14_14020323_جان_نثاران_امام_زمان_عج_مراسم_هفتگی_1.mp3
21.44M
آخ...💔🥺آقایِ امام رضا _ع رئوف ...
اصلا دلواپس ِحالم نباش،
تا پیشتم من خوبم آقا...
برای امشب ...
🌙کانال معرفتی سِیر و سُلوک
🆔️@seirusolok
🌤«اللّهمَّعَجِّلْلِوَلِیِّڪَالفَرَج🌤
حضرت رضا(ع) پَناهِ شیعه است. گاهی موانعِ بزرگی با یکبار مشهد رفتن از سرِ راهِ ما برداشته میشَوند.
- آیتالله بهجت -
🌙کانال معرفتی سِیر و سُلوک
🆔️@seirusolok
🌤«اللّهمَّعَجِّلْلِوَلِیِّڪَالفَرَج🌤
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
درخواست حاجت و عطای حضرت
رضا علیه السلام هیچ شرطی نداره!
| آیت الله جاودان حفظهالله |
🌙کانال معرفتی سِیر و سُلوک
🆔️@seirusolok
🌤«اللّهمَّعَجِّلْلِوَلِیِّڪَالفَرَج🌤
صلوات خاصه امام رضا-ع
اللّٰهُمَّ صَلِّ عَلَىٰ عَلِيِّ بْنِ مُوسَىٰ الرِّضَا الْمُرْتَضَىٰ الْإِمامِ التَّقِيِّ النَّقِيِّ وَحُجَّتِكَ عَلَىٰ مَنْ فَوْقَ الْأَرْضِ وَمَنْ تَحْتَ الثَّرَىٰ الصِّدِيقِ الشَّهِيدِ صَلاةً كَثِيرَةً تامَّةً زاكِيَةً مُتَواصِلَةً مُتَواتِرَةً مُتَرادِفَةً كَأَفْضَلِ مَا صَلَّيْتَ عَلَىٰ أَحَدٍ مِنْ أَوْلِيَائِكَ.
🌙کانال معرفتی سِیر و سُلوک
🆔️@seirusolok
🌤«اللّهمَّعَجِّلْلِوَلِیِّڪَالفَرَج🌤
❇️ علامه طباطبایی رضواناللّهعلیه:
❖ گردش زبان، دل را به گردش آورد؛ اگر زبان به ذکر خدا مترنم گردد، دل نیز در حرم خدا حرکت میکند، و اگر زبان به گناه حرکت کند، دل نیز در این مرتع شیطان جولان میکند. یک علت مهم آشوب دلها همانا تکثیر در کلامها است؛ به روایت عامه حضرت رسول ﷺ فرمودند: "اگر نبود تشویش و اضطراب در قلوب و زیاده سخن گفتن شما، قطعاً میدیدید آنچه را من میبینم و میشنیدید آنچه را من میشنوم.
📗 المیزان، ج ۵، ص ۲۷۰
🌙کانال معرفتی سِیر و سُلوک
🆔️@seirusolok
🌤«اللّهمَّعَجِّلْلِوَلِیِّڪَالفَرَج🌤
سلام علیکم محضر گرامی مخاطبین کانال معرفتی #سیر _و_سلوک🌹
ان شاءالله که در پناه خداوند متعال و زیر سایه آقا صاحب الزمان _عج محفوظ و عاقبت بخیر باشید .
از امروز مطالبی رو در باب #تزکیه نفس_و_سیر الی الله خدمتتون عرض خواهیم کرد ،(که بزرگواران زیادی هم پیام دادن و خواستن که در باب این موضوع صحبت بشه ) لذا مطالب کانال رو با دقت دنبال کنید ؛ان شاءالله که برای شما مثمر ثمر واقع میشود.
التماس دعا 🌹🙏
اصول مهم در تزکیه نفس و سیر الی الله
اصل اول :
🌱"اعتقادات صحیح در اصول دین"🌱
اولین و مهمترین گام در مسیر خودسازی و تهذیب نفس داشتن اعتقادات صحیح و معرفت کافی در اصول دین، خصوصاً خداشناسی و توحید میباشد. که منظور شناخت درست و اطمینان قلبی نسبت به خداوند یکتا و اسماء و صفات جلاله حضرت حق و سایر اصول دین میباشد. و آن از طریق تفکر و تدبر در آفاق و انفس، مطالعه و تحقیق، بهره مندی از علما و بزرگان دین و... بدست میآید. و به همین دلیل است که در روایات آمده یک ساعت تفکر بالاتر از هفتاد سال عبادت است.
