حقیقت توبه ............!!!!
حوادثی که اتفاق میافتد، نتیجه کارهای ماست که بر سر ما میآید: «وَ ما أَصابَکُمْ مِنْ مُصیبَةٍ فَبِما کَسَبَتْ أَیْدیکُمْ؛ آیا نباید به فکر باشیم و از گناهان گذشته که باعث این همه بلاها و مصیبتها شده است، توبه کنیم؟ ولی ما توبه نمیکنیم، چون کارهای خود را بد نمیدانیم».
رسول خدا صلیاللهعلیهوآلهوسلم یادآوری می فرماید: «ألا أخبرکم بدائکم و دوائکم؟ داؤُکم الذّنوب و دواؤُکم الإستغفار؛ آیا شما را به دردتان و دوایتان خبر ندهم؟ درد شما گناهان است و دوای شما استغفار». (کنزالعمال/1/479)
نباید فراموش کرد این استغفار نباید تنها، وردی زبانی باشد، بلکه باید از قلبی تائب از گناه و مشتاق به رحمت خدا سرچشمه بگیرد، وگرنه نباید انتظار گشایش و رهایی داشت. «کلمه «أستغفرالله» را تا میتوانید از روی اعتقاد کامل، صمیمانه، با التزام به لوازم حقیقیه معلومهاش، تکرار نمایید».
توبه و فرج امام عصر عجلاللهتعالیفرجهالشریف
یکی از برکات بسیار مهم توبه و استغفار، ارتباط یافتن با امام زمانعجلاللهتعالیفرجهالشریف است. بنا بر فرمایش بزرگان، کسی که وجودش از بدیها پیراسته شود و به زیور عبادت و بندگی خداوند آراسته گردد، گویا در درون خویش امام زمان خود را یاری کرده است؛ از این روست که پاکان و اولیای خداوند به کسانی که طالب دیدار یار هستند، به این مضمون سفارش میکنند که:
آیینه شو جمال پریطلعتان طلب
جاروب کن خانه را سپس میهمان طلب
«باید دعا را با شرایط آن کرد و توبه از گناهان از جمله شرایط دعاست؛ چنانکه فرمودهاند: «دُعآءُ التائِبِ مُسْتَجابٌ؛ دعای شخصی که توبه کند، اجابت میگردد»؛ نه اینکه برای تعجیل فرج دعا کنیم و کارهایمان برای تبعید (دورکردن) و تأجیل (بهتأخیر انداختن) فرج آن حضرت باشد».
«اگر ظهور حضرت حجت عجلاللهتعالیفرجهالشریف نزدیک باشد، باید هرکس خود را برای آن روز مهیا سازد از جمله اینکه از گناهان توبه کند».
برکات استغفار
قرآن کریم از قول حضرت نوح علیهالسلام چنین میفرماید: «اسْتَغْفِرُوا رَبَّکُمْ إِنَّهُ کَانَ غَفَّارًا یُرْسِلِ السَّمَاء عَلَیْکُم مِّدْرَاراً وَ یُمْدِدْکُمْ بِأَمْوَالٍ وَ بَنِینَ وَ یَجْعَل لَّکُمْ جَنَّاتٍ وَ یَجْعَل لَّکُمْ أَنْهَاراً؛ به درگاه پروردگارتان استغفار کنید، او بسیار آمرزنده است. [استغفار کنید] تا باران را پیدرپی بر شما فرو فرستد و شما را با اموال و فرزندان یاری نماید و برایتان باغها و نهرهایی فراهم آورد».
ترک گناه مهمتر از توبه
«تَرکُ الذَّنبِ أهوَنُ مِن طَلَبِ التّوبَة؛ گناه نکردن، آسان تر از طلب توبه است».
«هرکدام از ما تا هدف و مقصد اعلی مسافتی داریم و این مسافت در افراد، متفاوت است ...؛ لذا باید سعی کنیم این مسافت را زیاد و بار خود را گرانتر و سنگینتر نکنیم. گناهان موجب ازدیاد بار و بُعد مسافت ما تا مقصد است، وگرنه بسیار باید استغفار و تلاش نمود تا به جای اول و مسافت اولی برگردیم».
