﷽
💠 برای سالک راه حق زیارتش چیز دیگری است
🔹عجیب است که راجع به زیارت امام رضا علیه السّلام تعبیراتی هست که حتّی راجع به زیارت سیّدالشّهداء آن تعبیرات نیست! و ما در این مسئله مانده ایم که جهتش چیست؟! که خلاصه این همه راجع به زیارت امام حسین علیه السّلام هست و چه مطالبی هست!و فرق نمیکند چه در روز و چه در شب و در همۀ هفته این زیارت مطلوبیت دارد ولی راجع بهخصوص شب جمعه، از همۀ عراق و از همه جا برای زیارت سیّدالشّهدا علیه السّلام در شب جمعه میآیند؛ به خاطر روایتی که از پیغمبر اکرم نقل شده است...
🔹..حتّی بعضی از بزرگان در زمان گذشته، زیارت سیّدالشّهداء را برای کسانی که مستطیع هستند چهار سال یک مرتبه واجب میدانستند؛ با اینکه مکّه و حجّ یک مرتبه واجب است ولی اهمّیت زیارت سید الشهداء علیه السلام خیلی زیاد است! البته اینها قابل توجیه است و اشکالی هم ندارد که شخصی فتوایش به این نحو باشد!
🔹ولی صحبت در این است که دربارۀ زیارت علیّ بنِ موسی الرّضا علیه السلام در لسان ائمّه و در لسان پیغمبر تعبیرهایی شده است که از آنها می شود ارجَحیّت آن بر زیارت سیّدالشّهداء را استفاده کرد و ما در این مطلب ماندیم که جهتش چیست که میتواند این خصوصیّت را داشته باشد؟! عَلَی کُلّ حالٍ مرحوم آقا میفرمودند:
« برای سالکین راه خدا، علیّ بنِ موسی الرّضا علیه السلام چیز دیگری است!»
این سرّی بود که من فاش کردم؛ حال که توفیق بهدست آمده است دیگر باید قدر بدانیم!
🎙. حضرت آیة اللَه سید محمد محسن حسینی طهرانی، قدّس الله سرّه.
🗒. متن جلسات پرسش و پاسخ، جلسه 7 .
#سالک #زیارت #امام_رضا #سیدالشهداء علیهما السلام
💟| @seire_elallah1 |☜کانال معرفتی
﷽
❈. رمز فلاح و رستگاری شیعه در متابعت او از سنن و دستورات ائمه خود می باشد و بس! و او هرگز حق ندارد در دستورات و مبانی القاء شده از طرف زعمای معصومین علیهم السلام دخل و تصرفی نماید و از حدود تعیین شده در قضایا و موضوعات عبادی و اجتماعی قدمی فراتر بگذارد؛ که اگر بگذارد به همان خسارت و مهلکه دچار خواهد گشت که سایرین در آن مهالک گرفتار آمدند.
✍🏼. عالم ربانی آیةالله طهرانی قدس سره
📚. اربعین در فرهنگ شیعه ، ص ۷۷
#آیت_الله_طهرانی #اربعین_در_فرهنگ_شیعه
💟| @seire_elallah1 |☜کانال معرفتی
﷽
🔍 #اجوبة_الصالحين | ۰۰۰۶
📌 حصول نیت صادق در سیر و سلوک الی الله
📜 آیةالله حاج سید محمدمحسن حسینی طهرانی قدس سره
🌐 منبع: نرم افزار کیمیای سعادت2
☑️ سوال:
~ با سلام؛ مرحوم علامه طهرانی رضوان الله عليه در کتاب " روح مجرد، ص۳۴۸ " در ضمن تحقيقي راجع به سير و سلوک افراد در اديان و مذاهب مختلفه و نتيجه مثبت يا منفي بودن آن آورده اند: گروهی که در وصول به حقيقت صادق هستند و غرض ديگری را با اين نيت مشوب نميسازند ، نهايتا به فنا در ذات حق ميرسند و گروهی که در نيتشان پاک نيستند و در سير و سلوک به جهت دواعي نفسانيه وارد شده اند. اين گروه ابدا به مقصود نميرسند. " و حقير ذره ای شک ندارم که جزء دسته دوم هستم. انسان چه کاری ميتواند بکند که جزء گروه اول قرار بگيرد.⁉️ چون حقير احساس مي کنم همه مشکلاتم به خاطر همين نيت است و هر وقت کمی عمل کردم به مطالب بزرگان و اثر آن را مشاهده کردم و نفسم حض خود را دريافت کرد دفعتا همه چيز را رها کردم ... يعني انسان چکار مي تواند بکند که نيتش را تغيير بدهد ⁉️
