🔴 فرهنگی که در حال زدودن است!
لبهای سفید و خشک دختر خواهرم را دیدم و با لبخند گفتم: ریحانه جان روزهات قبول باشه.
ریحانه گفت: خاله روزههام دوساله شد، اما یه چیزی بگم؟! امروز ما رو از طرف مدرسه برای اردوی علمی بردن شرکت میهن اسلامشهر.
پرسیدم: خوش گذشت؟
گفت: آره خاله اما...
گفتم: بگو خاله چی شده؟ دلت بستنی خواست؟
گفت: خاله اونا به ما بستنی دادن اما من گفتم روزهام، ولی همکلاسیام خوردن! تازه مسخره هم کردن و با خنده گفتن چرا بستنی مفت نخوریم!
گفتم: مگه همکلاسیات روزه نبودن؟
گفت: خانم معلم به ما گفت بخورید عیبی نداره! اما من و محدثه سادات نخوریدم.
با تعجب گفتم: معلمتون این حرف رو زد ریحانه؟! گفت: آره، امروز هم خستهام هم گرسنه. بچهها راست میگن ما نباید روزه بگیریم، کوچیکیم.
نگاش کردم و گفتم: ریحانه جون تو کلاستون همه ممتازند؟
گفت: نه خاله،
گفتم: فقط به شاگرد ممتاز مدرسه جایزه میدن؟
گفت: خاله آره دیگه معلومه فقط بچه ممتازا جایزه میگیرن.
گفتم: خدا هم فقط به شاگرد ممتازا جایزه میده.
تلفن زنگ خورد رفتم سمت تلفن...
و اما مدیر و معلم گرامی!
این رفتار و این برنامه در ماه مبارک رمضان ناشی از چیست؟ خدای نکرده اجرای سند 2030 به باغنرده، محله سنتی ما هم رسیده؟!
یا دختران سوم و چهارم شرایط روزه گرفتن را ندارن و یا قصه روزه کله گنجشکی است؟!
مدیران ارشد اسلامشهر، دختران ابتدایی امروز که قرار است فردا مادران و زنان جامعه اسلامی باشند را اینگونه تربیت میکنند؟ ارزشهای دینیمان را اینگونه آموزش میدهند؟ جشن تکلیف گرفتنتان را قبول کنیم یا این دم خروس را؟!
مطمئنم پیگیری این قصه با چند جواب رد خواهد شد از جمله بچهاند واجب نیست. اسلام را سخت نکنید. فقط یک اتوبوس بوده. بچه ها تازه سوم بودند و چهارم!
امااااااااا... مینویسم و میگویم حتی اگر نتیجه ای ندهد.
اینجا اسلامشهر است، شهر حافظان قرآن و شهری که کوچههایش هنوز مزین بنام شهداست. اینجا اسلامشهر است.
میپرسیم: آقای فرماندار، مدیر محترم آموزش و پرورش، چگونه قدم برخواهید داشت روی پل صراط؟
چگونه جواب شهدا را خواهید داد؟
دختران کوچک شهرمان چگونه مادران مسلمان فردا شوند وقتی مربیانشان چیزی برای تعلیم و تربیت دینی ندارند؟
وقتی اخلاق و فرهنگ اسلامی را با بهانههای واهی از مدارس گرفتهاند و اولویت علمی بدون عمل مبنای کارشان شده است!
متاسفم برای مدرسه دولتی شاید باید بگویم متاسفم برای آموزش و پرورش با انتخاب این مدیران!
✍ الف. باصری/ اسلامشهر
کانال خبری تحلیلی«سراج»:
@seraj1397
.
#فکر_کردن_درد_دارد
🔴 عدالتِ خداوند کجاست؟!
اگر ما باشیم و فقط این دنیا ، با اینهمه کودککُشی و جنایتهای باور نکردنی فقط میتوان گفت ناعدالتی موج میزند و تقریبا هیچ چیزش عادلانه به نظر نمیرسد...