انسان تا زمانی که در اسارت اوهام و خیالات باطلی که موجبات شرک جلی و خفی میشود، باشد و آنها را اعتقادات صحیح بپندارد و برای تصحیحشان به اندازه وسع و ظرفیت خود اقدام ننماید، در طی این مسیر موفق نخواهد بود.
امام خمینی(ره)اوّل شرط مجاهده با نفس و حرکت به جانب حق تعالی، تفکر است .(چهل حدیث، ص۶)
آیت الله بهجت(ره): معرفةاللّه، اعظم العبادات است، و همه تکالیف مقدمه معرفت خدا هستند، ولی معرفت خدا واجب و مطلوب نفسی است. اگر کسی اهلیت داشته باشد، یعنی طالب معرفت باشد و در طلب، جدیت و خلوص داشته باشد، در و دیوار به اذن اللّه معلمش خواهند بود؛ و گر نه سخن پیغمبر صلی اللّه علیه وآله هم در او اثر نخواهد کرد، چنان که در ابوجهل اثر نکرد!(افق حوزه،ص15)
مرحوم سید احمد کربلایی(ره) در خصوص اهمیت تفکر میفرمایند: جان من به لب آمد از گفتن اینکه راه نجات و خلاص در استغراق ذکر الهی و تفکر در معرفت نفس و خودشناسی است. ذکر و فکر، خود راهنمای تو خواهد شد. (تذکره المتقین، ص 185 و 186)
#اصول_مهم_در_تزکیه_نفس_وسلوک_یکم
🆔️@seirusolok
سِیر و سُلوک
اصول مهم در تزکیه نفس و سیر الی الله
اصل دوم :
"دوری از #گناه"
یعنی مرتکب گناه نشدن و به عبارت دیگر انجام واجبات و ترک محرمات دین که در رساله توضیح المسائل مراجع بیان شده است. انسان تا زمانی که از محرمات الهی دوری نکند، محرم درگاه الهی نخواهد شد. لذا لازم است تا مکلف با مطالعه احکام، با حرام و واجبات دین آشنا شده و به آنها عمل نماید. مرحوم آیت الله خوشوقت(ره) همیشه می فرمودند: گناه نکن تا همه چیز درست شود.
مرحوم آیت الله انصاری همدانی (ره) میفرمایند: شروع حرکت، شرع است و اگر این کارتان ایراد داشته باشد و جاهل باشید، به هیچ جا نمیرسید!(سوخته، ص 79)
مرحوم آیت الله بهجت (ره): هیچ ذکری، بالاتر از «ذکر عملی» نیست؛ هیچ ذکر عملی، بالاتر از «ترک معصیت در اعتقادیات و عملیات نیست.» و ظاهر این است که ترک معصیت به قول مطلق، بدون «مراقبه دائمیه»، صورت نمی گیرد.(افق حوزه،ص14)
آیت الله بهاالدینی (ره) در این خصوص میفرمایند: تأثیر روزه و نماز شب با دست کشیدن از گناه و دوری از محرمات حاصل میشود. و الا روزه ای که تنها گرسنگی باشد و نماز شبی که فقط بیداری و پس از آن گناهان گوناگون و یا فخر و تکبر و خود نمایی، هیچ ارزشی ندارد. (آیت بصیرت، ص 97)
مرحوم آیت الله بهجت (ره) در جواب سؤال ذیل میفرمایند:
⁉️سؤال: این جانب تصمیم دارم که به خداوند، قرب پیدا کنم و سیر و سلوک داشته باشم، راه آن چیست؟
✅پاسخ مرحوم آیت الله بهجت (ره): بسمه تعالی – چنانچه طالب، صادق باشد، ((ترک معصیت)) کافی و وافی است برای تمام عمر، اگرچه هزار سال باشد. (به سوی محبوب، ص 67)
مرحوم آیت الله بهجت (ره) میفرمایند: همه میدانند که رساله عملیه را باید بگیرند و بخوانند و بفهمند و تطبیق عمل بر آن نمایند و حلال و حرام را با آن تشخیص بدهند؛... پس نمیتوانند بگویند: ما نمیدانیم چه بکنیم و چه نکنیم؟(به سوی محبوب، ص 33)
#اصول_مهم_در_تزکیه_نفس_وسلوک_دوم
🆔️@seirusolok
توجیح گناه بدتر از خود گناه است.mp3
2.59M
توجیه گناه بدتر از خود گناه
#استاد عالی
🆔️@seirusolok
هدایت شده از معراج المؤمن
دو رکعت نمازِ اَولِ ماه قَمری فراموش نشود !
