✍امام حسین (علیه السلام)
سلام کردن هفتاد حسنه و ثواب دارد شصت و نه ثواب از برای سلام کننده و یک ثواب برای جوابگو است (با وجود آنکه سلام کردن مستحب ولی جواب دادن آن واجب است).
📚تحف العقول ، ص ۲۴۸
▪️اَلسَّلامُ عَلَى الْحُسَیْنِ
▪️ وَ عَلى عَلِىِّ بْنِ الْحُسَیْنِ وَ
▪️ عَلى اَوْلادِ الْحُسَیْنِ
▪️وَ عَلى اَصْحابِ الْحُسَیْنِ
🏴🏴🏴🏴🏴🏴🏴🏴🏴
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#کلیپ_تصویری
🎤سخنرانی حاج آقا قرائتی
⚫️موضوع: اصلاً چرا امام حسین(ع) رفتن کربلا؟
💖⛺💖⛺💖⛺💖⛺
💖زمانی که نجار پیری بازنشستگی خود را اعلام کرد صاحب کارش ناراحت شد وسعی کرد او را منصرف کند! اما نجار تصمیمش را گرفته بود…
سرانجام صاحبکار درحالی که با تأسف بااین درخواست موافقت میکرد، ازاو خواست تا بعنوان آخرین کار ساخت خانه ای را به عهده بگیرد.. نجار نیز چون دلش چندان به این کارراضی نبود به سرعت مواد اولیه نامرغوبی تهیه کرد وبا بی دقتی به ساختن خانه مشغول شد وکار را تمام کرد. زمان تحویل کلید،صاحب کار آن را به نجار بازگرداند و گفت: این خانه هدیه ایست از طرف من به تو به خاطر سالهای همکاری! نجار یکه خورد و بسیار شرمنده شد، درواقع اگر او میدانست که خودش قرار است دراین خانه ساکن شود لوازم ومصالح بهتری برای ساخت آن بکار میبرد وتمام دقت خود رامیکرد
"این داستان زندگی ماست"
گاهی ما کمترین توجهی به آنچه که هرروز
میسازیم نداریم، پس در اثر یک اتفاق
میفهمیم که مجبوریم درهمین ساخته ها زندگی
کنیم، اما فرصتها ازدست میروند وگاهی
شاید،بازسازی آنچه ساخته ایم ممکن نباشد..
شما نجار زندگی خود هستید و روزها،چکشی هستند که بریک میخ از زندگی شما کوبیده میشوند!
💟🌸🍃
🌺🌴☘️🌷🌺🌴☘️🌷
*سلام علیکم صبح بخير*
🌺🌴☘️🌷🌺🌴☘️🌷
*(﷽)*
*اللَّهُمَّ إِنِّي أَسْتَخِيرُكَ بِعِلْمِكَ ، فَصَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ ، وَ اقْضِ لِي بِالْخِيَرَةِوَ أَلْهِمْنَا مَعْرِفَةَ الِاخْتِيَارِ ، وَ اجْعَلْ ذَلِكَ ذَرِيعَةً إِلَى الرِّضَا بِمَا قَضَيْتَ لَنَا وَ التَّسْلِيمِ لِمَا حَكَمْتَ فَأَزِحْ عَنَّا رَيْبَ الِارْتِيَابِ ، وَ أَيِّدْنَا بِيَقِينِ الُْمخْلِصِينَ،برحْمَتِکَ یا أرْحَمَ الرّاحِمین.*
🌺🌴☘️🌷🌺🌴☘️🌷
*حدیث روز*
*نصیحت*
*امام سجاد عليه السلام:*
*وَ أَمَّا حَقُّ الْمُسْتَنْصِحِ فَإِنَّ حَقَّهُ أَنْ تُؤَدِّيَ إِلَيْهِ النَّصِيحَةَ عَلَى الْحَقِّ الَّذِي تَرَى لَهُ أَنَّهُ يَحْمِلُ وَ يَخْرُجُ الْمَخْرَجَ الَّذِي يَلِينُ عَلَى مَسَامِعِهِ وَ تُكَلِّمَهُ مِنَ الْكَلَامِ بِمَا يُطِيقُهُ عَقْلُهُ فَإِنَّ لِكُلِّ عَقْلٍ طَبَقَةً مِنَ الْكَلَامِ يَعْرِفُهُ وَ يَجْتَنِبُهُ وَ لْيَكُنْ مَذْهَبُكَ الرَّحْمَة*