@porsesh_javanan
✨﷽✨
✅تفاوت شهوت مرد و زن اززبان حضرت علی(ع)
💠چهل تن از زنان عرب نزد مولا از #شهوت مرد سوال کردند ، جواب گرفتند که از ۱۰ قسمت – ۹ قسم برای زن و ۱ قسم برای مرد میباشد. گفتند پس چگونه است که با این حساب دستور وارونه آمده
🔸مردان میتوانند زنان متعددی اختیار کنند ولی زنان نمیتوانند🔸
💠مولا علی (ع) رو به زنان کرد و به ایشان دستور داد. که هریک از زنان کاسه ای آب بیاورند و آوردند و دستور داد که همه آبها را در داخل یک ظرف بریزند و ریختند و سپس دستور داد که هر یک آبی را که در داخل ظرف ریختند بردارند و زنان همگی گفتند که این مویثر نشود و مولا علی (ع) فرمود که حکم سوال شما در همین است.
💠با دقت در این حکم مولا در میآبیم که چنانچه زنی با چند مرد جماع داشته باشد و فرزندی از او متولد شود نمیتوان گفت که فرزند نطفه کدام مرد میباشد.
↶【به ما بپیوندید 】↷
________________________
@porsesh_javanan
#مسافرت_در_ماه_رمضان
#پرسش
❔ بعضی ها برای فرار از روزه ماه رمضان به مسافرت #الکی میرند تا روزه نگیرند آیا این یک نوع فریب کاری نیست ❗️ آیا چنین مسافرتی جایز است ❕❕
💠#پاسخ💠
👌در روایات ما فرار کردن از روزه داری به واسطه سفری غیر ضروری امری مذموم و #ناپسند تلقی شده است که شایسته مومنین است نسبت به آن توجه ویژه کنند .
❕امام صادق علیه السلام فرمود ؛
« زمانی که ماه رمضان وارد می شود ، برای خداوند در آن شرطی است که می فرماید هر کس از شما که ماه رمضان را درک کند باید روزه بگیرد ( بقره 185) بنابراین شایسته نیست که مسلمان وقتی ماه رمضان شود به سفر رود ، مگر آن که سفرش برای به جا آوردن حج یا عمره یا به خاطر مالی باشد که خوف تلفش را دارد و یا برای کمک به برادرش باشد که در معرض #هلاکت است ...»
📚التهذیب ج 4 ص 216
👌 و فرمود ؛
« #کراهت دارد کسی که ماه رمضان را درک کند ، مسافرت کند مگر آنکه ناچار باشد و برای اموری سفر کند که چاره ای جز انجام آنها ندارد »
📚مستدرک الوسائل ج 7 ص 377
👌در رساله مراجع #تقلید نیز چنین آمده است ؛
« مسافرت در ماه رمضان ( جهت عذری ) اشکال ندارد ، ولی اگر برای فرار از روزه باشد #مکروه است »
📚توضیح المسائل مراجع ، بنی هاشم ، ج 1 ص 951
@porsesh_javanan
ایت الله خامنه ای:
استفاده از اسپری برای روزه دار مبتلا به آسم
س. برخی از بیماران مبتلا به آسم مجبور به استفاده از اسپری «سالبوتامول»و … برای باز کردن راه تنفّسی می باشند، حکم روزه ی این دسته چیست؟
ج. وسیله ی مذکور اگر صرفاً برای بازکردن راه تنفس استفاده می شود مبطل روزه نیست.
. سالبوتامول هم به عنوان داروی اصلی در درمان حمله های آسم و هم به عنوان داروی نگهدارنده در وارد آسم مزمن مورد استفاده قرار می گیرد.
@porsesh_javanan
حکم شرعی روزه گرفتن دختران 9 ساله ضعیف
آیت الله خامنه ای
بنا بر نظر مشهور، بلوغ شرعى دختران همان تکمیل نه سال قمرى است که در این هنگام روزه بر آنها واجب است و ترک آن به مجرد بعضى از عذرها جایز نیست، ولى اگر روزه گرفتن براى ایشان ضرر داشته باشد یا تحمل آن برایشان همراه با مشقت زیاد باشد، افطار براى آنها جایز است.