رکعت اول سوره حمد و سی مرتبه توحید
رکعت دوم سوره حمد و سی مرتبه قــَــدر
برای کُلِ ماه صَدقه به فقیر پـَرداخت کنید
+ آیـَت اللّه مُجـتَهدی تـهرانـی مــیگفتــند
طُلاب از نانِ شَب براشون واجِب تر هست
که این نماز را بخوانند !
شـما پول به بیمه میدید تا خسارت و زیان
شامل حال تون شد پـَرداخت کنند؛امـا ایـن
نماز که بخونی خدا نمیزاره خسارت ببینی !
#نماز_اول_قمری 🌙
🆔️معراج المؤمن |به ما بپیوندید...
سِیر و سُلوک
اصول مهم در تزکیه نفس و سیر الی الله
اصل سوم
"اخلاص"
دستورات دین انسان باید تنها و تنها رضای پروردگار را در نظر داشته و از داخل نمودن نیتی به غیر از رضای خدا در انجام اعمال خود، اجتناب نماید، تا اعمال فرد مقبول و مؤثر واقع گردد. خداوند عملی را که فقط برای او باشد قبول مینماید. اخلاص روح عمل است و عمل هر چه هم خوب باشد زمانی که اخلاص نداشته باشد بی ارزش است. رمز اخلاص در بزرگ داشتن خدا و کوچک شمردن دیگران است. انسانها روز قیامت با نیاتشان محشور میشوند، نه با ظاهر اعمالشان.
در رساله لبّ اللّباب آمده است: باید دانست که وصول بدین مقامات و درجات بدون اخلاص در راه حقّ صورت نبندد و تا سالک به منزل مخلّصین نرسد کشف حقیقت چنانکه باید برای او نخواهد شد.
بدانکه اخلاص و خلوص بر دو قسم است: اول: خلوص دین و طاعت از برای خدای تعالی. دوم: خلوص خود را از برای او. و دلالت بر اوّل دارد آیه کریمه شریفه: وَ مَا امِرُوا الا لِیعْبُدُوا اللهَ مُخْلِصینَ لَهُ الدِّینَ و بر دوم دلالت دارد آیه کریمه شریفه: إلَّا عِبادَ اللهِ الْمُخْلَصینَ و حدیث نبوی مشهور: مَن أخلَصَ لِلّهِ أربَعینَ صَباحًا ظَهَرَت ینابیعُ الحِکمَةِ مِن قَلبه إلی لِسانِه دلالت بر قسم دوم دارد.
ترجمه حدیث: پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم فرمودند: هر کس چهل روز خدا را خالصانه بندگی کند چشمههای حکمت از دلش جوشیده و به زبانش جاری خواهد شد.