*حقّ نصيحت خواه اين است كه به راه صحيحى كه مى دانى مى پذيرد، راهنمائيش كنى و سخن در حدّ درك و فهم و عقلش بگويى كه هر عقلى ظرفيت مخصوص خود را دارد و روش تو بايد همراه با مهربانى و رحمت باشد.*
مستدرک الوسایل ج 11 ، ص 166
🌺🌴☘️🌷🌺🌴☘️🌷
*بسم الله الرحمن الرحیم*
*بارخدایا....!*
*خدایا! به سبب دانشت که محیط بر همه چیز است، از تو درخواست خیر دارم؛ پس بر محمّد و آلش درود فرست و به خیر و نیکی در حقّ من حکم فرماو شناخت انتخاب کردن و برگزیدن را به ما الهام کن و آن الهام را برای ما وسیلۀ خشنودی به آنچه که برای ما مقرر کردی و تسلیم به آنچه در حقّ ما حکم فرمودی، قرار ده؛ پس آلودگی شک و دودلی در تقدیرت را از دل ما پاک کن و ما را به یقین مخلصان تقویت فرما؛ ای مهربانترین مهربانان!*
🌺🌴☘️🌷🌺🌴☘️🌷
*تقویم*
🗓 *نجومی*🗓
💠 *به یکشنبه*💠
*خوش آمدید*
*☀۲۴ مرداد۱۴۰۰خورشيدی*
*🌒۶ محرم ۱۴۴۳قمری*
*🎄۱۵ اوت ۲۰۲۱میلادی*
🌺🌴☘️🌷🌺🌴☘️🌷
*مناسبت روز*
*................................*
🌺🌴☘️🌷🌺🌴☘️🌷
⭕ *ذکرامروز*
📿 *یا ذَالجَلالِ وَ اْلاِکْرام*📿
*صد مرتبه*
🌺🌴☘️🌷🌺🌴☘️🌷
❣️🍁❣️🍁❣️🍁❣️🍁
❣️💠وقایع روز ششم محرم💠
از مهمترین اتفاقات روز ششم محرم سال 61 قمری:
1⃣ در این روز عبیداللّه بن زیاد نامه ای برای عمر بن سعد فرستاد که: من از نظر نیروی نظامی اعم از سواره و پیاده تو را تجهیز کرده ام. توجه داشته باش که هر روز و هر شب گزارش کار تو را برای من می فرستند.
2⃣ در این روز "حبیب بن مظاهر اسدی" به امام حسین (ع) عرض کرد: یابن رسول اللّه! در این نزدیکی طائفه ای از بنی اسد سکونت دارند که اگر اجازه دهی من به نزد آنها بروم و آنها را به سوی شما دعوت نمایم.
🌹 امام (ع) اجازه دادند و حبیب بن مظاهر نزد آنها رفت و به آنان گفت: بهترین ارمغان را برایتان آورده ام، شما را به یاری پسر رسول خدا دعوت می کنم، آنان پذیرفتند. و سپس مردان قبیله که تعدادشان به 90 نفر می رسید برخاستند و برای یاری امام حسین(ع) حرکت کردند. آنان در میان راه با 400 سواره از سپاه عمر سعد درگیر شدند، هنگامی که یاران بنی اسد دانستند تاب مقاومت ندارند، پراکنده شدند و به قبیله خود بازگشتند و شبانه از محل خود کوچ کردند که مبادا عمر بن سعد بر آنان بتازد.
🌷 حبیب بن مظاهر به خدمت امام(ع) آمد و جریان را بازگو کرد. امام(ع) فرمودند: "لاحَوْلَ وَلا قُوَّةَ اِلاّ بِاللّهِ"
------------------------
پی نوشت:
۱.فیض الاسلام و وقایع الایام شیخ عباس قمی
۲.لهوف سید بن طاووس
💟🌸🍃
🥀🌹🥀🌹🥀🌹🥀🌹
🥀💠 مقامات معنوی در زیارت عاشورا:
مقام معِیَّت و همراهی با معصوم.
«اَنْ يَجعَلنِي مَعَكُمْ في الدُّنيا وَ الاخرةِ،
مَعَ إِمَامٍ مَنْصُور،
مَعَ إِمَامٍ هُدًى».