✅ از خانوادهای که در آن زندگی میکنیم تا محل جغرافیایی، شرایط فیزیکی، قیافه، استعداد و ثروت و همه چیز ناعادلانه پخش شده است!
✅ اما به نظر شما قرار است انسان با دخالت مستقیم خدا، ظلم نکند؟ مثلا اگر انسان با اختیار خود بمب بیاندازد و خدا به خاطر این کودکان تمام بمبها را معدوم کند، یا هر شوهری که دست به روی همسرش بلند کند، بلافاصله دستش خشک شود! یا هرکس رابطه نامشروع داشته باشد مثلا سنگی بیوفتد روی سرش...
✅ آیا سلب اختیار به طوری که اصلا انسان نتواند به خودش یا دیگران ظلم کند، انسان را از انسان بودنش خارج نمیکند؟ اینکه پولدار به صورت اتوماتیک و ذاتا انفاق کند تا فقیری نباشد، هنر است؟ اصلا اینجور خدایی که نگذارد انسان کار بد کند و به زور مجبورش کند کار خوب کند، چه هنری کرده است که انسان را آفریده؟ ملائک که بودند.
✅ یا مثلا اگر همه قدرتها یکی بود، آیا دستگیری از زیر دست معنا داشت؟ آیا صبر بر مصیبت و خیلی از چیزهایی که عیار انسان را مشخص میکند وجود داشت؟ سنت خدا این است که جوری خدایی کند که #اختیار انسانها از بین نرود.
✅ اگر آخرتی نباشد و همه چیز همینجا باشد، خدایش عادل نیست... اما اگر آخرتی باشد و بر اساس توانایی ها و رنجها در آنجا #قضاوت شود، خدایش عادل است! و از اینجاست که اصل معاد بعد از پذیرش خدا، یک امر عقلی و بدیهی است. 👌
کانال خبری تحلیلی«سراج»:
@seraj1397
.
#حرف_حساب
مقامات ارشد کشورِ پیشرفتهٔ اتریش بدلیل فساد مالی کنار رفتند، شرکت سامسونگ بدلیل فساد مالی مدیر خود را کنار گذاشت، دولت کانادا بدلیل رانت خواری وزیران تحت فشار است.
پس فساد در همه جای دنیا وجود دارد. مهم این است که با فساد چگونه برخورد شود...
رسانهها برخورد با فساد در اروپا را با تعریف و تمجید اعلام میکنند!
اما نسبت به برخورد قوهقضاییه با مفاسد سکوت می کنند!
قوهقضاییه با قدرت و بیتعارف در حال برخورد با داماد آقای وزیر است.
اجرای عدالت در هر سطحی موجب افزایش اعتماد مردم خواهد شد.
بی رحمانه #عدالت را اجرا کنید و افکار عمومی باید از این برخوردها حمایت کند تا شرّ این آقازادهها از بیتالمال کم شود.
✍علیرضا زادبر
@seraj1397
.
#پاسخ_به_شبهه؛
🔴 اگر در "شب قدر" سرنوشت ما نوشته میشود، چه لزومی دارد هر سال شب قدر تکرار شود؟
چرا یکبار برای همیشه نوشته و ثبت نمیشود؟
✅ پاسخ؛
🔸شب قدر منحصر در شب نزول قرآن و سالی که قرآن در آن نازل شد نیست بلکه با تکرار سالها، آن شب نیز تکرار میشود. یعنی در هر ماه رمضان شب قدری است که در آن شب امور سال آینده تقدیر می شود. دلیل بر این امر این است که:
✅ اولا: نزول قرآن به طور یکپارچه در یکی از شبهای قدرِ چهارده قرن گذشته ممکن است ولی تعیین حوادث تمامی قرون گذشته و آینده در آن شب بیمعنی است.
✅ ثانیا: کلمه «یفرق» در آیه شریفه «فیها یفرق کل امر حکیم» در سوره دُخان به خاطر مضارع بودنش، استمرار را میرساند و نیز کلمه «تنزّل» در آیه کریمه «تَنزّل المَلائکه و الرّوح فیها بِاذن رَبهم مِن کلّ أمر» به دلیل مضارع بودنش دلالت بر استمرار دارد.