یعنی کسی بدین مرحله میرسد که خود را برای خدای تعالی خالص کند. (رساله لبّ اللّباب در سیر و سلوک اولی الألباب)
حضرت امام خمینی (ره) در کتاب چهل حدیث در حدیث بیستم میفرمایند:
طریق خالص کردن اعمال از جمیع مراتب شرک و ریا و غیر آن، منحصر به اصلاح نفس و ملکات آن است، که آن سرچشمه تمام اصلاحات و منشأ جمیع مدارج و کمالات است. چنانچه اگر انسان، حب دنیا را به ریاضات علمی و عملی از قلب خارج کند، غایت مقصد او دنیا نخواهد بود و اعمال او از شرک اعظم که جلب انظار اهل دنیا و حصول موقعیت در نظر آنهاست خالص شود و جلوت و خلوت و سر و علن او مساوی شود. (چهل حدیث –حدیث 20)
میرزا جواد آقا ملکی تبریزی (ره) در خصوص اخلاص میفرمایند: کسی که میخواهد به درجه اخلاص نائل شود، نیازمند کوشش فراوان است... تا در این راه، اعمال طاقت فرسا در تحصیل علم سودمند، و مشقت تزکیه نفس را تحمل نمایند... کسانی که بیشتر وقتشان به عبادت مشغول است ... اما در قلب خود نورانیت و صفا و معرفتی احساس نمیکنند، باید بدانندکه عملشان فاسد (توضیح: یکی از دلایل فاسد شدن عمل، نداشتن اخلاص است) و در زمرهی زیان دیدگان خواهند بود. (اسرار الصلوه، ص 301)
دیوانهکنی هر دو جهانش بخشی دیوانهی تو هر دو جهان را چه کند
#اصول_مهم_در_تزکیه_نفس_وسلوک_سوم
🆔️@seirusolok
استاد فاطمی نیا (ره):
اعمال و عبادات ما همگی نور دارد، باید اثر و نور این ها را با مراقبه و محافظت نگه داریم و از دست ندهیم.
ما متاسفانه غالبا ولخرج هستیم؛ ولخرج نور! اگر از عبادتی نوری کسب کنیم، آن را حفظ نمی کنیم. فورا بارفتارمان آن را خرج می کنیم و از بین می بریم! نماز شب می خوانیم بعد غیبت می کنیم و نور نمازشب از بین می رود، یک نورانیت هم اگر شب به ما بدهند، صبح خرجش می کنیم! یک دعا می خوانیم، با جواب تلخی که مثلا به مادرمان می دهیم، از بین می بریم! خلاصه هرعمل خیری نور دارد، اگر نور ها را حفظ کنیم، به تدریج این نورها جمع شده و قوی می شود و دارای آثار عالیه می شود.
🌙کانال معرفتی سِیر و سُلوک
🆔️@seirusolok
🌤«اللّهمَّعَجِّلْلِوَلِیِّڪَالفَرَج🌤
🌸امام سجّاد عليه السلام میفرمایند:
گناهانى كه از استجابت دعا
جلوگيرى مى كنند عبارتند از:
❌بد نيّتى،
❌خبث باطن،
❌دورويى با برادران،
❌باور نداشتن به اجابت دعا،
❌به تأخير انداختن نمازهاى واجب تا آن كه وقتشان بگذرد،
❌تقرّب نجستن به خداوند عزّ و جلّ با نيكوكارى و صدقه،
❌بد زبانى و زشت گويى...
📗ميزان الحكمه جلد4 صفحه287
🌙کانال معرفتی سِیر و سُلوک
🆔️@seirusolok
🌤«اللّهمَّعَجِّلْلِوَلِیِّڪَالفَرَج🌤
سِیر و سُلوک
اصول مهم در تزکیه نفس و سیر الی الله
اصل چهارم
مراقبه و محاسبه:
در اهمیت مراقبه و محاسبه سخن بسیار است در این خصوص علامه حسن زاده آملی: عزیزان! خودتان را حساب کنید تا مصداق ((یدخلون الجنه یرزقون فیها بغیر حساب)) باشید، از بدیها استغفار کنید و از خوبیها حمد کنید، که محاسبه، مراقبه میآورد و مراقبه، حضور و حضور، فتوح به دنبال دارد! (صراط سلوک، ص 49)
یک چشم زدن غافل از آن ماه نباشی
شاید که نگاهی کند آگاه نباشی