✍ در این فراز از زیارت عاشورا درخواست مي کنيم، سير زندگی من در دنيا و آخرت با معصوم (ع) باشد. اين معيت، معيت جسماني نيست؛ اين همان است که: «اَللّـهُمَّ اجْعَلْ لي مَعَ الرَّسُولِ سَبيلاً»(۱) خدایا برایم همراه پیامبر راهى به خوشبختى قرار ده، و «يَا لَيْتَنِي اتَّخَذْتُ مَعَ الرَّسُولِ سَبِيلا». فرقان/۲۷
ای کاش من (در دنیا) با رسول راهی (برای دوستی و طاعت) پیش میگرفتم.
🔹 معناي اين معيت آن است که همه قوا، خواسته ها و تمنيات انسان با معصوم (ع) باشد. اين که انسان بتواند معيت با معصوم (ع) پيدا کند و همراه ايشان باشد، امر دشواري است.
🔸 اين همراهي، مقدماتي دارد؛ «وَ مَنْ يُطِعِ اللَّهَ وَ الرَّسُولَ فَأُولئِکَ مَعَ الَّذينَ أَنْعَمَ اللَّهُ عَلَيْهِمْ مِنَ النَّبِيِّينَ وَ الصِّدِّيقينَ وَ الشُّهَداءِ وَ الصَّالِحينَ»(نساء/۶۹)،
و آنان که اطاعت خدا و رسول کنند البته با کسانی که خدا به آنها لطف فرموده یعنی با پیغمبران و صدّیقان و شهیدان و نیکوکاران محشور خواهند شد، و اینان نیکو رفیقانی هستند.
🔹 اين چهار دسته، کساني هستند که خداي متعال نعمت خاصي به آنها داده که نعمت ولايت است. اگر کسي «يُطِعِ اللَّهَ وَ الرَّسُولَ»(نساء/۶۹) کند، در زمره «فَأُولئِکَ مَعَ الَّذينَ أَنْعَمَ اللَّهُ عَلَيْهِمْ» و همراه آنها خواهد بود.
(۱) الكافي، ج۴، ص۷۵
💟🌸🍃
🌷🍂🌷🍂🌷🍂🌷🍂
🌷💠 برخی از ويژگىهاى اصحاب سيدالشهدا (ع)
دشمنى با دشمنان امام حسين (عليه السلام)
✍️ از ديگر ويژگى هاى بارز و ممتاز ياران امام حسين(ع) دشمنى با دشمنان اهل بيت (عليهم السلام) بود. آنان برخلاف مردمان معاصر خود، كه به راحتى با دشمنان دين و امامشان مصالحه كرده و در دين خدا مسامحه مى كردند و به اصطلاح امروزى ها، اهل تساهل و تسامح بودند، هرگز حاضر به همراهى با بنى اميه نشدند.
✅ آنان همه چيز را براساس مدارا و محبت تفسير نمى كردند، بلكه در كنار محبّت به امام خود، با دشمنان آن حضرت دشمنى می ورزيدند و به آن حضرت مى گفتند: « إِنَّا عَلَى نِيَّاتِنَا وَ بَصَائِرِنَا نُوَالِي مَنْ وَالاكَ وَ نُعَادِي مَنْ عَادَاكَ» (1) ما قلباً و براساس بصيرت خود، كسى را كه شما دوست داشته باشيد، دوست داريم و با كسى كه شما او را دشمن بداريد، دشمنى می ورزيم.
✅ مسلم بن عوسجه در مقام ابراز و وفادارى نسبت به آن حضرت، بغض خويش را نسبت به دشمنان آن بزرگوار چنين توصيف مى كند: «قسم به خدا! اگر نيزه ام در سينه شان بشكند، با شمشيرم آن قدر آن ها را مى زنم كه دسته اش از دستم رها شود و از شما جدا نخواهم شد. اگر سلاحى با من نباشد تا با آنان بجنگم، پيش روى شما به سوى شان سنگ پرتاب خواهم كرد.»(2)
✅ اين خصلت بارز اصحاب امام حسين(ع) موجب شد كه آنان هرگز در مبارزه، كوتاه نيامده، حتى يكى از آنان ميدان مبارزه را به نفع دشمن خالى نكند و يا با گفتار و كردار خويش، به دشمن باج ندهد و همين امر باعث شد آنان در عين شكست ظاهرى، سربلند و مفتخر گرديده، آوازه عزتشان در كران تا كران عالم طنين افكن گرديد.