✅ ثالثا: از ظاهر جمله «شَهرُ رَمَضان الّذی اُنزِل فیهِ القُرآن» چنین بر میآید که مادامی که ماه رمضان تکرار میشود آن شب نیز تکرار میشود. پس شب قدر منحصر در یک شب نیست بلکه در هر سال در ماه رمضان تکرار میشود.
در این خصوص در تفسیر برهان از شیخ طوسی از ابوذر روایت شده که گفت:
به رسول خدا(ص) عرض کردم یا رسول الله(ص) آیا شب قدر شبی است که در عهد انبیا بوده و امر به آنان نازل میشده و چون از دنیا می رفتند نزول امر در آن شب تعطیل می شده است؟ فرمود: «نه بلکه شب قدر تا قیامت هست.»
کانال خبری تحلیلی«سراج»:
@seraj1397
.
⛔️ #پاسخ_به_شبهه؛
پرسش: امامزمان(عج) مجرد است یا متأهل؟
آیا فرزندی هم دارد؟!
✅ پاسخ شبهه؛ 👇👇
🔸در پاسخ به اين پرسش، با توجّه به مسائل اعتقادي مانند: حكمت يا فلسفه غيبت، و نيز مسائل فقهي همچون استحباب شرعي ازدواج، و متوني كه مستقيم يا غيرمستقيم دلالت بر ازدواج آن حضرت دارند، سه نظريّه وجود دارد:
🔵 نظريّه أوّل:
عدّه اي معتقدند كه حضرت مهدی(ع) ازدواج كرده است، و براي اثبات اين نظريّه به دلائل ذيل استناد جستهاند.
1⃣ استحباب ازدواج:
ازدواج و نكاح در اسلام مستحبّ مؤكّد و ازدواج نکردن اعراض از سنّت رسول خدا(ص) است، چرا كه آن حضرت فرمود: «نكاح سنّت من است، و هركس از آن اعراض كند (روي برگرداند و ازدواج نكند) از من نيست.»
بنابراين، دو نكته در لزوم عمل كردن امام به مستحبّات وجود دارد؛
۱_ هدايت و رهبري و الگوي كامل بودن براي مردم كه ايجاب ميكند امام در زندگي و معاشرت و در برخورد با ديگران به نحو احسن عمل كند، و در عمل به دستورات ديني (واجب و مستحب) پيش قدم باشد.
۲_ اقتضاي شأن و منزلت انسان كامل ايجاب ميكند كه به مستحبّات عمل كند، بدون ترديد نكته اوّل در زمان غيبت امام موضوعيّت ندارد، زيرا امام در مرأي و منظر مردم نيست، و امامت وي در باطن است، نه در ظاهر.
ولي نكته دوّم در رسيدن به مطلوب (امام پايبند به مستحبّات شرعي است، و سزاوارتر از ديگران است) كافي است.
2⃣ دليل دوّم قائلين به ازدواج آن حضرت كه روايات است مخدوش مي شود، و جايي براي استفاده واستدلال به آن باقي نمي ماند، لذا نمي توانيم به آن روايات تمسّك كنيم.
🔵 نظريه دوّم:
برخي معتقدند كه اساساً آن حضرت ازدواج نكرده است. و تنها دليل آنان اين است كه:
⬅️ ازدواج امام (عليهالسلام) با فلسفه غيبت سازگاري ندارد، زيرا لازمه ازدواج داشتن همسر و فرزند است، و اين امر باعث ميشود كه حضرت شناخته شده و اسرارش فاش شود.