مرحوم علامه طباطبائی (ره) میفرمایند: کلید اشیاء در مراقبه است. تا مراقبه نباشد و درست صورت نگیرد، بقیه کارها و دستورات در سیر و سلوک، هیچ و بی اثر است. (در محضر علامه طباطبایی (ره)، ص 331
ایشان همچنین در جای دیگری بعنوان راهکار به اهمیت توجه به این موضوع اشاره نموده و میفرمایند:
برای موفق شدن...، لازم است همّتی برآورده و توبه نموده، به #مراقبه و #محاسبه بپردازید. به این نحو که هر روزه که طرف صبح از خواب بیدار میشوید، قصد جدّی کنید که هر عملی که پیش آید، رضای خدا عزّ اسمه را مراعات خواهم کرد. آن وقت در هر کاری که میخواهید انجام دهید، نفع آخرت را منظور خواهید داشت؛ به طوری که اگر نفع اخروی نداشته باشد، انجام نخواهید داد، هر چه باشد. و همین حال را تا شب، وقت خواب، ادامه خواهید داد. وقت خواب چهار پنج دقیقه ای در کارهایتان که روز انجام دادهاید، فکر کرده و یکی یکی از نظر خواهید گذرانید؛ هر کدام مطابق رضای خدا انجام یافته، شکر بکنید و هر کدام تخلّف شده استغفار بکنید، و این رویه را هر روز ادامه بدهید. این روش اگر چه در بادی حال، سخت و در ذائقه نفس تلخ میباشد، ولی کلید نجات و رستگاری است...(چهل نامه عرفانی، ص135(
آیت الله حق شناس (ره): راه فهم اینکه شیطان کی میآید، مراقبه است. (زملک تا ملکوت، ص 240)
ایشان همچنین میفرمودند: خدا رحمت کند علامهی طباطبائی (ره) را که فرمود: اول مراقبه است، وسط هم مراقبه است، آخر هم مراقبه است.. (زملک تا ملکوت، ص 255)
#اصول_مهم_در_تزکیه_نفس_وسلوک_چهارم
🆔️@seirusolok
سِیر و سُلوک
اصول مهم در تزکیه نفس و سیر الی الله
اصل پنجم :
"بهره گیری از استاد"
در این مسیر سخت و پرفراز و نشیب که لازم است انسان با آگاهی و احتیاط گام بردارد، بهره گیری از استاد طی طریق کرده ای که یا خود از علمای بزرگ دین بوده و یا مورد تأیید علمای بزرگ دین باشد، اهمیت زیادی دارد. زیرا سالک با راهنماییهای استاد، مسیر خود را درست و راحت تر و بدون خطر گمراهی طی خواهد نمود.
طی این مرحله بی هم رهی خضرمکن
ظلمات است بترس از خطر گمراهی
اگر در این مسیر برای فرد حالات و مکاشفاتی رخ داد باید آن را از غیر استاد پنهان داشته و کتوم بود تا فرد محرم اسرار الهی شده و دچار تظاهر، ریا و منیت نشود و بیان آنها برای استاد هم تنها جهت دریافت راهنمایی و مشاوره باشد، تا موجب سلب توفیق نگردد.
هر که را اسرار حق آموختند
مهر کردند و دهانش دوختند
نکته ای که باید به آن توجه داشت این است که باید نهایت دقت صورت گیرد تا انسان در دام شیادانی که از غیر مسیر الهی، مانند: ارتباط با شیاطین و اجنه، ریاضتهای نادرست، سحر و جادو و... به قدرت و تواناییهایی غیر الهی رسیدهاند، گرفتار نشد. لذا باید دانست که طی طریق الهی سالک تنها در مسیر شریعت اسلام ممکن خواهد بود و دستورات استاد نباید با دستورات اسلام در تضاد باشد.
باید دانست که اساتید بزرگ عرفان و اخلاق یا خود از علمای بزرگ دین بودهاند و یا شاگرد بی واسطه و یا با واسطه آنها بودهاند. مثلاً کسانی مانند: شیخ رجبعلی خیاط (ره) که شاگرد مرحوم آیت الله شاه آبادی (ره) بوده و یا مرحوم دولابی (ره) که از شاگردان آیت الله انصاری همدانی (ره) بودهاند.