(1) بحارالانوار، ج 45، ص 28/ ج 44، ص 381
(2) الارشاد، ج 2، ص 92
💟🌸🍃
❣️🌹❣️🌹❣️🌹❣️🌹
❣️💠 فلسفه و اهداف قيام عاشورا از ديدگاه امام حسين علیه السلام
✍ امام حسین (ع) در برخورد با سپاه حرّ بن يزيد رياحى فرمود:
🌷اى مردم اگر شما از خدا بترسيد و حقّ را براى اهلش بشناسيد، اين كار موجب خشنودى خداوند خواهد بود
و ما اهل بيت پيامبر(صلى الله عليه وآله وسلم)، به ولايت و رهبرى، از اين مدّعيانِ نالايق و عاملان جور و تجاوز، شايسته تريم.
و اگر ما را خوش نمىداريد و اين حقّ را براى ما نمىشناسيد، كه در اين صورت اين نظر شما برخلاف آن چيزى است كه نامه هاى شما به من مىگويد و پيكهاى شما به من گفتهاند، پس من از نزد شما برمیگردم.
🌹«أَيُّهَا النّاسُ فَإِنَّكُمْ إِنْ تَتَّقُوااللهَ وَتَعْرِفُوا الْحَقَّ لاَِهْلِهِ يَكُنْ أَرْضى للهِ وَنَحْنُ أَهْلُ بَيْتِ مُحَمَّد(صلى الله عليه وآله وسلم) أَوْلى بِوِلايَةِ هذا الاَْمْرِ مِنْ هؤُلاءِ الْمُدَّعينَ ما لَيْسَ لَهُمْ وَالسّائرينَ بِالْجَوْرِ وَالْعُدْوانِ و إن أبَيتُم إلاّ كَراهِيَةً لَنا و الجَهلَ بِحَقِّنا فَكانَ رَأيُكُمُ الآنَ غَيرَ ما أتَتني بِهِ كُتُبُكُم و قَدِمَت بِهِ عَلَيَّ رُسُلُكُم، انصَرَفتُ عَنكُم.»
📚 مناقب ابن شهر آشوب، ج4، ص 97 / الإرشاد، ج 2،ص 79
💟🌸🍃
✨﷽✨
🏴بخشی از سخنان استاد قرائتی در مورد نماز و امام حسین (علیه السلام)
✍امام حسین (ع) نه تنها خود نماز خواند، بلکه نمازهای نمازگزاران را نماز کرد در حدیث میخوانیم سه چیز موجب قبولی نماز است: حضور قلب، نماز نافله و تربت سید الشهداء. نماز باید در جامعه و علنی اقامه شود «أَقِیمُوا الصَّلَاهَ». امام حسین (ع) با آنکه میتوانست در خیمه نماز بخواند و با اینکه نمازش شکسته بود، در مقابل جمعیت نماز بپا داشت.
هنگام اقامه نماز در ظهر عاشورا، حدود ۳۰ تیر به سوی حضرت رها شد یعنی در برابر هر کلمه از حمد و رکوع و سجده، تقریباً یک تیر به سوی امام پرتاب شد.
به راستی نماز چیست که عصر تاسوعا هنگامی که به سیدالشهداء (ع) اعلام حمله میشود، حضرت طی چند نوبت گفتگو جنگ را یک روز به تأخیر میاندازد و میفرمایند «إِنّی أَحِبُّ الصَّلاهَ»، من نماز را دوست دارم. بسیاری از ما نماز میخوانیم، ولی چقدر نماز را دوست داریم؟
امام حسین (ع) حاضر میشود تا بدن مبارکشان سوراخ سوراخ شود، ولی ارزش نماز شکسته نشود. سر مقدس سیدالشهداء (ع) بر روی نی قرآن میخواند، یعنی سر از بدن جدا میشود، ولی سر و دل از قرآن جدا نمیشود.
┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅┄
سلام علیکم
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
♦️ و قال مولانا المهدی عجل الله تعالی فرجه الشریف: فَلَأَنْدُبَنَّكَ صَبَاحاً وَ مَسَاءً وَ لَأَبْكِيَنَّ لَكَ بَدَلَ الدُّمُوعِ دَماً
و هر صبح و شب برای تو ناله میکنم و به جای اشک بر تو خون میگریم.