✅ جواب :
~ هوالعلیم؛ «بر سر تربت ما چون گذری همّت خواه // که زیارتگه رندان جهان خواهد شد» همه چیز با همّت به نهایت می رسد و بدون آن مطلب ناقص و بی فرجام خواهد بود. آیه شریفه می فرماید: « الّذینَ قالوا رَبّنا اللهُ ثُمّ استَقامُوا تَتَنَزّلُ عَلَیهِمُ المَلئکۀُ ألّا تَخافُوا وَ لا تَحزَنُوا و أبشِرُوا بِالجَنّۀِ الّتی کُنتُم تُوعَدوُن - فصلت/۳۰ » در بسیاری از افراد حلاوت اشتغال به ذکر الهی و انجام برنامه های سلوکی برای مدّتی آنان را سرخوش و مسرور می سازد و نفس و قلب از این التذاذ روحانی مسرور و نسبت به ادامه سیر شائق می شوند و برای برخی از ابتداء آن شوق و رغبت و حلاوت وجود ندارد بلکه باید بواسطه مجاهده نفسانی و مبارزه با نفس، انسان به راه و طریق ادامه دهد و از امور صارفه دلسرد نشود و فراز و نشیب زندگی و اشتغال به کسب و کار او را در مسیر سلوک سست نکند و از مطالبی که برای ازدیاد شوق و عشق و رغبت، بزرگان در کتب خود ذکر کرده اند، بهره ببرد.
#آیةالله_طهرانی #صدق_سلوکی
💟| @seire_elallah1 |☜کانال معرفتی
﷽
عارف کبیر سید هاشم حداد قدس الله سره:
کور است هر چشمی که صبح از خواب بیدار شود و در اولین نظر نگاهش به امام زمان نیفتد.
📖 روح مجرد ص 513
💟| @seire_elallah1 |☜کانال معرفتی
﷽
📌 تعيين وقت ظهور وارد نمودن افراد است در عالم وهم و خيال
#قسمت_اول
📄 آيا پرداختن به مسأله ظهور و مردم را به اين مطالب سرگرم كردن آنان را به اين درجه مىرساند؟ اينكه ما دائماً بنشينيم و به مردم وعده دهيم كه در سال ديگر يا در سال ديگر حضرت ظهور مىكند و موجب ابتهاج مردم و شادى و مسرّت مجازى آنها شويم و اوقات آنها را با اين سخنان تلف كنيم، چه حاصلى در پى خواهد داشت؟
مگر ائمّه عليهمالسّلام نفرمودند: «كذَبَ الوَقّاتونَ!» كسى نمىتواند وقتى و حدّى براى ظهور تعيين كند. آنوقت چگونه ما مىتوانيم به خود جرأت بدهيم و از مسأله اى كه علم آن را فقط خداى متعال و وليّش مىداند، براى مردم رَجماً بالغيب تيرى در تاريكى بپرانيم و آنان را ساده لوحانه دلخوش نماييم و آن حقيقت و واقعيّت والا را از آنان مخفى كنيم و از آن مطلبى به زبان نياوريم؟! صحبت از ظهور حضرت در صورت عدم وجود ما در زمان ظهور، چه دردى از ما دوا خواهد ساخت؟ مگر ما به مدّت زمان حيات خود واقفيم كه دل به ادراك زمان ظهور خوش نماييم و پيوسته به انتظار ادراك آن، عمر را به پايان برسانيم؟ تازه تمام اين مطالب در صورتى است كه اين اخبارها و سخنان راست باشد، و در صورت خلاف، مسأله صورت ديگرى پيدا خواهد نمود.