یکی از کلمات دلنشین مرحوم حاج سید علی قاضی(ره) این است که : اگر انسان نصف عمر خود را در پیدا کردن (استاد)کامل صرف کند جا دارد.(پندهای حکیمانه،ص84)
آیت الله حق شناس (ره) میفرمایند: «لا نجاة الا بالطاعة و الطاعة بالعلم». (الکافی ج 1، ص 13، ح 12) طاعت علم میخواهد. قسم به امامزمان (ع) اگر استاد اخلاق نداشته باشی؛ به جایی نخواهی رسید. همینکه حرف بزنی؛ اهانت میکنی، غیبت میکنی. «لانجاة الا بالطاعة». «لا» برای نفی جنس است، یعنی از نجات خبری نیست؛ مگر اینکه طاعت و بندگی کنی. بندگی هم راه دارد. طاعت و بندگی با علم است. باید بروی و یاد بگیری. (از ملک تا ملکوت، ص 244)
مرحوم نخودکی اصفهانی (ره) در این خصوص میفرمایند: اول آنکه انسان باید خود جد و جهد کند تا اطمینان نماید که طریقی را که میخواهد سلوک کند، طریق حق است. آنگاه که حقیقت طریق معلوم شد، اگر چند روزی فتح باب نشد، سالک نباید دلتنگ شود. نه آنکه انسان از اول بدون آگاهی وارد طریق شود، و در آخر همچنان مشکوک باشد که آیا این طریق حق است؟ و یا این راهنما راستگوست یا دروغگو و به خود بسته است؟ دوم آنکه اگر انسان به وظایف خود عمل کند، خداوند مطالب را در هر وقت و هرجا که باشد، به او میرساند. (نشان از بی نشانها، ص 126)
#نقش_استاد_در_سیر_سلوک
#اصول_مهم_در_تزکیه_نفس_وسلوک_پنجم
🆔️@seirusolok
📕معرفی یک استاد خصوصی برای سیر و سلوک عرفانی
#استاد_رساندن_انسان_به_خدا
💠 چقدر خوب است آدم، استادی داشته باشد که دردهای او را تشخیص بدهد و بگوید: باید فلان کار را انجام دهی تا مشکلت حل شود. استاد گاهی نه تنها راهنمایی میکند، بلکه به آدم کمک میکند تا مشکلش برطرف شود. شاید داستانهای زیادی شنیده باشید از کسانی که به دنبال سیر و سلوک الی الله بودهاند و اگر استاد خوبی نصیبشان شده، چگونه آن استاد در مراحل مختلف دستشان را گرفته و برای عبور از موانع کمکشان کرده است.
💠 اما همۀ ما استادی به نام نماز داریم؛ نماز استاد رساندن انسان به خداست. نماز زنده است، شعور دارد، متحرک است، فعال است، بصیر است، آگاه است. نماز مثل یک عادت شخصی یا یک مراسم عمومی نیست. نماز یک فعالیت مردة بیروح نیست، که خاصیتی برای ما نداشته باشد. نماز هر کسی متناسب با خود او برایش کار میکند. اگر من حب مقام دارم، نماز من، حب مقام مرا برطرف میکند. اگر حبّ مال دارم، حبّ مال مرا برطرف میکند. اگر حبّ شهوت دارم، حبّ شهوت مرا برطرف میکند. اگر تکبر دارم، تکبرم را زائل میکند. اگر محبت به خدا ندارم، محبت به خدا میآورد. نماز هر کسی میداند با او چکار کند تا اصلاح شود.
💠 شما فکر میکنید، بزرگان و عرفای ما که به جایی رسیدند با چه چیزی رسیدند؟ با همین نماز! نماز، خودش به تنهایی استاد انسان است. مثلاً هر بار بعد از خواندن نماز، وقتی که میخواهی سریع از سر سجاده بلند شوی و به سراغ کارهایت بروی، اگر به خودت بگویی: «بگذار تعقیبات نماز را هم بخوانم» و بعد کمی تأمل کنی و بنشینی تعقیبات نماز را بخوانی، همین باعث میشود یکی از بدیهای روح تو از بین برود.
💠 سوال: پس دیگر استاد نمیخواهیم؟ پس اینکه گفتهاند: «طی این مرحله بی همرهی خضر مکن، ظلمات است بترس از خطر تنهایی» چه میشود؟ جواب: اگر برایت لازم بود، حتماً خداوند کسی را سر راهت قرار خواهد داد. برای اول راه، همین آگاهیهای عمومی که اکثر شما دارید کافی است. امیرالمؤمنین(ع) فرمودند: که «شما به عمل به آنچه میدانید محتاجترید تا به دانستن آنچه که نمیدانید.»
📚 #چگونه_یک_نماز_خوب_بخوانیم؟ / علیرضا پناهیان/ ص27و28
🆔️@seirusolok
اگر استاد سیر و سلوک نبود چه کار کنیم؟.mp3
8.74M
اگر استاد سیر و سلوک نبود چه کار کنیم ؟!