دفتر آیت الله خامنه ای:
دختر خانم های روزه اولی به دو گروه تقسیم می شوند که یک گروه از لحاظ جسمی توانایی گرفتن روزه را دارا بوده و رشد خوب و کاملی داشته اند. خانواده ها می توانند با بیدار نگه داشتن این دخترها تا سحر هم از لحاظ تامین آب مورد نیاز بدن و هم تغذیه تا زمان اذان به آنها کمک کنند.
گروه دوم دخترهایی هستند که در حالی که به سن تکلیف رسیده اند اما رشد و توانشان در حد کودکان 5 ساله بوده و تحمل گرسنگی را نخواهند داشت، لذا روزه گرفتن بر آنها هنوز واجب نشده است همان طور که بر افراد مسن کم توان نیز واجب نیست.
دخترانی که تازه به سن تکلیف رسیده اند و به دلیل ناتوانی قادر به گرفتن روزه و قضاى آن نیستند، این ضعف جسمانی باعث رفع تکلیف در مورد قضای روزه ها نمی شود و گرفتن روزه های قضای ماه رمضان بر آن ها واجب است.
اگر زمان دقیق رسیدن به سن تکلیف خود را نمی دانید و مدتی نماز و روزه قضا داردی فقط قضاى آن مقدار از نمازها و روزهها که یقین به فوت آن بعد از رسیدن به سن قطعى تکلیف شرعى دارید، بر شما واجب است.
اگر بر اثر ضعف جسمانی چند سال اول بلوغ را روزه نگرفته باشید واجب است روزههایى را که در ماه مبارک رمضان نگرفتهاید با اینکه به سن تکلیف رسیده بودید، قضا کنید و اگر افطار روزه ماه رمضان عمدى و اختیارى و بدون عذر شرعى بوده، کفاره هم بر شما واجب است.
@porsesh_javanan
تعریف مسافت شرعی وحدّترخص
حدترخص: مقدارفاصله ازشهر یاروستااست که ازنظراحکام شرعی اگرشخص مسافرباشد،ازآنکه بگذرددیگراگربخواهدنمازبخواندبایدنمازچهاررکعتی خودرادورکعتی بخواندودرصورتیکه روزه باشدوقبل ازظهر از آن بگذرددیگرنمی تواند به روزه خود ادامه دهد.
مسافت شرعی: مقدارفاصله ازشهر یاروستااست که ازنظراحکام شرعی،مسافریکه قصد تردددربالاترازاین مسافت داشته باشد،مسافرمحسوب میشود واحکام مسافرباوجودسایرشرایط آن،برآن جاری می گردد.
@porsesh_javanan
ایت الله خامنه ای:
#احکام #روزه
💠سوال : از آنجا که مبتلایان به #مرض_قند مجبورند هر روز یک یا دو بار آمپول #انسولین تزریق کنند و نباید در وعدههای غذایی آنها تأخیر و فاصله بیفتد، زیرا باعث پائین آمدن میزان قند خون و در نتیجه نوعی تشنج و بیهوشی میشود، لذا گاهی پزشکان به آنها توصیه میکنند که در روز چهار نوبت غذا بخورند، خواهشمندیم نظر شریف خود را درباره روزه این افراد بیان فرمایید.
✅جواب: اگر بدانند که خوددارى از خوردن و آشاميدن از طلوع فجر تا غروب، به آنان ضرر مىرساند يا خوف ضرر داشته باشند، روزه گرفتن بر آنها واجب نبوده و بلکه جايز نيست.
@porsesh_javanan
ایت الله خامنه ای:
#احکام #روزه
💠سوال : آیا ماده «ناس» که از #توتون و غیر آن ساخته میشود و برای چند دقیقه زیر زبان گذاشته شده و سپس از دهان بیرون انداخته میشود، مبطل روزه است یا خیر؟
💠جواب: احتیاط واجب آن است که روزه دار از #مواد مخدری که از راه بینی یا زیر زبان جذب میشود، خودداری کند.
