#پاسخ_به_یک_شبهه
🔴 چرا باید در نماز "حجاب" داشته باشیم؟
⁉️بعضی ها میپرسند حجاب درست ولی چرا ما باید در نماز حجاب داشته باشیم؟ مسجد و حرم می آییم حجاب را می گذاریم. ولی ظهر در خانه یک خانم جوان کسی در خانه نیست و یکسره بی حجاب هستم و خدا من را آن موقع می بیند؛ حالا نماز هم می خوانم بی حجاب باشم.
چرا در نماز باید چادر سر کنیم؟! مگه خدا نامحرم است؟ من که ده دقیقه بعد حجابم را برمی دارم.
✅ در پاسخ به این عزیزان جواب میدهیم:
نماز مظهر ارزش است. چرا می گوید در نماز وضو بگیر و تمیز باش؟ لباس سفید بپوش و مالت حلال باشد. اینها ارزش است. وقتی می خواهی نماز بخوانی پاکیزه باش. مظهر ارزش است که نماز با ارزش برگزار شود.
نماز فلسفه اش این است که یک دوره ارزش های دینی را مجسم کنیم. غصب نکردن مال مردم، نظم، طهارت، پاکیزگی اینها را می خواهیم مجسم کنیم. اگر حجاب ارزش نبود می گفت در خانه بدون حجاب نماز بخوان.
"نشانه ادب" در مقابل خداست.
نشان دهنده حضور قلب است.
توجه انسان و حضور قلب انسان بیشتر می شود.
چرا می گویند مردها در نماز عبا بیاندازند. چون برای مرد مستحب است و حضور قلب بیشتر می شود.
کانال خبری تحلیلی«سراج»:
@seraj1397
.
#پاسخ_به_یک_شبهه
🔴 ترسِ انسان از طبعیت، منشاءِ "ساخت دین" بوده است!!!!
‼️ترس انسان از اموری که برایش راز آلود بود و به دلیل "عدم پیشرفت علم"، پاسخی برایش نمی توانست پیدا کند همچون زلزله، کسوف، مرگ و... مهم ترین انگیزه پیدایش چیزی به نام "دین" بود که با نسبت دادن این اسرار به ماورای طبیعت و آفریدگار برایش آرامش می آورد، اما امروزه با پیشرفت علم و کشف بسیاری از رازهای گذشته و امید بشر به یافتن اسرار باقیمانده، انسان باید با اتکا به خِرد و دستاوردهای علمی، از خرافات و ماورای طبیعتِ نامفهوم رهایی یابد!
✅ و اما پاسخ چیست؟
1⃣ مبناى شبههٔ بالا، فرضيه برخی جامعهشناسان است که هيچ دليل علمى بر صحّت آن وجود ندارد.
2⃣ گرایش "فطری" انسان به خدا و بینش عقلانی آدمی که آموزه های دینی بر اساس آن به اثبات می رسد، با این پیش فرض که گرایش انسان به دین را صرفا معلول جهل او نسبت به امور رازآلود میداند سازگاری ندارد.
3⃣ اگر منشاء پیدایش مذهب، "ترس و جهل" باشد باید امروزه با کشف بسیاری از علل، "مذهب" هم از بین برود در حالی که در همین عصر بسيارى از انديشمندان بزرگ كه بيش از ديگران، از علل پديدهها آگاه هستند، اعتقاد يقينى به وجود خداى حكيم دارند.
4⃣ اگر چه ترس و یا نشناختن علل طبیعی برخی پدیده ها ممکن است موجب توجه به خدا گردد، اما این بدین معنا نیست که خدا هم زاییده ترس و جهل انسان است، چنانکه ممکن است گاه یک انگیزه روانی مثل شهرت طلبی باعث یک تلاش علمی در یک زمینه ای شود، اما کسی بدین خاطر، نتایج آن علم را معلول آن انگیزه نمی داند.
5⃣ اگر ترس و نگرانی انگیزه پیدایش دین باشد، با وجود "دین" باید ترس و نگرانی هم از بین برود درحالی که تکالیف و آموزه هایی که در دین مطرح می شود مثل قبر و قیامت، عذاب، نکیر و منکر و... خود به ترس و نگرانی هایی در متدینین دامن می زند که در قیاس با دلهره نسبت به بلایای طبیعی شاید بیشتر هم باشد.
6⃣ اعتقاد به اینکه انگیزه پیدایش مذهب، تلاش بشر برای رهایی از ترس بوده است، تبیین کاملی نیست چون بسیاری از مواقع، صرف یافتن علت حادثه، ترس را از بین نمی برد، حتی اگر آن تعلیل علمی باشد و نه وَهمی!
7⃣ بر خلاف روانشناسانی همچون فروید، برخی محققان و روانشناسان معتقدند انسان به لحاظ روحی و روانی حداقل دارای چهار بُعد است که عبارتند از: حس حقیقتجویی، زیبایی، نیکی و مذهب؛ لذا اعتقاد به خدا ریشه در اعماق روان آدمی داشته و تراوشی از درون به بیرون است؛
به عبارتی اعتقاد به خدا یکی از ابعاد روح آدمی و از احساسات اصیل اوست و نه تنها زندگی مادی، آن را به وجود نیاورده است، بلکه چه بسیارند انسانهایی که زندگی مادی خود را فدای مذهب میکنند؛ بنابراین، حس مذهبی از درون نشأت گرفته و امری فطری است.
📚مدخل مسایل جدید در علم کلام، ص183
کانال خبری تحلیلی«سراج»:
@seraj1397
.