🪶 غم واندوه
غم و اندوه هم بیماری است هم علت بیماری، متأسفانه امروزه افسردگی درمان ریشهای ندارد و عمدتاً داروی خوابآور به بیمار میدهند تا موقتاً از غم رها شود. ولی در طب اسلامی برای آن درمان وجود دارد.
🪅در روایت آمده: «الهم نصف الهرم»یعنی «هم نصف پیری است»،
و همچنین درباره حضرت یعقوب (ع) آمده: «چشمانش کور (مبتلا به آبمروارید) شد به علت هم و غم.»
هم و غم علت بیماریهای دیگری میباشد و در حالت شدیدتر تبدیل به بیماری افسردگی میشود. تفاوت هم و غم در این است که هم در قلب است و غم در سر است.
🆔 @setad_ehya_teb_eslami
🪶درمان هم و غم و افسردگی
🚩اولین درمان یاد خداست، یکی از علل غم و افسردگی در جامعه امروز ضعف ارتباط با خدا و غفلت از یاد خداست، خداوند در قرآن میفرماید: ﴿وَمَنْ أَعْرَضَ عَن ذِكْرِي فَإِنَّ لَهُ مَعِيشَةً ضَنكًا﴾ یعنی «کسی که از یاد من اعراض کند معیشت تنگی خواهد داشت.» این تنگی مربوط به مسائل روحی است زیرا دنیا (از نظر مادی) مال کفران است، همچنین خداوند میفرماید: ﴿أَلاَ بِذِكْرِ اللّهِ تَطْمَئِنُّ الْقُلُوبُ﴾ یعنی «با یاد خدا دلها آرام میشود» اگر میبینیم که در کشورهای غربی علیرقم امکانات زیاد از غم و افسردگی رنج میبرند علت غفلت از یاد خداست مخصوصاً در زندگی امروزی که انسانها بیشتر جدا از هم و تنها زندگی میکنند. در این حالت کسی که یاد خدا باشد احساس تنهایی و ضعف نمیکند.
🚩درمان دوم یقین و رضا است، امام صادق (ع) میفرمایند: «إنّ الله ـ بعدله وحكمته وعلمه ـ جعل الروح والفرح في اليقين والرضا عن الله وجعل الهمّ والحزن في الشكّ والسخط فارضوا عن الله ، وسلّموا لأمره» یعنی «خداوند به جهت عدل و حکمت و علمش راحتی و شادی را در یقین و رضا از خدا قرار داده، و هم و غم را در شک و نارضایتی قرار داده، پس از کار خدا راضی باشید و تسلیم او باشید.» اگر بنده بداند که هر آنچه که خدا برای او مقدر کرده به نفع اوست دیگر ناراضی و ناراحت نخواهد بود، البته اگر نگرانی از کرده خود باشد و بخاطر آخرت باشد خوب است.
🆔 @setad_ehya_teb_eslami
هوالشافی
یامن اسمه دوا وذکره شفا
👨⚕️ ویزیت استاد "تقی نیا" در ساری
⚡️ساعت ۱۰صبح
روزیکشنبه۱۴۰۲/۵/۲۹
🔴 دوستان گرامی
جهت رزرو نوبت،باشماره زیر تماس بگیرید
📞 09112554695
✨ غذای ما بدن ما رو می سازد
فلینظرو الانسان الی طعامه ✨
☘عطاری هزارو یک برگ
🍃 @attarihezaroyekbarg
🪶اهمیت انگور در طب اسلامی
انگور دارای اهمیت بسیاری است.
🩸در روایتی پیامبر اکرم صل الله و علیه و آله می فرمایند:
درخت خرما، انار و انگور از باقیمانده گِلِ آدم علیه السلام هستند.
🩸همچنین از پیامبر اکرم نقل شده است که می فرمایند:
بهار امت من انگور و خربزه هستند.
🩸در روایت دیگری می فرمایند:
بهترین غذای شما نان است و بهترین میوه شما انگور است.
البته احتمال دارد پیامبر اکرم صل الله و علیه و آله به قومی خاص این سخن را گفته باشند زیرا میوه و غذای دیگری برای خوردن نداشتند.
🩸پیامبر صل الله و علیه و آله و حضرت علی علیه السلام انگور را دوست داشتند و با نان می خوردند و برای میهمانان خود انگور می آوردند.
🩸شخصی حضرت علی علیه السلام را دید. که نان با انگور می خوردند، طلحه و زبیر نزد امام بودند، فرمودند: انگور بیاورند و باهم خوردند.