حضرت آیت الله سید محمد محسن حسینی طهرانی قدس سره
📕 اسرار ملکوت ج 2 ص 227
💟| @seire_elallah1 |☜کانال معرفتی
﷽
📌 تعيين وقت ظهور وارد نمودن افراد است در عالم وهم و خيال
📜 آیه الله حاج سید محمد محسن حسینی طهرانی قدس الله سره
#قسمت_دوم
❖. حدود چند سال پيش حقير به اتّفاق يكى از دوستان جهت زيارت حضرت فاطمه معصومه سلام الله عليها به قم مشرّف شديم. در ضمن زيارت، آن شخص به من گفت: «مايلم از فلان عالم كه مىگويند نسبت به مسائل ظهور حضرت و ارتباط با آن حضرت مطالبى دارد ديدن كنم، آيا شما موافقيد با من به ديدن ايشان برويم؟» عرض كردم: «مانعى ندارد؛ امّا بدانيد آنچه را شما به دنبال آن هستيد در اينجا نخواهيد يافت.» بالأخره با اصرار آن دوست به ديدن آن شخص محترم به راه افتاديم. تابستان بود و هوا بسيار گرم، ساعت حدود شش بعدازظهر بود كه به منزل ايشان رسيديم. در زديم، خود آن عالم محترم درب را باز نمودند. سلام نموديم و درخواست ملاقات كرديم.
❖. ايشان درحالىكه مشخّص بود از تعب حرارت تابستان در اذيّت و التهاب مىباشند پاسخ دادند: «فقط به مدّت پنج دقيقه مىتوانم ملاقات كنم.» عرض كرديم: «اشكالى ندارد.» وارد شديم و در اطاق نشستيم. ايشان شروع كردند به صحبت، و از مكاشفات و قضايايى كه حاكى از تعيين زمان ظهور بود به مدّت قريب دو ساعت براى ما صحبت كردند! در اين وقت افراد ديگرى نيز به جمع ما پيوستند و مجلس تقريباً حدود ده نفر جمعيّت داشت. پس از اتمام سخنان ايشان، من رو كردم به آن عالم محترم و عرض كردم: «اگر اجازه مىفرماييد سؤالى از حضورتان دارم.» فرمودند: «بفرماييد!»
❖. عرض كردم: الآن حدود دو ساعت است كه ما خدمت شما هستيم و در تمام اين مدّت صحبت از زمان ظهور و نقل مكاشفات و خوابها و بيان بعضى از امور غير عادى در اين زمينه بود، حال سؤال من اين است كه: آيا شما نسبت به صحّت و اتقان اين خوابها و مكاشفات علم داريد يا خير؟ فرمودند: «خير، من علم ندارم.» عرض كردم: پس بر چه اساسى و چه دليل شرعى شما اين مطالب را به مردم مىگوييد؟ شما به عنوان يك عالم دينى مطالبى را به مردم مىگوييد كه خود به صحّت آن اطمينان نداريد، اين صحيح است؟! و بر فرض صحّتِ اين خوابها و مكاشفات آيا نقل اين مطالب مورد رضا و امضاى ائمّه عليهمالسّلام مىباشد؟! و اگر هست چرا خود آنها تعيين نكردند و وقت خاصّى براى آن معيّن نكردند؟ مثلًا بگويند: در سنه فلان و ماه فلان و روز فلان، ظهور آن حضرت قطعى خواهد بود. چرا يك همچنين مطلبى وجود ندارد، و چرا فقط به ذكر كلّياتى اكتفا كرده اند؟
❖. ايشان در جواب فرمودند: «شايد مصلحت اقتضا مىكرد كه آن حضرات وقت دقيقى را براى اين مسأله تعيين نكنند.» حقير عرض كردم:
آيا همان مصلحت اقتضا نمىكند كه شما هم تعيين نكنيد و بگذاريد امور بر جَرى عادى خود به سمت رشد و كمال استمرار يابد؟ تازه شما خود اعتراف كرديد كه علم به صحّت و سقم اين مسائل نداريد! در اينجا ايشان سكوت كردند و ديگر هيچ صحبتى نكردند و ما هم خداحافظى كرده از منزل بيرون آمديم.