#حاج آقا فاطمینیا
🌙کانال معرفتی سِیر و سُلوک
🆔️@seirusolok
🌤«اللّهمَّعَجِّلْلِوَلِیِّڪَالفَرَج🌤
mehdi_akbari_emame_zaman 128.mp3
7.11M
[ اجرك الله یاصاحب الزمانعج في مصیبت أبیك ]
▪️ شهادت مظلومانه امام حسن عسکری علیه السلام را به فرزند گرامیشان امام زمان عج الله تعالی فرجه و همه شیعیان حضرت تسلیت عرض مینماییم...
🌙کانال معرفتی سِیر و سُلوک
🆔️@seirusolok
🌤«اللّهمَّعَجِّلْلِوَلِیِّڪَالفَرَج🌤
اصول مهم در تزکیه نفس و سیر الی الله
اصل ششم:
"نماز اول وقت"
مقید بودن به خواندن نمازهای پنج گانه در اول وقت مخصوص خود، یکی از مواردی است که بسیار به آن سفارش شده است.
سید علی آقای قاضی (ره): اگر کسی نماز واجبش را اول وقت بخواند و به مقامات عالیه نرسد، مرا لعن کند. (در محضر بزرگان، ص 99)
مرحوم آیت الله بهجت (ره) میفرمایند: اگر کسی مقید باشد که نماز را اول وقت بخواند، به جایی که باید برسد، خواهد رسید. (صدای سخن عشق، ص 42)
همچنین مرحوم آیت الله بهاء الدینی (ره) میفرمودند: اگر میخواهید برکاتی نصیبتان شود نماز اول وقت شما ترک نشود. (نماز در کلام اولیای ربانی، ص 78)
مرحوم آیت الله بهجت (ره) میفرمایند: ترک معصیت در اعتقادات و عملیات و نماز اول وقت، کافی و وافی است برای وصول به مقامات عالیه؛ اگر چه – عمر – هزار سال باشد. (صدای سخن عشق، ص 108)
مرحوم آیت الله بهاء الدینی (ره) میفرمایند: اگر این دو کار را انجام دهید، خیلی پیش روی کردهاید: یکی اینکه نماز اول وقت بخوانید، دیگر اینکه دروغ نگویید... اگر این کارها را کردید، فهم شما هم عوض میشود؛ یعنی درک دیگری پیدا میکنید. الان شما نمیتوانید این را از ما قبول کنید، ولی وقتی خودتان به آن رسیدید، قبول میکنید. (سلوک معنوی، ص 132)
آیت الله حق شناس (ره) میفرمایند: شیطان دائماً مراقب شماست؛ ولی به کسانی که نمازشان را در اول وقت میخوانند، کمتر نزدیک میشود. شیطان میفهمد که چه کسی در مقام مراقبه است و همینکه ببیند از حالت مراقبه خارج شد؛ به او نزدیک میشود. شیطان میفهمد که چه کسانی در مقام مراقبه هستند و چه کسانی از یاد خدا روی برگردانند. (زملک تا ملکوت، ص ۲۵۳)
#نماز
#اصول_مهم_در_تزکیه_نفس_وسلوک_ششم
🆔️@seirusolok
اکثر بدبختی ما همین است که
عِلممان با عَملمان هماهنگ نیست!
《آیةالله بهجت》
#تلنگر
🆔️@seirusolok
💢علت دوری از #امام_زمان علیه السلام
آیت الله العظمی بهجت (ره) :
اگر بفرمایید: به آن حضرت دسترسی
نداریم،جواب شما این است که:«چرا
به انجام واجبات و ترڪ محرمات
ملتزم نیستید؟!
او به همین امر از ما راضی است.
ترك واجبات و ارتڪاب محرمات،
حجاب و نقاب دیدار ما از آن
حضرت است.»
🌙کانال معرفتی سِیر و سُلوک
🆔️@seirusolok
🌤«اللّهمَّعَجِّلْلِوَلِیِّڪَالفَرَج🌤
زیارت "آل یاسین" بخوانید
و توسل کنید به حضرت ولیعصر(عج)
و از ایشان بخواهید مشکلات دنیا
و آخرت و سیر و سلوک شما را برطرف کند
چون الان اختیارات با حضرت است.