🪶انگور در طب اسلامی
🩸میهمانی بر خانواده امام وارد شدند. درهمی از کیفشان بیرون آوردند. و به کسی از اهل خانه دادند و فرمودند:
با این درهم انگور بخرید، برای ایشان انگور آوردند و امام آن را به میهمان ها دادند، خورشان نیز خوشه ای انگور برداشتند و خوردند.
🩸انگور میوه ای مغزی است و مهمترین خاصیت آن برطرف کردن هم و غم است. در روایتی نقل شده است:
حضرت نوح علیه السلام قوم خود را نفرین نمودند. و از خداوند خواست تا بر آنها عذاب نازل کند.، در نتیجه عذاب نازل شد. و تمام اهل زمین مردند. به جز کسانی که در کشتی حضرت نوح علیه السلام بودند.
هنگامی که آب فروکش کرد، نوح علیه السلام استخوانهای مردم را بطور پراکنده روی زمین دیدند و بدین خاطر شدیدا ناراحت و غمگین شدند. خداوند تبارک و تعالی به حضرت اوحی فرمودند: انگور سیاه بخورید زیرا برطرف کننده هم و غم است.
🩸در این روایت نوع انگور و رنگ آن اهمیت ندارد و مقصود هر نوع انگوری است.
🩸همچنین در روایت آخر می فرمایند:
انگور سفید بخورید.
البته روایت آخر از لحاظ سند معتبر نمی باشد. و باید گفت تمام انواع انگور این خاصیت را دارد که هم و غم را از انسان دور کند. و در صورت انتخاب به دلیل معتبر بودن روایت، انگور سیاه بهتر است.
🩸به طور کلی انگور انواع زیادی دارد. یکی از انواع آن، انگور رازقی است که در عراق موجود است.
🆔 @setad_ehya_teb_eslami
میوه ی به یکی از ۵ میوه بهشتی است که مهم ترین خواصش، تقویت قلب می باشد. ضعف قلب را برطرف می کند و به طور کلی بیماری های قلب را درمان می کند. در روایات به قلب، تکه گوشتی گفته می شود که اگر اصلاح شود، تمام بدن اصلاح و سالم می شود.
اگر قلب خوب و نرمال کار کند و به اندازه کافی خون به اعضای بدن پمپاژ کند، مشکلی پیش نمی آید، و در صورتی که مشکلی پیش آید، ترمیم می شود؛ ولی اگر قلب ضعیف شود و نتواند خون کافی به اعضای بدن پمپاژ کند، آسیب های جدی به بدن وارد می شود و این آسیب ها ترمیم نمی شود. بنابراین، میوه به از این جهت که به تقویت قلب می پردازد، کار بزرگی در جهت سلامتی انسان می کند. خوردن میوه ی به، فرزند را زیبا، و بوی انسان را خوش می کند.
از خواص میوه ی به در طب اسلامی باید موارد زیر را نام برد:
تقویت کننده قلب است.
موجب تیز هوشی می شود.
موجب جلای قلب می شود.
سنگینی قلب و سینه را رفع می کند.
هم و غم را می برد.
ذهن و حافظه را تقویت می کند.
حکمت را افزایش می دهد.
ترسو را شجاع خواهد کرد.(برای کسانی که ترس و دلهره دارند بسیار مفید است)
خسیس را سخاوت مند خواهد کرد.
انسان را با حلم و وقار و دانا می کند
ثروت و رزق را بالا می برد.
مفید برای معده است
رنگ چهره را صاف و شفاف و زیبا می کند
فرزند را زیبا می کند (پدر و مادر باید قبل از انعقاد نطفه آن را بخورند)
در روایات در خصوص میوه ی به چنین توصیه شده است:
بهتر است میوه ی به ناشتا خورده شود (قبل از صبحانه یا با شکم خالی)
فواید متعدد فوق الذکر که برای “به” ذکر شده است با یک بار خوردن حاصل نمی شود. بلکه باید به صورت مداوم “به” خورد تا فواید آن نمایان شود، یعنی حداقلش ۳ روز پشت سر هم ناشتا از آن بخورید.
بهترین نوع آن، “به” شیرین و خوش بو است،به باید عطر داشته باشد. نشانه ی مرغوب بودن آن، عطردار بودنش است.
سفارش شده که “به” را با هسته بخورید.
🆔 @setad_ehya_teb_eslami