❖. پس از خروج از منزل، آن رفيق ما كه بسيار مشتاق زيارت اين عالم بود روكرد به من و گفت: فلانى حالا مىفهمم كه پدر تو چه حقّ بزرگى بر گردن ما دارد و ما از آن به كلّى غافليم. او كجا و اينها كجا؟! صحبت او كجا و مطالب اين جماعت كجا؟! هدايت و ارشاد او كجا و مسائل و رهنمودهاى اينها كجا؟! انسان تا بعضى از مسائل را با چشم خود نبيند باور نمىكند.
❖. من رو كردم به آن شخص و گفتم:
من حيا كردم به آن عالم محترم بگويم كه خود حقير از شما وقت خاصّى را جهت ظهور حضرت شنيدم و الآن سالها است كه از آن تاريخ مىگذرد و هنوز ظهور محقّق نشده است!
📕 اسرار ملکوت ج 2 ص 228 و 229
💟| @seire_elallah1 |☜کانال معرفتی
﷽
❈. پدر و مادر مقدمه وجود انسان اند و تا رحمت به ایشان نرسد، رحمت به انسان نمی رسد. اول انسان باید [ برای آنان ] صلوات بفرستد و دعا کند، بعد برای خودش دعا کند، چون آنها اصل هستند و انسان فرع. پدر و مادر نباید فراموش شوند...
✍🏻. سیدالطائفتین علامه طهرانی قدس سره
📚 شرح فقراتی از ابوحمزه ثمالی ،ج۱ ، ص۲۷۰
💟| @seire_elallah1 |☜کانال معرفتی
﷽
📌. چشم باز کنید ، همه این عالم مکاشفه است....
💟| @seire_elallah1 |☜کانال معرفتی
﷽
📌مسئله ازدواج در سیر و سلوک و رفع موانع آن طبق دستورات اولیاء الهی...
🔹خداوند فرموده است که: ازدواج برای محبت است و فقط برای صرف مسائل ظاهری نیست! مسئلهٔ ازدواج مسئلهٔ بسیار مهمی است، مسئلهٔ مهم در قضیه ازدواج، یک مسئله توافقِ روحی و ارتباط و نزدیکی روحی است. مسئله ظاهر را انسان به نحوه دیگری هم می تواند طی کند، سپری کند.
🔹آنچه را که مهم است همین قضیه ای است که بین دو نفر به واسطه این عقد، این ارتباط پیدا می شود آن ارتباط باعث می شود که آن حرکت آنها و سیر آنها بهتر بشود، راحت تر بشود، و تأثیر اعمال و عبادات در این موقعیت بیشتر است از حال عزل و از حالت عدم ازدواج.
🔹 لذا پیغمبر که فرمودند: کسی که ازدواج نکند این از امت من نیست، از سنت من خارج است نه برای صِرف گذرای ظاهری است، نه خیر! برای رسیدن به این مرتبه است، « بزرگانی که ازدواج نکرده اند از علما و بزرگان شیعه حتی بودند، اینها به آن مقامات بالاتر نرسیدند!» این مسئله مسئله بسیار مهمی است، منتها در ازدواج باید انسان به شرایط و به مسائل عمل کند نسبت به دستورات عمل کند و طبق آن مطالب و دستورات باید باشد تا آن که بتواند آن فایده را ببرد.
اگر طرفین هردو آمدند و به این مطالب عمل کردند، خوب این نورٌ علی نور میشود. اگر یکی از طرفین نسبت به مبانی و تعهدات و التزامات آن طور که باید و شاید عمل نکند، آنگاه طرف مقابل نصیبش را خواهد برد در صورتی که او عمل بکند.