♦️مجلس روضه و محفل اشک
در رثای سرور و سالار شهیدان، حضرت اباعبدالله الحسین علیه السلام و یاران با وفایشان
به نیت تعجیل در امر فرج 🌷اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ عَجِّلْ فَرَجَهُمْح ولعن أعدائهم اجمعین🌷
💠وقایع روز ششم محرم💠
از مهمترین اتفاقات روز ششم محرم سال 61 قمری:
1⃣ در این روز عبیداللّه بن زیاد نامه ای برای عمر بن سعد فرستاد که: من از نظر نیروی نظامی اعم از سواره و پیاده تو را تجهیز کرده ام. توجه داشته باش که هر روز و هر شب گزارش کار تو را برای من می فرستند.
2⃣ در این روز "حبیب بن مظاهر اسدی" به امام حسین (ع) عرض کرد: یابن رسول اللّه! در این نزدیکی طائفه ای از بنی اسد سکونت دارند که اگر اجازه دهی من به نزد آنها بروم و آنها را به سوی شما دعوت نمایم.
🌹 امام (ع) اجازه دادند و حبیب بن مظاهر نزد آنها رفت و به آنان گفت: بهترین ارمغان را برایتان آورده ام، شما را به یاری پسر رسول خدا دعوت می کنم، آنان پذیرفتند. و سپس مردان قبیله که تعدادشان به 90 نفر می رسید برخاستند و برای یاری امام حسین(ع) حرکت کردند. آنان در میان راه با 400 سواره از سپاه عمر سعد درگیر شدند، هنگامی که یاران بنی اسد دانستند تاب مقاومت ندارند، پراکنده شدند و به قبیله خود بازگشتند و شبانه از محل خود کوچ کردند که مبادا عمر بن سعد بر آنان بتازد.
🌷 حبیب بن مظاهر به خدمت امام(ع) آمد و جریان را بازگو کرد. امام(ع) فرمودند: "لاحَوْلَ وَلا قُوَّةَ اِلاّ بِاللّهِ
منبع
۱.فیض الاسلام و وقایع الایام شیخ عباس قمی
۲.لهوف سید بن طاووس
#السلام_علیک_یا_اباعبدالله
والسلام علیک یا عبدالله بن الحسن
روضه فرزندان امام حسن مجتبی علیه السلام یعنی حضرت عبدالله علیه السلام 10 ساله و حضرت قاسم 13 سال
سلام بر آخرین سرباز عاشق کربلا
یک نفس آمدهام تا که عمو را نزنی
که به این سینۀ مجروح، تو با پا نزنی
ذکر لا حول و لا از دو لبش میبارد
با چنین نیزۀ سر سخت به لبها نزنی
عمه نزدیک شده بر سر گودال ای تیغ
میشود پر به سوی حنجره حالا نزنی؟
نیزهات را که زدی باز کشیدی بیرون
میزنی باز دوباره نشد آیا نزنی؟
من از این وادی خون زنده نباید بروم
شک نکن این که پرم را بزنی یا نزنی
دست و دل باز شو، ای دست بیا کاری کن
فرصت خوب پریدن شده! در جا نزنی
السَّلَامُ عَلَی عَبْدِاللهِ بْنِ
الْحَسَنِ بْنِ عَلِی الزَّكِی
یادی هم داشته باشیم از حضرت قاسم علیه السلا
یا قاسم بن الحسن
مرکب سوار کوچک کرب وبلا شدی
زهرا شدی،علی شدی ومصطفی شدی
وقتی عسل ز لعل لبت بوسه ای گرفت
تنها سواره ی حسن مجتبی شدی
قاسم بن حسن (ع)
قاسم بن حسن (ع) : نوجوان شهید عاشورا در رکاب سید الشهدا (ع) فرزند گرامی امام حسن مجتبی (ع) . روز عاشورا سن او به حد بلوغ نرسیده بود . برای میدان رفتن از امام خویش اجازه خواست . ابا عبدالله چون نگاه به او افکند ، وی را در آغوش کشید و گریست ، آنگاه اجازه داد . قاسم خوش سیما بود . سوار بر اسب شد و عازم میدان گشت . در جنگی دلاورانه به شهادت رسید . هنگامی که بر زمین می افتاد عمویش ابا عبدالله (ع) خود را بر بالین او رساند ولی او در حال جان دادن بود . پیکر او را آورد و کنار شهدای اهل بیت قرار داد .
✅ :و سیعلم الذین ظلموا ای منقلب ینقلبون
24 مرداد 00 برابر با ششم محرم الحرام 1443 ه ق