@porsesh_javanan
🌹دعای روز ششم ماه مبارک رمضان
💠 اللَّهُمَّ لا تَخْذُلْنِى فِیهِ لِتَعَرُّضِ مَعْصِیَتِکَ وَ لا تَضْرِبْنِى بِسِیَاطِ نَقِمَتِکَ وَ زَحْزِحْنِى فِیهِ مِنْ مُوجِبَاتِ سَخَطِکَ بِمَنِّکَ وَ أَیَادِیکَ یَا مُنْتَهَى رَغْبَةِ الرَّاغِبِینَ.
✅ خدایا مرا در این روز به واسطه ارتکاب عصیانت خوار مساز
✅ و به ضرب تازیانه قهرت کیفر مکن
✅ و از موجبات خشم و غضبت دور گردان
♦️ به حق احسان و نعمتهای بیشمار تو به خلق ای منتهای آرزوی مشتاقان.
التماس دعا
@porsesh_javanan
🔵امام باقر (عليه السّلام فرمود):
🔹سه چيز درجه انسان را بالا مى برد،
🔹و سه چيز موجب كفّاره گناه،
🔹و سه چيز كُشنده است،
🔹و سه چيز نجات بخش.
🔷 اما درجات:
بلند سلام كردن، و غذا دادن، و در دلِ شب كه مردم در خوابند نماز خواندن است،
🔷و اما كفّاره ها:
در هواى سرد وضوى كامل گرفتن، و براى اداى نمازهاى شبانه روزى گام برداشتن، و بر نماز جماعت مواظبت نمودن،
🔷 و امّا آن سه كه كشنده است:
بخلى كه در وجود انسانى حاكم و فرمانروا باشد، و هواى نفسى كه از آن پيروى شود، و خود پسندى،
🔷 و اما چيزهاى نجات بخش:
در پنهان و آشكار از خداوند ترسيدن، و در حال ثروتمندى و تهيدستى ميانه روى كردن، و در حال رضا و خشم سخن به عدالت گفتن.
📘منبع فصل یازدهم:
مشکاه الانوار فی غررالاخبار
@porsesh_javanan
قرآن در چند جا می فرماید : کُلوا یعنی بخورید،اما هر جا فرموده کلوا به دنبالش یک مسئو لیتی به عهده ما گذاشته :
جایی میفرماید : کلوا...درادامه میفرماید : واشکروا خوردی شکرکن
جایی میفرماید : کلوا...درادامه میفرماید : اطعموا خودت خوردی به دیگران هم بده
جایی میفرماید : کلوا...درادامه میفرماید : انفقوا بخور وانفاق کن
جایی میفرماید : کلوا...درادامه میفرماید : واعملوا صالحا نیرو گرفتی ، کار نیکی انجام بده
جایی میفرماید : کلوا...درادامه میفرماید : ولا تسرفوا خوردی اسراف نکن
جایی میفرماید : کلوا...درادامه میفرماید : لاتطغوا خوردی بد مستی نکن
جایی میفرماید : کلوا...درادامه میفرماید : ولا تتبعوا خطوات الشیطان از نعمت خدا خوردی دنبال شیطان نرو
پس فقط بخور بخور نیست بلکه با هر خوردنی مسئولیتی هست .
والسلام علیکم ورحمة الله
نقل شده از حجت الاسلام قرائتی
@porsesh_javanan
🍒وقتی گیلاس با بند باریکش به درخت متصل است
همه عوامل در جهت رشدش در تلاشند..
▫️باد باعث طراوتش میشود
▫️آب باعث رشدش میشود
▫️و آفتاب پختگی و کمال میبخشد
👌اما …
به محض پاره شدن آن بند و جدا شدن از درخت،
▫️آب باعث گندیدگی
▫️باد باعث پلاسیدگی
▫️و آفتاب باعث پوسیدگی و ازبین رفتن طراوتش میشود..
👈بنده بودن یعنی همین، یعنی بند به خدا بودن، که اگر این بند پاره شد، دیگر همه عوامل در نابودی ما مؤثر خواهد بود.
✅پول ، قدرت، شهرت، زیبایی….تا بند به خداییم برای رشد ما، مفید و بسیار هم خوب است اما به محض جدا شدن بند بندگی، همه آن عوامل باعث تباهی و فساد ما می شود.
@porsesh_javanan