📀 مخدرات طهران مجلس ۴۱ دقایق پایانی
🎵حضرت آیت الله حاج سید محمد محسن حسینی طهرانی رضوان الله علیه
#ازدواج_در_سلوک
💟| @seire_elallah1 |☜کانال معرفتی
﷽
📌 #تذکرة_الصالحین | قسمت ۸۷: احوالات عالمه فاضله حکیمه بانو آمنه بیگم ( دختر علامه مجلسی اول ) رضوان الله علیها
📚 سیدالطائفتین علامہ سید محمد حسین حسینے طهـرانے قدس اللہ سرہ آورده اند:
✍🏻. عالمه فاضله حكيمه: آمنه بيگم دختر مجلسى أوّل [بودند]؛ بيا و ببين از جهت كمالات و علوم، و نيل به مقام اجتهاد، و بحث هاى علمى با زوجش جناب فقيه گرانقدر ملّا محمّد صالح مازندرانى، صاحب «شرح كافى» و «تعليقه بر معالم الاصول» به حدّى راقى و عالى بود كه تا هنوز كه هنوز است جهان فضيلت و علم و ادب اسلامى بدو چشم دوخته است.
❖. وى پسرانى و دخترانى داشت كه ملّا محمّد أكمَل و آقا باقر بهبهانى و جميع اولاد و خانواده اش از أحفاد و نوادگان او محسوبند؛ و از جهت كمالات علميّه، نور دهنده و ضياء بخشنده عالم اسلام و مَفخر عالم تشيّع به شمار مى روند. | ۱ |
❖. آقا محمّد باقر وحيد بهبهانى فرزند مولى محمّد أكمل اصفهانى بوده است، و مادرش دختر ميرزا هادى نورالدّين بوده است، كه او مادرش آمنه بيگم دختر مجلسى اوّل محمّد تقى، و پدرش ملّاصالح مازندرانى است. | ۲ | نسب علّامه بحرالعلوم هم كه از طرف مادر به آمنه بيگم دختر مجلسى اوّل مى رسد و از طرف پدر به ابراهيم طَباطَبا پسر اسماعيل ديباج كه از نواده هاى حضرت امام حسن مجتبى عليه السّلام است. |۳|
❖. جدّه پدرى ما، يعنى مادر پدر اين حقير، خواهر علّامه خبير مرحوم آية الله آقاى ميرزا محمّد طهرانى صاحب كتاب «مستدرك البحار» بوده است. و مادر او كه مادر علّامه آقا ميرزا محمّد طهرانى و جدّه بزرگ ماست از نواده هاى عالم متضلّع مير محمّد صالح حسينى خاتون آبادى داماد علّامه ملّا محمّد باقر مجلسىّ بوده است كه دختر او را كه بنام فاطمه بيگم بوده است به ازدواج خود درآورده، و بنابراين علّامه مجلسى جدّ اعلاى مادرى ما خواهد شد. و چون مرحوم علّامه سيّد مهدى بحرالعلوم و مرحوم آية الله بروجردى از نواده هاى دخترى مجلسى اوّل هستند از دخترش آمنه بيگم كه با مرحوم ملّا محمّد صالح مازندرانى ازدواج كرده است. بنابراين آمنه بيگم عمّه بزرگ مادرى ما از طرف پدر مى شود و مرحوم بحرالعلوم و آية الله بروجردى رضوانُ اللهِ عليهما از بنى عمّات ما يعنى از عمّه زادگان ما هستند.
❖. [ وقتى كه دختر علامه مجلسى با ملّا صالح مازندرانى ازدواج كرد. ملاصالح مازندرانى خيلى فقير بود و علامه مجلسى اصلًا صرف نظر از آن اشتهار علمى و مرجعيت در اصفهان و ايران از متموّلين بود، آن وقت تازه به دخترانش درس داده بود و اين ها يا مجتهده بودند و يا قريب الاجتهاد بودند و خيلى فاضله بودند خلاصه اين، يك همچنين دخترى كه اينطورى بار آمده بود را زن ملاصالح مازندرانى كرده بود.