آیت الله انصاری همدانی (ره)
🌙کانال معرفتی سِیر و سُلوک
🆔️@seirusolok
🌤«اللّهمَّعَجِّلْلِوَلِیِّڪَالفَرَج🌤
اصول مهم در تزکیه نفس و سیر الی الله
اصل هفتم:
"نماز شب"
بسیاری که روزشان تاریک است به خاطر این است که شبشان را با نماز روشن نکردهاند و به قول عرفا امکان ندارد کسی بدون تهجد در سحرگاه و اقامه نماز شب بتواند راه را طی کرده و به مقامات برسد. خداوند متعال میفرماید دروغ میگوید کسی که میگوید مرا دوست دارد ولی تا به صبح همچون مرداری در رختخواب میخوابد.
هر گنج سعادت که خدا داد به حافظ
از یمن دعای شب و ورد سحری بود
مرحوم سید علی آقای قاضی (ره) میفرمایند: اما نماز شب؛ پس هیچ چاره و گریزی برای مؤمنین از آن نیست و تعجب از کسی است که میخواهد به کمال دست یابد، در حالی که برای نماز شب قیام نمیکند؛ و ما نشنیدیم که احدی بتواند به آن مقامات دست یابد، مگر به وسیله نماز شب. (اسوه عارفان،ص137و138)
مرحوم آیت الله بهجت(ره) میفرمایند: گوی سبقت را نماز شب خوانها ربودند مخفیانه... نماز شب مفتاح توفیقات است. (به سوی محبوب، ص79)
علامه طباطبایی (ره) میفرماید: چون به نجف اشرف برای تحصیل مشرف شدم گاهی به محضر مرحوم قاضی(ره) شرفیاب میشدم تا اینکه یک روز در مدرسه ای ایستاده بودم که مرحوم قاضی(ره) از آنجا عبور میکردند چون به من رسیدند دست خود را روی شانهی من گذاردند و گفتند: ای فرزند!دنیا میخواهی نماز شب بخوان، آخرت میخواهی نماز شب بخوان.(نماز در کلام اولیای ربانی، ص 79)
باید به این نکته توجه داشت علت عدم توفیق برای نماز شب تنها گناهان روز نیست بلکه دیر خوابیدن فرد در شب یکی از علل بیدار نشدن در سحرگاه می باشد. به همین دلیل علما به زود خوابیدن در شب بسیار اهمیت می دادند. در اوایل این کار لازم نیست که انسان هر یازده رکعت نماز شب را کامل بخواند بلکه می تواند با مقداری که تمایل و کشش دارد، شروع نماید. مثلا در شب های اول، تنها دو رکعت بخواند تا کم کم برایش ملکه شود و با آن انس بگیرد. و کم کم بیشتر نماید. و در مواقعی که در سحرگاه بیدار نشد، نماز شب را بعد از نماز صبح بخواند تا از توفیقات آن محروم نگردد.
#نماز_شب
#اصول_مهم_در_تزکیه_وسلوک_هفتم
🆔️@seirusolok
سحرخیزی و اعتدال مزاج
💠آيت الله شاه آبادی،استاد عرفان
امام خمينی (ره) بودند درباره پدر
بزرگوارشان می فرمايند:
«موضوعی كه مرحوم والد به آن
عنايت ويژه ای داشتند و آن را در
قرب به حق مؤثر می دانستند ،
بيداری شب و سحرخيزی بود.
❇️میفرمودند «اگر برای نافله شب بيدار
شديد و ديديد برای نافله خواندن آمادگی
روحی نداريد، بيدار بمانيد. بنشينيد حتی
چای بخوريد. انسان بر اثر همين بيداری،
آمادگی برای عبادت را پيدا می كند».
🔅همچنين فرمود: «بيداری سحر
هم برای مزاج مادی مفيد است و
هم برای مزاج معنوی.»
بارها در منبرهايشان مي فرمود:
«برای دنيايتان هم كه شده، سحرها
بيدار شويد. چون بيداری سحر، وسعت
رزق، زيبايی چهره و خوش اخلاقی
می آورد».
-معاونتپژوهشىبنيادشهيدشاهآبادى
🌙کانال معرفتی سِیر و سُلوک
🆔️@seirusolok
🌤«اللّهمَّعَجِّلْلِوَلِیِّڪَالفَرَج🌤