⁉️آيا سكوت بهتر نيست؟
🔵 نظريّه سوّم:
گروهي ديگر ميگويند نبايد به اينگونه مباحث پرداخت و نهايتاً بايد توقّف كرد، و در جواب اين نوع سؤالات كلمه «نمیدانم» و «نمیدانيم» را بر زبان جاري ميكنند، چرا كه اصل ازدواج يا عدم ازدواج حضرت جزء اعتقادات ما نيست، زيرا در مباحث اعتقادي ما نيامده است كه بايد معتقد شويم به امام زماني كه ازدواج كرده يا نكرده است، اين نوع موضوعات از مسائل شخصي است كه معمولا در روايات نيامده و كسي هم به آن نپرداخته است، حتّي امام عسكري (عليه السلام) نيز در رابطه با ازدواج فرزندش چيزي نفرموده است.
🔰 نتیجه گیری؛
🔸دلائل نظريّه دوّم (قائلين به ازدواج نكردن آن حضرت) كه فلسفهٔ غيبت يعني ترس از كشته شدن بود با احتمالات و ذكر موارد ديگر فلسفه غيبت و اين كه آن موارد در طول يكديگرند، نمیتواند مدّعاي خود را به طور كامل ثابت كند.
و دليل نظريّه سوّم (قائلين به توقّف) كه عدم اعتقادي بودن موضوع و عدم اطّلاع از مسائل شخص آن حضرت بود، با سير تحقيقات علمي و اشتياق شيعيان بر اطّلاع از اين مسائل و پيدا كردن جوابي براي سؤالات و ابهامات ذهني خود، سازگار نبود.
🔸بنابراين، با توجّه به عمومات در استحباب ازدواج و مكروه بودن عزوبت و ترك آن در هر حالي و مانع نبودن فلسفه غيبت، میتوان نتيجه گرفت كه وي ازدواج كرده است، و لازم نيست كه اين امر باعث افشاء سرّ آن حضرت شود، و با فلسفهٔ غيبت منافات داشته باشد، بلكه همسر وي مي تواند زني پاكدامن و خودساخته همچون ياران خاصّ و يا ابدال آن حضرت باشد.
و همچنين لازم نيست كه اين ازدواج، از نوع دائم آن باشد بلكه با ازدواج موقّت (غير دائم) نيز ميتواند به امر مستحب عمل كند، همان طور كه لازم نيست حتماً عمر همسر وي مانند عمر خود آن حضرت طولاني باشد.
کانال خبری تحلیلی«سراج»:
@seraj1397
.
‼️ وظیفه ی بیمار در مورد روزه
🔷 سوال: به دستور پزشک، از روزه گرفتن منع شدهام و این باعث ناراحتی من شده است و دوست دارم مانند دیگران روزه بگیرم؛ آیا این کار برایم اشکالی دارد؟
✅ جواب: اگر می دانید _هر چند از گفتۀ پزشک_ روزه برای شما #ضرر دارد یا میترسید ضرر داشته باشد، جایز نیست روزه بگیرید.
@seraj1397
.
‼️ناتوانی از گرفتن روزه در آغاز بلوغ
🔷 سوال: دختری که به سن تکلیف رسیده، ولی به علت ضعف جسمانی توانایی روزه گرفتن ندارد، و بعد از ماه مبارک رمضان هم نمی تواند قضای آن را به جا آورد تا اینکه ماه رمضان سال بعد فرا می رسد، چه حکمی دارد؟
✅ جواب: ناتوانی از گرفتن روزه و قضای آن به مجرد ضعف و عدم قدرت موجب سقوط قضای روزه نمی شود، بلکه قضای روزه های ماه رمضان که از او فوت شده، بر وی واجب است.
📕منبع: leader.ir
@seraj1397
.
‼️افطار بهخاطر مشقت در اثنای روز
🔷 سوال: اگر شخصی جهت شغلی که دارد و نمیتواند آن را رها کند چنانچه بر اثر تشنگی یا گرسنگی روزه برایش حرجی باشد، آیا از اوّل روز میتوانند افطار کنند یا اینکه حکم دیگری دارند؟
✅ جواب: در فرض سؤال، هر وقت دچار حرج و مشقّت شدند، میتوانند افطار نموده و بعدا باید روزه آن روز را قضا نمایند.
📕منبع: leader.ir
@seraj1397
.