❖. ملاصالح مازندرانى درس مى داد يك شب يادش آمد كه درس فردايش را مطالعه نكرده، كتاب را نگاه كرد نمى فهميد، بعد اين زنش آمد ديد که ای بابا اين بيچاره سخت اينجا گير است. ملاصالح وقتی رفت بيرون كه تجديد وضو كند و بيايد، اين زن آمد و نگاه كرد و فهميد كجا گير كرده ، همان جا شروع كرد در حاشيه اش حلّ مسأله را نوشتن. ملاصالح كه آمد يك نگاه كرد و ديد که نه مشكل حل شده است و فهميد مسأله چيست. خلاصه كتاب را بست و رفت شروع به نماز خواندن كرد و تا سه روز به همين حالت بود و به نزد همسرش نرفت و بعداً فرموده بود: " من ديدم خداوند يك نعمتى به من داده كه از عهده آن نمى توانم برآيم. " ] | ۴ |
#علامه_طهرانی #آمنه_بیگم
💟| @seire_elallah1 |☜کانال معرفتی
_________
🗃 منابع:
۱. رساله نکاحیه، ص ۱۶۴
۲. مطلع انوار ، ج۱، ص ۴۳۵
۳. مطلع انوار ، ج۳، ص ۱۶۴
۴. شرح اسفار، ج۲، ص ۲۲۵
سیر الی الله
﷽ 📌 تعيين وقت ظهور وارد نمودن افراد است در عالم وهم و خيال 📜 آیه الله حاج سید محمد محسن حسینی طهران
﷽
📌 تعيين وقت ظهور وارد نمودن افراد است در عالم وهم و خيال
📜 آیه الله حاج سید محمد محسن حسینی طهرانی قدس الله سره
#قسمت_پایانی
❖. آيا اين صحيح است؟! و مگر مطلب ديگرى وجود ندارد كه ما بياييم و به اين مطالب بپردازيم؟! و مردم را گيج و گنگ و پا در هوا در عالم تخيّل و اوهام رها سازيم و با وعدههاى سر خرمن، عمر و وقت آنان را به انتظار واهى و بىاساس بگذرانيم؟! و هر وقت كه از آن وعده تخلّف شد بگوييم بداء حاصل شده است و دوباره وعده ديگرى و بدائى ديگر، إلى آخره ...
❖. عزيزِ من، بداء حاصل نشده است و هيچ مسألهاى تغيير پيدا نكرده است، بلكه جهل و بىاطّلاعى اين افراد اثبات شده است. چه كسى از شما خواسته به اين امورى كه هيچ ارتباطى به شما ندارد وارد شوى و خلقى را در حيرت و سرگردانى قرار دهى؟ مانند فردى ديگر و عالمى ديگر در يكى از شهرستانها كه به مردم وعده مىداد كه پس از جنگى كه در منطقه در گرفته است حضرت ظهور خواهند كرد، و وقتى خلاف آن ثابت شد گفته بود: بداء حاصل شده است، و موعد را به وقت ديگرى موكول نموده بود.
❖. و عجب از اين خلق عوام و بىتدبّر و بىادراك كه هنوز به اين سخنها دل خوش مىكنند و هنوز پاى صحبت اينان مىنشينند، و با اينكه دروغ و خلافش ثابت شده است باز دست از سر اينها برنمىدارند و از دور اين افراد كنار نمىروند!
📕 اسرار ملکوت ج 2 ص 228
💟| @seire_elallah1 |☜کانال معرفتی
﷽
🔶. رمز رستگاری شیعه!
🔹رمز فلاح و رستگاری شیعه در متابعتِ او از سُنَن و دستوراتِ ائمهٔ خود میباشد و بس! و او هرگز حق ندارد در دستورات و مبانیِ القاء شده از طرف زُعَمای معصومین علیهم السلام، دخل و تصرّفی نماید و از حدودِ تعیین شده در قضایا و موضوعاتِ عبادی و اجتماعی، قدمی فراتر بگذارد؛ که اگر بگذارد به همان خسارت و مهلکه ای دچار خواهد گشت که سایرین در آن مهالک، گرفتار آمدند.
🔹شیعه نباید خودسرانه عمل کند و از پیشِ خود، حُکمی را کم و زیاد کند؛ و تمام چشم و گوش و حواسش باید متوجهِ مرام و مبانی ائمۀ خود باشد و به تلقینات و القائاتِ عوام توجه نکند و برای خوش آمدنِ عوام از اصول موضوعۀ خود دست بر ندارد.
📝. حضرت آیة الله حاج سید محمد محسن حسینی طهرانی قدّس الله سرّه
📚. #اربعین_در_فرهنگ_شیعه، ص۷۷
#سنت #بدعت #ولایت #امامت #اطاعت
💟| @seire_elallah1 |☜کانال معرفتی