غارت می کنند.🌸
✅ افرادی که برای بار اول سراغ زنبور می روند باید به طور کامل با تجهیزات ویژه بروند.از زدن عطر به شدت خودداری کنند چون عطر به شدت زنبورها را تحریک به نیش زدن می کند.لباسهای رنگ روشن(روپوش سفید) بپوشند.🌴
❎ لباس کاملاً پوشیده که لب آستین و قسمت پایینی کش داشته باشد و باید دستکش برزنتی هم استفاده کنند.کلاه و توری حتماً لازم است. نیش زدن سر و گردن خطرناک تر است چون نزدیک به مغز است.با نیش زدن بر اساس حساسیت فردی دچار ورم یا شوک می شویم.🌷
✳️ ۳-دودی:وسیله فلزی که محفظه ای دارد از موادی که به طور ناقص می سوزد(خار و خاشاک و خرده های نجاری)داخلش می ریزیم و آتش زده و درب اش را می بندیم و قسمتی دارد که حالت دمیدن درش ایجاد می کند. آتش خودش خاموش می شود اما مدت ها دودش آزاد می شود باید دو یا سه بار با دودی روی شان ها به آرامی دود دهیم.این دود زنبور را آرام می کند.اما اگر ۵ بار یا بیشتر این کار انجام بشود، باعث حمله ور شدنشان می شود.🌺
❇️ در هنگام کارکردن با زنبورها باید آرامش خودمان را حفظ کنیم چون هر نوع حرکت اضافی باعث تحریک زنبورها می شود.در زمان نیش خوردن باید سریعاً نیش را درآورده و از خود دور کنیم چون عضلاتی که کیسه ی سم را کنترل می کند، به طور خودکار منقبض و منبسط می شود و همچنان تخلیه ی زهر انجام می گیرد.🧐
✅ پس سریعاً با تمام اجزا باید از پوست بیرون بیاوریم. چون هر چه بیشتر در پوست بماند، با رها شدن فرمون توسط نیش زنبورها بقیه زنبورها به سمت مان حمله می کنند. برای مقابله با اثرات بد زهر زنبورعسل از ترکیبات مختلف استفاده می شود.🤓
❎ در قدیم به محل گزش سرکه می زدند البته سرکه برای گزش ناشی از زهر زنبورعسل مناسب نیست چون خاصیت زهر اسیدی است و با سرکه اسیدی تر می شود. در حالی که باید از ترکیب قلیایی مثل آب پیاز استفاده کنیم.🤗
✳️ اما زهر زنبورهای درشت قلیایی است پس می توان از سرکه استفاده کنیم. ۴-کندوی تحقیقاتی شیشه‌ای است و بر روی رفتارشناسی زنبورها به کار می رود.حداکثر ۲ شان قرار می گیرد که روی شان زنبور کارگر،نر و ملکه باید قرار گیرد تا سیستم طبیعی داشته باشیم.برای فعالیت های پژوهشی نیز از این کندو استفاده می شود.💐